Megújuló energiák Belley Luca

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Megújuló energiaforrások
Advertisements

Megújuló energiaforrások a világon
Megújuló energia források
E85 Szűcs Dániel 11.A.
A megújuló energiaforrások
Energiatakarékos otthon
Megújuló energiaforrások
Megújuló energiaforrások
Megújuló energiaforrások
Megújuló energiaforrások.
A megújuló energia Készítette: Végh Renáta 9.c osztály
Geotermikus energia A geotermikus energia a Föld belső hőjéből származó energia. A Föld belsejében lefelé haladva kilométerenként átlag 30 °C-kal emelkedik.
Megújuló energiaforrás
A Föld megújuló energiaforrásai
Van élet az olaj után?!- A négy fő elem, mint alternatív energiaforrás
Készítette: Orosz Dániel 7/1 Felkészítő tanár: Felföldi Istvánné
A jövő és az energia Mi lesz velem negyven év múlva ? Mivel fogok közlekedni ? Fázni fogok otthon vagy melegem lesz ?
Készítette: Gáti-Kiss Dániel Témakör: Energiagazdálkodás
Környezet- és emberbarát megoldások az energiahiányra
Energia gazdálkodás Készítette:Kajtár Mónika
Tantárgy: Energia gazdálkodás Készítette: Bratu Gréta
Mi is az? görög ενεργεια kifejezésből Ahol: - az εν- jelentése „be-” - az έργον-é pedig „munka” - az -ια pedig absztrakt főnév Az εν-εργεια összetétel.
Az alternatív energia felhasználása
Az alternatív energia felhasználása
Az alternatív energia felhasználása
Az alternatív energia felhasználása
Megújuló energiaforrások Felkészítő tanár: Venyige Judit
Készítette: Galambos Edit
Megújuló energiaforrások
Megújuló energiák 1. Előadó: Szremkó Bettina
Megújuló energiaforrások
Megújuló Energiaforrások
Megújuló Energiaforrások
MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK
Megújuló energiák Készítette: Hajdú Zsófia 9.b Felkészítő tanár: Pázmándy Hedvig Iskola: Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola.
Megújuló energiaforrás
A MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK
MEGÚJULÓ ENERGIA-FORRÁSOK
Megújuló energiák Készítette: Simon Zalán 7. b
megújuló ENERGIÁK Iskola: Vak Bottyán János Általános Iskola
Megújuló energiák Készítette: Pajak Fanni
Megújuló energiák Sajbán Soma Benedek 6.a osztály
Megújuló energia Készítette: Bíró Tamás
Megújuló energiaforrások
Vízerőmű BME - GTK Energetika előadás prezentáció
Készítette: Danyi Dániel
 A megújuló energiaforrás olyan közeg, természeti jelenség, melyekből energia nyerhető ki, és amely akár naponta többször ismétlődően rendelkezésre áll,
Megújuló energiaforrás
Megújuló energiaforrások: Szélenergia
Megújuló energiaforrások
Jut is, marad is? Készítette: Vígh Hedvig
Megújuló energiaforrások – Lehetőségek és problémák
szakmai környezetvédelem megújuló energiák 1.
S Z É L E N E R G I A.
Információhalászat Csibi Gabriella Deák Ferenc Középiskolai Kollégium - Egy poszterterv története -
„Megújuló energia-megújuló vidék” Az agrárgazálkodás lehetőségei a zöld energia előállításában Kovács Kálmán államtitkár Tájékoztató Fórum, Nagykanizsa.
Energiaforrások.
Megújuló Energiaforrások
Az alternatív energia felhasználása
Az alternatív energia felhasználása
Az alternatív energia felhasználása
A megújuló energiaforrások szerepe az emberiség energiaellátásában
Szélenergia.
V ÍZENERGIA. A vízenergia olyan megújuló energiaforrás, amelyet a víz eséséből vagy folyásából nyernek. Nagy történelmi múltra tekint vissza; kiszámíthatósága.
Globális problémák Természeti erőforrások
Megújuló Energiaforrások
Bioenergia, megújuló nyersanyagok, zöldkémia
Megújuló energiaforrások
Energiaforrásaink.
Geotermikus energia.
Előadás másolata:

Megújuló energiák Belley Luca Felkészítő tanár: Kovács Kornél 2040,Budaörs,Iskola tér 1.

Megújuló energiaforrások Manapság öt fajtát különböztetünk meg a megújuló energiaforrásokból: Szélenergia Vízenergia Napenergia Biomassza Geotermikus energia

A szélenergia FERLHASZNÁLÁSA:A szélenergiának a története régre nyúlik vissza.1.: Gyakran alkalmazták a hajózásban,a gyorsabb és olcsóbb haladás érdekében. Ez a felhasználása ma már csak néhány ember hobbyjában él.2.:A szellőzőrendszerek működtetése az építészetben jelentős.3.:A 9. században kezdtek szélmalmokat építeni a mai Irán területén. Így jelentősen megnőttek a lecsapolt és megművelhető földek száma.

4. :A szél energiáját elektromos áram termelésére csak a 19 4.:A szél energiáját elektromos áram termelésére csak a 19. században kezdték el használni. MI IS AZ A SZÉLENERGIA? A Nap energiát sugároz a Föld felé,amelynek 1-3 százaléka alakul szélenergiává. Ez 50-100-szor nagyobb,mint amennyit a növények a fotoszintézis során előidéznek. E szélenergia jó része nagy magasságokban található, ahol a szél folyamatos sebessége meghaladhatja a 160 kilométer per órát. A súrlódáson keresztül a szélenergia szétoszlik a Föld atmoszférájában és felszínén.

1.:Dagad a vitorla,a hajó szeli a habokat A vitorlázás régen A vitorlázás ma

A szélmalmok ma még működnek hazánkban

A szélenergiának ma egyre nő a fontossága

A vízenergia A vízienergia megújuló energia, nem szennyezi a környezetet és nem termel sem szén-dioxidot, sem más, üvegházhatást kiváltó gázt. A világ vízerőműveinek összteljesítménye mintegy 715 000 MW, a Föld elektromos összteljesítményének 19%-a (2003-ban 16%-a), a megújuló energiahasznosításnak 2005-ben a 63%-a.

A vízerőmű belülről kívülről

A napenergia A Nap energiája hő és fény formájában éri el a Földet , melyet az emberiség ősidők óta hasznosít, egyre fejlettebb technológiák segítségével. Használata történhet aktív módon, mint a naperőmű vagy a napelem, illetve passzív módon, mint például az épületek tájolása segítségével elért hőmegtakarítás.

A napenergia kialakulása és fajtái

Napkollektorfarm A napenergia fő felhasználási módszere

A napenergiát a növények is hasznosítják

Biomassza A biomassza kifejezés alatt tágabb értelemben a Földön lévő összes élő tömeget értjük. A mai elterjedt jelentése: energetikailag hasznosítható növények, termés, melléktermékek, növényi és állati hulladékok. Alapja a szén,a hidrogén és az oxigén.

Három fajtáját különböztetjük meg Tüzelhető biomassza:Viszonylag alacsony a nedvességtartalma,magas a fűtőértéke Elgázosítható biomassza:Nagyobb nedvességtartalmú,állati vagy növényi eredetű

Gépjármű-üzemanyagként hasznosítható biomasszának két fajtáját különböztetjük meg a helyettesített tüzelőanyag alapján.

Benzin esetében: (ld. bioetanol) magas cukortartalmú (cukorrépa, cukornád), magas keményítőtartalmú (kukorica, burgonya, búza) vagy magas cellulóztartalmú (szalma, fa, nád, energiafű) növények, melyekből etanol gyártható.

Diesel esetében (ld. biodízel): olajtartalmú növények, melyből az olaj kisajtolható, és egyszerűbb vegyszeres kezelések után a diesel olajhoz hasonló anyag nyerhető (például repce, oliva, napraforgó stb.)

A biomassza alapjai és készülése

Geotermikus energia A geotermikus energia a Föld belső hőjéből származó energia. A Föld belsejében lefelé haladva kilométerenként átlag 30 °C-kal emelkedik a hőmérséklet. Magyarországon a geotermikus energiafelhasználás 1992-es adat szerint 80-90 ezer tonna kőolaj energiájával volt egyenértékű. A geotermikus energia korlátlan és folytonos energia nyereséget jelent. Termálvíz formájában nem kiapadhatatlan forrás. Kitermelése viszonylag olcsó, a levegőt nem szennyezi.

A geotermikus energia egy megújuló energiaforrás, ami a legolcsóbb energiák közé tartozik. Mára Spanyolország a legnagyobb zöldenergia felhasználó. Magyarországon sok geotermikus energiát használnak fel, sok híres termálfürdő van. A geotermikus fűtés kb. 5 év alatt térül meg. Magyarországon a termálvíz 2 km-nél 120 fok is lehet.

A geotermikus energia felhasználásai

A geotermikus energia hatására a természet is működésbe lép

Kérdések: 1.:Hogyan alakul ki szélenergia a természetben? 2.:Mia vízenergia előnye? 3.:Hogyan használható fel a napenergia?(Hány módon) 4.:Mi a biomassza? 5.:Mi a geotermikus energia?

Forráslista Wikipédia:http://hu.wikipedia.org/wiki/Meg%C3%BAjul%C3%B3_energiaforr%C3%A1s#Sz.C3.A9lenergia,http://hu.wikipedia.org/wiki/Biomassza, http://hu.wikipedia.org/wiki/Napenergia, http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9lenergia, http://bavaria.hu/http://www.gigaszhajok.com/Cutty_Sark/Cutty_Sark.html,hu.wikipedia.org,www.vilagjaromagazin.hu,ebrand.hu,termtud.akg.hu,www.kap2011.eu,ujenergiak.hu,www.acrux.hu,www.felsofokon.hu,www.alternativenergia.hu,richpoi.com,hoszivattyu-info.hu,gepeszcsoport.hu,www.vgfszaklap.hu