A Nemzeti Vállalatok Identitása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Advertisements

Laboratóriumi munka szerepe a minőségbiztosításban
A időszak végrehajtási intézményrendszere
Etikai Kódex.
A magyar civil jogi szabályozás várható változásai, Kormányzat – Civil Szektor – Információs Társadalom Dr. Latorcai Csaba Nemzetiségi és Civil Társadalmi.
RÉV Projektiroda Hálózat Munkacsoport. Mi az a Hálózat munkacsoport? Hol helyezkedik el, melyik szervezethez köthető? Kik a tagjai? Mi a célja, feladata,
Ágazati szintű érdekegyeztetés, érdekképviselet, a VKDSZ aktuális feladatai Halasy Károly.
PTE PMMK ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI ÉS MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK MINŐSÉGMENEDZSMENT 4. ELŐADÁS.
7. A PR (Public Relations) tevékenység (Propaganda / Nyilvánosság)
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Fenntarthatóság – vállalati szemszögből. Fenntartható növekedés - makro  válságot követő stabilizáció  a növekedés mennyiségi/minőségi tényezői  válság.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
VI. Köztudatos vállalati magatartás A vállalatok társadalmi felelősségvállalása Szlávik János az MTA doktora tanszékvezető, egyetemi tanár Budapesti.
Nizák Péter Az intézményi fejlesztés kérdése a civil szektorban Budapest, november 29. Táncsics Alapítvány, Friedrich Ebert Stiftung.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Az EU-s projektek fenntartási tapasztalata a JNSZ TISZK-ben Országos Egyházi TISZK Zárókonferencia Kazincbarcika
Megújuló energiák felhasználásának helye és lehetősége a nemzeti vagyon kezelése során Marjay Gyula ingó- és ingatlanvagyonért felelős főigazgató.
DOKUMENTUMKEZELÉS.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
ESZA Nonprofit Kft. Nagy Balázs– uniós programigazgató.
Konzulens: Dr. Pitlik László
1 A hazai energiapolitika teendői Kaderják Péter Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont.
B ÉRES G YÖRGY Gazdasági főigazgató Az egészségügy háttérszolgáltatásának és egyéb népgazdasági ágazatoknak a kapcsolata március 31.
„Hidat építünk” az energetikai tanácsadók szerepe Magyarországon
Szervezetfejlesztési Program
Az új szakképzési törvény alkalmazása, a tanulók gyakorlati képzése
Az ÚMVP intézményrendszere
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
Válságmenedzsment Magyarországon Mi a leghatékonyabb út?
A 2014-ben esedékes Peer Review (szakértői vizsgálat) A Hivatalos Statisztikai Szolgálat tagjainak érintettsége Országos Statisztikai Tanács 
Munkaügyi kapcsolatok rendszere Debreceni Egyetem Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Kar Munkaszociológia április 7.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Balatonszemes Június A villamos energia közszolgáltatási helyzete és szerepe Magyarországon Fő kérdések, aktualitások 2.
Budapest, szeptember A villamos energia közszolgáltatás helyzete és szerepe Magyarországon Fő kérdések, aktualitások 2.
Kotulyák Tamás, Get Energy Magyarország Kft.
Kormányszóvivői tájékoztató A vasút reformja. Kormányszóvivői tájékoztató 1.VASÚTI TÖRVÉNY –A Kormány augusztusban elfogadta a vasúti stratégiát (Baross-program).
Állami és önkormányzati vállalatok átláthatósága - a FŐTÁV Zrt. esetében Budapest, április 28.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
A víziközmű- szolgáltatás érdekvédelmi szemmel Halasy Károly.
számú főút Jászberény elkerülő szakasz II. ütem
86. számú főút burkolat megerősítése és négynyomúsítása a – szelvények között.
61. számú főút Somogy megyei szakaszainak 11,5 tonnás burkolat - megerősítése IV. szakasz ( km szelvények között) Lakossági fórum 2010.
61. számú főút Somogy megyei III. szakaszának 11,5 tonnás burkolatmegerősítése ( km szelvények között) Lakossági fórum március 10.
Kihívások a HR szakterület előtt Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Rajnai Attila gazdasági vezérigazgató-helyettes.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Gazdasági Tanácsok a felsőoktatási intézményekben január 13.
Kormányszóvivői tájékoztató A fogyasztók biztonságáért Középtávú fogyasztóvédelmi politika Csizmár Gábor államtitkár Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
A Körös-menti TDM Egyesület a „Szarvasért” Alapítvány, és a Szarvasi Város-, és Környezetvédő Egyesület megállapodása.
A klaszterek jogi szabályozottsága
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Az Állami Számvevőszék önkormányzati ellenőrzési tapasztalatai Előadó: Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
Az ÖNET megújításának lehetséges módja Schmidt Jenő, ÖNET munkacsoport vezetője, TÖOSZ elnök Budapest, május 19. „Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
Munkaerőpiaci-szolgáltatásokat végző szervezetek lehetőségei
Közbeszerzési Hatóság
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Egy nyílt levél elő- és utóélete
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Pénzügy 1. oldal „Jó gyakorlatok” konferencia, „Fókuszban: az önkormányzati gazdasági társaságok.” Az önkormányzati vállalatirányítás Előadó Horváth Tamás.
Múzeumi gyűjtemények menedzsmentje, avagy a Spectrum Magyarországon
Előadás másolata:

A Nemzeti Vállalatok Identitása Készítette: Nemcsek Tibor, kabinetfőnök 2013. Május 30.

A vállalat identitása Arculat Vállalati magatartás Külső kommunikáció Szín és formavilág Külső kommunikáció Belső kommunikációs Társaságokkal/partnerek történő kommunikáció Azonosításra alkalmas HR kommunikáció: szervezetfejlesztés és humánpolitika

A nemzeti társaságok stakeholderei (akik felé közvetítjük az identitást) Kormányzat Munkavállalók Önkormányzatok Fogyasztók NEMZETI TÁRSASÁGOK Országgyűlés Országos sajtó/Szaksajtó RJGY Általános közvélemény (laikusok) Minisztériumok Hatóságok Állami tulajdonú társaságok Partnerek (pl.: szakszervezetek)

Van-e identitásuk az állami vállalatoknak? NEM EGZAKT, NEHEZEN MEGFOGHATÓ Leginkább úgy lehetne meghatározni, hogy a kép, ami az emberek fejében rólunk él. Nincs erről kutatás, tanulmány, ami nemzeti vállalatok identitásaként meghatározható az jelenleg a Törvényi szabályozás Kormányzati elvárás Kialakult gyakorlat és évtizedes hagyományok Tapasztalatok Tapasztalatokon alapuló előítéletek halmaza.

Az állami szektor megítélése Sztereotípiák ENNEK ELLENÉRE A követelményszintek, az állami intézmények élére delegált vezetők dinamikájukat és munkabírásukat illetően minden tekintetben felveszik a versenyt a multinacionális vállalatokkal. Habitusában valóban más egy nemzeti társaság, mint a piaci szereplők, a különbözőség a feladatok és problémák összetettségében van. Míg a piacot elsősorban a pénz mozgatja, az állami szektorban ennél sokkal több a változó: meghatározott financiális lehetőségek között nemzetstratégiai ügyek mentén differenciálódnak a feladatok. Az állami szektorban a munka meghatározó részét az érdekegyeztetés képezi. lassú nem korszerű, avitt túlzottan bürokratikus nem hatékony nem „trendi” (külsőségeiben)

Az MNV Zrt. identitása Vagyontörvény A vállalati identitás a cég irányelveinek mindenkori betartását jelenti A jelenlegi Kormány az állam tulajdonosi szerepkörének erősítése pártján áll és arra törekszik, hogy a nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű ágazatokban helyreállítsa, megerősítse az állam tulajdonosi szerepét. A vagyongazdálkodás deklarált célja az állami vagyon megőrzése és gyarapítása. Az MNV Zrt. feladata, hogy gondos gazda módjára a törvényi előírásokat követve proaktív módon, szolgáltató funkciót adjon a vagyonkezelés fogalmának. Az MNV Zrt.-nek mint az állam képviselőjének, úgy kell eljárnia, hogy mind a szakmai szervezetek, mind a lakosság azt gondolja, az állam jó tulajdonos és jó tulajdonosként működteti a nemzeti társaságokat is. . Vagyontörvény

A 3 legjelentősebb tulajdonosi joggyakorló MNV Zrt. MFB NFA Társaságok Ingatlanok Ingóságok Közvetett vagyonkezelés Közvetlen vagyonkezelés

Megújulás az MNV Zrt.-nél 2013 január 1-től Új menedzsment állt fel A szervezet komoly működésfejlesztésen esett át Megújult a döntéshozatali rendszer Átalakításra kerültek a működési területek

Stratégiai célok és feladatok CÉL ÉS FELADAT: Az előítéletek megváltoztatása, a nemzeti társaságok imázsának és reputációjának építése szolgáltató funkció, ügyfél- és ügy centrikusság  a törvényi kötelezettség elvégzése mellett a vagyonkezelés szolgáltató jellegű fejlesztése pro aktivitás, piaci szemlélet  gyors, hatékony ügykezelés transzparencia megteremtése  hiteles, átlátható gazdálkodás megbízhatóság és kiszámíthatóság  partnere az Önkormányzatoknak és a Kormányzatnak

A NEMZETI TÁRSASÁGOK KÖZÖS POZÍCIÓJA Pozícionálás Cél: a nemzeti társaságok identitásának a meghatározása, egységes kép a nemzeti társaságokra vonatkozóan Mit akarunk magunkról mondani? A NEMZETI TÁRSASÁGOK KÖZÖS POZÍCIÓJA problémamegoldó hatékony hiteles átlátható megbízható gyors

Közös célok A nemzeti társaságok ismertségének növelése   A nemzeti társaságok ismertségének növelése A nemzeti társaságok imázsának és reputációjának építése Stabil partnerségi szerep kialakítása és megerősítése Szakmai diskurzus élénkítése Társadalmi támogatottság kialakítása, megszerzése Az állam jó gazda imázs gondozása

Mi ennek a módja? Együttműködési területek kialakítása, közös platformok megteremtése BEST PRACTICE Egy csapat vagyunk - Nemzeti Társaságok Találkozója és Együttműködése Felelős vállalatirányítási sztenderdek Közös beszerzések és közös értékesítési akciók MNV Tudásklub

Egy csapat vagyunk Egy csapat vagyunk - Nemzeti Társaságok Találkozója 2013.05.16-án délelőtt 5 társaság együttműködési megállapodást kezdeményezett egymással (Magyar Posta, MVM Magyar Villamos Művek Zrt, Szerencsejáték Zrt, Hungaroring Sport Zrt.) Céljai: A társaságok között lévő kommunikáció erősítése Közös beszerzések, közös értékesítési akciók Közös adatbázis építése, az információáramlás segítése céljából Szakmai találkozók szervezése a társaságok vezetői részére Közös társadalmi szerepvállalás kialakítása Kapcsolatépítő és értékteremtő szerepvállalás hangsúlyozása Feladat: A többi társaság bekapcsolása az együttműködésbe Egy csapat vagyunk - Nemzeti Társaságok Találkozója 2013.05.16-án, a Hungaroringen csapatépítő programon vettek részt e nemzeti társaságok Céljai: egymás szolgáltatásainak megismerése, együttműködési lehetőségek keresése, kapcsolatépítés

Felelős vállalatirányítás Az állami tulajdonú társaságokra vonatkozóan ajánlások formájában megfogalmazott vállalatirányítási sztenderdek kidolgozását kezdeményezte az MNV Zrt. Célja: a felelős gazdálkodás erősítése, a társaságok döntéshozatali és vállalatirányítási rendszerének folyamatos fejlesztése. felügyelő bizottsági ügyrendi minták tervezési irányelvekkel és üzleti terv minták üzleti terv minták az éves beszámolók elkészítéséhez szükséges ellenőrzési listák

Közös beszerzés 2013. március 1-jével megalakult az MNV Zrt. Beszerzési Csoportja, amely a többségi állami tulajdonú társaságok MNV Zrt-vel közös, illetve a többségi állami tulajdonú társaságok közös stratégiai beszerzéseit is szervezi. Célja: a nemzeti társaságok az MNV Zrt. koordinációja alatt nyílt közbeszerzési eljárások megindításával a társaságok a lehető legolcsóbban jussanak hozzá egyes szolgáltatásokhoz. Főbb területei: közmű szolgáltatások Telekommunikációs szolgáltatások biztosítási szolgáltatásokhoz Előnye: a közbeszerzési eljárások eredményeképp megkötött szerződések egységesek, ezáltal könnyen kezelhetőek és áttekinthetőek Haszna: eddig több mint 1 milliárd forint megtakarítást sikerült elérni

MNV Tudásklub A ma útjára induló MNV Tudásklub elsődleges célja a vállalatok közötti tudásmegosztás A gyakorlatban leginkább használható tudás átadása Szakmai hálózat létrehozása A vezetők szaktudásának és a társaságok hatékonyságának a növelése A nemzeti vagyon gyarapítása

KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET!