KEOP-7.3.1.2/09-2009-0004 A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Értékőrző magtárak – Műemlékek a turizmus szolgálatában HUSK/0801/131/0046.
Advertisements

Tájékoztató a projekt állásáról október.  2002-ben és 2006-ban a korábbiaknál nagyobb árvizek hívták fel a figyelmet az árvízvédelem végleges megoldásának.
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
Projekt általános bemutatása
Madarasi Óvoda bővítése DAOP /B
European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet
Projektmenedzsment szervezet: EuroAdvance Közgazdasági Tanácsadó Kft.
Várpalota elkerülő építése
Szennyezett területek kármentesítési feladatainak elvégzése – KEOP Projektmenedzsment szempontok KvVM – január 9.
Szennyvízelvezetés és tisztítás fejlesztése Nagyszénáson KEOP augusztus 26.
Élettelen természeti értékek megőrzése az Aggteleki Nemzeti Park területén KEOP projekt bemutatása Gruber Péter ANPI.
A projektek megvalósítása I.
2008. december 08. A KEOP szennyvízelvezetési és –tisztítási konstrukciójának pályáztatási tapasztalatai, és a es akcióterv bemutatása Balla.
E-Levéltár projekt Vidra András Projektigazgató
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
TÁMOP /10/1 TÁMOP /10/1/KMR Pénzügyi követelmények.
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
EKOP Elektronikus levéltár
Új bölcsőde építése Kartalon – passzívház közeli energiatakarékos formában KMOP
KÖZOP eljárásrendek március 2. után
dr. Földy Ferenc Operatív Program Kft február 23.
A VINDORNYA-LÁP ÉLŐHELYÉNEK HELYREÁLLÍTÁSA, FEJLESZTÉSE (KEOP
ESZA Nonprofit Kft. Nagy Balázs– uniós programigazgató.
"Együttműködés, Lehetőség, Tudáshasznosítás, ELTE" Kutatási- és technológiatranszfer szolgáltatások fejlesztése az ELTE-n TÁMOP /1/KMR
Projekt adatai INFOTÁRS TÁMOP /A/2./0011 Az ELTE TáTK és IK közös projektje Támogatás: Projektidőszak: –
TÁMOP /2/A/KMR Digitális tananyagfejlesztés a gyógypedagógus képzés BA és MA szintjén Projektmenedzser: Dr. Stefanik Krisztina Szakmai.
EKOP „Központi rendszer bővítése és szolgáltatás- fejlesztése” EKOP Oláh István
A tatai Réti-8-as számú halastó természetes vízi élőhellyé történő rehabilitációja KEOP /
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
BAKS KÖZSÉG SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSA ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁSA
GÖDÖLLŐI KIRÁLYI KASTÉLY A Gödöllői Királyi Kastély, komplex, környezetbarát üzemeltetést lehetővé tevő újjáépítése és családbarát szolgáltatásokkal történő.
Pályáztatási szakasz (0.szakasz)  Projekt adatlap  E MT Projektfejlesztési szakasz – Feltételes közbeszerzési eljárás?! Projektmenedzsment Hivatalos.
Projektfejlesztés DDOP /2F VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.
Projektzárással kapcsolatos teendők
Phare ellenőr feladata, szerepe a Programban Karlik Csilla Közbenső Fórum 2002/2003 évi területfejlesztési Phare program Február 1. Debrecen.
Nyilvánosság biztosítása
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
Folyamatban lévő-és tervezett fejlesztések
M0 útgyűrű déli szektor bővítése
A „Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” TIOP-3.1.1/08/ című projekt célja Dénes Anita ERFA projekt menedzser.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Tóbiás Zoltán Osztályvezető KvVM FI 2007.április 26.
TÁMOP A-12/ Innováció a szakképzésben, új irány - új iránymutatás a rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetéséhez NYITÓRENDEZVÉNY.
2006 Az új energia stratégia fő célkitűzése a megújuló energiaforrások hasznosítási lehetőségének vizsgálata  napenergia hasznosítási lehetőségek  hőszivattyús.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
TÁMOP /09 Az önkéntesség elterjesztése Az elszámolhatóság feltételei.
HEFOP/ /2 Szerződéskötési alapismeretek. HEFOP/ /22 Tartalomjegyzék Szerződéskötés folyamata Támogatási szerződés.
A projekt az Europai Unio támogatásával, az Europai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
2014. június 12. Lackó Péter Clarity
Társadalmi Megújulás Operatív Program Pedagógusképzések (a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben)
Energetikai korszerűsítés a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolában és a Szathmáry Kollégiumban KEOP /E/ Nyitórendezvény.
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés –a szobi innovatív intézményekben.
Az NFFF megvalósításának szervezési és szervezeti kérdései
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Modellprogram a szociális szövetkezetek hálózatosodása érdekében TÁMOP /1.
JT INFOTÉKA Szolgáltató Kft. CÉGBEMUTATÓ. Általános információk A JT INFOTÉKA Kft. kiskunhalasi székhellyel, Budapesten irodát fenntartva működő tanácsadó.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Nyert a pályázatom! Hogyan tovább? Segítünk a megoldásban!
Mórahalom és Zákányszék települések szennyvízelvezetése és tisztítása KEOP
KEHOP azonosítószámú, „Veszprém Megyei Klímastratégia” című projekt bemutatása Takács Balázs Veszprém, április 25.
Székesfehérvár, Alba Regia laktanya területén feltárt szénhidrogén szennyezettség kármentesítése KEOP azonosítószámú projekt Készítette:
2017. július 5..
Towards an Effective Regional Resource Allocation (TERRA) Zárókonferencia Nagyvárad, március 19. A projekt rövid bemutatása - célok és eredmények.
T Á J É K O Z T A T Ó a rekultivációs projekt előrehaladásáról KEOP-7
Projekt ismertető Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Előadás másolata:

KEOP / A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló átalakításának megvalósítása az Aggteleki Nemzeti Park területén

KEOP / A projekt megnevezése: A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló átalakításának megvalósítása az Aggteleki Nemzeti Park területén A pályázat azonosító száma: KEOP / Kedvezményezett neve: Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság A megvalósítás időszaka: – A támogatás összege: Ft

KEOP / A és között megvalósított – előkészítő munkálatok lebonyolítására irányuló – projekt közvetlen célja, az élettelen természeti értékek és az ezekhez kapcsolódó élővilág hatékony és korszerű megőrzése, rehabilitációja. A projekt közvetlen célja a barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása, valamint az érintett barlangokban kialakult lámpaflóra terjedésének minimalizálása, megakadályozása az alábbi helyszíneken: - A Baradla-barlang Aggteleki kivilágított szakasza; - A Baradla-barlang Vörös-tó – Jósvafő között lévő kivilágított szakasza; - A Vass Imre-barlang kivilágított szakasza; - A Rákóczi-barlang kivilágított szakasza.

KEOP / A én hatályba lépett Támogatási Szerződésben megfogalmazottak mentén, előkészítő tevékenységek vonatkozásában a jelentéstételi időszak során az alábbi munkálatok valósultak meg: Felállításra került a projektmenedzsment szervezet, melynek működése a projektidőszak alatt folyamatos; Közbeszerzés lefolytatása az előkészítési szakaszra nem történt meg – mivel a tervezett beszerzések a közbeszerzési értékhatár alatti értéket mutattak, így a 3 árajánlat beszerzést követően történt szerződéskötés. A Kedvezményezettek tájékoztatási kötelezettségei, valamint az Arculati kézikönyv (figyelembe véve a projektidőszak során hatályba lépett ÚSZT-s arculati elemeket is) iránymutatásai mentén kommunikációs tevékenységek megvalósítása – mely a 2. fordulós megvalósítási szakasz nyilvánosság biztosítására irányuló tevékenységek szerves részét képezi.

KEOP / Elkészítésre került a Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány (RMT + CBA), mely a KSZ általi véleményezést követően módosításra került. Az engedélyeztetési eljáráshoz szükséges, műszaki és természetvédelmi szempontokat is tartalmazó tervdokumentáció elkészült; Ezt követően én lezárult a KvVM-el történt engedélyeztetési eljárás; Kiviteli tervek véglegesítése én valósult meg. A 2. fordulós pályázati dokumentáció én került benyújtásra. A 2. forduló kivitelezési tevékenységeire irányuló közbeszerzési dokumentáció összeállítása (hivatalos közbeszerzési szekértő igénybe vétele mellett) i határidővel teljesült. A projekt az esélyegyenlőségi és a fenntarthatósági szempontok figyelembe vétele és érvényesítése mellett valósult meg.

KEOP / Az előkészítő munkálatok eredményeként elkészült a beruházást megalapozó Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány, a kiviteli tervek, valamint összállításra került a közbeszerzési dokumentációs csomag is. Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága én benyújtotta azt az ún. második fordulós pályázatot, melynek célja a tervezett kivitelezési munkálatok megvalósítása. A Támogatási Szerződés aláírása folyamatban.

KEOP / A beruházás mindösszesen 4 ha területet, m hosszúságú barlangjáratot érint, mely 771 db hagyományos izzót tartalmazó világítási rendszer korszerű, LED technikára történő áttérését jelenti.

Köszönöm a figyelmet!