AZ ORSZÁGOS EGYHÁZI TISZK KÜLDETÉSE. A fenntartók elvárásai a TISZK, a Felügyelőbizottság és az intézmények felé Olyan szakképzési intézményrendszeri.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A TÁMOP projekt intézményi hatásai a Somogyi TISZK-ben Kispéter Sándor Főigazgató-helyettes Kispéter Sándor Főigazgató-helyettes.
Advertisements

TÁMOP / június 26. Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
A TÁMOP projekt hasznosulása egy tagiskolában Kazincbarcika, TÁMOP / Országos Egyházi TISZK.
TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás bevezetése a tényői Napközi Otthonos Óvodában és az Ady Endre Általános Iskolában Projektindító.
3. alprojekt A hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű, a sajátos nevelési igényű illetve tanulási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztésére létrehozandó.
I. AZ EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT SZEREPE A SZERVEZETEKBEN
Kellenek-e nekünk a TISZKEK? Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Országos TISZK Konferenciája.
TÁMOP / TIOP / Kazincbarcika, Országos Egyházi TISZK
A STRATOSZ, ÉVI SZAKKÉPZÉSI FELADATAINAK ÁTTEKINTÉSE, SZERVEZÉSI-, ÉS FELADAT-STRUKTÚRA Dr. G. Tóth Károly STRATOSZ központi szakképzési koordinátor.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Előadó: Faragóné Bircsák Márta
Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Az ÉRÁK szerepe és tevékenysége a régióban Soós Roland igazgató
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
Egy év az Európai Unióban Arató Gergely Budapest, április 29.
A közoktatás fejlesztési tervei az Új Széchenyi Terv keretein belül Az Európai Unió 2010 nyarán indította útjára az Európa 2020 Stratégiát, amely.
A gyakorlatvezető mentor
A szakképzés jövője - a jövő szakképzése
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
TISZK-ek Miért kellettek, és miért kellenek? Múlt, jelen, jövő Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Marcali, május 18.
A TISZK SZEREPE A SZAKKÉPZÉS SZERVEZÉSÉBEN, A TISZK-BEN REJLŐ LEHETŐSÉGEK Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ (1146 Budapest, Thököly.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
Iskola Tagjai: RFKB Támogatások Iskola 1500 fő Képzési irány, arány Önkormányzati fenntartó Szakképzés szervezési társulás (költségvetési szerv) mint.
Változások a szakképzés irányítási rendszerében A szakképzés és a Térségi Integrált Szakképző Központok jelentősége Szőke István szakmai igazgató 2008.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
A szakképzés jelene és jövője 7. Nevelésügyi Kongresszus augusztus 27. Dr. Szenes György főtitkár.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F pályázat február 4. A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F
A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F pályázat Július 2. A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F
Egyensúlyban a világgal TÁMOP A konzorcium tagjai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani.
A SZAKKÉPZÉSI MUNKA KORSZERŰSÍTÉSE A STRATOSZNÁL TÁJÉKOZTATÓ DIASOROZAT A STRATOSZ KORSZERŰSÍTETT SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁNAK KIDOLGOZÁSÁHOZ KÉSZÜLT: AZ.
A STRATOSZ regionális SZERVEZETI struktúráját megteremtő szervezési projekt előkészítése (2. RÉSZ) ADOTTSÁGAINK FELADATAINK KÖTELEZETTSÉGEINK Készült a.
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Szakképzési Tanévnyitó Konferencia október 3. Germánné Vastag Györgyi OIB elnöke A főváros oktatáspolitikájának időszerű kérdései.
Pedagógiai szakmai szolgáltatás
Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Kamarai előadás március 2.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Tóth Zoltán MDSZ alelnök - Stratégiai Bizottság elnöke.
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Bikal, február 10. Drahos Péter Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.
Takács Erika Zádori Zoltán
Országos Egyházi TISZK TÁMOP / Szakmai konferencia február Glowacz Miklósné projektmenedzser.
Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák
Új esély: szak- és felnőttképzés a határ mentén Aktuális szakképzés - szervezési feladatok a törvényi változások és a TÁMOP3.2.2 kapcsán Környei László.
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
A szakképzés helyzete az iskolafenntartó szemüvegén keresztül
Közoktatás-fejlesztési programok 2007-ben Új Magyarország Fejlesztési Terv Hámoriné Váczy Zsuzsa OKM Balatonfüred, november 14.
A nemzeti felsőoktatási törvényről Kaposi József 2015.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Nyírségi Szakképzés-szervezési Társaság létrehozása TÁMOP /2-2F projekt „TISZK rendszer továbbfejlesztése”
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
Foglalkoztatási Paktum Magyarországon Gere János.
SZERVEZET Szervezeti okok è A felhasználók és az informatikai részleg közötti gyenge kommunikáció è A felhasználók és az informatikai részleg céljai ütköznek.
1 SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL (SZÖM) 1 2 A SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL Komplex eszköz a teljes körű intézményi önértékeléshez, és ez által az.
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
TÁMOP /2-2F FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
Előadás másolata:

AZ ORSZÁGOS EGYHÁZI TISZK KÜLDETÉSE

A fenntartók elvárásai a TISZK, a Felügyelőbizottság és az intézmények felé Olyan szakképzési intézményrendszeri modell kialakítása, amely az önállóságukat jogilag megőrző iskolák partnerségi viszonyán alapul. Az intézmények összehangolják képzési terveiket Az oktatás hatékonysága és a gazdasági érdekek szolgálata céljából stratégiai szövetséget alakítanak ki a szakképzésben érintett felekkel, a munkaerő-piaccal. A fenntartók célkitűzése: közös tudás- és humánerőforrás-menedzsment, irányítási rendszer kialakítása, a gazdaság igényeihez igazodó, korszerű, moduláris szakképzési rendszer megvalósítása, a hátrányos helyzetű rétegek szakképzésbe történő bevonása, munkavállalói kompetenciáinak fejlesztése. Olyan szakmai, pedagógiai módszerek, formák kialakítása és fejlesztése, amelyek segítenek a tanulók képzésben való tartásában, a lemorzsolódás csökkentésében, a képzési színvonal emelésében, a munkába állási és életkezdési lehetőségek bővítésében. SZAHO (fejlesztési hozzájárulás) gyűjtése

A fenntartók elvárásai a TISZK, a Felügyelőbizottság és az intézmények felé Célok:  A TISZK-nek képesnek kell lennie a sok iskolából és fenntartóból álló rendszer egységes kezelésére  A szakmai program végrehajtását biztosító konkrét szervezet felállítása és működésbe hozása

A TISZK jelenlegi szervezeti felépítése TISZK adminisztrátor régióvezető régióvezető régióvezető régióvezető régióvezető régióvezető régióvezető régióvezető régióvezető Taggyűlés (Tulajdonosok képviselői) Taggyűlés (Tulajdonosok képviselői) Egyházmegyei fenntartók és intézményeik Evangélikus Egyház fenntartó és intézményei Evangélikus Egyház fenntartó és intézményei Református Egyházközség fenntartó és intézménye Szerzetesrendi fenntartók és intézményeik Ügyvezető igazgató Felügyelő Bizottság (5 fő) Felügyelő Bizottság (5 fő) Külső tanácsadók (igény szerint):  Könyvvizsgáló  Jogi tanácsadó  SZAHO tanácsadó Külső tanácsadók (igény szerint):  Könyvvizsgáló  Jogi tanácsadó  SZAHO tanácsadó TÁMOP projektmenedzsment TIOP projektmenedzsment TIOP projektmenedzsment TISZK pénzügyi vezető

A TISZK jövőbeni felépítése TISZK informatikus, pályázat író, pályázat karbantartó TISZK adminisztrátor Taggyűlés (Tulajdonosok képviselői) Taggyűlés (Tulajdonosok képviselői) Egyházmegyei fenntartók és intézményeik Evangélikus Egyház fenntartó és intézményei Evangélikus Egyház fenntartó és intézményei Református Egyházközség fenntartó és intézménye Szerzetesrendi fenntartók és intézményeik Ügyvezető igazgató Felügyelő Bizottság (5 fő) Felügyelő Bizottság (5 fő) Külső tanácsadók (igény szerint):  Könyvvizsgáló  Jogi tanácsadó  SZAHO tanácsadó Külső tanácsadók (igény szerint):  Könyvvizsgáló  Jogi tanácsadó  SZAHO tanácsadó TISZK pénzügyi vezető