TÁMOP 3.2.11/10/1 Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Advertisements

TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
EURÓPA MAGYARORSZÁG.
ERNYŐ PROJEKT szakmai program TÁMOP /
Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
Társadalmi Megújulás Operatív Program A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban TÁMOP /2 –
A TÁMOP / projekt megvalósításába bevont intézmények Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola Hunyadi.
Integráció a sportiskolai és a művészeti nevelés segítségével A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola pályázatáról Integráció sporttal és zenével.
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
KÖSZÖNTÖM A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület nevében.
H Ú S V É T P R O J E K T TÁMOP pályázat
Közoktatási projektelemek Készítette: Deli Mária Közoktatási koordinátor.
Tehetségpont létrehozása
Jó gyakorlatok a Kazinczy Ferenc Tagiskolában
Dokumentációs rendszer
Új utakon a szaktanácsadás, tantárgygondozás A TÁMOP 3. 1
TÁMOP A/ projekt:„SZIGET, AMELY BEFOGAD” – AZ INKLUZÍV ELLÁTÁS EGYÜTTMŰKÖDŐ, EGYMÁSRA ÉPÜLŐ MODELLJE SZOLNOKON.
A HORVÁT NEMZETISÉGI OKTATÁS SZOLGÁLATÁBAN
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
Arany János Általános Iskola Kisújszállás, Kálvin u. 3.
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP /
Zelk Zoltán Általános Angol- Német Kéttannyelvű Iskola
Beszámoló a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács évi munkájáról.
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM és SZAKKÖZÉPISKOLA Tovább.
A gyakorlatvezető mentor
1 „Komplexen funkcionáló Zala megyei tehetségeket segítő program” Projektnyitó konferencia szeptember 23. Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete.
Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda Nagy Attila
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.
TÁMOP Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása Cél: - Az óvodai és iskolai nevelési és.
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
„ LÉPTÉK az ÉRTÉK” Művészeti Tehetséggondozó Projekt TÁMOP / Nyitókonferencia és sajtótájékoztató május 6.
Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola
„Rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetése az SZLTISZK Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézményben” TÁMOP A -12/1– Szakmai munkánk.
TÁMOP b-14/ „határokon túl-ha/tár”
A pályázati kiírás: „Szakképző intézmények felkészülésének támogatása a rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetésére.” A pályázat címe: Az Asbóth Szakközépiskola.
A „NYÍLÓ ABLAKOK” című projekt bemutatása KOVÁCS ÁRPÁDNÉ
Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
TÁMOP / Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában szakkörök.
„Együtt a tehetségekért a Barcsi Nevelési és Oktatási Intézményben” TÁMOP-3.4.4/B/08/ Projektindító rendezvény Készítette: Vizváriné.
Egészségvédelem hónapról-hónapra
Rózsavizes Húsvét napját jöttem ma kívánni… Húsvét projekt a baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola 3. osztályában március 17-március 25. készítette:
PROJEKTNYITÓ május 18. MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 4400 Nyíregyháza, Fazekas János tér 8. TÁMOP / Referencia-intézmények országos.
6753 Szeged, Majakovszkij tér 16.
TÁMOP – A- 12/1. ALAPVETŐ CÉL  HH és HHH tanulókat nevelő iskolák kapcsolatfelvétele, programkínálatuknak bővítése  testvériskolai kapcsolat.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
Az Egressy Béni Kéttannyelvű Általános Iskola bemutatkozik Gyöngyös
Tehetségfejlesztő munka a Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában Akkreditált Kiváló Tehetségpont.
Kollégiumi csoportvezetők módszertani munkaközössége
„Adj teret, nyiss utat! – Szociális kompetenciákkal a hátrányok ellen” TÁMOP A-12/
Ökoiskola? Károlyi a régióban. Gyermekvédelem EGYÜTT A DROG ELLEN Az egész iskolát átfogó program: - szülők - tanárok - diákok részére előadásokat szerveztünk.
Harruckern János Közoktatási Intézmény Gyula „Zöld út a jövődhöz” május 01. – február 28 TÁMOP B
ERNYŐ PROJEKT Záró 2013/ TÁMOP /
Az Új Széchenyi Terv - keretében kiírt TÁMOP -_3.3.10/A-12 kódszámú, A hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése a Lévay József református.
TÁMOP /10/ Együtt-Működők Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységének támogatása szeptember.
„Természeti értékeink a művészetekben” NTP-KKI-B azonosító számú projekt.
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
1961-ben alapított intézmény Létszám: 770 fő Osztályok száma: 24 Az engedélyezett pedagógus státusz: 63 Az engedélyezett pedagógiai munkát segítő: 9,5.
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
Barcsák Marianna - KPSZTI
„automata élet” Berettyóújfalui SzC Veress Ferenc Szakképző Iskolája NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM NTP-KKI-B Köznevelési és a kulturális intézményekben.
A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM
Szeretettel köszöntjük
SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium
Előadás másolata:

TÁMOP /10/1 Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása

Tartalom 1.A pályázati felhívás tartalma 2.A projekt címe 3.Rövid összefoglaló a projektről 4.A pályázó bemutatása 5.A pályázat hogyan járul hozzá a fenti célok megvalósításához?

Tartalom 6.Folyamatban levő jelentősebb projektjeink 7.A pályázathoz rendelkezésre álló humán erőforrás 8.A projekt megvalósításához nem az elnyert támogatásból rendelkezésre álló erőforrás 9.A projekt részletes tartalma

1.A pályázati felhívás tartalma

2.A projekt címe Hagyományőrző művészeti, kézműves és természetismereti programok 54 különböző tematika alapján

3.Rövid összefoglaló a projektről A támogatást elnyert Szivárvány AMI a működtetője a Művészetek Házának, melynek feladata a térség kézműves hagyományainak ápolása. Az előadóterem, az öt felszerelt kézműves műhely, a zárt udvar által a tárgyi feltételek, tanáraink, a velünk kapcsolatban álló művészek és kézművesek tudására építve a személyi feltételek biztosítottak ahhoz, hogy 9 oktatási intézménnyel 54 tematika alapján művészeti és hagyományőrző kézműves programokat valósítsunk meg.

Célok: –kulturális örökségünk megismertetése, –természetes anyagok használata, –tárgyalkotás tanítása, –által az egész személyiség fejlesztése

Tevékenységtípusok: –tárgyalkotás, –tapasztalati úton ismeretszerzés, –tánctanulás, –kiállítás látogatás, –szakmai kiadvány készítése

4.A pályázó bemutatása Szivárvány AMI alapítása: 2001 Fő szolgáltatás kínálat: 6-22 évesek alapfokú művészetoktatása (képzőművészet, táncművészet, szín- és bábművészet) Az oktatás irányultságát tekintve: kiemelt szerepet kap a hagyományőrzés.

Kiegészítő tevékenységek: pedagógus tovább- képzés, felnőtt tanfolyami oktatás Fejlesztési cél: „képzők képzésének” megvalósítása Stratégiai cél: a Dél-Alföld meghatározó hagyomány- őrző intézményévé válás. A szolgáltatás kínálatunk minőségi fejlesztése által 5 év alatt az eddigi 320 főről 500 főre növelni a tanuló- létszámot.

5.A pályázat hogyan járul hozzá a fenti célok megvalósításához? Szorosabbá válik a kapcsolat a projekt bonyolítása során a kapcsolat az oktatási intézményekkel és az intézményhasználókkal. Kapcsolatba kerülünk a szolgáltatásaink iránt érdeklődő tanulókkal, szülőkkel. A projektbe bevont pedagógusok, szülők, tanulók megismerik intézményünk szolgáltatáskínálatát.

A projekt befejezését követően is igénybe veszik szolgáltatásainkat. A projekt sikeres megvalósítása által növekszik az intézményünk ismertsége, elismertsége, mely segíti, hogy a térség meghatározó hagyományőrző intézményévé váljunk. Erősödnek a kapcsolataink a program megvalósításában részt vevő művészekkel, kézművesekkel. Az ő pozitív példájuk ösztönzőleg hat a hagyományőrzésben, a művészet megszerettetésében.

6.Folyamatban levő jelentősebb projektjeink Szakmai közreműködőként részt veszünk a HU- SZERB IPA pályázat keretében megvalósításra kerülő művészeti projektben. 3 éves nemzetközi képzőművészeti pályázat 3. évének bonyolítása. TÁMOP egészséges életmódra nevelés c. pályázat folyamatban. Még nem történt meg az elbírálása.

7.A pályázathoz rendelkezésre álló humán erőforrás Közvetlenül részt vevő pedagógus végzettséggel vagy művész vagy kézműves szakképzettséggel rendelkezők száma:63 fő Ebből rajz szakos tanár, kézműves oktató:6 fő, néprajz szakos tanár, bölcsész:2 fő, szobrászművész, kerámia szakos tanár:2 fő, drámapedagógus:2 fő, földrajz szakos tanár:2 fő, néptánctanár:1 fő, egyéb:48 fő (festő-, zene-, selyemfestő-, textil, gyékényes, lószőrékszer-készítő, mézesbábos, vesszőfonó, söprűkötő, szövő, tojáspingáló, gyöngyfűző, nemezelő stb. és 30 fő pedagógus gyermekkísérő)

Feladataik: –szakmai megvalósítók (saját alkalmazásunkban áll 9 fő, részt vesznek a fenntartási feladatokban is.) –művészek, zenészek, kézművesek (1-1 alkalommal közreműködés) –gyermekkísérők

8.A projekt megvalósításához nem az elnyert támogatásból rendelkezésre álló erőforrás –foglalkoztató műhelyek és udvar (udvaron kialakított főzőhely pl. lekvár főzéshez) –kiszolgáló helyiségek –berendezés, kézműves szerszámok, eszközök –rezsi –ingatlan fenntartás

9.A projekt részletes tartalma Az intézményekben kérdőíves igényfelmérés. 27 X 2 alprojekt 9 együttműködő intézményben. Az alprojektek szerkezete: – a részt vevő tanulók kiválogatása –meghatározott számú foglalkozás megtartása –zárórendezvény Közös gondolat: hagyomány- és természetismeret, kézművesség, művészetek

Petőfi Sándor Általános Iskola Ásványgyűjtő havi szakkör 10 fő Hagyományőrző–faműves havi szakkör19 fő Néptánc heti szakkör20 fő Témanapok20 fő Ásványgyűjtő tábor 2 X 1 hét a Mátrába 40 fő

Damjanich János Tagiskola Képzőművészeti heti szakkör10 fő Néptánc heti szakkör15 fő Témanapok40 fő Hagyományőrző kézműves tábor20 fő

Deák Ferenc Általános Iskola Néprajzi-helytörténeti program havi szakkör12 fő Hagyományőrző tárgyalkotás havi szakkör12 fő Népi hímzés havi szakkör10 fő Textilműves kör havi szakkör10 fő Dramatikus élményműhely heti szakkör20 fő

Koszta József Általános Iskola Ásványgyűjtő havi szakkör10 fő Selyemfestő heti szakkör15 fő Hagyományőrző kézműves tábor50 fő

Klauzál Gábor Általános Iskola Hagyományőrző havi szakkör – napköziben20 fő Jeles ünnepek, ünnepkörök – napköziben20 fő Történelmi korok művészete – napköziben20 fő

Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Szeged Népek kultúrája heti szakkör10 fő Kerámiaművészet – tehetséggondozó program5 fő Festészet- és grafikus művészet – tehetséggondozó program5 fő Természet és művészet – témahét50 fő

Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola Kerámiaművésze – tehetséggondozó program6 fő

Központi Óvoda, Klauzál Utcai Óvodája Népi kézműves tárgyalkotás tanítása – heti szakkör15 fő

Kertvárosi Óvoda Dr. Mátéffy Ferenc Utcai Tagóvodája Természetes anyagokkal kézműves tárgyalkotás – heti szakkör15 fő

Kiegészítő programok –Agyagbánya és kerámiaüzem látogatása idegenvezetővel –Budapesti és miskolci ásványbörzére kirándulás –Lovas kirándulás a hagyományos paraszti népéletet bemutató tanyára –Tábor a Mátrában –Festészeti kiállítás látogatása Szegeden

–Részvétel Csongrád-bokrosi szüreten –Kirándulás Mezőkövesdre –Kirándulás Szentendrére –Kirándulás Pécsre, Európa kulturális fővárosába –Tábor Mártélyon –Működő fazekasműhely meglátogatása Hódmezővásárhelyen –Látogatás Kerámia Biennálén

Külső közreműködők

Köszönöm a figyelmet!