Takács Béla 2010. Tanulási VÁZ (lat). Mit várok a szóbeli feleletnél? Gondosan felépített, végiggondolt feleletet! A továbbiakban ehhez kívánok segítséget.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
V2.3. S hogy van ez az Ön cégénél most? V2.3 Mi kicsit máshogy képzeljük ezt… V2.3.
Advertisements

Adatelemzés számítógéppel
Informatikai tudásleképezés paradigmái és problémái Szekeres András Márk.
MEGHÍVÁS TÁRGYALÁS. MEGHÍVÁS 1. lépés Az üzenet: Szia! A segítségedet szeretném kérni! Beszélhetünk valamikor? Köszönettel: Sanyi Igen! Ez a számom: +36.
Tartalmi összefoglalás
Digitális technika, digitális áramkörök
Készítette: Babinszki Helga TEJ3W9
Angol nyelvi kompetencia
UNILO projekt1 Kimenet, követelmények, (kulcs)kompetenciák és tanulási eredmények hasonlóságok és különbségek Vidékiné dr. Reményi Judit.
Az Európai Unió és a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok 2010.július 30. Eger Aranyi Péter Nemzetgazdasági Minisztérium Fogyasztóvédelmi Osztály.
A magyar kötőszók története: kialakulásuk és fejlődésük az összetett mondatok szerkezeti típusaiban.
A szóbeli közlés felépítése
Készítette: Cselényi Szandra Nóra
Érvelés, tárgyalás, meggyőzés
Áramlástan mérés beszámoló előadás
Műszaki haladás közgazdasági szempontból Meyer Dietmar március 3.
Szóbeli érettségi tétel (középszint) Témakör: Nyelvi szintek Tétel: A mellérendelő összetett mondatok mint logikai-tartalmi viszonyok A tétel forrása:
Értékesítési ajánlat elemei február. A termék koncepciója Tisztázandó a termék vagy szolgáltatás célpiaca.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV „A felsőoktatás.
Kimeneti követelmények a 8. osztály végén
A körlevél készítésének menete
A szöveg a kommunikáció eszköze.
Tibeti személyiségteszt
2. Kockázat (és idő) Joggazdaságtan Szalai Ákos 2013.
LP3 Tanulás.
HUMÁNKONTROLLING Készítette: Buránszki Szilvia – MRDA9O, KGKIEG I.ÉVF.
Vizsga-dolgozat Téma: orvosi kóderndszerek vagy orvos- biológiai ontológiák (pl. nem tárgyalt kódrendszer ismertetése, előnyei, hátrányai; történelmi fejlődés.
VERSENY ÉS SZABÁLYOZÁS 2010 I.Áttekintés. MÚLT, JELEN, JÖVŐ AZ ÁGAZATI ÉS VERSENYSZABÁLYOZÁSBAN II.Betekintés. ELEMZÉSI MÓDSZEREK ÉS SZABÁLYOZÁSI ESZKÖZÖK.
A MÁSODIK NAP ÖSSZEFOGLALÁSA. 1. Magyar labdarúgó hagyományok és a labdarúgás jövője MI A KAPOCS A MAI LABDARÚGÁS FEJLŐDÉSI TEN- DENCIÁI ÉS A MAGYAR LABDARÚGÓ.
Szemantikus keresők.
7. téma A környezettudományi kutatások rendszere, sajátosságai, hazai intézményei, azok tevékenysége.
1 Témafelvetés Tanulásmódszertan 2. kurzusra Papp Endre – Molnár Attila.
J. Ignaz von Felbiger: Normaiskola
Hogyan készüljünk fel a szóbeli interjúra? Milyen kérdések várhatóak?
MTA Regionális Kutatások Központja A Duna – Tisza köze problémái és jövője „ A CSATORNA VÍZIÓJA” Csatári Bálint geográfus MTA RKK Alföldi Tudományos Intézet.
Henkin-Hintikka játék (részben ismétlés) Alapfelállás: -Két játékos van, Én és a Természet (TW képviseli). - A játék tárgya egy zárt mondat: P. - Választanom.
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) (Wonder) Mit tanultam?
Jó gyakorlat bemutató.  Az interaktív tábla használata manapság egyre több iskolában elérhető az európai uniós pályázatok révén.  A mai kor követelményeinek.
Ugrás az első oldalra Pályázatmenedzsment Rácz József tanácsadó Készült a NFGM támogatásával, a KKC-2007-K projekt keretében.
Tényekre alapozott oktatáspolitika és gyakorlat ONK 2011, Szimpózium a tények, bizonyítékok természetéről, szerepéről az oktatásban Evidence Based Education.
Érettségi esszék középszinten
Mélységi bejárás Az algoritmus elve: Egy kezdőpontból kiindulva addig megyünk egy él mentén, ameddig el nem jutunk egy olyan csúcsba, amelyből már nem.
Emelt szintű matematika érettségi
Szakember Kérdések Megállapítás Megoldási javaslat javaslat Árajánlat Megvalósítás Pénzügyi Szakember Bemutatkozás Elemzés Ajánlat készítés Specialisták.
Mi várható gazdasági téren? - az ország gazdasági helyzetének megítélése Szlovákiában, Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon - Szeitl Blanka.
Prezentáziós Stratégia
Címlap Bevezetés az információelméletbe Keszei Ernő ELTE Fizikai Kémiai Tanszék
Az OKKR-projekt várható eredményei Temesi József pillérvezető Az Országos Képesítési Keretrendszer kialakítása: helyzetkép és javaslatok január 21.
Facebook A facebook amerikai alapitasu ismeretsegi haloyat,amely februar 4.-en kezdte mukodeset. Eredeti neve a THEFACEBOOK Volt.
JÓLÉT ÉS IDEOLÓGIÁK: FEJLETTSÉG ÉS BÉREK
TIOK IKT – tesztelés 1. osztály Pap Ágnes. A csoport bemutatása 6-7 éves korosztályon teszteltem a tananyagot. /12 fő,előképzettség nélkül,tagozat nincs,de.
PORTFÓLIÓVÉDÉS június 5-6. Bogáthné Erdődi Judit.
LEGO Dacta program.
Gyakorló óra 5/12.
Segítő külső körülmények 5/13. Előkészület – tanár A páros munkához szükséges szöveget kinyomtatni Készítette: Sági Lajos2.
A tárgyalási folyamat szakaszai. I. Előkészítés 1. Tervezés – átgondolás  a problémák, szükségletek tisztázása, az érdekek meghatározása – azaz, miért.
Üdvözöljük!. Napirend és tárgyalandó témakörök Cégtörténet és a cég jövője Ki kicsoda Cégen belüli szabályok Előnyök Teljesítménykimutatások Egyéb források.
Diákportfólió minden szinten a tanulók tudatos önfejlesztése érdekében
Diákportfólió minden szinten a tanulók tudatos önfejlesztése érdekében
Tibeti személyiségteszt
előadások tervezése és kivitelezése Kovács Ilona egyetemi tanár
ENABLE foglalkozások az iskolánkban
Továbbképzés Ide írja be a tárgyat..
Hatékony és pontos munkavégzés
Oktatóbemutató címe Előadó: Név.
Hatékony és pontos munkavégzés
Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet 44
A prezentáció művészete
Minta prezentáció a régió és területfejlesztés kurzushoz
Előadás másolata:

Takács Béla Tanulási VÁZ (lat)

Mit várok a szóbeli feleletnél? Gondosan felépített, végiggondolt feleletet! A továbbiakban ehhez kívánok segítséget nyújtani! Nem biztos, hogy csak az a jó, amit a következőben bemutatok, de … Felhasználom a magyar órán tanultakat, amelyek már több száz éve beváltak, tehát a szerkezeti tagolás: Bevezetés - tárgyalás - befejezés

Első javaslat A kékkel írt mondatokat kérem leírni a füzetbe! Egy-egy téma kidolgozásánál próbálják követni a megadott szerkezetet, azaz próbáljanak a kérdésekre felelni!

Mi legyen a bevezetésben? Miről akarunk beszélni? Mi az a … ? Mire jó a(z) ? Hol találkozunk a … -val? A kérdések bővíthetők, s nem kell mindegyiket feltenni, és válaszolni rá!

Miről szóljon a tárgyalás? (1.) Hogy lehet csoportosítani a …. –t? Milyen jellemzői vannak a …-nak? Milyen működési elvekről akarunk beszélni, lehetőleg rajzzal illusztrálva! Milyen fogalmakkal találkozunk a jellemzés vagy a működési elv ismertetése során? Ezek magyarázata?

Miről szóljon a tárgyalás? (2.) Melyek a jellemzők tipikus értékei? Melyek az összefüggések az egyes jellemzők között? Mi, mit befolyásol?

Mi legyen a befejezésben? Például a leglényegesebb dolgok összefoglalása Kitekintés a jövőre, azaz milyen fejlődés várható a megadott témában?

Második javaslat A fejlődés figyelembevételével építeni fel a feleletet (házidolgozatot)!

Hogy készüljön a történeti áttekintés? Mikor, miért esetleg hol találták ki (először)? A fejlődés lépcsői miben nyilvánultak meg? Miért, miben jobbak az újabb fejlesztések? Milyen kompromisszumokat kell(ett) kötni a cél érdekében? Hol tart ma a technika, mi várható?