ESÉLYT AZ ESÉLYTELENEKNEK

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kaposvár.
Advertisements

Mindenki tehetséges lehet valamiben!
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
1 KÖZÖSSÉGFEJELSZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE. 2 KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR - IBSEN HÁZ.
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
Tehetségpont létrehozása
általános főig. helyettes
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola I. alprogram: Társadalmi.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
A Magyar Köztársaság kormánya. Folytatódnak a kormány oktatási esélyegyenlőségi programjai Arató Gergely államtitkár prezentációja Budapest, augusztus.
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
Pécsi Tudományegyetem Szociológia Tanszék Bölcsészettudományi Kar.
Beszámoló a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács évi munkájáról.
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
Az iskolai könyvtár és a gyermek könyvtár együttműködésének lehetőségei.
TÁMOP-4.1.2/08/1/B Pedagógiai szolgáltató és kutató hálózat kialakítása a pedagógus- képzésben, a nyugat-dunántúli régióban.
A kisebbségi (magyar) felsőoktatás kialakulása és perspektívái Szatmárnémetiben Készült a Debreceni Egyetem Nevelés – és Művelődéstudományi Doktori Program.
TÁMOP-3.4.4/B-08/1  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében regionális tehetségsegítő hálózat, a tehetségsegítés terén szakmai együttműködési rendszer kialakítása.
 Tehetségsegítő Tanács:  A Tehetségsegítő Tanács helyi vagy térségi kezdeményezésre létrejött szerveződés, amely a tehetségek felkutatását, fejlesztését.
Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda Nagy Attila
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
Program- és tananyagfejlesztés rendszertípus Modern Üzleti Tudományok Főiskolája.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
A felnőttképzés szerepe a vidék egyetemének stratégiájában
A tehetséggondozás 25 éve a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskolában   „Az első lépések”
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.
A Körös-menti TDM Egyesület a „Szarvasért” Alapítvány, és a Szarvasi Város-, és Környezetvédő Egyesület megállapodása.
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben május 24. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviselete.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Duna menti Városok Együttműködési Fóruma Duna térségi programalkotó tanácskozás A Duna Menti Városok együttműködésének aktuális feladatai, javasolt cselekvési.
 a nagykaposi iskolák és fiatalok képviselői.  alakuló gyűlésünk október 9.-én volt.  rendszeresen találkozunk a nagykaposi szabadidőközpont.
TEHETSÉGGONDOZÁS MAGYARORSZÁGON 2010-BEN Nyíregyháza, október 3.
Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
DETEP-es hallgatónak lenni megtiszteltetés
MTT Felsőoktatási Szekció Tisztelettel köszöntöm a Szekció előadóit, résztvevőit! szeptember 20.
A tehetséggondozás az esélybiztosítás kiemelt területe tehetségazonosítás tehetség-tanácsadás együttműködések mentorálás tehetségfejlesztés hálózati tanulás.
„Együtt a tehetségekért a Barcsi Nevelési és Oktatási Intézményben” TÁMOP-3.4.4/B/08/ Projektindító rendezvény Készítette: Vizváriné.
ILOSVAI SELYMES PÉTER ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI
A Magyar Tehetséggondozó Társaság tehetségfejlesztést segítő tevékenysége a gyakorlati programokban Debrecen, szept Dr. Polonkai Mária a.
Tanodavezető, Motiváció Tanoda-Tiszasziget
A Magyar Tehetséggondozó Társaság 25 éves Jubileumi Konferenciájára
2010/2011.  az óvoda-iskola átmenet megkönnyítése.
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
FERENCES ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM
Kollégiumi csoportvezetők módszertani munkaközössége
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Az Új Széchenyi Terv - keretében kiírt TÁMOP -_3.3.10/A-12 kódszámú, A hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése a Lévay József református.
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
tanév. Munkaközösségünk tagjai: 19 fő - névváltozás és átalakulás új tagok: Hriczóné Csizmadia Judit Tóth Eszter - Gyermekfelügyelők.
„Helló barátom!" - közösségi szolgálatra felkészítő tréning sorozat „Tanévzáró Suli – Buli” „Helló nyár, helló barátom!” - komplex nyári vakáció „Viszlát.
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
A halmozottan hátrányos helyzetű egyetemisták tehetséggondozó programja Bencéné Fekete Andrea Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar.
Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola,
A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Magyar Élethosszig Tartó Pályaorientációs Szakpolitikai Tanács
„SZÜLŐI KLUB” – DÉLUTÁNI FOGLALKOZÁSOK
MINŐSÍTETT TEHETSÉGGONDOZÓ MŰHELY PÁLYÁZAT
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
A Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő 2017-es beszámolója
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország
Előadás másolata:

ESÉLYT AZ ESÉLYTELENEKNEK A program végrehajtója: Kaposvári Egyetem – Napkerék Egyesület

Nem az a fontos, hogy mi van a zsebedben, hanem az, hogy mi van a szívedben! (Bernadin bíboros)

A program működésének helyszíne(i): Kaposvár Megyei Jogú Város és Dél-Dunántúli Régió A program rövid leírása, a program célja és az elért eredmények: A Napkerék Egyesület Kaposvári Egyetemmel kötött együttműködési megállapodás után folyamatos programokat szerveztünk. A program célja a Dél-Dunántúli Régióból azokat a cigány értelmiségieket, cigány önkormányzatokat szólítottuk meg, akik a meghívásunkat elfogadták és részt vettek az Egyetemmel közös rendezvényeinken. Létrehoztuk az azóta is jól működő:

1. Egyetemi hallgatói klubbot, ami most is 15 fővel nagyon jól működik (szabadidőben korrepetálnak, táboroztatnak, kirándulásokat szerveznek, kisebb pályázatokat segítenek megírni, az egyesület napi tevékenységében is részt vesznek).

2. Vének Tanácsa – évente két tanácskozáson veszünk részt a Kaposvári Egyetemen, ahol a szervezetek és lakóközösségeik problémáit próbáljuk ott megbeszélni és esetenként segíteni azokon.

3. Tehetséggondozás - A tehetséggondozó program Kaposvár város iskolái közül a hátrányos helyzetű 7-10 év közötti tehetséges tanulók vesznek részt képzőművészeti, dráma, zenei, anyanyelvi tehetségfejlesztő, tánc foglalkozásokon, amelyeket az egyetem ezeken a területeken kutató pedagógus-oktatói tartanak. A foglalkozások helyszíne az egyetem épülete. Az egyesület az egyetem és az általános iskolák közötti kapcsolattartást,mentorálás t segíti. Valamint a diákok szülei és az egyetem közötti kapcsolat kialakításában vesz részt. A tanév végén szervezett nyári tábor lebonyolításában, kivitelezésében is segít. Az egyetemen megrendezett szülői értekezletek, valamint a félév, évvégén tartott bemutató műsorokat, ahol a szülők megtekinthetik a diákok alkotásait, produkcióit. A szülők büszkék, hogy tehetséges gyermekeiket az egyetem oktatói tanítják az egyetem épületeiben.

4. Csirke program – Kaposvári Egyetem Állattudományi Karával közösen tavaly szeptember 3-án megtervezett és megszervezett program keretében 1000 db előnevelt csirkét osztottunk ki 24 roma/cigány és nem cigány családok körében. A mentorálást a mai napig is a Napkerék Egyesület végzi. Nagy sikert aratva a megyében!!!

5. Kaposvári Egyetem Roma Stratégiai Tanács megalakulása (2012 5. Kaposvári Egyetem Roma Stratégiai Tanács megalakulása (2012. április 11. alakuló ülés) Célja: A Dél-Dunántúli Régió meghatározó felsőoktatási intézménye, a régió sajátosságainak és kormányzati felzárkóztatási szakpolitika célkitűzéseinek figyelembevételével alkossa meg a roma stratégiáját. A program központi eleme, hogy horizontális együttműködésen alapuló cselekvési tervek kidolgozása és megvalósítása. A tanács tagjai: nagyvállalatok, megyei kamarák, civil szervezetek, önkormányzatok, stb.

Köszönöm a figyelmet!