Szentivánéji álom Shakespeare. 5 felvonásos Komédia, 1595-ben írta William Shakespeare. Els ő ként Arany János fordította magyarra, 1863-ban.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Szentcsalád nyomában
Advertisements

A Dijkstra algoritmus.
Készítette: Kulcsár Anikó
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Igaz valál, - emléked áldott! Haló-földed szent, éltedért; Szült sok jelest, nem szülte párod Egy század, míg végére ért; Mit mondjunk j ő ve hült porodhoz?
Juhász Gyula: A Tápai Krisztus.
Bibliaolvasás Lukács Mivelhogy sokan kezdették rendszerint megírni azoknak a dolgoknak az elbeszélését, amelyek minálunk beteljesedtek,
Üdvözlök mindenkit! A kutyatartással kapcsolatosan szeretnék beszélni.
Jó olvasást kívánunk!!!.
Dr. Pálhegyi Ferenc alapján
DANTE.
A Paradicsom és a Pokol.
Az elveszett testvér? Egy csaj története.
„Jaj annak,aki alkotójával perbe száll, holott cserép a föld többi cserepeivel! Vajon mondja-e az agyag alkotójának: Mit csinálsz?” Ézsaiás:45,9.
Vége a félévnek, jöhet egy kis pihenés. Vagy mégse?!?! Megvolt az els ő gazdasági informatika óra… Mindenki fejét a nagy homály lepte el a feladat hallatán.
Napra Valentin.
Szajkó Gréta Találkozás Zizivel. 1. RÉSZ Márc. 32-én,- mert nálunk ilyen is van-unatkoztam, ezért beültem a rakétámba, és elmentem a Marsra. Amikor odaértem,
Tehetség és Kompetencia Pedagógus konferencia Kodácsy Tamás Tehetség és kompetencia a Bibliában április 10. Miskolc.
William Shakespeare: Lear király. „Cordelia mit tegyen? Hallgat s szeret.” Az öreg Lear király kihirdeti, hogy felosztja birodalmát három leánya között,
Orpheusz és Eurüdiké Mítosz.
10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon...
Boldog 2014-et !.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Tiéd vagyok, tiéd életem. Uram, Te vagy kegyelmes erős Isten
Folyamodjatok az Úrhoz,
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Terhes örökségeink A társaddal együtt megkapod a rokonságát és a múltját is: gyermekkora élményeit, hiányait és lelki sebeit Lehet, hogy csak később tudod.
Későre jár, Elég volt már a napnak terhét hordani,
F o h á sz ! 1 percnyi Az Úr vezet az élet ösvényein az Úr hatalmas, áldott, er ő s keze, Ő nagy, Ő jó, Ő tudja az utat, ne kérdezd merre, csak fogózz.
Antoine de Saint-Exupéry
Az élet igéje november „Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk és benne fogunk lakni.” (Jn 14,23).
Hogyan választ egy férfi feleséget magának?
Filmklub. Cím: Szerelmes Shakespeare Eredeti cím: Shakespeare in Love M ű faj: dráma – romantikus - vígjáték Ország: angol-amerikai Gyártási év: 1998.
Csak Jézusnak szolgálok, az Ő országát várom,
A TÉKOZLÓ FIÚ (Ötödik lecke) A döntés. Hogyan jutunk el a keskeny útra? Isten szentsége miatt lehetetlen, hogy a bűnnel közösségben legyünk mivel ez Isten.
Isten munkája - Isten felkentje
VERS RÓLAD.
Shakespeare és a káosz-elmélet
Megölték a Bárányt, de Rá dicsőség várt, az átszegzett kezek győzelmet hirdetnek. Ő az Úr, Ő az Úr, éneklem, Ő az Úr. És Ő él, IGEN ÉL, élek, mert Jézus.
Egyszer egy fiatal, igen szerelmes férfi elhatározta, hogy barátnöje, WENDY nevét a péniszére tetováltatja.
JÓ REGGELT !.
2014.október 4. Deák - nap 12.B Széchenyi tér – Király utca.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
A Csongor és Tünde forrásművei
Az Élet Igéje szeptember.
LÁSSUK CSAK: LÁSSUK CSAK: milyen is az milyen is az ideális nŐ ??? ideális nŐ ???
Dicséretek – 4/1 Az én Uram dicső Megváltó, Segít, akárhová megyek. Csodáiról tudok beszélni, Mindenki lássa meg! Mindenki lássa meg, Az én Uram dicső.
Hogyha lábam megbotolna, Jézus van velem, És erős kezébe fogja
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
Ki dolgát mind az Úrra hagyja, És benne bízik szüntelen,
Kimondom már bátran: az Õ irgalma nélkül Semmit sem sem ér az életem.
JÓ REGGELT !.
Az Angol Reneszánsz William Sheakespeare.
Gondolatok a barátságról
JÓ REGGELT !. Szólt az Isten egykor: Ábrahám!« Indulj el, s utad bízzad rám! Áldott lesz, ki jót tesz véled, átok sújtja ellenséged; Nagy és erős néppé.
Urunk megkeresztelkedése
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
Dr. Pálhegyi Ferenc alapján
…MIVEL EZ NEM NAGYON MEGY,
Örvendezzünk, jertek, áhítatos lelkek, Istenünk oltáránál
Nemsokára jön, újra visszajön Az Úr Jézus újra visszajön. Várod-e Urad
Isten hozott, hogy megáldjon!
Benned szabad vagyok Téged hívlak Istenem,
Rózsák Rózsák Rózsák.
Előadás másolata:

Szentivánéji álom Shakespeare

5 felvonásos Komédia, 1595-ben írta William Shakespeare. Els ő ként Arany János fordította magyarra, 1863-ban.

Szerepl ő k THESEUS, Athén ura EGÉUS, Hermia atyja LYSANDER, DEMETRIUS szerelmesek Hermiába PHILOSTRATünnepélyrendező Theseusnál VACKORács GYALU asztalos ZUBOLY takács DUDÁSfúvó-foldozó ORRONDIüstfoldozó ÖSZTÖVÉRszabó HIPPOLYTA amazonkirálynő, Theseus menyasszonya HERMIA Egéus leánya, szerelmes Lysanderbe HELÉNAszerelmes Demetriusba OBERONtündérkirály TITANIAtündérkirályné PUCK, vagy ROBIN-PAJTÁS BABVIRÁG, PÓKHÁLÓ, MOLY, MUSTÁRMAG - tündérek

1. felvonás Hermia Lysandert szereti, de apja, Égeus, Demetriusnak ígérte a kezét. Heléna viszont titokban Demetriusba szerelmes. A király végül meghozza szigorú döntését: Hermiának választania kell esküv ő je napjáig, vagy Demetrius felesége lesz, vagy apáca.

2. felvonás Hermia ezt nem várja meg, inkább megszökik Lysanderrel. Demetrius és Heléna utánuk megy az erd ő be. Hamarosan besötétedik...

3. felvonás Theseus és Hippolyta esküv ő jére készül ő dik, ezért Vackor elhatározza, hogy egy színdarabbal lepi meg a királyi párt. Elmennek az erd ő be próbálni. Közben Puck Zuboly fejét tévedésb ő l szamárrá változtatja, ami pont kapóra jön a feleségével cívódó Oberonnak, aki varázsport szór Tatiana szemébe, hogy szeressen bele az els ő lénybe, akit meglát, ez pedig a szamár volt.

4. felvonás Puck, véletlenül Lysander szemébe tesz varázsport és így szerelmes lesz Helénába. Mikor rájön tévedésére gyorsan Demetrius szemébe is tesz a porból, de azzal azt éri el, hogy mindketten egy n ő t szeretnek és párbajozni akarnak érte. Egy szóval minden jól összekutyulódik...

5. felvonás Végül Oberon Puck segítségével mindent helyrehoz. A király esküv ő jének napjára Demetrius Helénát, Lysander pedig Hermiát választja és a király mindegyik esküv ő re áldását adja. Persze a szamár is visszaváltozik és megtarthatják a színdarabot Theseus és Hippolyta mennyegz ő jén.