Minőségi oktatás létrehozása – Hátránykompenzáció közoktatási és kulturális szolgáltatások fejlesztésével és tartalmi modernizációjával Magyarhomorogon.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
Advertisements

TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
 Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás  Ft támogatás (4 tagintézmény) TÁMOP /08/2. Kompetencia alapú oktatás megvalósítása Kecskemét.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben TÁMOP
„Ezt egy életen át kell játszani”
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás bevezetése a tényői Napközi Otthonos Óvodában és az Ady Endre Általános Iskolában Projektindító.
KÖSZÖNTÖM A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület nevében.
3. alprojekt A hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű, a sajátos nevelési igényű illetve tanulási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztésére létrehozandó.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben.
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés
Tehetségpont létrehozása
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben pályázati felhívásához
Szűts József Általános Iskola
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás feltételeinek megteremtése Vas megye közoktatási intézményeiben - TÁJÉKOZTATÓ -
A tanácsadói tevékenység koordinálása Páll Viktória Ec-Pec Alapítvány.
TÁMOP /08.2 Kompetenciafejlesztés innovatív intézményekben.
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
„Intelligens iskola megvalósulása a Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban” author A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B Prof. Dr. Font Márta Pécs, január 28.
Kutatási terv Az inklúzió fenntarthatóságának vizsgálata az oktatási intézményekben, fókuszba helyezve a hálózati együttműködést, a kreatív alkotó műhelyek.
TIOP / „A tudás kulcsa” – tanulói laptopok az élethosszig tartó tanulás kulcskompetenciák fejlesztéséhez. Kedvezményezett: Jászárokszállás.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
A halmozottan hátrányos helyzetű általános- és középiskolások nevelését/oktatását segítő pedagógiai rendszer Győr, Mosolits Lászlóné, Ildikó.
Az esélyegyenlőséget szolgáló intézkedések az óvodában Némethné Józsa Ágnes tanácsos, óvodai szakreferens Győr, április 29. Győr-Moson-Sopron Megyei.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
TIOP / TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
A sajátos nevelési igényű gyermekek, és a pedagógiai szakszolgálatok finanszírozása 2008-ban Előadó: Dr. Gergőné Babina Jusztina- igazgatónő Egységes Pedagógiai.
I ntegrációs P edagógiai R endszer. INTEGRÁLT NEVELÉS-OKTATÁS: A hátrányos (HH) és halmozottan hátrányos helyzetű (HHH), eltérő nevelési igényű, gyermekek.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.

 SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK VENDÉGEINKET  A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben pályázat projektindító.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
„ Karöltve” Integrációs közoktatási referencia Intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános Iskola és Óvodában TÁMOP /
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
„ LÉPTÉK az ÉRTÉK” Művészeti Tehetséggondozó Projekt TÁMOP / Nyitókonferencia és sajtótájékoztató május 6.
A szaktanácsadó segítő szerepe
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás Egyenlő hozzáférés innovatív intézményekben.
A pályázati kiírás: „Szakképző intézmények felkészülésének támogatása a rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetésére.” A pályázat címe: Az Asbóth Szakközépiskola.
A projekt az Europai Unio támogatásával, az Europai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
Társadalmi Megújulás Operatív Program Pedagógusképzések (a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben)
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés –a szobi innovatív intézményekben.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - a felsőnyárádi óvodában Valló Péter intézményi folyamat szaktanácsadó
2010/2011.  az óvoda-iskola átmenet megkönnyítése.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
TÁMOP B ,,Esély a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde gyermekeinek” Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek támogatásának eredményessége 3.
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése.
ÜNNEPÉLYES NYITÓRENDEZVÉNY Iránytű az esélyhez TÁMOP B
Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása Társadalmi Megújulás Operatív Program „Fény vagy Te is ragyogj hát” TÁMOP /
TÁMOP /10/ Együtt-Működők Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységének támogatása szeptember.
Önértékelési kézikönyv október 5-i módosítása alapján
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
Szakiskolai fejlesztési program
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM
„Együtt, eredményesen”
Lorem ipsum.
Előadás másolata:

Minőségi oktatás létrehozása – Hátránykompenzáció közoktatási és kulturális szolgáltatások fejlesztésével és tartalmi modernizációjával Magyarhomorogon TÁMOP-3.3.7-09/1-2009-0048

A pályázat beadásának indokai Magyarhomorog jelentős hátrányainak kompenzációja: a település közoktatási szolgáltatásainak támogatásával, a kulturális tevékenységek megerősítésével, a közösségfejlesztéssel, az oktatás hatékonyságának fejlesztésével, a tantestület igénye a megújulásra, a szülők elvárásai az innovációra (angol, informatika, helytörténet).

A projekt hosszútávú céljai, várható eredményei I. A közoktatási és közművelődési szolgátatások fejlesztésével az életminőség javítása, az esélyhátrányok kompenzálása érdekében. Az egész életen át tartó tanulás feltéteteleinek megalapozása a 3-25 éves fiatalok érdekében. Az esélyegyenlőség érvényesítése az általános iskola és a helyi közművelődési szinterek együttműködésével. A halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek lemaradásának csökkentése. Eredményesebb legyen az átmenetek pedagógiai kezelése. Javuljanak a továbbtanulási mutatók.

A projekt hosszútávú céljai, várható eredményei II. A nevelőtestület, a közművelődés dolgozóinak felkészítése további projektek megvalósítására. Az SNI-s tanulók iskolai, társadalmi beilleszkedését könnyíteni. Összefogni a településen az oktatási, közművelődési és civil szervezetek tevékenységét (községi és iskolai könyvtár, teleház, helytörténeti kiállítás, néptánc és népdalkör, Tájak-Korok Egyesület). A módszertani továbbképzések során megszerzett tanúsítványok száma várhatóan 80 darab. Megnövekszik az óvoda és iskola szakmai elismertsége. Megalapozódik a pedagógusok, ezáltal a gyerekek IKT kompetenciája.

A projekt célcsoportjai Óvodások 70 fő köztük 16 fő HHH Általános iskolai tanulók 1-8. évfolyam 216 fő közülük 48 fő HHH 97 fő HH Sajátos nevelési igényű tanulók 9 fő Fiatal felnőttek 20 fő A projekt megvalósítói: Pedagógusok 28 fő köztük 6 fő óvodapedagógus, 22 fő tanító, tanár A tanulók szülei A közművelődési és civil szervezetek képviselői

A projekt irányítása Kóti Balázs – projektmenedzser Kállai Szilvia – projektasszisztens Amberboyné Ignácz Irma – szakmai vezető Medovarszki Györgyné – pénzügyi vezető Kulcsár Anita – pénzügyi asszisztens

A projekt tevékenységei Pedagógiai és módszertani fejlesztés – pedagógusképzés (a projekt kulcseleme) Tehetséggondozás, kompetenciafejlesztés (taneszközbeszerzés, készségfejlesztés, élményalapú művészeti oktatás) Mentori felkészítés igénybevétele Hátrányos helyzetű gyerekek integrációja Tanulási életutat fejlesztő programok (mérések, egyéni fejlesztés, korai beóvodázás, óvoda-iskola átmenet, továbbtanulásra felkészítő foglalkozások) Közművelődési program az egész életen át tartó tanulásért (informatikai tanfolyam, múzeumi órák, helytörténet) A helyi tanterv, a Pedagógiai Program módosítása

A projekt ütemezése A program időtartama: 2010. október 1 - 2012. január 31. I. szakasz Előkészítés, felkészítés II. szakasz Munkacsoportok létrehozása, konkrét feladatok megjelölése III. szakasz A program megvalósítása, az adaptív munka, a konkrét vállalások végrehajtása 2011. január 1 - 2011. december 31. IV. szakasz A tapasztalatok összegzése, lezárása 2012. január 31. V. szakasz A projekt megvalósítására vonatkozó szakmai és pénzügyi jelentés elkészítése

A projekt költségvetése I. A támogatás összege: 16.800.000 Ft Szabó Pál Általános Iskola és Óvoda - A projekt előkészítés költségei: 330.000 Ft - A projekt szakmai megvalósítása: 6.362.243 Ft - Egyéb támogatások (utazás, anyagköltség): 634.000 Ft - Igénybevett szolgáltatások: 5.661.870 Ft - Egyéb költség (tájékoztatás): 240.000 Ft - Általános költség: 204.080 Ft

A projekt költségvetése II. Magyarhomorog Községi Önkormányzat - A projekt előkészítés költségei: 85.000 Ft - Bérköltség: 2.014.720 Ft - Egyéb szolgáltatás: 590.000 Ft - Eszközbeszerzés: 301.287 Ft - Általános költség: 300.000 Ft - Tartalék: 76.800 Ft

Néhány konkrétum Lesz jó gyakorlatot megismerő szakmai program („kirándulás”) Elkészül egy helytörténeti munkafüzet Hatszor eljutnak tanulóink a Bihari Múzeumba Informatikai alapozás 1-3. osztályban Játékos angol az óvodában és 1-3. osztályban Matematika-magyar felkészítő 7-8. osztályban Ovi-suli program új elemekkel

Eddig is, ezután is ebben áll a „titkunk”. „Jót s jól!” Eddig is, ezután is ebben áll a „titkunk”.

Köszönöm a figyelmet!