„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” módszertani megalapozása” kiemelt projekt kiemelt projekt.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Advertisements

 2011 első félévében Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnöki feladatait  az önkéntesség európai éve  június 4-12.
Pszichológiai segítségnyújtás az áldozatsegítésben - Heves megye.
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
Nyitórendezvény Edelény, „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”
az áldozatokért és a tettesekért
Gyermekvédelmi alapellátás
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT”
1. Konzorciumi Partnerek •Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) •Magyar Iparszövetség (OKISZ) •Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ)
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat  Azonosító szám:TÁMOP /
A közérdekű munkavégzés eredményei Kistokajban Budapest, TÁMOP / KIEMELT PROJEKT.
Modellprogram. Összehasonlítás Főváros 66 órás ügyelet/hétvége Telefonos – 33 % személyes – 2 fő Kizárólag Áldozatsegítő Szolgálat Telefonszám kiadása.
Szabad-e a szabadult? A TÁMOP kiemelt projekt szerepe a reintegrációs folyamatban Botka Bianka szolgáltatás módszertani vezető, Belügyminisztérium.
1. Előzmények -Munkavállalói és Munkáltatói érdekképviseleti szervezetek együttműködése -Meglévő MSZOSZ jogsegély szolgálat és a Partnerek helyszíneinek,
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
(Igazságügyi Hivatal, főigazgató)
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Reintegrációs tanácsadó munkakör
Az Áldozatsegítő Szolgáltatások fejlesztése alprojekt
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA
Az utógondozás szerepe és fontossága az Igazságügyi Szolgálatnál Dr. Kunfalvi Zoltán, KIMISZ Főigazgató Intenzív utógondozás: lehetőségek és kockázatok.
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Az áldozatsegítés szolgáltatásainak kiszélesítése – hétvégi ügyelet, speciális programok, különleges esetek kezelése.
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
TÁMOP-4.1.2/08/1/B Pedagógiai szolgáltató és kutató hálózat kialakítása a pedagógus- képzésben, a nyugat-dunántúli régióban.
Bemutató a NKH Befektetésösztönzési Főosztály munkatársai számára
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
kiemelt projekt bemutatkozása
Igazságügyi Hivatal TÁMOP Dr. Hatvani Erzsébet főigazgató július 15.
A büntetés-végrehajtási szervezet részvétele
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása TÁMOP A projekt.
„Az Áldozatsegítő Szolgálat és a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat közös hétvégi ügyeleti rendszerének kialakítása Komárom-Esztergom megyében” november.
A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal TÁMOP kiemelt projekt.
Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium
Nemzeti stratégia a bűnmegelőzésről összeállította: Finszter Géza
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Prezentáció címsor A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt.
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Biztos Kezdet gyerekházak hálózata
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.
A Kreatív-Hálózat projekt bemutatása Dr. Mező Ferenc szakmai vezető TÁMOP /
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Foglalkoztatási Információs Pontok
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
„A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM – 15 – MI – 0092 projekt szakmai bemutatása Összeállította: Dr. Dobos László 3.KEMA Kuratórium.
1990. február 22-én tette közzé az Európa Tanács a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap azóta is számos országban – óta Magyarországon.
„Lépj feljebb. Tanulj tovább. Segítünk
ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22.
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22.
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
RSZTOP „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása” Megvalósítás a partneri együttműködés tekintetében a kiegészítő étkezés.
ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22.
Előadás másolata:

„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” módszertani megalapozása” kiemelt projekt kiemelt projekt TÁMOP – ÁLDOZATSEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE ALPROJEKT

Projektben részt vevő intézmények : Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Igazságügyi Szolgálata Belügyminisztérium Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnoksága Dél-dunántúli- és az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Miskolci Egyetem

Projekt helyszínei: 1.Észak- magyarországi régió 2.Észak- alföldi régió 3.Dél- dunántúli régió megyéi

Áldozatsegítő szolgáltatások fejlesztése alprojekt céljai: A bűncselekmények áldozatainak segítséget nyújtó Áldozatsegítő Osztály: - szolgáltatásainak fejlesztése, - elérhetőségének javítása - segítségnyújtási lehetőségek bővítése Előzményei: - Európa Tanács ajánlása - Hatékonyságvizsgálat (tér,idő,lélek)

Alprojekt három tevékenységi eleme : 1. Pszichológiai segítségnyújtás rendszerének kiépítése (É-magyarországi régióban) órás diszpécserszolgálat kialakítása 06 – 80 – 225 – Önkéntes hálózat kialakítása az áldozatok segítésére ( helybeli kiképzett önkéntesekkel)

Önkéntes hálózat A hálózat létrehozásának okai: Megyeszékhelyen működik a Szolgálat Kevesen jutnak el személyesen a Szolgálathoz, a megye nagy területen fekszik (229 település) Kevesen tudnak a Szolgálat szolgáltatásairól Nincs aki az áldozatoknak krízis esetén segítsen Vannak akik már többször váltak áldozatokká Várható eredmények: A megyét lefedő önkéntes hálózat épül ki Az áldozatok munkaidőn túl is segítséget kapnak Szolgálat tevékenységének ismertebbé válása A kidolgozott módszertani leírások alapján az önkéntes hálózat kiterjesztése országosan

Kik lehetnek önkéntesek? olyan 18. életévet betöltött, büntetlen előéletű személyek, ( 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány) akik legalább középfokú végzettséggel rendelkeznek, vállalják az önkéntes szerződés megkötését és a képzést.

Önkéntesek feladatai A szolgáltatások beépítése a köztudatba. Kapcsolatfelvétel az áldozatokkal. Az áldozatok tájékoztatása a szolgálat által kínált támogatási lehetőségekről. Lelki segítségnyújtás az áldozatok számára. Segítségnyújtás az áldozatok ügyeinek intézésében.(nyomtatványok kitöltése) Kapcsolattartás a társszervekkel ( tájékoztató anyagok továbbítása) Esetnapló vezetése

Amit kínálunk az önkénteseknek: Hosszú távú, önkéntes lehetőség az általa választott – lakóhely szerinti kistérség – településeken. Szerződéses önkéntes munkavégzés az Igazságügyi Minisztériummal. Az önkéntesek folyamatos kapcsolata a diszpécser- és az áldozatsegítő szolgálat munkatársaival. Ingyenes képzések(2), szakmai támogatás. A közérdekű önkéntes tevékenységről szóló évi LXXXVIII. törvény által biztosított – a projekt által indokolt – juttatások.(képzés,utazás, étkezés) Esetmegbeszéléseken való részvétel, hospitálási lehetőség. Referencialevél munkába álláshoz.

HÁLÓZAT MŰKÖDÉSE ÁLDOZAT ÁLDOZATSEGÍTŐ SZOLGÁLAT DISZPÉCSER SZOLGÁLAT ÖNKÉNTES

HÁLÓZAT FONTOSSÁGA Az áldozat számára a „nem vagyok egyedül” és „segítenek rajtam”érzése legyen A szolgáltatások ismertebbé válása Adott településen rövid időn belül segítséghez jut az áldozat – áldozatsegítés Képzett áldozatsegítők részvétele a hálózatban Az önkéntes hálózat működtetése (3 év) és kiterjesztése országos szinten is

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!