Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22."— Előadás másolata:

1 ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA 2016. Február 22.
1990. február 22-én tette közzé az Európa Tanács a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap azóta is számos országban – óta Magyarországon is -  az áldozatok napja. A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei éppen ezért minden év februárjában kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy felhívják a lakosság figyelmét a bűncselekmények áldozataira.

2 A bűncselekmény áldozata: a bűncselekmény sértettje, illetve olyan személy, aki bizonyíthatóan a bűncselekmény közvetlen következtében szenvedett sérelmet.  Az áldozatsegítés célja: a bűncselekmények miatt anyagi, fizikai, pszichikai vagy jogsérelmet szenvedett személyek, azok közvetlen hozzátartozói megfelelő segítséget kapjanak problémáik megoldásához, jogaik érvényesítéséhez.

3 A RENDŐRSÉG ÁLDOZATVÉDELMI FELADATAI:
Felvilágosítás az áldozatsegítő szolgáltatásokról Az áldozatok személyiségi, adatvédelmi, büntetőeljárási jogainak érvényesítésében való segítségnyújtás Az eljárás különböző szakaszaiban való tájékoztatás Segítő szervezetek irányába történő közvetítés Az ismételt áldozattá válás kockázatának csökkentése

4 ÁLDOZATVÉDELMI TANÁCSAINK
Haladéktalanul tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es telefonszámon. Összpontosítson arra, hogy az elkövetőről minél pontosabb személyleírás tudjon adni. Amennyiben eltulajdonították bankkártyáját, hitelkártyáját, vagy mobiltelefonját, azokat haladéktalanul tiltassa le. Ha a lakáskulcsot, gépkocsi kulcsot is elvitték, akkor cseréltesse le a zárakat.

5 VESZPRÉM MEGYEI ÁLDOZATVÉDELMI SZERVEZETEK
Áldozatvédelmi segítség és felvilágosítás miatt minél gyorsabban keresse fel az illetékes Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Osztályát az alábbi elérhetőségeken. VESZPRÉM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYÁMÜGYI ÉS IGAZSÁGÜGYI FŐOSZTÁLY IGAZSÁGÜGYI OSZTÁLY 8200 Veszprém, Kossuth u em. 303. Tel.: 88/

6 VESZPRÉM MEGYEI ÁLDOZATVÉDELMI SZERVEZETEK
Veszprémi Áldozatsegítő Iroda 8200 Veszprém, Bajcsy Zsilinszky Endre u. 2. Vitéz utcai bejárat, Megyei Rendőr Főkapitányság Épülete Ügyfélfogadás: kedd, csütörtök: óráig Irodavezető: Kovácsné Üveges Gabriella Telefon: 06/ és 06/ (sürgős esetekben)


Letölteni ppt "ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22."

Hasonló előadás


Google Hirdetések