MUNKAADÓI MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETI SZAKISMERETEK KÖZSZOLGÁLTATÓI MUNKAADÓK SZÁMÁRA II. RÉSZ SZAKOKTATÁSI SEGÉDANYAG II. RÉSZ : STRATOSZ ISMERETEK STRATOSZ.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
«Szociális partnerek részvétele az európai szociális párbeszédben: melyek a szociális partnerek igényei?» Európai szociális partnerek közös projektje Záró.
Advertisements

A STRATOSZ, ÉVI SZAKKÉPZÉSI FELADATAINAK ÁTTEKINTÉSE, SZERVEZÉSI-, ÉS FELADAT-STRUKTÚRA Dr. G. Tóth Károly STRATOSZ központi szakképzési koordinátor.
A Nemzeti Fejlesztési Terv Logisztika a gyakorlatban Nemzetközi Szakkiállítás Szeptember 12. Jobbágy Valér Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
A stratégiai tervezés módszertana
Az EU „Városi környezet” tematikus stratégiája – a városi környezetgazdálkodás perspektívái Dr. Buzás Kálmánné KvVM Környezetpolitikai Osztály Szakmai.
Az EGSZB a térképen Az EGSZB helye az intézmények között EGSZB EURÓPAI BIZOTTSÁG EURÓPAI PARLAMENT TANÁCS.
ENERGIABIZTONSÁG 2009 Földgáz és energiabiztonság Rahóty Zoltán E
Könyvtári és Informatikai Szövetség
„G A Z D A S Á G P O L I T I K A” SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR ELŐADÁS SOROZAT 10 x 10 makrogazdasági trendek Szeged, február.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Településmarketing Értékaudit.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
1 A hazai energiapolitika teendői Kaderják Péter Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont.
Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) – egészségügyi és szociális vonatkozások: Az Egészségügyi és Szociális Ágazati Információs Stratégia (MITS-ESZ)
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
A Dél-dunántúli régió helyzete, fejlesztési lehetőségei és az RFT szerepe a DDOP végrehajtásban Dr. Wekler Ferenc elnök szeptember 14.
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
1 Szociális párbeszéd az EU-ban © kurtán sándor 2011.
Mentori rendszer a tudásmenedzsment szolgálatában
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
A Regionális Munkaügyi Tanácsok foglalkoztatási paktumokban való részvételi lehetőségei Balatonvilágos
Balatonszemes Június A villamos energia közszolgáltatási helyzete és szerepe Magyarországon Fő kérdések, aktualitások 2.
Budapest, szeptember A villamos energia közszolgáltatás helyzete és szerepe Magyarországon Fő kérdések, aktualitások 2.
Kővári János országgyűlési képviselő,
Közlekedés-szervezési és Hálózatfejlesztési Tagozat
Feladataink az új Mt. és a vízi-közmű törvény tükrében Halasy Károly titkár.
A víziközmű- szolgáltatás érdekvédelmi szemmel Halasy Károly.
1 MUNKAADÓI MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETI SZAKISMERETEK KÖZSZOLGÁLTATÓI MUNKAADÓK SZÁMÁRA I. RÉSZ SZAKOKTATÁSI SEGÉDANYAG I. RÉSZ : ÁLTALÁNOS ÉRDEKKÉPVISELETI.
A STRATOSZ KÖZSZOLGÁLATI ÉRDEKKÉPVISELETI TANÁCSADÓI SZOLGÁLATA (KONCEPCIÓ ÉS MEGVALÓSÍTÁSI TERV) OFA – STRATOSZ PROJEKT 2004 Tanulmány + internetes konferencia.
1 MUNKAADÓI MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETI SZAKISMERETEK KÖZSZOLGÁLTATÓI MUNKAADÓK SZÁMÁRA III. RÉSZ SZAKOKTATÁSI SEGÉDANYAG III. RÉSZ : A KAMARÁK ÉS A KÖZSZOLGÁLATI.
A A A B B B C C BESZÉDFELISMERŐ RENDSZERES DIASOROZATOK
A STRATOSZ regionális SZERVEZETI struktúráját megteremtő szervezési projekt előkészítése (1. RÉSZ) ADOTTSÁGAINK FELADATAINK KÖTELEZETTSÉGEINK Készült a.
A STRATOSZ regionális SZERVEZETI struktúráját megteremtő szervezési projekt előkészítése (2. RÉSZ) ADOTTSÁGAINK FELADATAINK KÖTELEZETTSÉGEINK Készült a.
A KTI az EU és a hazai közlekedéspolitika irányelveit követve a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve folyamatosan fejlődő,
Dőry Tibor MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
A 21. század energiapolitikai kérdései és hazai válaszai: a „Magyarország energiapolitikája ” című stratégia és a lezajlott társadalmi-szakmai.
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
Ágazati kapcsolatok és szociális párbeszéd az EMCEF-ben Balatongyörök, április 29.
Magyar Bányászati Szövetség Magyar Bányászati Szövetség 1024 Budapest, Margit krt. 85. Tel/Fax: (06-1)
März 2004 Herbert Rupp Az Európai Uniós csatlakozás hatása a magyar járműiparra.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
Területi politika főbb összefüggései. A disszertáció főbb területei 1.A regionális programozás elméleti alapjai 2.A programozási ciklus az Európai Unióban.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
A STRATOSZ SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATA 2008 TÁJÉKOZTATÓ DIASOROZAT A STRATOSZ KORSZERŰSÍTETT SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁHOZ KÉSZÜLT: AZ MKIK TÁMOGATÁSÁVAL, A STRATOSZ.
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
DESZTINÁCIÓK TURISZTIKAI TELJESÍTMÉNYÉNEK TELEPÜLÉS-SZEMPONTÚ MEGKÖZELÍTÉSE Dr. Szalók Csilla „TDM Workshop”
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
Magyarország Problématérképe Kutatási terv M.A.F. - SzIA Budapest, December 10.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
Milyen Kamarát akarunk? A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legyen a gazdaságszervezés és irányítás valamennyi szintjének (kistérségi,
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara stratégiai jelentőségű programja a közötti időszakra Miskolc, november 29. Bihall.
SMART KÖZLEKEDÉS A FENNTARTHATÓ VÁROSFEJLESZTÉSBEN Buzási Attila Szalmáné Dr. Csete Mária Dr. Németh Bálint
Miskolc város energetikai fejlesztései Geotermikus alapú hőtermelés Kókai Péter projektmenedzser.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
Társadalmi vitára kész a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia
Follow-up national seminar Implementation of European social partners’
Follow-up national seminar Implementation of European social partners’
A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács tevékenysége
Előadás másolata:

MUNKAADÓI MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETI SZAKISMERETEK KÖZSZOLGÁLTATÓI MUNKAADÓK SZÁMÁRA II. RÉSZ SZAKOKTATÁSI SEGÉDANYAG II. RÉSZ : STRATOSZ ISMERETEK STRATOSZ 2005

A STRATOSZ FEJLŐDÉSÉNEK ÁTTEKINTÉSE JÖVŐBENI FEJLŐDÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI

A STRATOSZ A STRATOSZ JELENLEGI HELYZETE

KÖZGYŰLÉS (48 TAGVÁLLALAT) TITKÁRSÁG ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ TANÁCSADÓ ELNÖKSÉG SOROS ELNÖK TÁRSELNÖK ELNÖKSÉGI TAGOK A STRATOSZ SZERVEZETE ÉS TAGSZÖVETSÉGEI

A STRATOSZ JÖVŐBENI FEJLŐDÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI

HELYZETÉRTÉKELÉS JÖVŐKÉP MEGVALÓSÍTÁSI PROGRAM A STRATOSZ MEGÚJULÁSI STRATÉGIÁJA A STRATOSZ MEGÚJULÁSI STRATÉGIÁJA ÉS FŐBB FEJEZETEI

A STRATOSZ MEGÚJULÁSI STRATÉGIÁJA HELYZETÉRTÉKELÉS HELYZETÉRTÉKELÉS

A FŐBB STRATÉGIAI TÉMAKÖRÖK MEGHATÁROZÁSA TENDENCIÁK: EU SZINTŰEU SZINTŰ NEMZETI SZINTŰNEMZETI SZINTŰ ÁGAZATI SZINTŰÁGAZATI SZINTŰ VÁLLALTI SZINTŰVÁLLALTI SZINTŰ STRATÉGIAI SZEMPONTOK MEGVALÓSÍTÁSI PROGRAM KIDOLGOZÁSA HELYZETÉRTÉKELÉS SWOT ELEMZÉSSEL ERŐSSÉGEINKGYENGESÉGEINK LEHETŐSÉGEINK VESZÉLYEINK HASZNOSÍTÁS CSÖKKENTÉS ÉRVÉNYESÍTÉS KÖTELEZETTSÉGEINK ADOTTSÁGAINK FELADATAINK

A KÖZSZOLGÁLTATÁS MEGHATÁROZÁSA Közszolgáltatásnak nevezzük azoknak a termékeknek és szolgáltatásoknak előállítását, terjesztését és szétosztását, melyek a köz valamilyen szükségleteit elégítik ki és biztonságos rendelkezésre állásukat hatóságok, szabályozzák, vagy más, a köz által alkotott vagy elfogadott szabályok határozzák meg. (CEEP meghatározás)

- az ipari infrastrukturális szolgáltatások (közúti, vasúti közlekedés; víz, gáz elektromos energiaszolgáltatások; távközlés, posta, informatikai szolgáltatások stb.) A közszolgáltatások két nagy csoportja és szerepe -a fogyasztói infrastrukturális szolgáltatások (kisipari, kereskedelmi szolgáltatások; oktatási, egészségügyi és turisztikai szolgáltatások, stb.) A KÖZSZOLGÁLTATÁS STRUKTÚRÁJA A GAZDASÁGI FEJLŐDÉS ALAPJA A JÓLÉTI TÁRSADALOM FEJLŐDÉSI ALAPJA

- növekszik a közszolgáltatások súlya és szerepe a gazdaságban - a növekedés üteme még az eddiginél is nagyobb lesz az EU bővítés utáni években, a közszolgáltatások területén - az elektronizáció és infókommunikáció a következő pár évben a döntő fordulat szakaszába lép, - a közszolgáltatások területén jelentősen kibővülnek az értéknövelő szolgáltatások, Ágazati Társadalma Párbeszéd Bizottságok szerepe, - az új technológiák alkalmazásával átalakul a közszolgáltatási infrastruktúra, - felértékelődik a közszolgáltatások területén működő EU szintű Ágazati Társadalma Párbeszéd Bizottságok szerepe, A KÖZSZOLGÁLTATÁS HELYZETE ÉS FEJLŐDÉSI TENDENCIÁI

KÖZSZOLGÁLTATÁS ÉS VERSENYKÉPESSÉG A közhivatalok fontos feladata, hogy keressék a legjobb rövid és hosszú távú költséghatékonyságot biztosító egyensúlyt a közszolgáltatások és más olyan szolgáltatások között, melyek befolyásolják, formálják a tartósan fenntartható gazdasági, szociális és környezeti fejlődést.” ( CEEP ) „A közhivatalok fontos feladata, hogy keressék a legjobb rövid és hosszú távú költséghatékonyságot biztosító egyensúlyt a közszolgáltatások és más olyan szolgáltatások között, melyek befolyásolják, formálják a tartósan fenntartható gazdasági, szociális és környezeti fejlődést.” ( CEEP )

ÚT A VERSENYKÉPES KÖZSZOLGÁLTATÁSHOZ VERSENYKÉPES KÖZSZOLGÁLTATÁS ELEKTRONIZÁCIÓ, INFOKOMMUNIKÁCIÓ ÉRTÉKNÖVELŐ SZOLGÁLTATÁSOK ERŐS ÁGAZATI ÉRDEKKÉPVISELET FELHASZNÁLÓ-ORIENTÁLTSÁG

AZ ÉRDEKKÉPVISELET SZINTJEI * Egyéni, vagy személyes érdekképviselet. * Társadalmi érdekképviselet * Professzionális érdekképviselet * Professzionális bázisú társadalmi érdekképviselet

A MAGYAR MUNKAADÓI SZÖVETSÉGEK ÉS FŐBB SZERVEZETEIK RÉSZVÉTELE A TÁRSADALMI PÁRBESZÉDBEN 9 MUNKAADÓI SZÖVETSÉG OÉT MUNKAADÓI MMNSZ STRATOSZ MAGYAR TÁRSADALMI PÁRBESZÉD EURÓPAI TÁRSADALMI PÁRBESZÉD OLDAL CEEP UNICE

UEAPME AZ EURÓPAI SZINTŰ TÁRSADALMI PÁRBESZÉD RÉSZTVEVŐI UNICE ETUC GYENGESÉGEINKVESZÉLYEINK CEEP STRATOSZ EU BIZ. MMNSZ

EU SZINTŰ ÁGAZATI TÁRSADALMI PRÁBESZÉD EU SZINTŰ ÁGAZATI TÁRSADALMI PRÁBESZÉD Agriculture Inland waterways Road transport Rail transport Sea transport Sea fishing Civil aviation Postal services Telecommunications Agriculture Temporary work Construction Insurance Inland waterways Electricity Furniture Mining Culture Civil aviation Cleaning Horeca Wood Postal services Telecommunications Banking Sea fishing Tanning Footwear Private security Textiles Commerce Sugar Road transport Railways Personal services Sea transport Pursuing its development Encouraging co-operation Activities focussed on dialogue and negotiation Communication Joint committees Sectoral social dialogue committees Audio-visual ERŐSÖDŐ ÁGAZATI TÁRSADALMI PÁRBESZÉD ERŐSŐDŐ KÖZSZOLGÁTATÁSI RÉSZVÉTEL

JÖVŐKÉP A STRATOSZ LEHETSÉGES MEGÚJULÁSI STRATÉGIÁJA JÖVŐKÉP

ORSZÁGOS ELNÖKSÉG RÉGIÓ ELNÖKSÉGEK (4) TAGOZATI ELNÖKSÉGEK(2) ÁGAZATI CSOPORTOK(4) % TAGLÉTSZÁM TAGLÉTSZÁM JELENTŐS EMELÉSE A STRATOSZ MEGÚJULÁSI STRATÉGIÁJÁNAK LEHETSÉGES FŐ IRÁNYAI ÉS CÉLKITŰZÉSEI EU-KONFORM SZERVEZETI STRUKTÚRA KIÉPÍTÉSE 1 23 EU FÓRUMOK (32) MAGYAR T.B. FÓRUMOK(65) RÉGIÓ FÓRUMOK (54) ÁGAZATI FÓRUMOK (34) STRATOSZ TISZTSÉGEK(25) KÜLDÖTT ÉS SZAKÉRTŐI LEHETŐSÉGEK FELTÖLTÉSE

1 A TAGLÉTSZÁM JELENTŐS EMELÉSE A TAGLÉTSZÁM JELENTŐS EMELÉSE % VÁLLALATOK ALKALMAZOTTAK ÉVES ÁRBEVÉTEL MA CÉL STRATOSZ / ÖSSZES

STRATOSZ ORSZÁGOS ELNÖKSÉG STRATOSZ BUDAPEST ÉS KÖRNYÉKE RÉGIÓK ELNÖKSÉG STRATOSZ NYUGAT MAGYARORSZÁGI RÉGIÓK ELNÖKSÉG STRATOSZ DÉL MAGYARORSZÁGI RÉGIÓK ELNÖKSÉG STRATOSZ KELET MAGYARORSZÁGI RÉGIÓK ELNÖKSÉG STRATOSZ NAGY ÉS MULTINACIONÁLIS VÁLLALATOK TAGOZATA TITKÁRSÁG STRATOSZ KIS ÉS KÖZEPES VÁLLALATOK TAGOZATA A STRATOSZ TERVEZETT SZERVEZETI STRUKTÚRÁJA TÁVKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI ÁGAZATI BIZOTTSÁG STRATOSZ CSOPORT VASÚTI KÖZLEKEDÉSI ÁGAZATI BIZOTTSÁG STRATOSZ CSOPORT KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI ÁGAZATI BIZOTTSÁG STRATOSZ CSOPORT ENERGIA ELLÁTÁSI ÁGAZATI BIZOTTSÁG STRATOSZ CSOPORT 2

A STRATOSZ LEHETSÉGES SZAKÉRTŐI POZÍCIÓ HELYEI EU TÁRSADALMI PÁRBESZÉD FORUMOK MAGYAR TÁRSADALMI PÁRBESZÉD FORUMOK EU ÉS MAGYAR KORMÁNYZATI FORUMOK OÉT **** BIZOTTSÁGOK ************* SZOC. ÉS GAZDASÁGI TANÁCS ******* EU INTEGRÁCIÓS TANÁCS ***** NEMZETI ILO TANÁCS ****** ÁGAZATI BIZOTTSÁGOK ***************** EU INTÉZMÉNYEK *************** ORSZÁGGYŰLÉSI BIZOTTSÁGOK ***************** NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV INTÉZMÉNYEI ********************************* MINDEN CSILLAG EGY SZAKÉRTŐI POZÍCIÓT JELENT! EU TB BIZOTTSÁGOK ************** STRATOSZ SZERVEZETI TISZTSÉGEK *************************** UNICE BIZOTTSÁGOK *********** CEEP BIZOTTSÁGOK *********** EU ÁGAZATI BIZOTTSÁGOK *********** 3

SZAKOKTATÁSI SEGÉDANYAG II. RÉSZ : STRATOSZ ISMERETEK STRATOSZ 2005 I. RÉSZ : ÁLTALÁNOS ÉRDEKKÉPVISELETI ISMERETEK