ADÓ ADÓ ADÓ ADÓ ADÓPARADICSOMOK ADÓ ADÓ ADÓ ADÓ ADÓ ADÓ.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Advertisements

Ellentétek közöttünk. Földünk népessége 100 évvel ezelőtt 1.6 milliárd fő volt. Ez mára több, mint 6,7 milliárd. Ebből 1,2 milliárdan élnek szegénységben,
A statisztika rejtelmei
SZJA 2011 avagy az „adóforradalom” Dr. Vámosi-Nagy Szabolcs c. egyetemi docens Ernst & Young igazgató november 19.
Szemléletváltás: tőzsdei nyereségek adótervezése
A magyarországi kockázatitőke- finanszírozás másfél évtizede ( ) Készítette: Papp Zsuzsa Tivadari Evelin.
Bank Gutmann Aktiengesellschaft Schwarzenbergplatz 16, A-1010 Wien Tel.: ; Fax: Banktitok.
Felszámolók Országos Egyesülete Balatonalmádi Szeptember 14.
CROATIA—HUNGARY U E F A EURO 2012 Pályázat. Pályázati folyamat mérföldkövei I. szakasz – Pályázati Szabályzat kiadása – Pályázati.
Adómegtakarítás - Off shore HASZON, szeptember 19.
A szénhidrogén bányászat magyar gazdaságban betöltött szerepe
Hogyan lehet a növekedést fenntartani adózás helyett? Előadó: Gurabi Attila
Az APEH-hoz benyújtott bevallások adatai alapján
A világ legnépszerűbb turisztikai desztinációi Készítette: Gyarmati Zoltán Hajdú Júlia.
Biztosítás gazdaságtana
AZ ÚJONNAN IPAROSODÓ FEJLŐDŐ ORSZÁGOK
Észak Dél ellen.
A Szilícium-völgy sikerének titka
Luxemburg, Málta,Hollandia
Hong-kong és Szingapúr
FÖLDRÉSZEK.
MRTT Vándorgyűlés Szeged, Nyugat-Bácska magyar lakta településeinek gazdasági és társadalmi fejlesztési lehetőségei Diósi Viola, Regionális.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
A területi együttműködés külgazdasági és Kárpát-medencei vetületei
SZJA SZJA statisztika 2006  Összes SZJA bevalláskészítő 4,4 millió fő –4,2 millió összevonható jövedelmekről –Átlagos munkabérek +7,2% 2005-höz.
Mit adhat egy jó controlling? A Kerry Hungária Kft. controlling rendszerének bemutatása Általános Vállalkozási Főiskola Vállalkozásszervező Szak 2003.
Magyar államadósság és a kötvénypiac
Hogyan bocsátanak ki értékpapírokat a vállalatok? Richard A. Brealey Stewart C. Myers MODERN VÁLLALATI PÉNZÜGYEK Panem, 2005 A diákat készítette: Matthew.
2012. február 15. Paulik Áron. i:=0 CIKLUS AMÍG i
A Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara
NEMZETKÖZI BANKOLÁS Moór Marianna Március 27.
Miért EU? Kereskedés az európai értéktőzsdéken Készítette: Kostyál János.
A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai elképzelései Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai.
Osztalékadó. Osztalékadó A Medgyessy-Gyurcsány-kormány adóreformja I. 550 milliárd Ft elvonás évente (55 ezer Ft/fő) 22 adóemelés Áfa radikális.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
2010 : KIHÍVÁSOK ÉVE A PÉNZÜGYI SZEKTORBAN Kisbenedek Péter, MABISZ október 5.
A Nemzeti Civil Alapprogram szerepe a civil szektor fejlesztésében
Adózás az Európai Unióban – magyar szemmel Dr. Vágyi Ferenc Róbert egyetemi docens Nyugat-Magyarországi Egyetem, Pénzügyi és Számviteli Intézet 9400 Sopron,
Adományozási kultúra az Európai Unióban Előadó: Dr. Talyigás Katalin.
Az MP12.0-án túl Gál András Levente Magyar Közigazgatási és Szervezetfejlesztési Kutatóintézet
Közlekedés Gőzmozdony és tutaj.
A felsőoktatási intézmények gazdálkodásának szabályozása az új felsőoktatási törvényben Prof. Dr. Katona Tamás.
BAHRAIN.
Palau a Karolina-szigetek legnyugatibb szigetcsoportján helyezkedik el. Az államot 241 sziget alkotja, amelyb ő l csupán 12 lakott. Nagyobb szigetei.
A VERSAILLES-WASHINGTONI BÉKERENDSZER
Válság Kényszer és lehetőség. A magyar gazdaság örökölt hátrányai.
Törpeállamok.
Európa regionális földrajza
HongkonG Kína kapuja.
Zene: Plaisir d a mour Az indiai óceán szigetből álló, fős országa.
A magyar-szerb Szomszédsági (interreg) program első kiírásának tapasztalatai egy megvalósult projekt tükrében Ricz András Regionális Tudományi Társaság,
Közvetlen magyar tőkeexport Készítette: Kovács Tamás.
Kormányzati szektor a vegyes gazdaságokban Dr. Szigeti Cecília.
VESZPRÉMI EGYETEM GEORGIKON MEZŐGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR TÁRSADALOM-ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI INTÉZET AGRÁRGAZDASÁGTANI ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI TANSZÉK KESZTHELY.
Pénz- és tőkepiaci globalizáció
Ausztrália.
Az épített környezetre káros támogatások és mulasztások „A környezetvédelmi szempontból káros támogatások és megszűntetésük lehetőségei” MTA,
Kiselőadás Társadalomföldrajzi szintézis gyakorlatra
MAGYARORSZÁG - CHILE Új lehetőségek a kereskedelmi kapcsolatokban.
Crowdfunding Dobozi Sándor Executive Vice President GCT Holding.
Új egyensúly Sikerek és kihívások. 2 Felzárkózik a gazdaság.
Ezt tanultam földrajz órán…
Az eredmény keletkezése, eredménykimutatás
Közép-Európa társadalom-földrajzi vonásai
Délkelet – Ázsia országai
A nemzetközi tőkeáramlások
Szlovák – magyar határmenti vállalkozások együttműködési lehetőségei a magyar számviteli- és adójogszabályok tükrében Mucsné Tóth Mária.
Készítette: Koleszár Gábor
A szolgáltatási szféra és az infrastruktúra
A globalizáció - a globális világgazdaság
Előadás másolata:

ADÓ ADÓ ADÓ ADÓ ADÓPARADICSOMOK ADÓ ADÓ ADÓ ADÓ ADÓ ADÓ

Mik azok az Adóparadicsomok? Olyan térségek vagy országok, amelyek rendkívül kedvező adózási feltételeket biztosítanak a különböző cégek és gazdasági társaságok számára. ? ? ADÓ ?

Mik azok az Offshore vállalatok? Azon vállalatok tartoznak ebbe a kategóriába, melyek a cégbejegyzés országában nem folytatnak tevékenységet. Az adott országba adókedvezményt vagy más előnyöket élvezhetnek. Offshore jelentése: Parton túli, Területen kívüli

Nincs akadály! Az offshore cégek működését nem akadályozzák államhatárok, politikai vagy vallási ellentétek. Ráadásul a befektetőknek adóelőnyöket, lazább pénzügyi ellenőrzést és titoktartást biztosítanak.

Térképen: Adóparadicsomok, Üdülőszigetek és Banánköztársaságok Adóparadics mok Térképen: Adóparadicsomok, Üdülőszigetek és Banánköztársaságok

Visszaélés a kedvezményekkel Pénzmosás Az illegálisan szerzett „piszkos pénzt” magánszámlákra utalják, utána különböző bejegyzett, de nem létező álvállalatok számláira küldik majd onnan tovább, amíg a pénz lenyomozhatatlanná válik az adott ország titoktartási kedvezménye miatt.

(OECD: Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) Van ennek hátránya? Az adózás alól kivont jövedelmekkel az offshore központok a tőkeszegény országoknak évente mintegy 50 milliárd dollár veszteséget okoznak. A világ legfejlettebb országait tömörítő OECD nyilatkozatban szólította fel az adóparadicsomként emlegetett országokat, hogy közelítsék adórendszerüket a legfejlettebb államokban alkalmazott adózáshoz. (OECD: Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet)

Üdülőszigetek – Seychelle-szigetek Seychelle mint „strandország” nevezetes. Néhány tucat lakott szigetből és lakatlan korallzátonyokból áll. Húszezren élnek az évente odalátogató 120 ezer turistából. A teljes lakosság az idegenforgalomból él meg.

Üdülőszigetek – Seychelle-szigetek A szigeteken sok a látnivaló. A Madarak szigetére csak külön engedéllyel, megadott időpontokban lehet belépni. A látogatók nem gyűjthetnek kagylót, tilos a dohányzás is.

Csend és nyugalom A pálmák jelölik ki az építkezés határát is: az épülő szállodák nem „nőhetik túl” a környék legmagasabb pálmafáját. Békések a hatalmas pókok, a gekkók, amelyek felfalják a szúnyogokat. Nyugalom van...

Átkelőhelyek - Panama Bevételének döntő része a szolgáltatásokból származik. Ehhez járul hozzá az ország fennhatósága alá került Panama-csatorna használati díja. Ugyancsak tetemes bevételek származnak a pénzügyi, az adóparadicsomi szolgáltatásokból, a kereskedelemből és az idegenforgalomból.

Banánköztársaságok A közép-amerikai földhíd kis országai a trópusi övezetben fekszenek. Mezőgazdaságukban a szinte monokultúraként termesztett banán a meghatározó. Ennek exportja adja az országok bevételének döntő részét.

„banánköztársaságoknak” Fogalma A banán mellett jelentős ugyan a cukornád, a kávé, a kakaó termesztése is a külföldi tulajdonú ültetvényeken, ezeket az országokat ma is „banánköztársaságoknak” nevezik.

Köszi a figyelmet! Thank You! Dankeschön! Földrajz 10. tk. 154 – 157.o www.mozaweb.hu MS PowerPoint Clip art http://www.iabcrew.com http://www.7merfold.com http://www.internationaleducationmedia.com http://gekkota.gportal.hu http://5mp.eu http://krumplishal.blog.hu http://www.trouvelefilm.com http://www.the-west.hu ADÓ Készítette: Wang Qi Viktor 2012 Társadalomismeret 10. - WHooP Kiadó © 2012. w.vikice www.whp.atw.hu