Mobil: (30) 501 5004 Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Területfejlesztés és esélyegyenlőség a Barcsi kistérségben
Advertisements

Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
A munkanélküliség káros hatásának csökkentése foglalkoztatási projektek generálásával egy kistérségben Zentai Gábor Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület.
Az iskolai szociálismunka
S IROKI R OMA - M AGYAR E GYESÜLET. A Z EGYESÜLETRŐL ban alakult - Székhelye: a Közösségi Ház és Információs Központ (volt Tűzoltó szertár) Szervezeti.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
Az OFA támogatási tevékenysége Programok ben.
Kovács István Vilmos Fejlesztéspolitikáért felelős elnökhelyettes
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
általános főig. helyettes
Előadó: Faragóné Bircsák Márta
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
E-learning alapú komplex képzések
KÖLYÖKKUCKÓ – ALTERNATÍV REINTEGRÁCIÓS PROJEKT A JÖVŐ MUNKAVÁLLALÓIÉRT Regionális Érdekvédelem Alapítvány - Nyíregyháza ___________________________________________________________________.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
MUNKÁLTATÓI FÓRUM Ösvény Esélynövelő Alapítvány /Füzesgyarmat/ Békéscsaba, június 06.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
Észak-magyarországi Operatív Program ( ) Foglalkoztatás Oktatás - nevelés.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
Dr. Brebán Valéria főigazgató Dombóvár - Roma Fórum.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
OFA Hálózat évi tevékenységei
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
Patrónus program és ezzel együtt az IPR bevezetése 2007/ 2008-as tanévtől a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyenlőségének biztosítása céljából.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Velünk egy jobb világért! Fő támogató: Partner: Andersen Munkaerő-piaci Támogató és Képzési Program 11 Lukács András vezető „Esély a munkára – Civil együttműködés.
Esély a munkára – Civil együttműködés a hátrányos helyzetű rétegek munkaerő-piaci integrációjáért Projektazonosító: NCA-DP-09-A-0185 Dolgozzunk együtt!
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
A munkaügyi kirendeltség szolgáltatási tevékenysége.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
Nem mondunk le senkiről – a Sárospataki kistérségben sem! Komplex felzárkóztató programok készítése a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben ÁROP /B.
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Inklúziós Pedagógiai Fejlesztések Központja
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
A kistérségi koordinátorok roma integrációs feladatai Észak-magyarországi régió Csonka Renáta roma integrációs koordinátor Budapest, szeptember 15.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
Bemutatkozik A FORDULÓPONT PROGRAM A programot az EU és a Magyar Állam támogatja.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Előadás másolata:

Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.

projekt indokoltsága, szükségszerűsége (Berettyóújfalu kistérség SWOT-elemzése) Az oktatási, egészségügyi, szociális és közművelődési szolgáltatások elérhetősége és minősége egyenlőtlenségeket mutat, az ezeket támogató infrastruktúra többnyire rossz állapotban van Jelentős mértékű a munkanélküliség A halmozottan hátrányos helyzetű lakosság újratermelődik. A felnőttképzési programok motiváló hatása csökken Tovább növekednek a kistérségben a társadalmi és a területi különbségek Helyi szinten konfliktusok jelentkezhetnek a roma és a nem roma lakosság között.

Projekt célcsoportja: KÖZVETLEN: hátrányos helyzetűek (kiemelten romák) telepeken élők munkanélküliek a szociális hálóból kikerültek halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek tanulói jogviszonyban nem álló, alacsony iskolai végzettségű vagy nem piacképes szakmával rendelkező roma és hátrányos helyzetű (18-30 éves) fiatalok KÖZVETETT : a hivatalos állami szervezetek: Települési körzeti megbízott, ill. területi rendőrkapitányság Polgárőrség Alap és középfokú oktatási és nevelési intézmények Család- és ifjúságvédelmi szolgálat Vöröskereszt helyi szervezete és más egészségügyi intézmények, szervek Logopédiai szolgálat Pszichológiai szolgálat Helyi vállalkozók és civil szervezetek

Projekt célja: Célunk az informális szegregáció megszűntetése A fiatalok tanulási és munkavállalási kulcsképességeinek és kompetenciáinak fejlesztése, munkaerő-piaci ismeretek nyújtása, Az egészségügyi ellátásban való aktív részvétel erősítése (szűrések, egészségmegőrző tanácsadások nyújtása). Gyermekvédelmi jelzőrendszer hatékonyságának emelése a roma fiatalok integrációjának elősegítése, továbbtanulási esélyeik növelése, bűnmegelőzési programok által, a bűnelkövetések számának csökkentése a térségben

Projekt humánerőforrás igénye: Központi iroda: 4 fő (szakmai vezető, pénzügyi vezető, koordinátor, adminisztrátor) Mobil team: 4 fő ( pedagógus, szociális szakember, egészségügyben jártas szakember, adminisztrátor) települési összekötők: 15 fő (29 település romák lakta településrészeiről kerülnének ki az ott élők közül)

projekt tevékenysége egészségügyi tanácsadás, szűrések szervezése a telepekre 10 komplex fejlesztő foglalkozás megvalósítása képzések, munkapiaci lehetőségek ismertetése, a képzésekbe bevonás elősegítése, együttműködve a roma munkaerő-piaci menedzserekkel, a munkaügyi központtal, önkormányzatokkal információszolgáltatás, adminisztratív dokumentumok, kérelmek megírásában való segítségnyújtás bűnmegelőzési programok szervezése, kapcsolattartás a rendőrséggel, család- és ifjúságvédelmi intézményekkel tanulói ösztöndíjak feltérképezése, segítségnyújtás a pályázatok benyújtásában, a továbbtanulásban való segítségnyújtás, (roma nemzetiségű gimnáziumokkal, középiskolákkal való kapcsolattartás)

A projekt innovatív elemei: A hálózat az egész kistérség területére kiterjedne Mivel a hátrányos helyzetűek integrációját hatékonyan segítené, ezáltal a települések fejlődésére is kihatna gazdasági, infrastrukturális, oktatási, szociális szempontból egyaránt Ilyen hálózat még nem állt fel a kistérségben, s mivel a szakértők is romaszármazásúak, így a telepeken élők is nyitottabban fogadnák a külső segítségnyújtás, tanácsadást Azonnali, helyben történő segítségnyújtásra van lehetőség

Várható eredmények: A telepeken élő romák informális szegregáltsága csökken a szociális hálóból kikerültekről reális statisztikai eredmények készülnek a képzésekben bevont romák száma növekszik a szűrésekre újra járó emberek száma emelkedik A komplex fejlesztő programok hatására a roma fiatalok továbbtanulási esélyei nőnek A bűnelkövetések száma csökken

Budapest,