Dr. Török Béla Általános Iskola 1142 Bp. Rákospatak utca 101.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Táblázatkezelés Alapok.
Advertisements

BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
A prezentáció művészete
Szövegszerkesztési alapismeretek
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
Microsoft Access Felhasználói felület.
Word 2007.
Nagyméretű dokumentumok hivatkozásai
Rendszer Stabilitása Automatikus frissítés Irodai programcsomagok funkciói Irodai programcsomag támogatásának bemutatása Reményi György.
Informatika felvételi felépítése. Az informatika felvételi két részből áll… Írásbeli –60 perc –50 pont Gyakorlati –60 perc –25 pont +25 pont.
Körlevél készítése.
Irodai programcsomagok lehetősége, használatuk az oktatásban
Szövegszerkesztési szabályok
TARTALOMJEGYZÉK LÉTREHOZÁSA
Tartalomjegyzék és tárgymutató
Szövegszerkesztés.
Táblázatkezelés Az Excel.
A szövegszerkesztés alapjai
Ismerkedés a szövegszerkesztéssel
A szövegszerkesztés néhány lépése Microsoft Word szövegszerkesztővel
Informatikai alapszoftverek
Körlevél.
Budapest – OSZK, november 11.
Bevezetés az informatikába 9. előadás
A szövegszerkesztés alapjai
Számítástechnikai szoftver üzemeltető
Körlevél.
Prezentáció készítés MS PowerPoint segítségével
Microsoft Office Power Point 2003 segítségével
Levelezési alapismeretek
Prezentáció a prezentációról
Körlevél.
DOKUMENTUMOK KÉSZÍTÉSE WORD 2007 SZÖVEGSZERKESZTŐVEL II. rész.
Táblázatkezelés tanítása Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Openoffice Calc.
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Keresési figyelő létrehozása Oktatóprogram.
A prezentációkészítés alapjai
Alkalmazói programok Integrált felhasználói rendszerek Számítómunkahelyen szükséges felhasználói programokat egy csomagban, modulokban tartalmazza; az.
Informatika érettségi
Szövegszerkesztés.
Az NVU webszerkesztő program
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Hosszú dokumentumok kezelése.
Levelezési alapismeretek
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Szövegszerkesztés Középszint: 60 perc, 40 pont Emelt szint: komplex feladat részeként (60 perc 30 pont)
Készítette: Földi Gergely Felkészítő: Antal Zoltán Szentpéterúri Általános Iskola Szentpéterúr, Kossuth Lajos Utca 13. Kedvenc szerkesztő szoftverem.
Prezentációk készítése
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
Dokumentum formázása.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 A munka véglegesítése, nyomtatás.
Szövegszerkesztés.
SZÖVEGSZERKESZTÉS II. SZÖVEGSZERKESZTÉS LÉPÉSEI
Szövegszerkesztés.
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
A jövő HR megoldása Fejér Tamás. perbit.insight Munkavállaló kezelő Munkakör kezelő Toborzás kezelő Továbbképzés kezelő.
Bevezetés. Alapok: szövegszerkesztő alkalmazás (Word) megnyitása: Start gomb  Minden program  Microsoft Office  Microsoft Office Word 2007 szövegszerkesztő.
Az újságszerkesztő programok bemutatása, kép szöveg összhangja 14. témakör:
Kimutatás-pivot tábla, Excel 2010
SZÖVEGSZERKESZTÉS I. 5. osztály.
Szövegszerkesztés összefoglalás.
Szövegszerkesztési alapfogalmak
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
Windows és Linux Word 1 (1983) … Word for Windows (1989)
Microsoft Word.
5 tipp a munka egyszerűsítésére
MS Office Word 2010 Szövegszerkesztés.
Informatika Oktató: Katona Péter.
Táblázatkezelés Az Excel.
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
MS Office Word 2010 Szövegszerkesztés.
Előadás másolata:

Dr. Török Béla Általános Iskola 1142 Bp. Rákospatak utca 101. LibreOffice Writer bemutatása Nagy Ferenc 8.b Felkészítő tanár: Salamon Róza Dr. Török Béla Általános Iskola 1142 Bp. Rákospatak utca 101. Kattints ide!

bemutatása Az Ubuntu alapértelmezett irodai alkalmazáscsomagja a LibreOffice, egy ingyenes, nyílt forrású irodai csomag, amely tartalmazza az irodai csomagoktól általánosan elvárt összes szolgáltatást. Kattints ide!

bemutatása Nem csak csupán különálló szoftverek gyűjteménye, hanem az egyes alkalmazások egy teljes irodai csomag részét képezik, így hasonló a megjelenésük; sőt, a bennük található eszközök is részben megegyeznek. Kattints ide!

A LibreOffice alkalmazások LibreOffice Writer (szövegszerkesztés) LibreOffice Calc (táblázatkezelés) LibreOffice Impress (bemutató-készítés) LibreOffice Base (adatbázis-kezelés) LibreOffice Draw (rajzolás) Kattints ide!

A LibreOffice funkciói Írás. A LibreOffice szövegszerkesztő számos olyan hasznos szolgáltatást nyújt, amelyek lehetővé teszik egyszerű szöveges dokumentumok előállítása mellett hosszú és összetett, több részből álló, bibliográfiát, irodalomjegyzéket és tárgymutatót tartalmazó dokumentumok megalkotását is. Elválasztás: Az elválasztás funkcióval elválasztójeleket szúrhat be azokba a szavakba, amelyek túl hosszúak ahhoz, hogy elférjenek az adott sorban. A program az egész dokumentumban megkeresi azokat a helyeket, ahol szükség lehet elválasztójelre, Ön pedig eldöntheti, hogy elfogadja-e az elválasztójel beszúrását. Körlevéltündér: A körlevéltündérrel személyre szabott körleveleket, címkéket, borítékokat, fax- és e-mail üzeneteket készíthet körlevélsablon és címlista segítségével. Helyesírás-ellenőrző: A helyesírás-ellenőrző segíti a helyesírási hibáktól mentes szövegek előállítását, mivel lehetővé teszi a teljes dokumentum tartalmának ellenőrzését. Ráadásul képes a dokumentum kijelölt részében megkeresni az előforduló gépelési hibákat, javaslati listát kínál az elgépelt szó kijavítására, illetve lehetővé teszi új szavak hozzáadását a felhasználói szótárhoz. Szókincstár: A szókincstár segítségével megtalálhatja egy kiválasztott szó megfelelő szinonimáját, így javíthatja írása minőségét és hatásosabbá teheti azt. Automatikus javítás: Az automatikus javítás funkció lehetővé teszi a helyesírási és gépelési hibák automatikus javítását, ezzel megkönnyítve a gépelést. Ez a funkció lehetővé teszi a szöveg automatikus formázását, illetve különleges karakterek beszúrását adott billentyűkombinációk használatával. Kattints ide! Kattints ide! Kattints ide! Kattints ide! Kattints ide! Kattints ide!

A LibreOffice funkciói Tervezés és elrendezés A LibreOffice a következő funkciók segítségével teszi lehetővé szöveges dokumentumainak tervezését és kívánt szerkezetének kialakítását. Jegyzékek: A Jegyzékek funkcióval egyszerűen szúrhat be tárgymutatót, tartalomjegyzéket vagy bibliográfiát a dokumentumba. A beszúrt jegyzékeket a szerkezetük és a megjelenésük beállításával tetszőlegesen formázhatja. Navigátor: A Navigátor lehetővé teszi a dokumentum vázlatának megtekintését és a gyors navigálást a dokumentumon belül. A Navigátor használható már beszúrt objektumok és elemek megkeresésére, és új elemek beszúrására is. Stílusok és formázás ablak: A Stílusok és formázás ablak a LibreOffice alkalmazások egyik legnépszerűbb funkciója; használata a szoftvercsomag minden alkalmazásában következetes. Az ablak használható bekezdések, felsorolások, karakterek, keretek és oldalak stílusának létrehozására és módosítására, stílusok hozzárendelésére. Kattints ide! Kattints ide! Kattints ide!

A LibreOffice funkciói Kiadványszerkesztés A következő funkciók segítségével profin szerkesztett dokumentumokat (kiadványokat, meghívókat, hírleveleket) hozhat létre. Táblázatok: A LibreOffice szövegszerkesztővel táblázatokat hozhat létre, vagy szúrhat be a szövegbe. Grafika: A szöveges dokumentumba grafikus objektumokat szúrhat be a képtárból, egy fájlból vagy egy másik LibreOffice alkalmazásból. Szövegkeretek: A szövegkeret, mely a dokumentumban bárhol elhelyezhető, szöveg és ábra tárolására szolgál. A keretekkel lehetőség van többoszlopos elrendezés kialakítására, profi megjelenés és stílus megalkotására. Kattints ide! Kattints ide! Kattints ide! Kattints ide!

A LibreOffice funkciói Fogd és vidd Rajzolás Súgó A Súgó a szövegszerkesztő használatát ismertető teljes körű kézikönyv. Ez az egyedi funkció lehetővé teszi, hogy az objektumokat áthúzza a dokumentum egyik részéből egy másikba, egyik LibreOffice dokumentumból egy másikba, vagy a képtárból egy LibreOffice dokumentumba. A rajzolás funkció segítségével a szöveges dokumentumban közvetlenül és egyszerűen hozhat létre rajzokat és ábrákat. A Rajz eszköztárral különböző alakzatokat, vonalakat, szövegeket és feliratokat illeszthet be az aktuális dokumentumba. Kattints ide! Kattints ide! Kattints ide! Kattints ide!

Kérdések Megnyithatóak-e a Microsoft Office-ban készült dokumentumok a LibreOffice alkalmazással? A LibreOffice melyik alkalmazását kell elindítania, ha szöveget szeretne szerkeszteni? Mit segít az helyesírás ellenőrző? Miben segít a szókincstár? Az automatikus javítás funkció mit tesz lehetővé? Mely ablak a LibreOffice alkalmazások egyik legnépszerűbb funkciója? Kattints ide!

Válaszok Igen LibreOffice Writer-t A helyesírás-ellenőrző segíti a helyesírási hibáktól mentes szövegek előállítását. A szókincstár segítségével megtalálhatja egy kiválasztott szó megfelelő szinonimáját. Az automatikus javítás funkció lehetővé teszi a helyesírási és gépelési hibák automatikus javítását. A Stílusok és formázás ablak a LibreOffice alkalmazások egyik legnépszerűbb funkciója. Kattints ide!

Források http://fc07.deviantart.net/fs71/f/2012/235/0/0/libreoffice_by_deiby_ybied-d5c4qy7.gif http://edu.ubuntu.hu Kattints ide! Kilépés