Készítette: Pisák Bence Tantárgy: Testnevelés. Először is mi a játék lényege:  A játék célja, hogy a labdát az ellenfél endzone-jába vigyék, és ezzel.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
15. SZABÁLY – A B erugás. 15. SZABÁLY – A BE RUG ÁS A be rug ás a játék újrakezdésének egyik módja. Be rug ást kell ítélni annak a csapatnak a javára,
Advertisements

Les – a gyakorlatban február 25. Nyíregyháza.
Alapok • Büntetőrúgás jár az ellen a csapat ellen, amely elköveti a közvetlen szabadrúgást maga után vonó tíz szabálytalanság valamelyikét a saját büntetőterületén,
Amerikai futball.
Fontos leszögezni, hogy a lenti pozíciós leírások f ő leg az NFL és az NCAA futballra igazak, alacsonyabb szinteken léteznek más pozíciók is, illetve.
DEIK nyári ösztöndíj jelentés: a KőPapírMetalFC ”lájtosított” 2D RCSS csapat bemutatása Dóczi Roland Debreceni Egyetem Informatikai kar Mérnök informatikus.
És a Nemzeti Futball Liga
A foci Varga Dávid.
Büntetőrúgás. Büntetőrúgás jár az ellen a csapat ellen, amely elköveti a közvetlen szabadrúgást maga után vonó tíz szabálytalanság valamelyikét a saját.
Új szabályok Két éves ciklus  A szabályalkotók két éves ciklusban fogják módosítani a szabályokat -> Nem lesznek új szabályok jövőre!  Ettől függetlenül.
Változások a felvételi pontszámítás rendszerében 2011.
Többnapos „sportfesztivál” a magyarországi illetve határon túli felsőoktatási intézmények hallgatói számára a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft.
7. szabály – A mérkőzés időtartama. Félidők A mérkőzés két egyenlő 20 perces félidőből áll, hacsak a játékvezető és a két csapat kölcsönösen másként nem.
Franchise tagok száma. Rendelések száma Körzetenkénti rendelések száma, szállítási díjak.
9. szabály – A labda játékban és játékon kívül. 9. szabály – A labda játékban és játékon kívül A labda játékon kívül A labda játékon kívül van, ha: •
1. szabály: A játéktér Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2013/14.
Lány Ádám Labdarúgás Testnevelés.
OTP - MOL - Bozsik Labdarúgó Akadémia - Játékszabályok
Minden csapatjátékban, a legfontosabb része a játéknak a VÉDEKEZÉS.
A Belga LSZ fejlesztési terve
1905->. A csapat amióta létrejött még soha nem esett vissza a Spanyol másodosztályos bajnokságába.
Készítette: Novák Edvin
16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS. A kirúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Kirúgást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost érintett, majd teljes.
A tételek eljuttatása az iskolákba
Készítette: Bodzássy Bettina
A kosárlabda története, rekordjai, halhatatlanjai
Testnevelés: Tenisz Majoros Lívia MF13M3.
Röplabda Testnevelés Készítette: Kiss Krisztina.
Testnevelés (Labdarúgás)
: Adós Aladár számláján 2700 dinár tartozás. Elhatározta, a következő naptól a hónap végéig minden nap befizet 150 dinárt, hogy rendezze.
Szabadrúgások. Szabadrúgások A szabadrúgások fajtái Közvetlen szabadrúgás Ha közvetlen szabadrúgásból a labda közvetlenül az ellenfél kapujába jut, a.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
Nyilvánvaló gólhelyzetek, szimulálások, büntetőrúgások
9. szabály – A labda játékban és játékon kívül. 9. szabály – A labda játékban és játékon kívül A labda játékon kívül A labda játékon kívül van, ha: akár.
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyszabályoknak megfelelően természetes és mesterséges borításon is lehet mérkőzéseket.
17. SZABÁLY A SZÖGLETRÚGÁS. 17. SZABÁLY – A SZÖGLETRÚGÁS A szögletrúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Szögletrúgást kell ítélni amikor a labda utoljára.
10. szabály – A gól.
Szabadrúgások.
15. SZABÁLY – A BEDOBÁS. A bedobás a játék újrakezdésének egyik módja. Bedobást kell ítélni annak a csapatnak a javára, amelyiknek ellenfele utoljára.
International Football Assotiation Board 126. éves rendes ülése Pennyhill Park Hotel, Surrey, Anglia március 3. ( szombat )
Büntetőrúgás. Büntetőrúgás jár az ellen a csapat ellen, amely elköveti a közvetlen szabadrúgást maga után vonó tíz szabálytalanság valamelyikét a saját.
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyA játéktér felületének simának, egyenletesnek kell lennie, érdes felület nem.
1 Foglalkoztatási kihívások (1), avagy mitől beteg a magyar gazdaság és a társadalom LIGA REGIONÁLIS TANFOLYAM 2010.OKTÓBER 5-6 HAJÓS Dr. Szabó Imre VDSzSz/LIGA.
A pálya 5 mezőnyjátékos és 1 kapus lehet maximum a pályán egy csapatból. Ha egy csapat leviszi a kapusát, akkor helyette egy mezőnyjátékos jöhet fel.
1 Érettségi tájékoztató 2008 Érettségi tájékoztató február 8.
7. Házi feladat megoldása
16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS. A kirúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Kirúgást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost érintett, majd teljes.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. A kezdőrúgás meghatározása A kezdőrúgás a játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. a mérkőzés elején.
15. SZABÁLY – A BEDOBÁS.
A Jókai Mór Református Általános Iskola és AMI Miskolc 4. évfolyamos tanulóinak a 2011-es Országos Kompetenciamérésen elért eredményei Készítette: Bánné.
XVII. Hajnal Imre Matematika Tesztverseny
10. szabály – A gól. Gólszerzés Gólt kell ítélni, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a kapuvonalon a kapufák között és a keresztléc alatt, feltéve,
10. szabály – A gól. Gólszerzés Gólt kell ítélni, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a kapuvonalon a kapufák között és a keresztléc alatt, feltéve,
2. szabály A labda. 2. Szabály – A labda gömbölyű bőrből vagy más alkalmas anyagból készült kerülete 64 cm-nél nem több és 62 cm-nél nem kevesebb mérkőzés.
Mikroökonómia gyakorlat
Magyarország évi kisiskolás versenyei
13. szabály Szabadrúgások
Plakát Ha lehet, akkor ez 1.oldalon lévő mintából kellene plakátot készíteni A szöveg középen : Kabát akció!, mellette a piros alapú logo A divat.
Kézilabda.
A Labdarúgás.
Alsó korhatár: 16. életévét a mérkőzés napjáig naptári napra betöltötte A mérkőzésre kötelezően nevezendő legalább 3 fő január 1. és utána született.
Az amerikai futball története és szabályai. Története Gyökerei Angliába nyúlnak vissza, hisz az amerikai futball tulajdonképpen a britek egyik kedvenc.
Outdoor-indoor mozgásprogramok 2.
10. Szabály: A mérkőzés VÉGEREDMÉNYÉNEK meghatározása
14. Szabály Büntetőrúgás.
13. szabály: Szabadrúgások
17. szabály - A szögletrúgás
Alapfokú játékvezetői tanfolyam
Egy kis futball történelem
Előadás másolata:

Készítette: Pisák Bence Tantárgy: Testnevelés

Először is mi a játék lényege:  A játék célja, hogy a labdát az ellenfél endzone-jába vigyék, és ezzel pontokat szerezzenek. A labdát lehet:  hordani  passzolni  esetenként rúgni.  A játékot az a csapat nyeri, amely a játékidőn belül a legtöbb pontot szerzi.

A pálya  A játék egy 120 yard (110 méter) hosszú és 53 1/3 yard (49 méter) széles, téglalap alakú pályán zajlik. A hosszanti szélen lévő vonalak az (1) oldalvonalak, a rövid szélen lévők az (2)end line-ok. A pálya két végén vannak a (3) goal line-ok, amelyek egy 100 yard hosszú pályarészt fognak közre. Pontot szerezni az (4) endzone-nak nevezett, 10 yard széles területen lehet, amely a goal line-tól az end line-ig tart. A pályát 5 yardonként az úgynevezett (5) yard line-ok keresztezik. Az oldalvonalakkal párhuzamosan található két vonalsor neve (6) hash mark. A labda minden játékkezdéskor a hash markok között van.  Az endzone mögött található a 18,5 láb (5,64 méter) széles kapu, amelynek alsó része 10 láb (3,05 m) magasan kezdődik. A sikeres rúgás feltétele az, hogy a labda e (7) keresztrúd fölé és a (8) kapufák közé kerüljön. Biztonsági okokból a kaput tartó pózna szivacsos anyaggal van borítva, elkerülendő az ütközésből eredő sérüléseket

Posztok

A mezszámok általános kiosztása  1–19: irányító, rúgó, punter  10–19: szélső elkapó  20–49: futó, cornerback, safety  40–49: tight end (ha 80–90 között nincs szabad szám), linebacker (ha 50–59, illetve 90–99 között nincs szabad szám)  50–59: támadófal, linebacker  60–79: támadófal, védőfal  80–89: szélső elkapó, tight end  90–99: linebacker, védőfal

Felszerelés Sisak Nadrág protektorokkal Vállvédő

Cheerleaderek Az amerikaifutballban a játékok közötti szünetekben különféle show-kal fokozzák a hangulatot, ilyen a pompomlányok, azaz a cheerleaderek koreográfiája is, amely a tánc, az aerobic és az akrobatika elemeiből áll össze. Kezdetben a csapatok biztatását szolgálta, de mára már a pompomlányoknak külön bajnoksága, szépségversenye és magazinja van

Miskolci Egyetem Csapata és Cheerleaderei

Az Amerikai Futball és Cheerleading szakosztály 2011 februárjában alakult meg a Miskolci Egyetemen. Az alapításkor a szakosztály céljának tűzte ki a sportág egyetemi szinten történő bevezetését, a ’college football’ elterjedését hazánkban. Hosszútávon egyetemi liga megalakítása illetve megfelelő utánpótlás rendszer kialakítása szerepel a szakosztály jövőképében. A Miskolc Lions az ország első csak egyetemistákból álló amerikai football csapata. A Black Cats a szakosztály legalább olyan fontos részét képezi, mint a football csapat. A Cheerleading sokkal több, mint szurkolás. A cheerleading önálló sportág, mellyel fellépéseken, országos versenyeken is részt vehetsz amellett, hogy a fiúk mérkőzésein vezetitek a szurkolást. A Lions nem csak egy csapat. A Lions egy közösség.