Múlt-Jelen. Jövő? ifj.Pongrácz János BDI elnök. Múlt  A leader hét alapelve  Terület alapú megközelítés.  Helyi kezdeményezés.  Helyi partnerség.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Dr Raffay Ágnes Dr Lőrincz Katalin Hajmásy Gyöngyi
Advertisements

A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
Nyugdíj.
A Helyi LEADER Akciócsoportok szerepe a vidék turizmusában
Az ÚMVP 3-as, 4-es tengelyének végrehajtása a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Egyesület területén Kontics Monika munkaszervezet vezető.
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete A vidék fejlődését a sikeres programalkotást és megvalósítást veszélyeztető tényezők a as időszakban 2014.
Pénzgyárak és problémák Közgazdaságtan alapjai Bevezetés a földrajzba Márton János MFK13F – HUI3O0.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program Budapest, február 9.
Kecskemét, április 2O.Készítette: Ramháb Mária A kistelepülési könyvtári ellátás korszerűsítésének lehetőségei Informatikai és Könyvtári Szövetség.
Helyi termék értékesítés adózási tanácsadása – műhelymunka őstermelők, kistermelők, kézművesek, agroturisztikai szolgáltatók, és civil szervezetek részére.
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
„Jövőműhely beszélgetések” Észak-Kaposi Partnerek LEADER Helyi Közösség Szánjunk rá egy órát, hogy átgondoljuk jövőnket!
TISZTELETTEL ÉS SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM AZ EGYHÁZKERÜLETI PEDAGÓGUS TALÁLKOZÓ VALAMENNYI RÉSZVEVŐJÉT! VALAMENNYI RÉSZVEVŐJÉT!
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
„A BAKONYÉRT” Egyesület fejlesztése a TÁMOP projekt keretében.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
LEADER nemzetközi együttműködés „A projekt útja” Parizán Anna Tanácsos Vidékfejlesztési Minisztérium Szeptember 26.
HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIA FELÜLVIZSGÁLATA 2013.
LEADER nemzetközi együttműködés „A projekt útja” Parizán Anna Tanácsos Vidékfejlesztési Minisztérium Szeptember 26.
A z LHH program aktuális kérdései Kullmann Ádám, LHH Fejlesztési Programiroda Szentendre, május 27.
TÁMOP /2/A/KMR Digitális tananyagfejlesztés a gyógypedagógus képzés BA és MA szintjén Projektmenedzser: Dr. Stefanik Krisztina Szakmai.
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
Hogyan lehet több millió Ft-ra szert tenni befektetés nélkül ! Figyelem ! Az egész rendszer egy vásárlói közösségre van ráépítve ! Az azonnali jövedelem.
Miskolci Egyetem Informatikai Intézet Általános Informatikai Tanszé k Pance Miklós Adatstruktúrák, algoritmusok előadásvázlat Miskolc, 2004 Technikai közreműködő:
HELYI PARTNERSÉGEK, MINT A VIDÉKI KORMÁNYZÁS INNOVATÍV ESZKÖZEI 1 A Magyar Regionális Tudományi Társaság IX. vándorgyűlése Révkomárom, november 25.
Működőképes-e a területfejlesztés új rendszere Nagyházi György PhD hallgató RGDI - Győr.
MTA Regionális Kutatások Központja Tájékoztatás a Vidékfejlesztési Albizottság november 28-i üléséről Dr. Finta István Ph.D.
: ITI és EGTC Az ETT-k lehetséges szerepe a határ menti ITB-k megvalósításában.
LEADER SZAKOSZTÁLY ÉVI MUNKATERV Páliné Keller Csilla, MNVH elnökségi tag.
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Tájékoztató a Vidékfejlesztési Albizottság i üléséről Finta István Ph.D.
Társadalmi szerepvállalás
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület területe
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
1 XI. Országos Minőségellenőrzési Továbbképzés Budapest, szeptember 5. SZAKMAI AKTUALITÁSOK - KÉRDÉSEK Előadó: dr. Ladó Judit MKVK Szakmai alelnök.
MTA Regionális Kutatások Központja A magyar Leader program végrehajtásának fontosabb tanulságai és a nemzetközi együttműködés lehetőségei Dr. Finta István.
„New Hungary” Rural Development Programme Győr, április 27–28. Gönczi Zsolt Ügyvezető igazgató A vidék fejlesztésének titka – a civil szerveződés.
Határon átnyúló együttműködések – a KKV-k hálózatépítésének egy lehetősége Előadó: Firtl Mátyás általános alelnök Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat.
Zala megyei önkormányzati fórum A TÖOSZ programjai és aktuális önkormányzati ügyek Dr. Zongor Gábor főtitkár Január 26. Zalaszentgrót.
Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet, de Ő azt mondta: NEM!
DIT-ÚMVP III. és IV. tengelyét, illetve a TS intézkedést érintő programmódosítási javaslatok Dr. Maácz Miklós főosztályvezető Vidékf ejlesztési Főosztály.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG LEADER Program a sikeres magyar vidékért Közösség, Összefogás, Tudás.
A közötti programozási időszakra történő felkészülés, a Helyi Fejlesztési Stratégiához kapcsolódó tervezési terület előzetes elismerése.
A VM VKSZI aktuális feladatai a LEADER Akciócsoportokkal kapcsolatban Országos LEADER HACS értekezlet Kismaros, április 16. Tar Gyula Osztályvezető.
B örzsöny- D una- I poly V idékfejlesztési E gyesület Nemzetközi együttműködés Miért jó vidéken élni?
Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV. tengely – Leader program  A pályázati időszak október.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
A mi jövőnk a mi kistérségünk Civilek Együtt A Kistérségért Szövetség.
Az állami szervezetek feladatai és lehetőségei a fejlesztési programok hatékonyságának javítása érdekében Dr. Novák Csaba Budapest, április 16.
Mátrai Balázs vidékfejlesztési szakértő Magyarországi LEADER Központ
A napelemes (PV) hálózatra termelő villamos erőművek helyzete a világban, és Magyarországon.
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
Hajdu István Bükk-Térségi LEADER Egyesület : A HVS felülvizsgálat, HPME javaslatok gyűjtésének meghirdetése a 16/2013. ÚMVP IH közlemény alapján.
Tervezett témák Hazai együttműködés Nemzetközi együttműködések támogatás A HACS Feladatai Közösség és vidékfejlesztés KSZ feladatok Finanszírozás Decentralizáció.
XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP / VÁLTOZTATÁSI TERVEK A MATEMATIKAÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNYEKBEN.
Dr. Nagy József elnök Bükk-Térségi LEADER Egyesület Tibolddaróc, január 30.
Mérlegen a koordináló szervezetek Hartay Mihály ÖKO-Pack Kft.
A magyar-szerb Szomszédsági (interreg) program első kiírásának tapasztalatai egy megvalósult projekt tükrében Ricz András Regionális Tudományi Társaság,
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
Einstein az oxfordi egyetemen egyszer év végi záró dolgozatot íratott fizikushallgatóival. Tanársegédje meglepetten jegyezte meg: „De professzor úr, hiszen.
HVS felülvizsgálat 6/2011. (II. 04.) IH közlemény.
Európai Uniós ismeretek
Pénzügyi Bizottság javaslatai: Terv. egy.* /Ft/
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
A III. Fazola-napok alkalmából rendezett szimpózium (2009
Előadás másolata:

Múlt-Jelen. Jövő? ifj.Pongrácz János BDI elnök

Múlt  A leader hét alapelve  Terület alapú megközelítés.  Helyi kezdeményezés.  Helyi partnerség.  Helyi finanszírozás.  Innováció.  Integráció.  Hálózati rendszer. Ezek közül a legfontosabbaknak, az első négyet és a hetediket tartom.

 Az Európai Bizottság a LEADER kezdeményezése elindításakor, abból a felismerésből indult ki, hogy egyes fejlesztések, programok hatékonyabban valósulnak meg, ha a helyi viszonyokat ismerő, ott élő emberek és szervezetek, intézmények fogalmazzák meg a tennivalókat, módszereket és ők döntenek a felhasználható források felosztásáról is. A LEADER program arra ösztönzi a helyben élőket, hogy vegyenek részt térségük jövőjének kialakításában.

 Egyik legnagyobb gondnak azt látom, hogy egy alulról építkező programról van szó, de a hazai gyakorlatban egy felülről lefelé irányuló hierarchikus logika mentén hajtódik végre. Eleinte azzal fogtuk meg az embereket, hogy itt dőlnek el a dolgok (ötletek, pályázati kiírás, bírálás, finanszírozás stb…) Sokszor kellet idáig mondanunk: „Nem rajtunk múlott higgyék el.” Mikor hazudtunk, akkor vagy most? Az előbb említett hierarchia lassítja a folyamatokat és szerintem nagyon sok pénzt emészt fel.

 Többször elhangzott már, hogy több HACS-nál a működésre szánt pénzeket nem szabályszerűen használták fel. (kollektív bűnösség) - Most olyan szabályozás van, hogy öt db hurkapálca megvásárlásának igazolásához több oldalnyi „bizonyítékra” van szükség. Mi kis HACS vagyunk mégis oldalas kifizetési kérelmeket küldünk be.

Néhány mondat a Börzsöny- Duna- Ipoly Vidékfejlesztési Egyesületről:  között a hazai LEADER I-ben, már részt vettek a jelenlegi szobi kistérség települései. Ekkor, már szereztünk némi tapasztalatokat a LEADER-rel kapcsolatban.  A mi akció csoportunk 2008-ban alakult 17 település bevonásával. (23000 fő)  Kezdeti nehézségek után felállt a munka szervezet beindult a munka.  Megtörtént az akkreditáció.  Nagy energiával és sok tervvel kezdtük el munkánkat.

Jelen  Egy évvel ezelőtt kezdődtek a gondok. - 3Millió Ft-tal kevesebb hitelt kaptunk, mint előző évben. - Ebben az évben újra 3Millió Ft-tal kevesebb hitelt kaptunk. - A kifizetési kérelmek hosszadalmas ügyintézése plusz a szűkös hitelkeret csődhelyzet közeli állapotot idézett elő egyesületünknél. -A kegyelemdöfést egyesületünknek az ez évi működési költségek drasztikus lefaragása adta meg.

- Jelenlegi helyzetünket jól tükrözi, hogy pályázaton nyertünk 1857 Eurót nemzetközi kapcsolatok erősítésére.  Az elmúlt hétvégén utazhattunk volna Észtországba annak érdekében, hogy megbeszéljük egy Észt- Magyar Falunap közös megrendezésének részleteit. Úgy gondolom a csőd helyzet és a több 100E Ft-os költségek, erkölcsileg nem összeegyeztethetők.

 Itt nálunk és gondolom az összes HACS –nál a munka szervezetvezetők az elnökök valamint az elnökségi tagok is a térségben élnek a térségért dolgoznak, nem a munkahelyükért. Nem nézik az órát, hogy mikor telik le munkaidejük, ismertek a térségben és sokszor a térségen túl is. Itt éltek, itt élnek és valószínűleg itt is szeretnének a továbbiakban is élni. Számon kérhetőek vagyunk és leszünk is tetteinkért.

 Sok munkát fektettünk mindannyian térségeink fejlesztésébe. Ezért tartom megalázónak, hogy a rengetek munka után önhibánkon kívül ilyen helyzetbe kerültünk mi és rajtunk kívül legalább 9 HACS. Ehhez közeli állapotban legalább további kb. 20 HACS található.  Miért is jött létre ez a rendezvény? - Segélykiáltás nem csak a mi, hanem mindazon HACSOK részéről, akik hasonló helyzetben vannak, mint mi (kb. 10 HACS). - Közös kiállással segítség minden HACS részére a felmerülő problémák megoldásában.

- Reményeink szerint hagyományt teremtünk ezzel a rendezvénnyel annak érdekében, hogy a következő időszakban közösen tudjuk megbeszélni és érvényre juttatni közös problémáinkat, feladatainkat. Ennek első lépése lehet a már előre megfogalmazott javaslatok a 14/2012 (III. 12) IH Közlemény és a 30/2012 (III.24) VM rendelet módosítására.

Jövő  A jövő számomra teljesen bizonytalan. Nem tudom és a jelenlévők sem tudják valószínűleg, hogy mi a szándéka a VM-nek illetve az IH- nak. A lehetséges variációk közül én kiemelnék kettőt. - Segélykiáltásunkat és közös javaslatainkat meghallva a VM és az IH velünk, közösen kidolgozza a HACS-ok további működésének irányelveit a év végéig. Ez a leg optimistább verzió.

 Amennyiben a szabályozásokban nem történik kedvező irányú változtatás úgy a LEADER elvek semmivé foszlanak a HACS- ok egy része megszűnik az emberek a LEADER-be helyezett bizalma szertefoszlik. Ez a legrosszabb verzió.  A két véglet között valószínűleg, még sok variáció elképzelhető.

Én örök optimista vagyok. Ma is bízom abban, hogy közös fellépéssel együtt működve a VM- el és az IH-val problémáink megoldhatók és a HACS-ok mindegyike tovább dolgozhat térsége fellendítése érdekében. A munka szervezet vezetőknek több alkalmuk adódik arra, hogy elmondják a véleményeiket, gondjaikat egymásnak illetve az IH vezetői felé. Az egyesületek vezetői jóval ritkábban találkoznak és jóval kevesebb lehetőségük van átadni tapasztalataikat illetve véleményüket kifejteni. Most ezt ők is megtehetik.

Köszönöm a figyelmet!