1. ábra Hajdú-Bihar megye közbiztonságának helyzetéről, valamint a határőrizet rendjéről Debrecen 2010. március 26. 1. számú ábra.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TISZTA FEJJEL A Magyar Rendőrség információs kampánya.
Advertisements

„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
ÖSSZEFOGÁS JÁSZBERÉNYÉRT. KÖZBIZTONSÁGUNK A probléma nem más, mint megoldandó feladat…
GRAFFITI Brassai Orsolya június 2. …így is lehet!?
BIZTONSÁG ÉS PARTNERSÉG Lépésváltás az egészségügy korszerűsítésében.
Az EDR szerepe a Rendőrség műveletirányításában
A Rendőrség szolgálati tagozódása
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Hogyan járulhat hozzá a Rendőrség a közúti közlekedésbiztonság további javításához? Budapest, november 30.
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Szerző: Dr. Kónya József ny. ezredes c. egyetemi docens
általános főig. helyettes
2008. I.-VIII. HÓNAP ESEMÉNYEI KBSZ SZAKMAI NAPOK - HAJÓZÁS Siófok, Orosz Dalma főosztályvezető.
 H ol?  Kiemelt kockázatú objektumokban.  Milyen eszközökkel?  Speciális felderítő eszközök használatával.  Levélvizsgáló berendezés  Röntgensugaras.
KBSZ STRATÉGIA KBSZ SZAKMAI NAPOK - VASÚT Siófok, április 10. Bajkó Erika kommunikációs vezető.
A közrend és közbiztonság helyzete, a Komárom - Esztergom Megyei Rendőr - főkapitányság évi tevékenysége.
Bátkai Miklós r. százados kiemelt főelőadó Békés Megyei RFK
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
A víz mint magyar EU-elnökségi prioritás
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
(Igazságügyi Hivatal, főigazgató)
Dr. Bozsó Zoltán r.dandártábornok
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
A POLGÁRMESTEREK VÉDELMI IGAZGATÁSI FELADATAI A JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK TÜKRÉBEN MISKOLC, JÚNIUS 06. FAZEKAS GYÖRGY ALEZREDES.
Új kihívások a katasztrófavédelemben
A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága dr. Dinók Henriett.
szakmérnök hallgatók számára
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Veszélyes üzemek kritikus infrastruktúra védelmi aspektusai
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
A Magyar Köztársaság Rendőrsége
A társadalmi bűnmegelőzés évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár.
Az oktatási segédanyagokhoz szükséges ismeretanyag összeállítását a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya gerontológiai szakemberek bevonásával.
A BŰNÖZÉS KIHÍVÁSAI Dr. Bencze József országos rendőrfőkapitány
Nemzeti stratégia a bűnmegelőzésről összeállította: Finszter Géza
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Dr. Kontrát Károly Belügyminisztérium parlamenti államtitkár
Tájékoztatás a polgármesterek katasztrófavédelmi feladatairól
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALA
Térfigyelő rendszer Baján
Az EU új Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramja és a magyar álláspont kialakítása A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kapcsolódó feladatai Előadó: Schváb.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
A közúti közlekedésbiztonság alakulása Magyarországon;
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
Dr. Farkas Klára r. őrnagy
A kistelepülési könyvtári ellátás reformja
Magyarországon független, demokratikus jogállami berendezkedés, azaz független, alkotmányos demokrácia van, amelyben a közigazgatás részeként funkcionáló.
A társadalmi bűnmegelőzés stratégiája egy éves tapasztalatai.
XVII. ker. Rendőrkapitányság
Válság Kényszer és lehetőség. A magyar gazdaság örökölt hátrányai.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
A évi allokáció általános bemutatása- zárása
A tűz-, a polgári- és a katasztrófavédelem kérdései Hoffmann Imre tű. ddtbk. Hatósági Főigazgató-helyettes.
A Magyar Köztársaság kormánya. REND ÉS BIZTONSÁG a rendteremés programja (elszámolás) Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Kirendeltség Szeged Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Kirendeltség Szeged Ásotthalom.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
TATABÁNYAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG SZÓBELI KIEGÉSZÍTÉS
VÁCI RENDŐRKAPITÁNYSÁG ÉVI BESZÁMOLÓJA
A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA
A BŰNÜGYI HELYZET ÉRTÉKELÉSE
A regisztrált bűncselekmények száma Komárom-Esztergom megyében, 2009
PEST MEGYE BŰNÜGYI HELYZETE 2012
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

1. ábra Hajdú-Bihar megye közbiztonságának helyzetéről, valamint a határőrizet rendjéről Debrecen 2010. március 26. 1. számú ábra

2. ábra 2009. FŐBB CÉLKITŰZÉSEI A Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság 2009. évi munkáját a korábban meghatározott stratégiai céljai, valamint a tárgyévi célkitűzések és azok megvalósítását szolgáló feladatok szellemében végezte. A célkitűzések és feladatok alapvetően teljesítésre kerültek. Az értékelt időszak fontosabb célkitűzései: a közrend és közbiztonság megszilárdítása, törvényes, hatékony, szakszerű magas színvonalú rendészeti szolgáltatások feltételeinek megteremtése és a szolgáltató jellegű tevékenység erősítését célzó szemléletváltás; hatékonyan reagáló integrált szervezet felépítése, működtetése; Magyarország 2011-es EU soros elnökségre történő – megyénket érintő – rendőrségi felkészülés időarányos teljesítése; A 2009-es év a „közterületi biztonság éve” volt. Tevékenységünket meghatározó főbb dokumentumok: a „Biztonság, a bizalom, és a becsület rendőrségi program”, a „Védőbástya program” az „Egy iskola egy rendőr” program, valamint a „Tiszta fejjel” kampány mindennapi munka részéve történő tétele. 2. számú ábra

- a rendőrségről alkotott kép javítása; - a megye bűnügyi, köz- és közlekedésbiztonsági helyzetében tapasztalható kiegyensúlyozott trend fenntartása - a bűn- és baleset-megelőzési, rendészeti, valamint a bűnügyi hírszerzési, felderítő munkában rejlő prevenciós lehetőségek felhasználásával; a bűnüldöző munka terén a hatékonyabb felderítés, a migrációs folyamatok feltárása a bűnügyi hírszerző munka fejlesztésével; a gazdasági bűnözés elleni fellépés eredményesebbé tétele, kiemelten az EU támogatásokhoz kapcsolódó visszaélések, a csúcstechnológiával összefüggő bűncselekmények, a pénzmosás műkincsvédelem, szerzői joggal kapcsolatos jogsértések, színesfém eltulajdonítások, a környezetvédelemmel, épített környezet megóvásával kapcsolatos bűncselekmények felderítésére, valamint az ezt támogató új ismeretek elsajátítására, a bűncselekményekből származó vagyonok elvonására; a közterületen elkövetett, a személy elleni erőszakos, a családon belüli erőszakkal kapcsolatos bűncselekmények, a rablások és a betöréses lopások, valamint a közlekedés biztonságával összefüggő jogsértések visszaszorítása; a halálos balesetek számának további csökkentése; az állomány rendkívüli helyzetek kezelésére vonatkozó ismereteinek további szélesítése, azok alkalmazásának kézség szintre emelése, az állami ünnepek, tömegrendezvények zavartalan lebonyolításának garantálása; 3. ábra 3. számú ábra

- a törvényesség garanciális elemeinek érvényre juttatása; a Schengeni csatlakozás, valamint a Rendőrség és a Határőrség integrációja utánkövetési feladatainak határidőre történő végrehajtása; Románia 2011-es várható Schengeni csatlakozása utáni időszakra vonatkozó szervezeti strukturális változások koncepciójának előkészítése; a migráció, az embercsempészet, a határon átnyúló bűnözés elleni összehangolt minden szolgálati ágat érintő határozott intézkedések alkalmazása; a kábítószer forgalmazás és a fogyasztás lehetőség szerinti visszaszorítása; a munka minőségének javítása érdekében a szakirányító és koordinációs tevékenység hatékonyságának javítása. - A munkavégzés során; - a törvényesség garanciális elemeinek érvényre juttatása; az emberi és állampolgári jogok maradéktalan biztosítása. A feladatorientált, takarékos gazdálkodási folyamatok, a költségvetési megszorítások keretei közötti működőképesség fenntartása. A hazai és nemzetközi pályázatok útján finanszírozható fejlesztések feltárása, felhasználása és aktiválása. A szakmai oktatási, képzési program folytatása, kiemelt figyelemmel a fiatal pályakezdő állományra. A nemzetközi kapcsolattartásban a Románai, Bihor Megyei Rendőr-főkapitánysággal már megkezdett együttműködési program továbbfejlesztése. 4. ábra 4. számú ábra

Összes regisztrált bűncselekmény 2005-2009.évben 5. ábra Összes regisztrált bűncselekmény 2005-2009.évben 5. számú ábra

Bűncselekmények számának alakulása főcsoportonként 2005-2009. évben 6. ábra Bűncselekmények számának alakulása főcsoportonként 2005-2009. évben 6. számú ábra

7. ábra Regisztrált bűncselekmények és abból a vagyon elleni bűncselekmények alakulása 2005-2009 évben 7. számú ábra

Lopások számának megoszlása 2005-2009 évben 8. ábra Lopások számának megoszlása 2005-2009 évben 8. számú ábra

Rablások számának alakulása 2005-2009 évben 9. ábra Rablások számának alakulása 2005-2009 évben 9. számú ábra

Csalások számának alakulása 2005-2009 évben 10. ábra Csalások számának alakulása 2005-2009 évben 10. számú ábra

Személy elleni bűncselekmények alakulása 2005-2009. évben 11. ábra Személy elleni bűncselekmények alakulása 2005-2009. évben 11. számú ábra

Közrend elleni bűncselekmények megoszlása 2005-2009. évben 12. ábra Közrend elleni bűncselekmények megoszlása 2005-2009. évben 12. számú ábra

13. ábra A rendészeti szakterület közterületi és nem közterületi szolgálatának alakulása 2005-2009 13. számú ábra

A rendészeti szakterület főbb intézkedései 2005-2009 14. ábra A rendészeti szakterület főbb intézkedései 2005-2009 14. számú ábra

A rendészeti szakterület szabálysértési tevékenysége 2005-2009 15. ábra A rendészeti szakterület szabálysértési tevékenysége 2005-2009 15. számú ábra

A rendészeti szakterület szabálysértési tevékenysége 2005-2009 16. ábra A rendészeti szakterület szabálysértési tevékenysége 2005-2009 16. számú ábra

Személyi sérüléssel járó balesetek alakulása 17. ábra Személyi sérüléssel járó balesetek alakulása 17. számú ábra

Balesetek megoszlása 2001-2009 között 18. ábra Balesetek megoszlása 2001-2009 között 18. számú ábra

Személyi sérüléses közlekedési balesetek alakulása 2008-2009 19. ábra Személyi sérüléses közlekedési balesetek alakulása 2008-2009 19. számú ábra

Közúti közlekedési balesetben meghalt személyek 20. ábra Közúti közlekedési balesetben meghalt személyek 20. számú ábra

21. ábra Halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetek számának alakulása megyénkben 1963-2009 között 21. számú ábra

Baleseti okok megoszlása 22. ábra Baleseti okok megoszlása 22. számú ábra

DISZLOKÁCIÓ ÉS MIGRÁCIÓ 23. ábra DISZLOKÁCIÓ ÉS MIGRÁCIÓ Határátkelőhelyek Határátkelőhely MRFK Rendőrkapitányságok járőrei MRFK Bevetési osztály 5-100 km Határátkelőhely 23. számú ábra Határrendészeti kirendeltségek 5-30 km 1-5 km Határátkelőhelyek KKSZH

24. ábra HATÁRFORGALMI ADATOK személyforgalom 24. számú ábra

25. ábra HATÁRFORGALMI ADATOK járműforgalom 25. számú ábra

Személyforgalom átkelőhelyenként és típusonként 26. ábra HATÁRFORGALMI ADATOK Személyforgalom átkelőhelyenként és típusonként 26. számú ábra

JOGELLENES CSELEKMÉNYEK SZÁMA KIRENDELTSÉGENKÉNT 27. ábra JOGELLENES CSELEKMÉNYEK SZÁMA KIRENDELTSÉGENKÉNT 2008-2009 27. számú ábra

ILLEGÁLIS MIGRÁCIÓHOZ KÖTHETŐ JOGELLENES CSELEKMÉNYEK 28. ábra ILLEGÁLIS MIGRÁCIÓHOZ KÖTHETŐ JOGELLENES CSELEKMÉNYEK összesen Románia EU csatlakozása 2007. január 01. A külföldiek rendészetével kapcsolatos szabálysértések miatt kiugróan magas 28. számú ábra

ILLEGÁLIS MIGRÁCIÓHOZ KÖTHETŐ JOGELLENES CSELEKMÉNYEK 29. ábra ILLEGÁLIS MIGRÁCIÓHOZ KÖTHETŐ JOGELLENES CSELEKMÉNYEK embercsempészés Románia EU csatlakozása 2007. január 01. 29. számú ábra

ILLEGÁLIS MIGRÁCIÓHOZ KÖTHETŐ JOGELLENES CSELEKMÉNYEK Embercsempészést elkövető állampolgárok aránya 2009-ben 30. ábra 30. számú ábra

ILLEGÁLIS MIGRÁCIÓHOZ KÖTHETŐ JOGELLENES CSELEKMÉNYEK 31. ábra ILLEGÁLIS MIGRÁCIÓHOZ KÖTHETŐ JOGELLENES CSELEKMÉNYEK Beutazási és tartózkodási tilalom megsértése Románia EU csatlakozása 2007. január 01. 31. számú ábra

ILLEGÁLIS MIGRÁCIÓHOZ KÖTHETŐ JOGELLENES CSELEKMÉNYEK Beutazási és tartózkodási tilalom megsértését elkövető állampolgárok százalékos aránya 2009-ben 32. ábra 32. számú ábra

Határon elkövetett főbb jogsértő cselekmények 33. ábra Határon elkövetett főbb jogsértő cselekmények 33. számú ábra

Nemzetközi kapcsolatok 34. ábra Nemzetközi kapcsolatok ROMÁNIA Bihor megyei Rendőr-főkapitánysággal és Bihar megyei Határrendőr Felügyelőséggel állandó és folyamatos kapcsolat: a határon átnyúló bűnözéssel kapcsolatos feladatok végrehajtásában, az államhatárhoz kapcsolódó feladatok végrehajtásában, 2010-ben a schengeni csatlakozással kapcsolatos monitoring tevékenység végrehajtására kerül sor; szakmai tanácskozások keretében szakelőadók biztosítása; az idegenforgalmi szezonban 2 fő a Bihor megyei rendőr segítette és segíti 2010-ben is a Hajdúszoboszlói rendőrök munkáját; Magyar-Román határmenti együttműködés keretében közös pályázat került benyújtásra; Ártándi Közös Kapcsolattartási Szolgálati Hely működtetése a román féllel; LENGYELORSZÁG Podkarpacki Megyei Rendőr-főkapitányság rendezett közlekedés-biztonsági konferencia; Rendőri összekötő tiszt a DVSC-TEVA Bajnokok Ligája mérkőzésein; SPANYOLORSZÁG Sevillai régió

Összegzés eredményeinkről: 35. ábra Összegzés eredményeinkről: - Szervezet korszerűsítés, hatékonyság növelése érdekében : gyakorló rendőrőrs a pályakezdők felkészítése érdekében belső, folyamatos deregulációs tevékenység bevetés irányítási rendszer korszerűsítésének előkészítése az egyes alkalmazott munkaidő rendszerek szolgálat ellátásra gyakorolt hatása

Oktatás terén: Bűnmegelőzés 36. ábra Oktatás terén: kiképzési program keretében rendszeres oktatások a teljes személyi állományt érintően helyi szerveknél felderítési területre újabb munkatársak kiválasztása, felkészítése, továbbá a meglévő állomány folyamatos periódikus képzése helyi bűnügyi technikusok megyei osztályon történő továbbképzése Bűnmegelőzés Kistérségek településeinek polgármestereivel állandó kapcsolat fenntartása bűnmegelőzési pályázatokon való sikeres együttes részvétel Rendőrség - Polgárőrség kapcsolatának szélesítése, új lehetőségek a feladatok végrehajtásának módszereiben

37. ábra 2010. Feladatai a 2010. évi országgyűlési, valamint önkormányzati választások rendőri biztosításának végrehajtása; a 2011-es EU soros elnökségre való felkészülés feladatainak további időarányos végrehajtása; a közbiztonság erősítése, a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében a „Rend és Biztonság” program végrehajtása; a Rendőrség reagáló képességének javítása; a Rendőrség 112-es segélyhívó, ügyeleti és szolgálat-irányítási rendszere modernizálásának megvalósítása; Szervezeti diagnózis végleges elkészítése;

38. ábra Célkitűzéseink a főkapitányság eredményes és hatékony működése érdekében elindított programok folytatása, lezárása; az Ellenőrzés, teljesítményértékelés rendszerének fejlesztése; a belső normák felülvizsgálata; az objektív felelősség új fórumrendszerének kiépítése és a Traffic Point ügyfeldolgozó rendszer üzembe állítása; Románia schengeni csatlakozásával összefüggő – a megyei rendőr-főkapitányságot érintő – szervezeti strukturális és humánigazgatási feladatok előkészítése; a minősített adat védelméről szóló törvényben meghatározott feladatok ütemezett végrehajtása; A külső és belső kommunikáció formai és tartalmi megújítása, hatékonyságának növelése; A bűn- és baleset-megelőzési tevékenység megújítása