Biztonságosabb Internet

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Fodorné Varkoly Mária. Amit ma feltölt valaki, az több év múlva is elérhető lesz a világhálón! Ezért érdemes vigyázni milyen tartalmakat teszünk.
Advertisements

IT mentor Digitális írástudás. Magyarországon ember digitális „analfabéta ”. Forrás: NSZS 2005 Lakossági felmérés (Ariosz Kft.)
Az internet veszélyei gyermekeinkre
Vírusok, vírusvédelem.
SZOFTVER MINT SZOLGÁLTATÁS: ÜZLETI HATÉKONYSÁG A FELHŐBEN Nagy Levente Üzletágvezető Microsoft Office.
Valósidejű fenyegetések a virtuális térben Symantec Kiberbűnözési felmérés Teasdale Harold szeptember 26.
Facebook az osztályban Cseh Gabriella Budapest 2013 Szeptember 27.
A biztonságos netes bankolás Pap Gyula Gyermekmentő szolgálat, Médiakonferencia szeptember 26.
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
Rendszer Stabilitása Automatikus frissítés Irodai programcsomagok funkciói Irodai programcsomag támogatásának bemutatása Reményi György.
Új online technológiák: lehetőségek és kihívások Kerese István Fejlesztési platform üzletág igazgató Microsoft Magyarország
Az Internet adta lehetőségek
Mit csinálsz a szobádban
Játék, letöltés... Van –e élet a neten ezeken túl?
Mire jó az internet? • Kommunikáció a családdal, a barátokkal • Elérhető információ és szórakozás • Tanulási, ismerkedési, és felfedezési lehetőségek.
BMBY.expert a mi szaktudásunk. Az Ön vezetése A vezető ingatlanközvetítők a BmBy.expert ©-et választják Önökben megvan a Vezető? Több kontrollal és átlátással.
Missziónk A gyerekeket meg kell hallgatni és a felnőtteket segíteni kell abban, hogy erre képesek legyenek. A Kék Vonal minden munkatársa és önkéntese.
Vírusok, férgek, trójai programok
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Microsoft Forefront biztonsági megoldások
Netikett Internetes bűnözés
Magyar Tudományos Akadémia
LEVÉL.
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Számítógépvírusok.
Adatbiztonság, Internetbiztonság
Böngészők Internet Explorer Mozilla Firefox
Internetes böngészőprogram használata, beállításai
Digitális információink védelme Borbély András, Grepton Rt.
Áttérés az Office 365 szolgáltatásra Microsoft Online Services Áttérés a BPOS rendszerről az Office 365 használatára meglévő BPOS-ügyfelek esetén.
Közösségi hálók Központi helyen aggregálva az ismerősök a Windows Liveról, Facebookról és Twitterről Csoportok Hogy még könnyebb legyen kiszűrni a.
OTTHON A MUNKÁBAN OTTHON A MUNKÁBAN OTTHON.
Számítógépes Vírusok.
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézménye
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Közösségi portálok használata
Még ma is – amikor szinte minden családban van számítógép, sokak számára még ismeretlen a digitális írásbeliség, nem képesek bekapcsolni a számítógépet.
A számítógép jelentősége a hétköznapokban
Közösségi oldalak használata
Digitális világ – interaktív táblán
Szűcs Norbert A SIP oktatási tapasztalatai Magyarországon.
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
Mire jó az internet? Kommunikáció a családdal, a barátokkal Elérhető információ és szórakozás Tanulási, ismerkedési, és felfedezési lehetőségek lehetőségek.
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
Fontos értesítés  48 órán belül egy új vírus kerül a forgalomba, amit a MICROSOFT éppen most tett közzé. Ha t kapsz valakitől,
Biztonságos Ablakok Előadást tartja: Lázár András
IT mentor Digitális írástudás.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
Budai Péter Szakmai és biztonsági vezető Microsoft Magyarország.
AZ INTERNET VESZÉLYEI készítette: Madarász Tamás Győző 8. osztályos tanuló a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskolából.
A N emzetközi Gy ermekmentő Sz olgálat Magyar Egyesület pápai számítógépes klubjának Safer Internet tevékenysége és megvalósulási formái Készítette: Nagy.
Levéláradat az online levelezésben Tippek, ötletek az átlátható és (általunk) ellenőrzött folyamatokért október 09.
Ingyenes,Multi funkcionális tűzfal szoftver
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 10 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Kártevők a számítógépünkön Vírusok, programférgek és társaik.
ADATVÉDELEM, ADATBIZTONSÁG Készítette: Horváth Tünde.
Felhőalapú adattárolás Hogy tárolhatunk adatokat „felhő” szolgáltatás segítségével?
A Biztonságos Böngészés Program március. 2 Az internet csodálatos dolog és nélkülözhetetlen eszköz MI A PROBLÉMA?
Ubuntu: az egyik legnépszerűbb Linux Fidrich Róbert (Magyar Ubuntu Közösség)
Vírusok. Számítógépes vírusok 1. Számítógépvírus fogalma: Olyan speciális, önmagát szaporítani képes program, amely más programokba beépülve különböző.
Tanuló neve:Faragó Dominik János Felkészítő tanár:Győri Tamás
Az internet veszélyei Név: Merena Gréta 6.b
Az internet használata informatikai állások felkutatásában
Számítógépes bűnözés.
Netezz biztonságosan! Köszönt Benneteket a
„Biztonságban lenni nem kell félnetek jó lesz” Alföldi István
Előadás másolata:

Biztonságosabb Internet Védd magad, információid és számítógépedet Szilágyi Bernadette Microsoft

Biztonságosabb Internet Kommunikáció a családdal, a barátokkal Elérhető információ és szórakozás Tanulási, ismerkedési, és felfedezési lehetőségek

Statisztika Gyerekek 67%-uk törölte már ki a böngészési előzményeket, 15%-uk ezt rendszeresen teszi. 44%-uk állított már valótlant a korával kapcsolatban az interneten. 15%-uk az összes adatát hozzáférhetővé teszi a közösségi oldalakon. 75%-ukkal már lépett online kapcsolatba idegen, 37%-uk pedig kíváncsiságból válaszolt is. A fiatalok 15%-a elismerte, hogy közölt már olyan tartalmat közösségi oldalon, amellyel bánthatott vagy megfélemlíthetett valaki mást. 23%-uk nyugodt szívvel barátkozna felnőttekkel online, amit a való életben nem tennének meg. 18%-uk olyan titkát is elárulná, amit amúgy nem.

Online veszélyforrások Vírusok Férgek Trójaiak Kémprogramok Internetes zaklatás Fájlcserével járó következmények Személyes adatok kiszivárgása Káros tartalmak Internetes bűnözők Online csalás és adathalászat Megtévesztő levelek Azonosítási lopás Levélszemét

Védekezés „Der Doktor Schnabel von Rom” – Doktor csőr Rómából (Paul Fürst gravírozása). A csőr egy korabeli maszk volt, melybe fűszereket, gyógynövényeket helyeztek. Úgy gondolták, ez megvéd a fekete haláltól. 1656

Védekezés diéta, érvágás, füstölés, gyógyfüvek, kenőcsök, böjtölés,

Karantén

Biztonságosabb Internet INFORMATIKAI HIGÉNIA

Közösségi oldalak Nézzük meg, hogyan szabályozható a Facebook biztonsági beállításai, ki mit láthat! Képek személyes információtól mentes legyen! ha egy idegennek nem mutatnád meg, akkor a közösségi oldalra se kerüljön ki! Kisméretű (web formátumú) képeket tegyünk fel. Internetes zaklatás Gyerekek,felnőttek egyaránt zaklatnak másokat az interneten jelszó Internetes bűnözők Ezek az emberek rávehetik gyerekeket az interneten, hogy személyesen találkozzanak

Négy lépés Számítógép védelmében Windows Internet tűzfal Microsoft Update automatikus frissítés Eredeti szoftver MSE

Biztonságosabb Internet Windows 7 Szülői felügyelet funkciója, Windows Live Family Safety 2011 Windows Media Center biztonsági beállításai, Internet Explorer 9 Szülői felügyelet funkció Xbox360-ban lévő Szülői felügyelet

„Webvelem” www.webvelem.hu

„Webvelem”

További információk www.microsoft.hu/ www.webvelem.hu www.microsoft.hu/biztonsag http://www.microsoft.hu/ingyen http://www.microsoft.hu/answers http://explore.live.com/windows-live-help-center