Elektronikus számlabemutatás és fizetés

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A gazdaságos közlekedésért... Budapest, FORENSIS Autóklub.
Advertisements

Elektronikus ügyintézés e-ügyfelek részére
Virtuális számlák, virtuális fizetés
Hírközlés – Hatóság Szabó Tibor Kompetenciaközpont vezető
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
IKT = információs és kommunikációs technológia
az MSZOSZ és tagszervezetei valamint a szervezeti tagok részére
Elektronikus ügyintézés
Készítette: Geszler Nikolett
Társasházi Közös Képviselők Klubja – Csepel ( )
Internetezők az elektronikus kormányzatról és az Európai Unióról április 3. II. online média mobil- kommunikáció autók, márkák, vásárlás idegenforgalom,
Vásárló: Ingyenes tagság Meghívhat további felhasználókat, építhet hálózatot, de jutalékra nem jogosult Általános vásárló: Saját felhasználásra.
Készpénzkímélő megoldások 2005.november 8. (2002. május 27.)
ReportGyakoriságTartalom alap Tartalom bővített (pluszban) Bontások Bankpiaci trendekkéthavi Költési, hitelfelvételi, megtakarítási hajlandóság Intézmények.
A futárszolgálat és a webáruház hatékony együttműködési lehetőségei.
Szekfü Tibor: Új Internet alapú szolgáltatások vállalkozóknak és vállalkozásfejlesztési szakembereknek a Baross Gábor program támogatásával
Közérdekű munka büntetés Dr. Hatvani Erzsébet főigazgató Igazságügyi Hivatal december 12.
Adatvédelmi kérdések egy online tartalomszolgáltató mindennapi gyakorlatában Adatvédelem napja 2009.
Kellenek-e nekünk a TISZKEK? Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Országos TISZK Konferenciája.
II/3. Működő és a legszegényebbeket elérő szolgáltatások, közösségi akciók Kunbábony, Civil Kollégium Képzési Központ április május
Elektronikus számlabemutatási és fizetési szolgáltatások Tapasztó Balázs, alprojektvezető, T-Systems VI. E-Banking / M-Banking konferencia
Magyarország sokáig lemaradt az elektronikus közigazgatás alkalmazásában, de ma már minden hatósági eljárást el lehet intézni az interneten. A hatóság.
@ccess:az információs társadalom fejlesztési stratégiaalkotási projektje A projekt a Szlovénia- Magyarország- Horvátország Szomszédsági programban az Európai.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Internetes bankok piacformáló hatása
Copyright © Billbarter Hungaria Zrt. WEBKONFERENCIA
PÉNZPIACI SZABÁLYOZÁS 1.
Egyszerű, gyors, biztonságos A háromból kettőt választhat Kutatási eredmények az eBanking szolgáltatásokról május 12.
EBPP.HU Zrt., a konszolidátor .
E-számlázás Veszprém Lengyel Tibor elnök-vezérigazgató Euroexpert Holding zRt elnök Magyar Könyvelők Országos Egyesülete
Célcsoport elérése – online támogatással Go East! – a ki nem használt lehetőségek birodalma.
A magyar háztartások fizetési szokásai
Kováts Surd, Martinovic Boris
Pénzforgalom – Magyarország 2020
Tájékoztató az OTP Bank Partnerei részére
Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott kérelmekhez kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettség oktatása február 2.-5.
K&H trambulin tapasztalatok
2010. Június 4. – MNB Konferencia „Fókuszban a lakossági megtakarítások” Személyes pénzügyek Lehetőségek és kihívások.
A LÁTHATATLAN PÉNZ TITKAI
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
| június 27. | MKT vándorgyűlés E-kormányzat és versenyképesség Dr. Paál Péter MKT Informatikai Szakosztály Vezérigazgató, IBM Magyarország.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
Az iWiW platform Szabó Márton Origo Zrt.. Az iWiW számokban 4,3 millió regisztrált felhasználó Napi 1,2 millió egyedi felhasználó Az összes regisztrált.
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
A LAKOSSÁG UTAZÁSI SZOKÁSAI (LUSZ)
Fogyasztóvédelmi panaszok, vállalkozások, oktatás dr. Kispál Edit április 3.
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
Állami és önkormányzati vállalatok átláthatósága - a FŐTÁV Zrt. esetében Budapest, április 28.
Online aukciók Internet Marketing Klub Balogh Attila Balázs Prim Online
IWiW – második hullám Simó György T-Online Magyarország Zrt, vezérigazgató.
EME Zrt. 2007/Fürst György/ EME mobilfizetés – bankszámláról?! Füst György Igazgatóság elnöke EME Zrt november 20. EME mobilfizetés - Bankszámláról?!
CÉL BÁRKI, BÁRHONNAN RÉSZESE LEHESSEN A HAZAI KÖNYVTÁRI RENDSZER SZOLGÁLTATÁSAINAK KSZR = AZ ODR KIEGÉSZÍTÉSE, AMELY BIZTOSÍTJA AZ ORSZÁGOS SZOLGÁLTATÁSOK.
Működőképes Elektronikus Ügyintézési Modellek e-Szignó Üzleti Megoldások Barsi András Attila Microsec Kft november 12.
1 PARTNERKOCKÁZAT KEZELÉSE A CO 2 KERESKEDELEMBEN - tájékoztató az üzemeltetők és egyéb piaci szereplők részére október 15.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
Fizetési művelet, fizetési számla, pénzforgalmi számla, fizető fél
Lehetséges együttműködési területek az internetes bankkártya elfogadás területén.
© , Hedz Magyarország Kft. Az elektronikus díjbeszedés perspektívái Győztesek felősége - Tájkép csata után Számlakibocsátok és bankok egy asztal.
Mítosz vagy valóság? Közműdíj-fizetés mobilról. 2 / Turny Ákos - Közműdíj-fizetés mobilon / 4/1/2015 Dinamikus fejlődés minden területen 1998 – 1999Az.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Pénzforgalom a bankszámlán
Google Confidential and Proprietary Kampány a kisvállalkozások sikerességéért március 30.
A Magyar Telekom csoport e-számla megoldásai „Elektronikus számlázás – MOST!” konferencia március 7.
E-számla befogadás kulcskérdései - a közeljövő gyakorlata avagy Elektronikus Számlakibocsátók Egyesületének (ESZE) szerepe az elektronikus számlázási folyamatok.
Elektronikus Számlakibocsátók Egyesület Elektronikus számlázás – 2015 Mi történjen 2008 és 2015 között? Barsi András, Mitnyik Béla.
Általános tájékoztatás az építőipari regisztrációról Az építőipari kivitelező vállalkozások regisztrációjának gyakorlati tudnivalói Győr, december.
Elektronikus ügyintézés
Elektronikus számlázás Kiút a paradicsomból
Előadás másolata:

Elektronikus számlabemutatás és fizetés Kovács Zoltán 2007. november 20.

Tartalomjegyzék EBBP megoldások: melyik modellé a jövő? Mi kell egy sikeres konszolidátori EBPP modellhez? Magyar piac: számok és trendek Aktuális kérdések a magyar piacon Díjnet (www.dijnet.hu) bemutatása Tapasztalatok a Díjnet kapcsán

Elektronikus számlabemutatás és fizetés (EBPP) modellek Számlakibocsátói web site Közvetítői portál Direkt modell: az adós minden alkalommal felkeresi a számlázója honlapját, belép a rendszerbe és kifizeti a számláját. Konszolidátor modell: egy közbenső szereplő, a konszolidátor gyűjti be a számlákat különböző számlázóktól és kezeli azokat, illetve figyelemmel kíséri a fizetés végrehajtását. A nemzetközi példákhoz hasonlóan, a magyar piacon is a konszolidátor modell fog diadalmaskodni és végül két-három EBPP szolgáltató lesz képes hosszú távon életben maradni. Kérdés: milyen út vezet ide és mennyi ideig fog tartani?

Mi kell egy sikeres konszolidátori modellhez? A számlakibocsátók, a bankok és az ebpp szolgáltatás nyújtója egyformán érdekeltek legyenek a projekt sikerességében Kritikus számlabemutatói tömeggel rendelkezzen – egymásra épülő számlakibocsátói kör Semleges, hiteles és minden szereplő számára elfogadott partner legyen Hosszú távra optimalizáló és tőkeerős vállalkozás nyújtsa Nagyobb a siker esélye, ha kiegészítő szolgáltatásként nyújtja Kérdés: van-e sárga csekk elleni küzdelem valós alternatíva nélkül?

Magyar piac: számok és trendek I. Rendszeres internetet használók aránya alacsony (országosan 39%) Három piaci szereplő (távszámla, ebpp, dijnet) – sok készülődő Maximum 20 ezer regisztrált ügyfél, maximum 10 ezer valódi felhasználó Számlakibocsátók és bankok alacsony száma a működő rendszerekben Az magyar piac várhatóan 1-2 évig ebben a fázisban lesz Kérdés: vannak-e biztató jelek?

Magyar piac: számok és trendek II. Budapesten és a nagy városokban 50% feletti a rendszeres internet használat A 15-24 éves korosztályban 71%, a 25-34 éves korosztályban 49% a rendszeresen internetet használók penetrációja Internet banki ügyfelek száma dinamikusan nő ( 2006 vége 1,18 millió ügyfélről 2007 első félévére 1,42 millió ügyfélre) Számlakibocsátók és bankok csatlakozása várható (a motiváció nem feltétlenül a megtakarítás, hanem a konkurenciával történő lépéstartás) Kérdés: itt van-e az ideje az elektronikus számlabemutatási szolgáltatás beindításának?

Díjnet (www.dijnet.hu) bemutatása 2007. április 2-án indult Fővárosi Vízművek Zrt, Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., Fővárosi Közterületfenntartó Zrt, Fővárosi Gázművek Zrt., Fővárosi Kéményseprőipari Zrt. valamint 15 kisebb szolgáltató, önkormányzat és társasház Díjbeszedőnél számlázott számláit mutatjuk be Fizetési megoldás: csoportos beszedés és banki átutalás – ingyenesség kérdése Csoportos beszedésnél „pszichés” lazítás – ki tudom venni a megbízásból Számlakibocsátó ügyfélszolgálatán elérhető regisztrációs felület Kiegészítő szolgáltatás a nyomtatási, archiválási szolgáltatások mellett Minimális marketingköltés (tárgynyeremény, 2007. szeptemberétől online mérőóra bejelentés Kérdés: valóra válnak-e elvárásaink?

Tapasztalatok a Díjnet kapcsán Fél év alatt 4.454 regisztrált felhasználó – 2.531 számlakibocsátói regisztrációval rendelkező ügyfél 15.000 bemutatott számla 2.000 fős minta alapján fizetési szokások változásának fő megállapításai: - banki átutalás vs. csoportos kannibalizáció 0,6% - banki átutalásról csoportosra áttérés 6,5% - csekk, készpénz fizetésről banki utalásra áttérés 62,5% (torzítás lehetősége a sárga csekkről utalók miatt) Számlakibocsátói érdeklődés élénk – 2008-ban 2-3 országos és 2 fővárosi társaság megjelenését valószínűsítjük Fizetési oldalon csoportos beszedés, internetbank és VPOS kártyás fizetés beindítása várható a közeljövőben Kérdés: meddig lesz miénk a legidősebb regisztrált felhasználó?