Románia és az internet 2o1o-ben Háztartások,internet hozzáféréssel 38% Vállalatok, internet hozzáféréssel 73 % Háztartások,szélessávú internet hozzáféréssel.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az információs társadalom helyzete Magyarországon
Advertisements

IKT = információs és kommunikációs technológia
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
B – csoport E-kereskedelem logisztikája és E-logisztika
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
Dr. Nyikos Györgyi. ami kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
1 A hírközlés szerepe a nemzetgazdaságban – új célok Vitaindító Vasváriné dr. Menyhárt Éva.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Az EU oktatási és képzési rendszerének célkitűzései
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
GINOP 3. Infokommunikációs fejlesztések prioritás
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Közigazgatási technológia
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Dr. Bakonyi Péter helyettes államtitkár Az információs társadalom kialakításának kiemelt feladatai Agrárinformatikai Fórum Budapest, 2003.
Az információs ipar teljesítménye Európai Unió, Magyarország, Amerikai Egyesült Államok.
44. MKT Vándorgyűlés , Nyíregyháza 1 „MAGYAR HELYTEREMTÉS EURÓPÁBAN” Informatika a modern magyar gazdaságért avagy a GKM teendői.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
A spanyol gazdaság jelenlegi problémái Éltető Andrea - MTA VKI április 15.
Az állami szerepvállalás alapelvei és terepei a hazai infokommunikáció terjesztésében Sere Péter.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Információs társadalom a javuló esélyekért Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002.
||Titel der PräsentationUntertitel der Präsentation Digitális közmű - Nagykovácsi Innovatív megoldások önkormányzatoknak Informatika a Társadalomért.
Strukturális és Kohéziós Alapok
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek Régiók, megyék, kistérségek.
A nemzeti hálózat ma 1887 működő végpont 1430 kiképzett eTanácsadó 19 megyei központ.
Osztalékadó. Osztalékadó A Medgyessy-Gyurcsány-kormány adóreformja I. 550 milliárd Ft elvonás évente (55 ezer Ft/fő) 22 adóemelés Áfa radikális.
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
Európa sereghajtói között Magyarországon 2007 óta 0,5%-kal csökkent a GDP-hez viszonyított díjbevétel Az európai átlag harmada, Hollandia és Nagy-Britannia.
Jövőnk e-Magyarországa az Információs Társadalom
Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában
A kompetenciafejlesztés eszközrendszere
Kormányszóvivői tájékoztató A fogyasztók biztonságáért Középtávú fogyasztóvédelmi politika Csizmár Gábor államtitkár Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A muzeális intézményrendszer átalakítása
Szélessávú tervek és akciók
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
Érdekképviselet, képzés, távmunka Bihall Tamás alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapest, december 7.
Dr. Bakonyi Péter helyettes államtitkár
Az elektronikus szolgáltatások előnyei és veszélyei
Az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedés stratégiája
A könyvtár, mint az információs társadalom stratégiai tényezője Dr. Tóvári Judit
A szociális munka fő fejlődési irányai Az EU stratégia és Magyarország stratégiájának hatása a szociális munka gyakorlatára.
1 A jövő kérdései: Mi lesz az NFT II.-ben? Összegek, prioritások, programok,
Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
PREZENTÁCIÓ AZ EU-HOZ CSATLAKOZÓ ORSZÁG KAMARÁINAK DEBRECEN, MAGYARORSZÁG NOVEMBER 24. (hétfő) Michael Geary Vezérigazgató.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
A Digitális Jólét Program megvalósítása
Az Európai Unió Információs-társadalom politikája
Szélessáv minden háztartásba 2018 végéig!
A jövő kérdései: Mi lesz az NFT II.-ben?
A tudásalapú gazdaság és társadalom: helyzetkép és kihívások Dr
Urbánné Malomsoki Mónika
Előadás másolata:

Románia és az internet 2o1o-ben Háztartások,internet hozzáféréssel 38% Vállalatok, internet hozzáféréssel 73 % Háztartások,szélessávú internet hozzáféréssel 24 % Vállalatok,szélessávú internet hozzáféréssel 41 % Felhasználók, legkevesebb heti egy alaklommal 31 % A román polgárok 61% soha nem használta az internetet. Romániában két év alatt, 2oo7 - 2oo9 között rohamosan nőtt az internetfelhasználók száma, azaz 2.2 millióról 6.7 millióra ugrott. 2oo9-ben a kommunikációs szektor 4,2 milliárd dollárt generált a GDP-ben.

Eurostat térkép 55 és 74 éves korosztály internet felhasználás aránya 2009-ben

Románia Digitális Menetrendje alapelveinek meghatározása

Románia stratégiájának konvergenciája az EU27 országához viszonyítva IPillér-versenyképes és tudásalapú gazdaságra alapuló társadalom átmeneti időszaka,R&D II Pillér – humán erőforráss terület fejlesztése és a társadalmi kirekesztés leküzdése III Pillér – A fenntartható fejlődés átmeneti időszaka IV Pillér –a pénzügyi források növelése a közszféra irányába A körök a szektorok tevékenységet mutatják A kör nagysága tükrözi az összköltségvetésből százalékban meghatározott összegeket területenként. Az elmúlt év adatai szolgáltak alapul a jelen képletnek. Fejlesztés Befektetési igény

Románia Digitális Menetrend Három fő irány lett előrelátva : e-business e-inclusion e-government

Románia Digitális Menetrend e- business – célok elektrónikus kereskedelem- az on- line ügyintézések egyszerűsítése és IT rendszerek beépítése a termelési folyamatokba. broadband – a vállakozók szélessávú internethez való kapcsolódásánk ösztönzése és támogatása e- skills & e- learning – a digitális írástudás szintjének növelése valamint a digitális képességek fejlesztése e-kormányzás – egy hatékonyabb kapcsolat a magán és a közszféra között e-környezet – a fenntartható fejlődés támogatása IT rendszerek segíségével

Románia Digitális Menetrend e-befogadás - célok e-hozzáférés – az információs technológia és kommunikáció elérhetőségének bíztosítása a fogyatékosok és az idősek számára e- skills & e- learning- a digitális írástudás szintjének növelése valamint a digitális képesség és befogadás fejlesztése, Európa és Románia közötti eltérés felezése e-health – a kommunikációs és információs technológia segítségével müködő egészségápolás és támogatottság, egy független és méltóságteljes életért e- kúltúra- a kúltúrális sokszínűség és a kreatív tartalom fejleszése, támogatása Broadband – a kereslet és kínálat kiegyensúlyozása a szélessáv eleérhetőségét illetően a hátrányos helyzetű településeken e-kormányzás – egy befogadó e- kormányzási rendszer kiépítése.

Románia Digitális Menetrend e-kormányzás – célok a közigazgatás hatékonyságának növelése érdekében egy “Enterprise Architecture “ tipusú rendszer beültetése a közintézményekben az on- line szolgáltatások biztonságos és hatékony eljuttatása a közhivatalok által a polgárokhoz és vállalkozókhoz az on-line szolgáltatások hozzáférésének növelése a polgárok és vállalkozók számára Az Egységes Digitális Piacon lévő szolgáltatások interoperabilitásának biztosítása

eRománia, egy hatékony kormányzásért Mit jelent az eRománia? A román kormány által vállalt stratégia, amely kezdeményezi a 2o11 –es év végéig 3oo szolgáltatás elektrónikussá tételét, valamint a közigazgatásban a teljes interoperabilitás és digitalizálás kialakításását, oly módon hogy közvetlen és korlátlanul elérhetővé váljon a polgárok és a vállalkózók számára.

eRománia, egy hatékony kormányzásért Romániában a teljes közigazgatás összehangolása a közigazgatás és saját folyamatainak optimális és teljes elektrónikus környezetbe való ültetése áttállás a bürokratikus közigazgatásról egy áttekinthető és átlátható közigazgatásra a polgárok és az állam kozötti kapcsolat kiegyensúlyozása

Milyen a jelenlegi közigazgatási rendszer Romániában? Teljesen elszigetelt intézmények Az intézmények együttmüködnek a rendszer összeférhetetlen Egy közintézmény,több összeférhetetlen rendszer

Mit jelent az eRománia megoldás ? Elektrónikus nyomtatvány Elektrónikus szeif Információcsere Rendszerek közötti együttmüködés Információcsere Rendszerek közötti együttmüködés eRománia az együttmüködés alapeszköze A közintézményhez benyújtott kérvény többirányú útvonala

Az eRománia előnyei Polgárok számára Időmegtakarítás Nem szükséges a közösségi pulthoz való kiszállás Az információhoz való gyors hozzáférés Az információk hitelességének biztosítása Folyamatos hozzáférés a közszolgáltatásokhoz Adók, illetékek elektrónikus befizetésének lehetősége A kérvények körforgásának digitalizálása az közintéményekben A kérvények záros időn belüli rendezése

Az eRománia előnyei A közigazgatás számára A költségek csökkentése Az ügyintézési folyamatok egyszerűsítése Debürokratizálás A belső folyamatok egységesítése és optimizálása A korrupció kizárása A gyenge láncszemek és a költséges folyamatok beazonosítása Az intézmények közötti kapcsolatok hatékonyságának növelése Az európai gyakorlattal való harmonizáció

Az első javasolt 12 szolgáltatás elektrónikussá tétele Polgárok Jövedelmi adó befizetése Lakcímváltoztatás bejelentése Egészségügyi szolgáltatások Útlevelek és és jogosítványok kiváltása Polgári okíratok kiváltása Magánszféra Szociális illetékek befizetése Jövedelmi adó befizetése ÁFA befizetése Vámnyilatkozatok beküldése Közbeszerzési tevékenység Bírságok befizetése Társasági székhely változtatásának bejelentése

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!