Bemutatkozunk.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Sportág:vízilabda – nők Poszt:center Súly: 83 kg Magasság:181 cm Születési idő: október 6. Születési hely:Dunaújváros, Magyarország.
Advertisements

Beszámoló a SIOSZ eddigi tevékenységéről Összeállította: Fuhrmann Géza.
Alsónémedi A falu bemutatása
Sport XXI. triatlon 2010 évi közgyűlési beszámoló (2010 május 1.)
II. FociFesztivál...mindenki labdába rúg.... Mi is az a FociFesztivál? - A FociFesztivál egy hagyományteremtő szándékkal létrehozott nagyszabású, országos.
Többnapos „sportfesztivál” a magyarországi illetve határon túli felsőoktatási intézmények hallgatói számára a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft.
A sport és a magyar olimpikonok
SIKETEK SC 100 éve előadja: Hérincs Róbert (elnökhelyettes)
Élete: Mosonmagyaróváron született én óta minden országos bajnokságot megnyert 100m-es gátfutásban. Nem volt szponzora, ezért szombaton.
OTP-MOL BOZSIK – PROGRAM Tehetségkutató és Foglalkoztató program
Világörökségünk A budai vár.
20 éves a Tisza Volán SC Labdarúgó Szakosztálya
1956, Melbourne Az december 6-ai melbourne-i „vérfürdő” legendájával az olimpiatörténet egyik legismertebb fejezetének főszereplője lett a magyar.
Szendrő Városi Sport- és Szabadidő Klub Természetjáró Szakosztály
KUCSERA GÁBOR Szponzori kiajánlása 2006
A Lőrinc 2000 SE bemutatása Alapítás éve: Egyesület színe: piros – fekete Székhelye: 1182 Budapest, Óhuta u. 58. Szakosztályok: Triatlon – kerékpár.
Nica , Eszter, Niké, Timi, Dani, Dea, Zoli
Vízisportok.
VETÉLKEDŐ. 1.kérdés H3 játékos gólt lő, a játékvezetők megadják a gólt, de amikor beírnák a jegyzőkönybve, akkor veszik észre, hogy H3-as nem szerepel.
FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG Elnök: Dr
Készítette: Pisák Bence Tantárgy: Testnevelés. Először is mi a játék lényege:  A játék célja, hogy a labdát az ellenfél endzone-jába vigyék, és ezzel.
Az Egri Vízilabda Klub útmutató támogató szervezetek részére.
Tudtad,…? Készítette: Dr. Bíró Melinda 2008.
PEKINGI OLIMPIA 2008.
A MAGYAR NŐI KÉZILABDÁZÁS
I. ALBA REGIA RÖPLABDA GÁLA
Az Európai Unió története
Az Albacomp Története.
Bemutatkozás: Szakosztályunk január 22-én alakult meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesületének keretein belül. Célja olyan magas színvonalú.
RENDEZVÉNYSZERVEZÉS TÖRTÉNETE
1987 – Magyar Könyvvizsgálók Egyesülete
Kattints A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Bizottságai, Egyesületei, Szakosztályai, idén is Mikulástúrán találkoznak a Mikulással a Budai hegyekben.
Kattints A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Bizottságai, Egyesületei, Szakosztályai, idén is Mikulástúrán találkoznak a Mikulással a Budai hegyekben.
Horváth Mihály Gimnázium
Menedzsment, struktúrák az egyéni sikersportágakban Versenyképesség?
Az UP-nevelés távlatai Magyarországon Dr. Szabó Tamás és csapata NUSI UP-nevelési Igazgatóság III. Országos Edzői Kongresszus, 2008.
1 1 NUSI-UPI, Sport XXI. Program Triatlon sportág 3 éve a programban ( ) Sportági keretösszeg: 25m Ft/év.
BAKOS KÁROLY súlyemelés.
Egyesületek gazdálkodásának innovatív lehetőségei Budapest, Stocker Miklós.
A férfi tőrvívás múltja, jelene és jövőképe. A dicső múlt Olimpiai érmek Olimpiai érmek Világbajnoki sikerek Világbajnoki sikerek Junior világbajnokok.
Sajtótájékoztató, április 19. NOVOTEL Hotel A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 112. ATLÉTIKAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA július Székesfehérvár, Sóstói Stadion.
Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium.
Sportkoncepció és szervezeti megvalósítása a Debreceni Egyetemen
Nagy Gábor Mosonmagyaróvári VSE Elnök, edző. A kezdetek Az egyesület 1993-ban alakult, baráti társaság által 1999: megérett az igény a versenyszerű evezés.
Debreceni Egyetem "ABS" Képzés- és rendszerfejlesztés a „ABS” Képzés és rendszerfejlesztés sportos társadalomért Észak-Kelet Magyarországon (A és B komponensek.
119 éve nyerte Magyarország első és második olimpiai bajnokságát
A mi földink.
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
Sporttotó. 1. Szávay Ágnes hányadik a tenisz világranglistán? 2. Mennyi aranyérmet nyertek úszóink az EB-on? 3. Ki nyerte a Forma I. malajziai futamár?
Magyar sportolók a Londoni Olimpián.
Kézilabda.
Puskás Ferenc.
Real Madrid.
TÁMOP / A mindennapos testnevelés részét képező mozgásprogramok tapasztalatai.
KOLLÉGIUMI KÖZGYŰLÉS május /2015. TANÉV II. félév értékelése.
(1940 – ) testnevelő tanár, mesteredző
(1953 – ) olimpiai bronzérmes tornász
(1970 – ) Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes tornász 2015-ben a Magyar Tornasport Halhatatlanjainak Klubjába került versenyző kategóriában:
(1922 – 1997) olimpiai ezüstérmes tornász
Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság Döntők.
AvEnGarde VSE és Vállalkozók SE közös sportbemutató Ászár Jászai Mari Általános Iskola.
ÚSZÁS KÉSZÍTETTE: VARRÓ MÓNIKA 2016 JANUÁR. MI AZ ÚSZÁS? AZ ÚSZÁS A FOLYADÉKBAN TÖRTÉNŐ MOZGÁS ÖSSZEFOGLALÓ NEVE. AZ ÚSZÁS SPORTTEVÉKENYSÉG, AMIT VERSENYSZERŰEN.
Sportok Dunaújvárosban
MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulásra és találkozóra vasárnap
Az olimpia története „ Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben” Készítette: Horváth Patrik, Nigovicz Dávid, Porga Dávid.
Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Magyarország – Győr, 2017 EYOF
Budapesti Tájfutó Szövetség
Különleges fejezetek a magyarországi zsidó sport történelméből
Szeretettel nőnapra.
Egy kis futball történelem
Előadás másolata:

Bemutatkozunk

A Siketek Sport Clubja története régi időkre nyúlik vissza A Siketek Sport Clubja története régi időkre nyúlik vissza. Legelőször 1907-ben, a budapesti Siketek Intézetében ismerkedtek meg a focival, majd 1909-ben már szervezkedtek és a Rezső térnél levő nagy mezőn kezdtek el focizni, tehát itt rúgtak először labdába a magyar siketek. Ekkor kezdődött a siket sportélet. 1912. május 27-én hivatalosan alakult meg a klub Siketnéma Sport Club néven. Az SSC-nek kezdetben csak labdarúgó csapata volt, amely bekapcsolódott az MLSZ, majd a BLASZ által kiírt bajnokságba. Egyesületünk első nemzetközi versenye a 1916. június 4-i Wiener TTF (Wiener GSC elődje) – SSC barátságos labdarúgó mérkőzés volt Bécsben és 1:0 volt az eredmény az SSC javára, tehát ez volt az SSC első nemzetközi gólja. Ez nyitotta meg a nemzetközi mérkőzések sorozatát. Azóta sok hazai és nemzetközi eredményeket értek el, a legnagyobb futballsikert az 1969-es belgrádi siket olimpián értek el ahol ezüstérmesek lettek, ennek a magyar válogatottnak 75%-át az SSC adta.

Labdarúgáson kívül, asztaliteniszben, úszásban és vízilabdában rengeteg olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki érmet szereztek az SSC műhelymunkából kikerült sportolók. Az egyik legendás asztaliteniszezőnk, Weltner Györgyné Ivánkai Mária az egyetlen siket, akit beválasztották Nemzet Sportolói közé többek között Gyarmati Dezső, Albert Flórián társaságában, mellesleg Erzsébetváros díszpolgára is. Másik legenda, ifj. Löwenstein Pál, aki 8-szoros aranyérmes a siketlimpiák történetében. Weltner Györgyné Ivánkai Mária Úszók az asztaliteniszezők mellett szintén legendává váltak. Az 1928-as amszterdami siket olimpián Kraszner Vilma úszónk szerezte magyar siketek első olimpiai aranyát. Azóta többen is követték, akik szintén olimpiai érmeket szereztek és világcsúcsokat úsztak. Pl.: Kollár László, Kun Mihály és sokan mások. Vízilabdában is sokszor értek remek eredményt. Olimpiai csapataink mindig 100%-a SSC tag volt, akik az 1957-es, 1961-es, 1977-es, 1981-es és 1997-es siket olimpiákon aranyat szereztek, sok ezüstérmet is szereztek.

Legendás sportolóink mellett legendás vezetők is voltak, akik nagyon sokat tettek azért, hogy a budapesti siket sportolók számára fennmaradjon az egyesület, mely még a háborúk utáni nehéz időket is túlélte. Pl.: Budai István, Wolf György, Gál Sándor, Emszt Kálmánné és sokan mások. Csillag György Budai István Emszt Kálmánné Emszt Kálmánné Wolf György Liptay Dezső

Jelenleg 16 szakosztállyal büszkélkedünk, míg 10 évvel ezelőtt csak 8 szakosztály volt. A női asztaliteniszezőink NB II-ben, floorball csapatunk OB III-ban, női röplabda-, labdarúgó-, sakk-, férfi asztalitenisz-, vízilabda- és darts csapataink a budapesti bajnokságokban szerepelnek. Bowling-, tollas-, futsal csapataink és úszóink jövőre újra jelentkeznek, míg sportlövőink, minigolfozóink, teniszezőink jövőre először beneveznek a bajnokságokba. A tájfutóink pedig különböző versenyeken, hétvégi kupákon állnak rajthoz. Az aerobik szakosztály tagjai egészségük megőrzése céljából edzenek, mozognak. A küzdősport szakosztály hamarosan alakulni fog.

Az utánpótlás néhány szakosztálynál már jelentkezik, lassan többi szakosztályokban is lesznek. Eddig van utánpótlás sakkozóknál, úszóknál, asztaliteniszezőknél és labdarúgóknál. Jelenlegi elnökség tagjai: Kacsinkó Adrián Gábor (elnök), Németh Éva (elnökhelyettes), Hérincs Róbert (titkár), Flank Gyula (tag), Kormány Anita (tag) és Mongyi Laura (tag). Székhelyünk a jelenlegi, Könyves Kálmán körúti SINOSZ Sportcentrumban található. 2007-ben a Siketek Sport Clubja ünnepli alapításának 95. évfordulóját, melynek keretében nagyszabású nemzetközi rendezvényeket tart két időpontban (június 2-3-a és szeptember 28-30-a), 16 sportágban. Ezekre az időpontokra rengeteg ország klubcsapatait várjuk Budapestre, hogy ezzel is méltóképpen emlékezzük az SSC 95 éves történelmére.

Őszintén remélem, hogy ezzel a bemutató anyaggal megnyertünk az Önök tetszését, és szívesen támogatnák a nagyszabású nemzetközi rendezvényeinket. Üdvözlettel: Kacsinkó Adrián Gábor SSC elnök