Az FC Liverpool azaz a kedvenc futball csapatom

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
FEJEZETEK AZ ŰRKUTATÁS TÖRTÉNETÉBŐL.
Advertisements

A foci Varga Dávid.
Laudetur Jesus Christus! Sziasztok Mindannyian. A kovetkezo kepek naggyabol az elmult ket evet fedezik. Ha szemelyesen nem is, de ezeken a kepeken keresztul.
A időszak végrehajtási intézményrendszere
Metformin bébik I "A gyermeket Tiszteletben kell fogadni
A sport és a magyar olimpikonok
20 éves a Tisza Volán SC Labdarúgó Szakosztálya
Manchester United Kozmér Márió.
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Társadalmi szemléletformálás – a komplex.
Metformin bébik 2010 "A baba a háznál az öröm forrása, a béke és a szerelem hírnöke, az ártatlanság nyugvóhelye a földön, az angyalok és az emberek közötti.
A labdarúgás története
Lány Ádám Labdarúgás Testnevelés.
Kézi továbbítás Európai sziget, a XXI-ik századba feudális rendszerrel lépett be.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
1905->. A csapat amióta létrejött még soha nem esett vissza a Spanyol másodosztályos bajnokságába.
Készítette: Novák Edvin
A MAGYAR NŐI KÉZILABDÁZÁS
Porcs Dániel MF-13K NBA ( kosárlabda).
16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS. A kirúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Kirúgást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost érintett, majd teljes.
Zrínyi Ilona Általános Iskola
Nemes Nagy Ágnes Élete
Cigány ügyek az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt Siófok, szeptember 16.
Bevezetés A Queen egy brit rockegyüttes, amelyet 1970-ben alapított Freddie Mercury énekes, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos, 1971-ben csatlakozott.
Készítette: Béleczki András
Tartalom Csoportok – Csapatok Rövid történet, eddigi sikerek Képek.
Testnevelés (Labdarúgás)
Staunton készlet.
Ilyenek vagyunk mi A NAGYPELESEKEI ÁLTALÁNOS ISKOLA II. OSZÁLYA.
Sportszervező szak (levelező)
Rákóczi-szabadságharc
Készítette:Czibere Richárd
Varga Mátyás (vamqaai.elte) UEFA Bajnokok Ligája Bemutató…
UEFA BAJNOKOK LIGÁJA 2008/2009-es ÉV Kántás Krisztián Előadása.
A Barcsi Általános Iskola Arany János Tagiskolája bemutatkozik
Mesés Mesék Élvezd a mesék csodálatos világát!
Az Albacomp Története.
Számítógépes alapismeretek 1. beadandó Forma 1 világa.
JANUÁR
Készítette: Sümegi Dániel
UEFA STUDY GROUP OCT 2008 A BELGA LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG TECHNIKAI OSZTÁLYA A MŰKÖDÉS Michel Sablon , 17: :15.
JÁTÉKRENDSZEREK CSAPATJÁTÉK NAPI TAKTIKA.
A pálya 5 mezőnyjátékos és 1 kapus lehet maximum a pályán egy csapatból. Ha egy csapat leviszi a kapusát, akkor helyette egy mezőnyjátékos jöhet fel.
6. szabály – A játékvezető asszisztens
Környezetismeret 2. osztály
Victor Valdés Született: jan. 14. Szül. hely: Katalónia Poszt: Kapus.
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap január.
Horoszkóp teszt!.
JÁTÉKVEZETŐI TESZTKÉRDÉSEK UTÁNPÓTLÁS KLUB MÁRCIUS BUDAPEST.
Készítette: Ócsai Gerg ő „Gondolkodom, tehát vagyok” Tovább.
119 éve nyerte Magyarország első és második olimpiai bajnokságát
Fred Brewer angol kalóz kalandozásai Francis Drake-kel
(REFLEXIONES) Auto. show Caño Cristales – Kolumbia.
Kézi továbbítás Európai sziget, a XXI.-ik századba feudális rendszerrel lépett be.
Szent Bernadette.
6. szabály – A játékvezető-asszisztens
Arsenal Football Club. A következőkben az Arsenal labdarúgó csapatról tudhatunk meg fontosabb információkat.
William Bradley „Brad” Pitt (született december 18-án) amerikai színész és filmproducer. Filmes szerepeivel ezidáig két Oscar-jelölést és négy jelölésből.
Foci csapatok Legszebb stadionok Teljes csapatnévReal Madrid Club de Fútbol [1] [1] BecenévLos Blancos (Fehérek) Los Galácticos (Galaktikusok) [2]
Bajnokok Ligája Beadandó feladat Készítette: Rédecsi Máté (REMQAAI.ELTE)
Csütörtök Vészkijárat 07 – FORD-ulat 0 : 3 Csapat-összeállítás: Ganzer Zs. Bagonyai, Szokol Z. – Mészáros – Domián K, Bencsics K Cserék:
Puskás Ferenc.
Real Madrid.
Cristiano Ronaldo pályafutása
A Labdarúgás.
Alsó korhatár: 16. életévét a mérkőzés napjáig naptári napra betöltötte A mérkőzésre kötelezően nevezendő legalább 3 fő január 1. és utána született.
PSV AKADÉMIA 2007/2008.
NBA (National Basketball Association)
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
Különleges fejezetek a magyarországi zsidó sport történelméből
Egy kis futball történelem
Előadás másolata:

Az FC Liverpool azaz a kedvenc futball csapatom

A Liverpool története és megalakulása: A Liverpool FC (teljes nevén Liverpool Football Club) egy 1892-ben alapított brit labdarúgóklub, amely az angol első osztályban szerepel. Székhelyük a liverpooli Anfield Stadion 45 362 férőhellyel. John Houlding nélkül a Liverpool sosem születhetett volna meg. Amikor 1892-ben, az akkor még az Anfielden játszó Everton a bérleti díj miatt kialakult vita után elhagyta a stadiont, akkor Houlding egy maroknyi szurkolóval és három játékossal a pályán maradt. Határozott célja volt, hogy az Anfielden újra futballt láthasson. 1892. március 15-én, az Anfield Road 73 alatti házban pár társával megalapítota a Liverpool Football Clubot, és ezzel létrehozott egy később legendássá vált csapatot.

A csapat hivatalos mez színei: A Liverpoolnak 3 különböző színü meze van. Van az otthoni szerelés ami teljesen piros,az idegenbeli szerelés ami szürke mezből és piros nadrágból áll,és van az úgynevezett alternatív mez ami egy sötét zöld felső és egy fekete nadrágból áll. A kapusnak is 2 különböző meze van: a fekete,illetve a neon zöld szerelés.

A csapat tagjai,a kezdő tizenegy: José Manuel Reina Páez: (gyakran Pepe Reina vagy José Reina)1982. augusztus 31.-én született Madridban. Spanyol labdarúgókapus,a Liverpool játékosa, az FC Barcelona-ból és az Atlético Madrid-ból ismert Miguel Reina Santos fia. A Villarreal-os évei alatt, illetve jelenleg a Liverpoolnál is főleg arról ismert, hogy igen nagy százalékkal hárítja a büntetőket, valamint rendkívül fürge kapus. Ő nyerte el az utolsó három Premier League Arany Kesztyű-díjat.

Emiliano Adriano Insúa Zapata: 1989. január 7.-én született Buenos Airesben. Argentin válogatott labdarúgó,a Liverpool FC játékosa, a csapat egyik ígéretes fiataljai közt tartják számon.

Martin Škrtel: 1984. december 15.-én született Nyitrabányán. Szlovák válogatott labdarúgó,a Liverpool FC középső védője. Az egyik legmegbízhatóbb védője a csapatnak.

Daniel Munthe Agger: 1984. december 12.-én született Hvidovre-n. Dán válogatott labdarúgó, a Liverpool FC középső védője. Ám mivel remek a bal lába, a balhátvéd poszt sem áll távol tőle. Harciassága és jó helyezkedése miatt a világ egyik legjobb fiatal középhátvédjeként tartják számon.

Glen McLeod Cooper Johnson: 1984. augusztus 23.-án született Dartfordban. Angol válogatott labdarúgó, a Liverpool játékosa. Leggyakrabban jobbhátvédként lép pályára, de képes balhátvédet és jobbszélsőt is játszani. Gólérzékenysége miatt akár a jobbszélső poszton is nagyon jól megállja a helyét.

Albert Riera Ortega: 1982. április 15.-én született Manaca-n. Spanyol válogatott labdarúgó, a Liverpool FC középpályása. Technikás játékos, látványos cseleivel ámulatba ejti az Anfield közönségét. Vérbeli balszélső, hamar a közönség egyik kedvencévé vált Liverpoolban.

Javier Alejandro Mascherano: 1984. június 8.-án született San Lorenzoban. Argentin válogatott labdarúgó, a Liverpool FC középső védekező középpályása. 2007. január 1-jén csatlakozott a kerethez, a West Ham kölcsönjátékosaként, 2008 februárjában azonban végleg leigazolták az angolok.Két leggyakrabban használt beceneve a Masche és a Jefecito (kis főnök).

Steven George Gerrard: 1980. május 30.-án született Whistonban. Angol válogatott labdarúgó, a Liverpool FC középpályása és csapatkapitánya. Gerrard különleges játékos, mert szerelni,passzolni és lőni is kiválóan tud, ezenkívül a játékintelligenciája is igen nagy. Kiemelkedik a középpályások közül még a nemzetközi mezőnyben is. A világ egyik legjobb irányító középpályása.

Joszef Sáj "Josszi" Benajun (Yossi Benayoun): 1980. május 5.-én született Dimonában. Izraeli válogatott labdarúgó,a Liverpool FC jobbszélső középpályása. 2007 júliusában szerződött a Liverpool FC - hez Benayoun. A 2009–2010-es szezonban a Burnley ellen mesterhármast szerzett, a mérkőzés 4–0 lett.

Dirk Kuijt (Dirk Kuyt): Katwijk aan Zee-ben, született 1980. július 22.-én. Holland válogatott labdarúgó, a Liverpool FC játékosa. Nagy teherbírású játékos, rengeteget fut a mérkőzések során és a védekezésben is sokat segít.

Fernando José Torres Sanz: Fuenlabrada-ban született 1984. március 20.-án. Spanyol válogatott labdarúgó, a Liverpool FC csatára. Beceneve: El Niño (A Kölyök). 2007. július 4-én a Liverpoolhoz szerződött hat évre. Első gólját az angol élvonalban illetve a Vörösök mezében az első hazai meccsen, a Chelsea elleni 1–1-es döntetlen alkalmával szerezte.

Az én kedvenc csapatom: FC Liverpool