Szektorok közötti együttműködés modelljei Monostori Éva.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A szabványosítás és a szabvány fogalma, feladata
Advertisements

EGYENLŐ BÁNÁSMÓD A FOGLALKOZTATÁSBAN
A magyar civil jogi szabályozás várható változásai, Kormányzat – Civil Szektor – Információs Társadalom Dr. Latorcai Csaba Nemzetiségi és Civil Társadalmi.
Az artista sem ugrik védőháló nélkül avagy miben segíthet a jog ?
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
Szervezetfejlesztési Program
Szociális munkások a közszférában március 27. Varga István főiskolai adjunktus Szociális munkások a közszférában március 27. Varga István főiskolai.
A részmunkaidő speciális esetei az új Munka Törvénykönyvében
Civil szervezetek Magyarországon
A Fővárosi Önkormányzat civil stratégiája
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében
Kitekintés a közösségi ellátás fejlődésére
Győr város szociális ellátórendszerének működtetése az önkormányzati, civil és egyházi szolgáltatók közreműködésével. Páternoszter Piroska főosztályvezető.
Egyenlő értékű munkáért egyenlő bér?
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
FOGYASZTÓVÉDELMI ALAPISMERETEK
1 „Az FSZH hosszú és rövidtávú elképzelései a foglalkoztatási célú civil szervezetekkel való együttműködésre, különös tekintettel a szolgáltatás-vásárlásokra.
A VEZETÉSRŐL ÁLTALÁBAN
HAT – Oktatáspolitikai kerekasztal március 8. Feladat- és felelősségmegosztás a közoktatásban.
„A MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS A JÖVŐBEN!” PÉCS Április 1.
Adózási alapismeretek 5.2 konzultáció Helyi adók
Munkavédelmi előírások rendszere
Egészségpolitika.
Családi napközi.
Webshopok nemzetközi ügyleteinek adótervezése Mihály Péter
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Pénzügytan II. – február 23. Dr. Farkas Szilveszter
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete ÁROP „Helyi közszolgáltatások versenyképességet szolgáló modernizálása” MTA KRTK A települési.
dr. Szöllősy András UCP Osztály július 29.
A fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek működésének tapasztalatai Dr. Eitmann Norbert, elnök Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület június.
BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FOGYASZTÓVÉDELMI FELÜGYELŐSÉGE Közösen a fogyasztókért: a békéltető testületek és a fogyasztóvédelmi hatóság együttműködésének.
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
Munkahelyi egészség és biztonság
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató „A közpénzek felhasználásáról és a köztulajdon használatának nyilvánosságáról, átláthatóbbá.
Államháztartási reform Egerekről és emberekről Draskovics Tibor
1 Változások az önkormányzatok évi tervezésének, gazdálkodásának szabályozásában.
1 A évi kistérségi közszolgáltatás-szervezés és ellátás Budaörs Kistérség Többcélú Társulása január 30.
Gazdasági Tanácsok a felsőoktatási intézményekben január 13.
Speciális célcsoportok a szakmai protokollban Biró Dániel Budapest május 7.
Nyárnyitó Tini-nap „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” Gróf Széchenyi István.
A költségvetés készítésének és elfogadásának folyamata
Az önkormányzatok érdekképviselete
A közösségi részvétel lehetőségei Mit tanulnak a fiatalok a közösségben, avagy mi az önkormányzat felelőssége? Nyíregyháza, december 1. Kósa András.
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 2.
Vázlat; nem elégséges tananyag!1 A helyi önkormányzatok 1990-ben kialakult, második legnagyobb alrendszer Az államháztartás helyi szintje, szerepe: közfeladatok.
Alapfogalmak, definíciók ÁVF Civil társadalom és nonprofit elméletek 1.
KÖZHASZNÚ SZERVEZETEK. irányadó jogszabályok: az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
1 PETŐFI SÁNDOR MŰVELŐDÉSI - SPORTHÁZ ÉS KÖNYVTÁR CSEPREG.
A köztisztviselők jogállásáról Bevezető rendelkezések.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Tulajdonos és ügyvezető közötti viszonyok megváltozása „Az ügyvezetői tévedés ára” konferencia május 8. dr. Fehérváry Ákos, ügyvéd / partner Kajtár.
„I. Alternatív finanszírozási stratégiák” Sopron, október 3.
Az adatvédelem szabályozása
A fogyasztó és a vállalkozás fogalma, gyakorlati kérdések az Fgytv. végrehajtása során Országos szakmai konferencia Budapest, Dr. Eitmann.
ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FŐFELÜGYELŐSÉG 1 Gábriel Edit Engedélyezési Főosztály január 21. felsőfokú ügyintéző.
G YŐR M EGYEI J OGÚ V ÁROS adó- és gazdaságpolitikája Nagy Tamás Gazdálkodási Főosztályvezető Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Győr, 2016.
Kicsi, közös és bank Az Autonómia Alapítvány kísérleti pénzügyi fejlesztő programjai Béres Tibor programfelelős.
§ Törvényen kívül és belül §. Atipikus foglalkoztatás az Mt-ben Az atipikus foglalkoztatási formákat az Mt. „A munkaviszony egyes típusaira vonatkozó.
Közfoglalkoztatás Nemzeti Közfoglalkoztatás Program.
Közigazgatási-civil partnerségi kapcsolatok
Kulcsár Norbert, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület
Közoktatási alapismeretek
Iskolai egyesületeket és iskolákat jelenleg foglalkoztató kérdések Európában Budapest, Hungary , 8 and 9 May
Közigazgatási-civil partnerségi kapcsolatok
A helyi önkormányzatok feladatrendszere és költségvetése
Hellner Szelina, Kincses Gábor, Bartha Zsolt
Felsőoktatási Szakképzés
Előadás másolata:

Szektorok közötti együttműködés modelljei Monostori Éva

A hatalom és a civil társadalom közötti szabályzat Az Alkotmány szabályozza az önkormányzati autonómiát. Az önkormányzati törvény alapján a tájékoztatást és a döntésekbe való bevonást említi. - SZMSZ - civil koncepció

Szektorközi együttműködés a közszolgáltatásokban ‘70-es évektől a nonprofit szektor szerepének felerősödése Miért éppen ez a szektor? - rugalmasabb - szükségletorientáltabb - költséghatékonyabb Kassó Zsuzsanna szerint két feladatellátás létezik: Közvetlen feladat-ellátás: önkormányzati intézmény Közvetett feladat-ellátás: államháztartáson kívüli szereplő

Közvetlen feladat-ellátás (önkormányzati intézmény) Előny: a feladat-ellátás biztonsága folyamatosan rendelkezésre áll (nem tévesztendő össze a folyamatos készenléttel) munkaköri leírásokkal, belső szabályzattal biztosítható a minősége az önkormányzat közvetlen utasítási joga a feladat-ellátás érdekében közvetlen és folyamatos lehetőség a teljesítmények mennyiségi és minőségi alakítására a vezetők feletti munkáltatói jog gyakorlásából származó előnyök a foglalkoztatottak relatív biztos egzisztenciája a korábbi tapasztalatok rendelkezésre állnak, nem nulláról kell indítani a feladatellátást, általában jól bejáratott tevékenység a költségvetés megállapításának folyamatával elvileg minden évben felülvizsgálható a feladat-ellátás könnyebb ellenőrizni a szervezetet Közvetett feladat-ellátás (civil szervezet) Előny: a feladat-ellátásból fakadó közvetlen gondok nem az önkormányzatot terhelik rugalmasabb reagálás a változásokra könnyebb az igényekhez igazítani a feladat-ellátást adott pénzügyi kereten belül a szolgáltatás színvonala és minősége magasabb lehet a foglalkoztatottak esetleg jobban megfizethetők (de rosszabbul is, ha csak Mt. alapján foglalkoztatják és nem a közalkalmazotti bértábla szerint) a szolgáltatás eredménye és a teljesítés finanszírozása jobban összekapcsolható könnyebben juthat a szervezet és az önkormányzat is külső forrásokhoz, adókedvezmények is forráslehetőséget biztosítanak fogyasztói érdekek jobban érvényesíthetők változatosabb feladat-ellátást biztosít (főleg önként vállalt önkormányzati feladatoknál) speciális szaktudást igénylő szükségletek könnyebben kielégíthetők

Közvetlen feladat-ellátás (önkormányzati intézmény) Hátrány: nagy a belső tehetetlenség, nehéz megújítani a tevékenységet sok a törvényi kötöttség, sok mindenhez testületi döntés kell ha nincs, vagy nem elég pontos a belső szabályozás, a gyakorlatban nem kérhető számon a feladatteljesítés a feladat-ellátás szervezeti részérdek kialakulásához vezethet a foglalkoztatottak rendszerint közalkalmazotti bért kapnak piaci, fogyasztói elvárásokra kevésbé érzékeny nem tud gyorsan reagálni a változásokra Közvetett feladat-ellátás (civil szervezet) Hátrány: a szolgáltatás lénye bizonytalanabb (A vállalkozások jelenlegi helyzete miatt gyakori lehet a csőd. Megszűnése esetén azonnali hatállyal megszűnik a feladat-ellátás, az önkormányzatnak kell újraindítania.) nehezen kontrollálható a feladat-ellátás szakmai és gazdasági minősége, előfordulhat a szakszerűség hiánya a feladat-ellátás teljesítése szerződésen alapul, ami pontosan meghatározza a minőségi követelményeket a teljesítés időbeli feltételeit, az ellenőrzési feltételeket, mi történik szerződésszegés esetén, egyéb garanciákat. (Mindez előnyként is tekinthető!) az ellenőrizhetőség csak a rögzített szerződési feltételekig terjed nehéz a garanciákat érvényesíteni a forrásszerzés esetleges (túl az önkormányzati forráson)

Ilyen volt – ilyen lett

Szervezet összesen: Komárom Környéki Civil Társulás Magyarock Dalszínház Kerecsen Ifjúsági Egyesület Komáromi Talpasíjászok Kecskés László Társaság Rex Komáromi Állatvédő Egyesület000 Civil Közösségi Házak Magyarországi Egyesülete Élettér Egyesület

Szervezetösszes bevételösszes ráfordításpályázati támogatás Ebből önkormányzati % Élettér Egyesület ,3 Komárom Környéki Civil Társulás ,5 Magyarock Dalszínház ,5 Kerecsen Ifjúsági Egyesület ,9 Komáromi Talpasíjászok ,2 Civil közösségi Házak Mo-i Egyesülete Kecskés László Társaság Alapítvány ,0 Rex Komáromi állatvédő Egyesület nincs adat - Összesen: ,5

Köszönöm a figyelmet!