Társadalmi vállalkozás Ízlelő családbarát étterem Szekszárdon.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Az Ec-Pec Alapítvány IPR szolgáltatási tapasztalatai Pap Sára ügyvezető.
Ifi István ügyosztályvezető november 2 4. Esélyegyenlőség a fővárosi TISZK-ekben.
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
© SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány Vállalkozónők Magyarországon: hátrányok és működő megoldások április 28. Horváth Anna (SEED Alapítvány,
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
A regisztrált diplomás munkanélküliek helyzete a fővárosban Előadó: Vass István igazgató
Szociálpedagógia szak (BA). A képzés célja: • olyan szociálpedagógusok képzése, • akik képesek a gyermek és ifjúsági korosztály • tanulási, szociális.
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
általános főig. helyettes
Ízlelő a családbarát étterem november 12.. Kék Madár Alapítvány Missziónk A KMA egy befogadó, biztonságot adó társadalom eléréséért munkálkodik,
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
Salva Vita Alapítvány Támogatott Foglalkoztatás szolgáltatás
Kék Madár Alapítvány bemutatása
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Családi napközi.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Fogd A Kezem Alapítvány
A Grundfos Vállalatcsoport
Egy társadalmi vállalkozás története április 29.
Támogatott Foglalkoztatás célcsoport specifikus ismeretek a foglalkoztatáshoz kapcsolódóan – értelmi sérültek TÁMOP Országos Hálózati Találkozó.
A nők és férfiak közötti társadalmi egyenlőség november 11.
˝ FELSŐOKTATÁS 2007 Hiller István Oktatási és kulturális miniszter November 8.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Miért fontos a komplex rehabilitáció az Európai Unió foglalkoztatáspolitikája szempontjából? Budapest, december 3.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
Velünk egy jobb világért! Fő támogató: Partner: Andersen Munkaerő-piaci Támogató és Képzési Program 11 Lukács András vezető „Esély a munkára – Civil együttműködés.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Kitagolás – foglalkoztatás – életminőség Az intézményi kiváltás foglalkoztatási szempontú aspektusai.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengely intézkedései 1. Mikrovállalkozások létrehozásának.
Esélyegyenlőség a foglalkoztatásban a TÁMOP projekt képzési tapasztalatai alapján Szabó Zsóka Nők a Holnapért Alapítvány Várpalota 2011,
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
Biztos Kezdet Gyerekházak
„Határon innen és határon túl – integráció és migráció a Kárpát-medencében” A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a munkaerő-migráció Korózs Lajos államtitkár.
A kötöttpályás szakma perspektívái konferencia június 12. Az egész életen át tartó tanulás és a foglalkoztathatóság javítása Országos Foglalkoztatási.
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése.
Együttműködésen alapuló gazdaság és társadalomfejlesztés Herpainé Márkus Ágnes Társadalmi Összetartozásért Alapítvány SOPRO hálózat.
Ízlelő családbarát étterem - egy társadalmi vállalkozás története
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
„Út a munkához” program tapasztalatai
ÚJ KIHÍVÁSOK, KAPCSOLÓDÁSI PONTOK A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓBAN, KIEMELTEN A FOGYATÉKKAL ÉLŐKRE DECEMBER 18.
Puskás Hajnalka szakmai vezető, Bács-kiskun Megyei Nőközpont
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése
Előadás másolata:

Társadalmi vállalkozás Ízlelő családbarát étterem Szekszárdon

A Kék Madár Alapítvány bemutatása Missziónak: Kék Madár Alapítvány egy befogadó, biztonságot adó társadalom eléréséért munkálkodik, amelyben mindenki számára biztosított az önmegvalósítás lehetősége és a választás szabadsága. Küldetésünk: Új perspektívák nyújtása a munkaerőpiacról kiszorult emberek számára, szükségleteikre építő, komplex szolgáltatások által, valamint a családok tehermentesítése a gyermekek rugalmas ellátásával.

Fő tevékenységeink-1.  Játékkuckó és Családi napközi: Kisgyermekek alkalmi vagy rendszeres nappali felügyeletének és ellátásának biztosítása.  Munkaerő-piaci és foglalkoztatási információ nyújtás: Munkahelykeresés és munkához, valamint megfelelő munkaerőhöz jutás elősegítése információ nyújtással és tanácsadással.  Támogatott Foglalkoztatás: Személyre szóló és átfogó szolgáltatás, mely arra irányul, hogy az értelmi fogyatékkal élők a normál munkahelyen, az elvégzett munkáért járó normál fizetésért dolgozzanak.

Fő tevékenységeink-2.  Női munkavállalást elősegítő szolgáltatás: Gyermeknevelés miatt inaktív hölgyek munkaerő-piaci elhelyezkedésének elősegítése képzéssel, egyénre szabott felkészítéssel.  Tranzit típusú foglalkoztatás: Munkaerő-piacon hátrányos helyzetű, valamint fogyatékkal élő személyek képzésének és elhelyezkedésének elősegítése  Társadalmi vállalkozás: Fogyatékossággal élők tartós foglalkoztatásának biztosítása, valamint az alapítvány önfinanszírozó képességének erősítése.

Társadalmi vállalkozásunk:  2007-ben nyitott az  körültekintően kiválasztott, magas minőségű alapanyagokból kíméletes eljárással készített ételekkel várjuk vendégeinket - kisgyermekes családok - speciális szükségletű vendégek (diabétesz, érrendszeri problémák) - egészségtudatos életmódot fontosnak tartók  Munkatársaink 8 fő fogyatékossággal élő, 1 fő étteremvezető, 2 fő mesterszakács, 1 fő dietetikus

Társadalmi vállalkozás létrehozását ösztönző indokok  Az Alapítvány nagyfokú pénzügyi kiszolgáltatottságának csökkentése  Szélesíteni az ügyfeleink számára nyújtott szolgáltatásaink körét  Példaértékű vállalkozás működtetése stratégiai céljaink között szerepel  Bemutatni akadályozott emberek sokoldalúságát

Vállalkozni, de mire? Elvárásaink a vállalkozással szemben:  Összhangban legyen missziónkkal és küldetésünkkel  Segítsen munkánk és eredményeink szélesebb társadalmi rétegekhez való eljuttatásában  Ne veszélyeztesse alaptevékenységeinket  Valódi vállalkozás legyen, vagyis profitot termeljen

Célpiac Szekszárd és vonzáskörzetében élő kisgyermekes családokat valamint egészségtudatos életmódot fontosnak tartó, állandó vendégkör kialakítására törekszünk. Speciális igényekkel és szükségletekkel rendelkező vendégek esetében biztosítjuk az egyénre szabott ételkínálat összeállítását. Vállaljuk zártkörű rendezvények szervezését (családi ünnepek, céges rendezvények).

Munkatársaink: - Kovács János VENESZ-díjas mesterszakács -Both Sándor mesterszakács -3 hallás sérült szakács -3 mozgássérült felszolgáló -1 tanulásban akadályozott konyhai kisegítő

Elvárt eredmények  3-5 év múlva az alapítvány bevételeinek 18-20%-a vállalkozási tevékenységből származzon. Ez teszi lehetővé tartalékképzést (pl. likviditási problémák áthidalásához), illetve szükséges, de pályázati forrásból nem finanszírozható kiadások fedezetét (pl. hitel költség, eljárási díjak, stb.)  Az első évben átlagosan naponta 65 adag értékesítése, és havonta átlagosan ezer Ft bevétel.  4. évre – támogatás nélkül is- elérjük a null-szaldó pontot, mely 92 adag naponta.  Legalább 6 fő akadályozott munkatárs tartós foglalkoztatása, folyamatos szakmai fejlődésének biztosítása.

Elért eredmények  2009-ben a bevételek 15%-a vállalkozási tevékenységből származott  A pályázati forrás „tortaszeletét” sikerült 30% alá szorítani  szeptemberében átlagosan napi 84 adagot értékesítettünk (2008. november 4-én átléptük a napi 100 adagos álomhatárt!)  2009 évvégén már átlagosan 124 adagot értékesítet- tünk  8 akadályozott munkatársat foglalkoztatunk

Elért eredmények-2.  Fehérliliom díj- leghigiénikusabban működő éttermek elismerése  NESsT+CITI „Legsikeresebb társadalmi vállalkozás” díja

Vendégszám alakulása:

Pénzügyi eredményeink

Fejlesztési lehetőségek: rendezvényszervezés cégek számára  fős éttermi tér és egy 30 fős különterem kialakítása, szükség szerint a két tér egybenyitható, ennek köszön- hetően fős határig rendezvények szervezésére  Éttermi szolgáltatásaink igénybe vétele által, alapítvá- nyunk küldetésének, tevékenységének támogatása, mely túl mutat a klasszikus adományozáson  Az együttműködés egyenrangú, partneri formája valósul meg  Mintát nyújtunk az akadályozott emberek sokoldalú foglakoztathatóságára  Jelentősen nő szervezeti ismertségünk a forprofit szektoron belül

Támogatóink  Európai Unió és a magyar állam  NESsT  T-Com

Kapcsolat Mészáros Andrea – ügyvezető Kék Madár Alapítvány Szekszárd, Bartina u. 12/a. 74/

Köszönöm figyelmüket!