Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ízlelő családbarát étterem - egy társadalmi vállalkozás története

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ízlelő családbarát étterem - egy társadalmi vállalkozás története"— Előadás másolata:

1 Ízlelő családbarát étterem - egy társadalmi vállalkozás története

2 A Kék Madár Alapítvány bemutatása
Missziónak: Kék Madár Alapítvány egy befogadó, biztonságot adó társadalom eléréséért munkálkodik, amelyben mindenki számára biztosított az önmegvalósítás lehetősége és a választás szabadsága. Küldetésünk: Új perspektívák nyújtása a munkaerőpiacról kiszorult emberek számára, szükségleteikre építő, komplex szolgáltatások által, valamint a családok tehermentesítése a gyermekek rugalmas ellátásával.

3 Fő tevékenységeink-1. Játékkuckó és Családi napközi:
Kisgyermekek alkalmi vagy rendszeres nappali felügyeletének és ellátásának biztosítása. Munkaerő-piaci és foglalkoztatási információ nyújtás: Munkahelykeresés és munkához, valamint megfelelő munkaerőhöz jutás elősegítése információ nyújtással és tanácsadással. Támogatott Foglalkoztatás: Személyre szóló és átfogó szolgáltatás, mely arra irányul, hogy az értelmi fogyatékkal élők a normál munkahelyen, az elvégzett munkáért járó normál fizetésért dolgozzanak.

4 Fő tevékenységeink-2. Női munkavállalást elősegítő szolgáltatás: Gyermeknevelés miatt inaktív hölgyek munkaerő-piaci elhelyezkedésének elősegítése képzéssel, egyénre szabott felkészítéssel. Tranzit típusú foglalkoztatás: Munkaerő-piacon hátrányos helyzetű, valamint fogyatékkal élő személyek képzésének és elhelyezkedésének elősegítése Társadalmi vállalkozás: Fogyatékossággal élők tartós foglalkoztatásának biztosítása, valamint az alapítvány önfinanszírozó képességének erősítése.

5 Játékkuckó és Családi napközi:
2001-től működő szolgáltatás 12 kisgyermek (20 hetestől 14 éves korú) állandó felügyeletét és rugalmas ellátását biztosítjuk A Dél-Dunántúli régióban módszertani feladatokat látunk el

6 Speciális munkaerő-piaci szolgáltatásaink: Támogatott Foglalkoztatás
Értelmi fogyatékossággal élő emberek elhelyezése a nyílt munkaerőpiacon. A szolgáltatás indirekt célja a tágabb társadalom érzékenységének erősítése, a segítséggel élő emberekkel szembeni félelmek, negatív érzések oldása. Jellemző munkakörök: kézi autómosó, parkgondozó, konyhai kisegítő, eladó, összeszerelő, fa-, fém-, textilipari betanított munkás, takarító.

7 Speciális munkaerő-piaci szolgáltatásaink: Női munkavállalást elősegítő program
2005-ben indult Célja: gyermeknevelés miatt tartósan inaktív, alacsony iskolázottságú, vagy nem piacképes szakképzettségű édesanyák szakképesítéshez juttatása és munkaerőpiacra történő be-, visszajutásának elősegítése A program elemei: Toborzás, kiválasztás Személyiségfejlesztő és kompetencia növelő tréning Képzés Elhelyezkedésben való segítségnyújtás, utókövetés Pszichoszociális támasznyújtás, segítség a családi kötelezett-ségek teljesítésében

8 Speciális munkaerő-piaci szolgáltatásaink: Tranzit típusú foglalkoztatás
Halmozottan hátrányos helyzetű, megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő emberek alternatív integrált foglalkoztatása és képzése,a munkaerő-piaci kulcsképességek fejlesztése, valamint a tartós elhelyezkedéshez való segítségnyújtás mellett HEFOP-1.1 (15 fő) HEFOP-2.3.1(ÉRT-M, LIFT) Hátrányos helyzetű, alacsony iskolai végzettségű, valamint értelmi fogyatékossággal élő 36 fő munkaerőpiacra történő segítése. OKJ-s szakképesítések: kőműves, könnyűgépkezelő; valamint betanító képzés. Alacsony iskolai végzettségű, valamint fogyatékkal élő 36 fő munkaerő-piaci, társadalmi beilleszkedésének támogatása. OKJ-szakképesítések: kőműves, szakács, gyorsétkeztetési eladó, falusi vendéglátó.

9 Társadalmi vállalkozásunk:
2007-ben nyitott az körültekintően kiválasztott, magas minőségű alapanyagokból kíméletes eljárással készített ételekkel várjuk vendégeinket - kisgyermekes családok - speciális szükségletű vendégek (diabétesz, érrendszeri problémák) - egészségtudatos életmódot fontosnak tartók Munkatársaink 8 fő fogyatékossággal élő, 1 fő étteremvezető, 2 fő mesterszakács, 1 fő dietetikus

10 Társadalmi vállalkozás létrehozását ösztönző indokok
Az Alapítvány nagyfokú pénzügyi kiszolgáltatottságának csökkentése Szélesíteni az ügyfeleink számára nyújtott szolgáltatásaink körét Példaértékű vállalkozás működtetése stratégiai céljaink között szerepel Bemutatni akadályozott emberek sokoldalúságát

11 Vállalkozni, de mire? Elvárásaink a vállalkozással szemben:
Összhangban legyen missziónkkal és küldetésünkkel Segítsen munkánk és eredményeink szélesebb társadalmi rétegekhez való eljuttatásában Ne veszélyeztesse alaptevékenységeinket Valódi vállalkozás legyen, vagyis profitot termeljen

12 Célpiac Szekszárd és vonzáskörzetében élő kisgyermekes családokat valamint egészségtudatos életmódot fontosnak tartó, állandó vendégkör kialakítására törekszünk. Speciális igényekkel és szükségletekkel rendelkező vendégek esetében biztosítjuk az egyénre szabott ételkínálat összeállítását. Vállaljuk zártkörű rendezvények szervezését (családi ünnepek, céges rendezvények).

13 Munkatársaink: - Kovács János VENESZ-díjas mesterszakács
Both Sándor mesterszakács 3 hallás sérült szakács 3 mozgássérült felszolgáló 1 tanulásban akadályozott konyhai kisegítő

14 Elvárt eredmények 3-5 év múlva az alapítvány bevételeinek 18-20%-a vállalkozási tevékenységből származzon. Ez teszi lehetővé tartalékképzést (pl. likviditási problémák áthidalásához), illetve szükséges, de pályázati forrásból nem finanszírozható kiadások fedezetét (pl. hitel költség, eljárási díjak, stb.) Az első évben átlagosan naponta 65 adag értékesítése, és havonta átlagosan ezer Ft bevétel. 4. évre – támogatás nélkül is- elérjük a null-szaldó pontot, mely 92 adag naponta. Legalább 6 fő akadályozott munkatárs tartós foglalkoztatása, folyamatos szakmai fejlődésének biztosítása.

15 Elért eredmények 2007-ben a bevételek 12%-a vállalkozási tevékenységből származott (7 és fél hónap) 2008. szeptemberében átlagosan napi 84 adagot értékesítettünk (2008. november 4-én átléptük a napi 100 adagos álomhatárt!) 8 akadályozott munkatársat foglalkoztatunk

16 Vendégszám alakulása:

17 Pénzügyi eredményeink

18 Fejlesztési lehetőségek: rendezvényszervezés cégek számára
Éttermi szolgáltatásaink igénybe vétele által, alapítványunk küldetésének, tevékenységének támogatása, mely túl mutat a klasszikus adományozáson Az együttműködés egyenrangú, partneri formája valósul meg Mintát nyújtunk az akadályozott emberek sokoldalú foglakoztathatóságára Jelentősen nő szervezeti ismertségünk a forprofit szektoron belül

19 Támogatóink Európai Unió és a magyar állam NESsT T-Com

20 Kapcsolat Mészáros Andrea – ügyvezető Kék Madár Alapítvány
Szekszárd, Bartina u. 12/a. 74/

21 Köszönöm figyelmüket!


Letölteni ppt "Ízlelő családbarát étterem - egy társadalmi vállalkozás története"

Hasonló előadás


Google Hirdetések