általános főig. helyettes

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Területfejlesztés és esélyegyenlőség a Barcsi kistérségben
Advertisements

Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
A komplex rehabilitáció Új feladat – új szemlélet! Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ november 26.
A roma programok megvalósulása a dél-dunántúli régióban
Szőke István Szakmai igazgató Dombóvár - Roma Fórum.
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Kísérlet a roma integráció szempontjainak fokozott érvényesítésére: a leghátrányosabb helyzetű kistérségek programja Kullmann Ádám, Nemzeti Fejlesztési.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
A leghátrányosabb helyzetű kistérségek támogatása az Államreform Operatív Program keretében ápr. 29. Kullmann Ádám.
Készítette: Mogyorósi Bettina. Az ország kiegyensúlyozott területi fejlődése és a térségei társadalmi-gazdasági, kulturális fejlődésének előmozdítása,
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Bemutató a NKH Befektetésösztönzési Főosztály munkatársai számára
Borbély Tibor Bors szakmai tanácsadó Budapest, március HEF OP „Képződj, hogy segíthess” Foglalkoztatás és szociális.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Lakónépesség*: Lakónépesség*: ezer fő Foglalkoztatottak: Foglalkoztatottak: ezer fő Munkanélküliek száma: Munkanélküliek száma: ezer fő Gazdaságilag.
1 A roma integrációt segítő támogatások, programok a somogyi kirendeltségeken Pécs, június 10. Dr. Tarrné dr. Törzsök Piroska Kaposvári KISZO igazgató.
Tevékenységeink, tapasztalataink a roma szervezetekkel történő együttműködés terén, a romák képzésének, foglalkoztatásának előmozdítása érdekében 2007.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Dr. Brebán Valéria főigazgató Dombóvár - Roma Fórum.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Roma Központ Nagykanizsa Magyar-Horvát Szakértői Akadémia szeminárium
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Esély a munkára – Civil együttműködés a hátrányos helyzetű rétegek munkaerő-piaci integrációjáért Projektazonosító: NCA-DP-09-A-0185 Dolgozzunk együtt!
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációja Budapest 2005.szeptember 8.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
ÚJ UTAK AZ ELSŐDLEGES MUNKAERŐ-PICRA Esélyteremtés a foglalkoztatásban LENTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA EQUAL Program 2004/A92.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
Kőszeg, Foglalkoztatási helyzet a Kőszegi Kirendeltség vonzáskörzetében Kőszeg,
Kazincbarcika és vonzáskörzete munkaerő-piaci helyzetének bemutatása
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” konferencia Pécs, szeptember 29. Pécs, 2007.
A Baranya Paktum Fórum Előadó: Dr. Tótsimon Péter november 3.
MILASSIN ERIKA IGAZGATÓ
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Foglalkoztatási Információs Pontok
A Regionális Munkaügyi Tanáccsal szembeni elvárások a munkaadói oldal szemével nézve Készítette: ÉMRMT munkaadói oldal november 12.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
A kistérségi koordinátorok roma integrációs feladatai
Sorskerék Alapítvány. Sorskerék Alapítvány Sorskerék Alapítvány 2004-ben alapították Cél: egészségmegőrzés Nevelés, oktatás, ifjúságvédelem,
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Esélyegyenlőség, társadalmi felzárkózás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Langerné.
Foglalkoztatási Paktum Magyarországon Gere János.
1 A Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ Munkaerőpiaci képzés.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
„Út a munkához”program
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

általános főig. helyettes Dombóvár - Roma Fórum Dr. Kékes Ferenc általános főig. helyettes

A roma népesség területi elhelyezkedése Forrás: KSH

57 CKÖ 53 megállapodás 83 CKÖ 68 megállapodás 135 CKÖ 56 megállapodás A Cigány Kisebbségi Önkormányzatok valamint a Munkaügyi Központ kirendeltségeivel kötött megállapodások száma a Dél-Dunántúlon: 57 CKÖ 53 megállapodás 83 CKÖ 68 megállapodás 135 CKÖ 56 megállapodás

Helyi szintű megállapodások a Cigány Kisebbségi Önkormányzatokkal Az együttműködési megállapodások célja: a DDRMK kirendeltségének, valamint a Kisebbségi Önkormányzat illetékességi területén élő cigányság életkörülményeinek, társadalmi helyzetének és szociális biztonságának javítása, a munkaerő-piaci esélyegyenlőség erősítése a társadalmi integrációjuk elősegítése érdekében.

Az együttműködés megvalósulása érdekében a DDRMK Kirendeltsége vállalja, hogy: tájékoztatja a Kisebbségi Önkormányzatot a régió és a kistérség foglalkoztatási helyzetéről, a támogatási és szolgáltatási lehetőségekről, közreműködik a Kisebbségi Önkormányzatok által szervezett fórumok, előadások megtartásában, aktív foglalkoztatáspolitikai eszközökkel, célzott munkaerő-piaci programokkal, a Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Tanács irányelveit figyelembe véve, kiemelten támogatja a cigány álláskeresők foglalkoztatását, az esélyegyenlőség, a foglalkoztatás elősegítése érdekében szolgáltatásaival segíti a cigány kisebbséghez tartozó álláskeresők munkához jutását, képzését.

Az együttműködés megvalósulása érdekében a CKÖ vállalja, hogy: észrevételeivel, javaslataival segíti a DDRMK Kirendeltségének munkáját, részt vállal a cigány kisebbséget érintő foglalkoztatást elősegítő koncepciójának kidolgozásában, népszerűsíti a DDRMK Kirendeltségének szolgáltatásait, ösztönzi a cigány kisebbséghez tartozó álláskeresőket a szolgáltatások igénybevételére, tájékoztatást nyújt az általa végzett, a cigányság foglalkoztatását elősegítő tevékenységéről, a cigány kisebbség körében erősíti a képzési és munkavállalási hajlandóságot, részt vesz a DDRMK Kirendeltsége által a cigány munkanélküliség csökkentését szolgáló képzések, munkaerő-piaci programok, közmunkák, és közhasznú munkák propagálásában, a résztvevők toborzásában.

Együttműködési megállapodás a területi (megyei) cigány kisebbségi önkormányzatokkal Célkitűzés: A dél-dunántúli régió területén élő cigányság foglalkoztatásának, életkörülményeinek, társadalmi helyzetének és szociális biztonságának javítása, a munkaerő-piaci esélyegyenlőség erősítése, a cigányság társadalmi integrációjának elősegítése. A szerződés pillérei: 1991. évi IV. törvény (Flt.) 1021/2004 (III.18.) Kormány határozat a romák társadalmi integrációját elősegítő kormányzati programok Roma Integráció Évtizede program (68/2007. (VI.28.) OGY. határozat)

A szerződő felek főbb vállalásai: Baranya Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat Somogy Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat Tolna Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ A szerződő felek főbb vállalásai: Kisebbségi Önkormányzatok: javaslatot, észrevételeket tesznek a cigányságot érintő foglalkoztatási koncepciók és programok kidolgozására közreműködnek a Munkaügyi Központ szolgáltatásainak népszerűsítésében, megismertetésében javaslatot tesznek a betanító és szakképző programokra

A szerződő felek főbb vállalásai: Munkaügyi Központ: rendszeres és széleskörű tájékoztatási kötelezettség a: foglalkoztatási helyzetről támogatási, pályázati lehetőségekről képzési átképzési programokról figyelemmel kíséri és a törvényes lehetőségek között kiemelten támogatja a romák foglalkoztatásával és képzésével összefüggő kérelmeket három éves (2008-2010) komplex programot dolgoz ki - a kisebbségi önkormányzatok közreműködésével – a hátrányos helyzetű emberek tartós foglalkoztatásának elősegítésére támogatja a kisebbségi önkormányzatok által alkalmazott roma koordinátoroknak a kirendeltségeken végzett munkáját támogatja a közösségfejlesztő szakemberek képzését és továbbképzését Lehetőséget biztosít a Kisebbségi Önkormányzatoknak, hogy a decentralizált foglalkoztatási alap felhasználására vonatkozó tervezési folyamatban véleményt nyilvánítson, javaslatot tegyen, a közösen elfogadott program elemeket támogatja Szakmai segítséget nyújt a hazai és az uniós pályázatok elkészítéséhez, segíti a roma szervezetek felkészülését a TÁMOP pályázati eljárásaiban