2005. szeptember 28.. Történeti háttér Kiemelkedően magas menekültáradat Igény a menekülők szabályozott érkezése iránt.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
Advertisements

A JOGHARMONIZÁCIÓ. Az államok konszenzusa alapján elfogadott, szerződéses és szokásjogi magatartási normák összessége, amelyek a nemzetközi jogalanyok:
Schenk B november 7. BCE Az emberi jogok regionális védelme november 7.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
Az Európai Unió létrejötte, bővítésének állomásai
Nagy Boldizsár előadása a Fővárosi Bíróság/BÁH/UNHCR jogi képzésen
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
EU alapismeretek E-Learning.
Az Európai Unió és Magyarország
(Igazságügyi Hivatal, főigazgató)
Jövedéki Igazgatóság Excise Directorate e-jövedék konferencia EMCS rendszer Az adófelfüggesztéssel.
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
Készítette: Nagy Roland.  Európai Gazdasági és Monetáris Unió (EGMU)  Gazdasági és Monetáris Unió (GMU) Magába foglalja: - ktsgvetési és a gazdaságpolitikai.
Az INTERREG közösségi kezdeményezés 2/C modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Az Európai Unió intézményrendszere Unger Anna december 1.
A Stratégiai Környezeti Vizsgálat (SKV) szerepe a gazdasági tervezésben Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
A Stratégiai Monitoring Jelentés ÚMVP Monitoring Bizottság június 28., Budapest Dr. Maácz Miklós Főosztályvezető-helyettes Vidékfejlesztési Minisztérium.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Az EK Rendelet felülvizsgálatának magyar javaslatai és ETT jó gyakorlatok Előadó: Dr. Szabó Erika Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkár.
Gazdasági kihívások az egészségiparban; Budapest, január Csatlakozás az Európai Unióhoz: iparjogvédelmi hatások az egészségiparban Ficsor Mihály.
1 Óvodapedagógiai konferencia Sopron, május.
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
EU II..
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről és az igénybevehető szolgáltatásokról Pataki.
Magyar Controlling Egyesület 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Telefon / fax: 06/1/ Honlap: Számviteli.
Az EU szomszédságpolitikája A Keleti Dimenzió. A bővítés utáni helyzet május 1-je után tíz új tag (az EU eddigi legnagyobb bővítése) május.
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
Dr. Kozári József egyetemi docens, igazgató Szent István Egyetem Közép-Magyarországi Regionális Szaktanácsadási Központ V. Országos Tanácsadási Konferencia.
Transzparencia, információszabadság és közérdekű adatok nyilvánossága Dr. Fazekas Judit Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős helyettes.
Miért fontos a komplex rehabilitáció az Európai Unió foglalkoztatáspolitikája szempontjából? Budapest, december 3.
AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNY RENDSZERE ÉS MAGYARORSZÁG
Megpályázható tevékenységek BM/4747-1/2012. sz
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok A pályázók tájékoztatása, szeptember.
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok Változások A pályázók tájékoztatása,
Megpályázható tevékenységek BM/ /2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap.
Az Európai Únió csatlakozási folyamatai
A NATURA 2000 ÖKOLÓGIAI HÁLÓZAT
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
EU szabályozás Általános környezetvédelmi jogtár Forrás:
EU szabályozás SZENNYEZETT TERÜLETEKET ÉRINTŐ UNIÓS JOGSZABÁLYOK.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
A bevándorlási politika néhány kritikus pontja az Európai Unióban Szalayné Sándor Erzsébet PTE ÁJK november 5.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
PARP Planning and Review Process Busa Krisztián őrgy. Honvédelmi Minisztérium.
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
Az Európai Unió országaiban élő külföldi állampolgárok
Az igazgatás és az ápolás-szakfelügyelet kapcsolata
Az Európai Unió költségvetése Balogh Zoltán Nyíregyházi Főiskola – főiskolai tanársegéd Az Európai Unió pénzügyei2006/2007. tanév.
A „soft law” hatása az oktatás és képzés szabályozására az európai integráció tükrében dr. Várnagy Péter egyetemi docens PTE FEEK.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
Az Európai Unió.
A évi allokáció általános bemutatása- zárása
Közigazgatási Jog 4 Európai Közigazgatás, 5. előadás október Az Európai Unió területi-helyi közigazgatása 3.1. Regionalizmus az EU-ban integráció.
A fogyatékkal élők integrációjának kérdése Románia EU csatlakozása után.
Közigazgatási Jog 4. Európai közigazgatás, 3. előadás szeptember Az EU központi szerveinek általános jellemzői Nincs önálló (saját) EU intézményrendszer.
Az UNHCR feladatai és működése. A menekültügy nemzetközi feladatai
Európai Uniós ismeretek Az Európai Unió jogrendszere; Versenyjog.
Európai Uniós ismeretek Az európai integráció kialakulásának története.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Alapvető fogalmak és tények a bevándorlás megértéséhez
A KÜLFÖLDIEK JOGÁLLÁSNAK NEMZETKÖZI JOGI KÉRDÉSEI
A szabadságon, a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térség
Lisszaboni Szerződés tükrében
Előadás másolata:

2005. szeptember 28.

Történeti háttér Kiemelkedően magas menekültáradat Igény a menekülők szabályozott érkezése iránt

1993-ban a Maastricht-i Szerződés aláírásakor került a menekültügy a közösségi gondolkodás látókörébe Ekkor a menedékjogot, mint a tagállamokat közösen és kölcsönösen érintő területet azonosították

Az EU-nak nincs nemzetek feletti joga/joghatósága az Unióban benyújtott menedékkérelmekről dönteni Tagországok maguk vizsgálják meg a kérelmeket és döntenek az ügyben

Nem kötelező minden EU tagállamnak részt vennie a közös menekültügyi politikai rendszer kialakításában Dánia saját utat választott és nem kötelezik az Unió menekültügyi jogszabályai, Nagy- Britannia és Írország pedig tetszése szerint dönthet úgy, hogy bizonyos rendelkezéseket nem vesz át saját jogába.

Tamperei Program Amszterdami Szerződés Első fázis jogszabály- alkotás MÁJUS 1. Hágai ET ülés Hágai Program Második fázis ellenőrzés A közös menekültügy felé

Tampere-i célok •Származási országokkal kialakított partnerségi kapcsolatokat kell kialakítása •Közös Európai Menekültügyi Rendszer létrehozása •Erőteljesebb integrációs politika – a külföldiek társadalmi beilleszkedése érdekében

A Közös Európai Menekültügyi Rendszer elemei

•Tömeges beáramlásról szóló irányelv (2001) •Dublin II. és Eurodac rendeletek ( ) •Befogadási irányelv (2003) •Kvalifikációs irányelv (2004) •Eljárási irányelv-tervezet (?) LEGFONTOSABB EREDMÉNYEK

A csatlakozás érdekében tett magyar lépések •a közösségi menedékjogi vívmányok átvétele; •a menekültügyi intézményrendszer kiépítése; •a befogadó állomások kialakítása és fejlesztése; •a szakember állomány felkészítése, képzése.

TÖRTÉNETI HÁTTÉR Politikai Vita szept.11-i és márc.11-i terror cselekmények + A Földközi tengeren tömegesen kelnek át a hajós-menekültek - embercsempészet – sok emberi áldozat. Politikusok felvetik az EU-n kívüli menekülttáborok létesítésének ötletét (Nagy-Britannia, Olaszország, Németország)

A Hágai Program •Feladat a Menekültügyben: közös menekültügyi rendszer és egységes tartalmú védelmi jogállás létrehozása •A Hágai Program a tamperei első generációs intézkedéseken alapul

A Hágai Program feladatainak ütemezése (belső dimenzió) 2004-től 2007-igTeljes körű jogharmonizáció 2007-benA Bizottságnak el kell készítenie a hatályosulási jelentését és javaslatot kell tennie a 2008 után harmonizálandó területekre

2007-benÚjra meg kell vizsgálni a menedékkérelmek egységes elbírálásának lehetőségét közöttIntézményesített kereteket kell teremteni a tagállamok menekültügyi hatóságai közötti adat/információ és tapasztalatcsere megvalósítására 2010 utánA közös menekültügyi politikát és rendszert támogató Európai Menekültügyi Hivatal létrehozása

A Hágai Program megerősítette a közös menekültügyi rendszer kialakítását segítő pénzügyi alapokat

Az Európai Menekültügyi Alap forrást biztosít: •a menedékkérők befogadási feltételeinek javítására, •a menekültek integrációjára, •önkéntes hazatelepítési programokra.

A Hágai Program külpolitikai aspektusa Partnerség a származási és tranzit régiókkal Részvétel olyan fejlesztési programokban, melyek célja: demokratikus államberendezkedés kialakítása, gazdasági fejlődés elősegítése, magasabb életszínvonal megteremtése. Menekültügyi szempontból a legfontosabb feladatok: - megfelelő hatósági infrastruktúra és - menekültvédelmi intézményrendszer kiépítése

A közösségi politika akkor hatékony, ha •gyorsan védelmet nyújt a rászorulóknak, •kiszűri a menedékjoggal visszaélőket, •visszaszorítja az embercsempészetet, •végrehajtása figyelemmel van az 1951-es Genfi Egyezményre és az alapvető emberi jogokra, •egy új élet alternatíváját ajánlja fel – hatékony integrációs programok formájában.

Magyarország feladatai a közös menekültügyi politika megvalósítása terén: •aktív részvétel a közösségi politika formálásában és a nemzeti érdekek hatékony érvényesítése; •jogharmonizáció; •a befogadó intézmények speciális igényekhez igazítása.

KÖSZÖNJÜK FIGYELMÜKET BM BEVÁNDORLÁSI ÉS ÁLLAMPOLGÁRSÁGI HIVATAL