WEST 8 ADRIAAN GEUZE EDZO BINDELS MARTIN BIEWENGA.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
Advertisements

Tíz éves a Filozófiai Kert
ÖKO-Pack Nonprofit Kft.
© Baráth László Az elmúlt félév. Miért igen, miért nem. Szabad-e tartózkodni? © Baráth László.
Kémia 6. osztály Mgr. Gyurász Szilvia
INKUBÁTOR KOMÁRNO – Centrum pre podporu činností podnikateľov, n.o. Adrián Horváth.
Már nem csak eszme, hanem valóság
Szendrő Városi Sport- és Szabadidő Klub Természetjáró Szakosztály
A Gencsapáti Integrált Közösségi Szolgáltatói Tér megvalósítása A Kezdőkör Egyesület pályázata IKSZT/2008/2.
Országos Múzeumandragógiai Konferencia
WEST8. alapítva: 1987, Adriaan Geuze város – és tájépítészet: vízpartok, parkok, városi terek, kertek, nagyobb léptékű várostervek 70 építész, 3 iroda:
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Hegykő Község Önkormányzata Fertői kerékpárút belterületi záró szakaszának kiépítése Szerződés száma: 2003/
PÓTVIZSGAANYAG 10.A. Magyarország 1985-ben csatlakozott a Világörökség Egyezményhez és júniusa óta már nyolc világörökségi helyszínnel képviselteti.
Magyar Világörökség Kiemelkedő természeti és kulturális kincseink.
Vargáné Gálicz Ivett PhD hallgató Szent István Egyetem
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
A Hangzhou öböl hídja Kína
A környezeti hatástanulmányok készítése vállalkozói szemmel
Európai vonat Európa 2010 Kaposvár. benyújtja pályázatát az „Európa Kulturális Fővárosa 2010” cím elnyeréséért.
Tájékoztató az R programról pszichológusoknak. A programról Az R egy nyílt forrású statisztikai és grafikai környezet, egyben programozási nyelv, amelynek.
Új-Zéland történelme Új-Zéland történelme mintegy 1000 évet ölel fel, melynek első részében a sziget lakói (a maorik) teljes elszigeteltségben éltek, majd.
TÖRTÉNETE.
Ázsiai Egyetemek Környezettervezés Vinkó Anna és Donka Sándor gyűjtése.
„Még ma is léteznek olyan építészek, mind Svájcban, mind külföldön, akik megingathatatlan formai és intellektuális szigort visznek a munkájukba. Hálásak.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Magyarország természeti kincsei
Néha szembe kell nézni a valósággal, és azután és azután elutasítani azt!
KÖRNYEZETTANULÁS A PEDAGÓGUSKÉPZÉSBEN
New York Project work by Henrietta Henczes. Times Square A városi színházi élet központjának, és New York City leghíresebb kereszteződésének tartják.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Készítette: Werner Gábor
„Korunk vívmánya a számítógép, mint kreatív eszköz az alkotó művész kezében” Művészetek Háza Veszprém április május 01. „Digitális Művészetek.
Legyen kevesebb autó, tisztább város, több zöld! – Ajánlások a Városi Környezet Stratégiához Hegyi Gyula Budapest, november 13. Fővárosi Közgyűlés.
Hol a határ a pr és a valódi felelősségvállalás között?
Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az.
Olvasásismeret 2006/2007 II. félév Beniczky Péterné.
Edward Sapir ( ).
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben Sopron, február 1. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
A Dél-Dunántúli régió gazdaságában rejlő potenciál – a KKV-k szerepe a gazdaságfejlesztésben.
Szabadság-szobor (New York)
I.Nemzetközi példák II.Magyar helyzet III.Klímatörvénnyel kapcsolatos elképzelések.
Készítette: Dormán Eszter Noske Borbála
Fejlesztes.emagyar.net farkas andrás. fejlesztes.emagyar.net mi ez? A Magyar-magyar Platform – bár még maga is új kezdeményezés – állandó fejlesztést,
Osztrák ének Magyar fordítás:
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
ÖRÖKSÉGGAZDÁLKODÁS ÉS ÉRTÉKTEREMTÉS VESZPRÉMBEN. AZ 1000 ÉVES VESZPRÉM „A KIRÁLYNÉK VÁROSA” –A történelmi múlt fontossága Két pólusú városi struktúra.
Linzi Turistaszövetség A DUNA PARTI LINZ 2009-ben Európa kulturális fővárosa.
BAHRAIN.
Biztos Kezdet Gyerekházak
Hurrá, nyertünk! Karádi István Karádi Rendszerház.
„Helyi márka kialakítása a Bakonyban” című projekt bemutatása
Logo tervezéshez információk
 EU támogatásból Kemecse Város közösségi tereinek fejlesztése során több pontú beruházásként:  játszótér kialakítására;  a Répásy díszsírhely (Kegyeleti.
Aldo Rossi ( ) The Architecture of the City.
Készítette: Szilandi Zene: Yanni: In the Mirror Madarász Tibor a Felvidéken, Kassán született 1937-ben. A kortárs magyar festőművészeket bemutató honlapon.
Budapesti Nyári Fesztivál 2011 Céges rendezvények, csapatépítő programok ajánlat.
NOX_ Lars Spruybroek [ 1959-ben Rotterdamban született [ építész, képzőművész, író [ 1989-ben Delfti Műszaki egyetem diplomázott [ 1991-ben Maurice Nio.
Arquitectura del futuro Marta Carretero Clic para avanzar.
Mecanoo architecten. Francine M.J. Houben Aart Fansen – műszaki Irányító Francesco Veenstra Ellen van der Wal Paul Ketelaars 1984, Delft Eredeileg Erick.
Gazellák Magyarországon A KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALATOK SZEREPE A FOGLALKOZTATÁSBAN Műhelykonferencia.
A határtérség.
Helyi védett értékek bemutatása a
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
A III. Fazola-napok alkalmából rendezett szimpózium (2009
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Újrahasznosítás Forrás:
A Hangzhou öböl hídja Kína
Arquitectura del futuro Marta Carretero Clic para avanzar.
copyright Ian Coristine/1000IslandsPhotoArt.com
Előadás másolata:

WEST 8 ADRIAAN GEUZE EDZO BINDELS MARTIN BIEWENGA

WEST 8 CÉGTÖRTÉ NET •fő profil: várostervezés, tájépítészet •1987-ben jött létre a cég •alapító tagok: Adriaan Geuze és Paul van Beek •Van Beek később kilépett •elsődleges iroda Rotterdamban, •továbbiak: Belgiumban 2, New Yorkban

WEST 8 TÁJÉPÍTÉS ZET LENSVELT GARDEN , Breda, Hollandia Kerttervezés egy bútor- gyártó cég munkatársainak számára.

WEST 8 TÁJÉPÍTÉS ZET MÖBIUS GARDEN , Bussum, Hollandia A UN Studio Möbius házának a kertje, amely kapcsolatot teremt az erdei környezet és az épület között.

WEST 8 VÁROSTERVE ZÉS GROENE LOPER A2 Maastricht, 1. helye- zett pályázati munka Nagyfokú városrendezési terv, melyben az elválasztó autópálya a föld alá kerül. Helyébe a felszínen egységes „zöld szalag” kerül, amely nemcsak a kettészakadt várost fogja újra össze, hanem a vidéki területeket is bekapcsolja a vérkeringésbe.

WEST 8 CÉLJAIK •többközpontúság, építészeti sokszínűség •nemzetközi piacnak tervezés: széles látókör •eltérő helyszínek tervezése: városi park, tér, vízparti helyzet •napjainkban kibontakozó problémákra reagálás (népességnövekedés, forgalom növekedése, fenntarthatóság) •jövőbe tervezés, előre tekintés

WEST 8 VÍZPART SIMCOE WAVEDECK 2008, Toronto, Kanada A négy vízparti sétány egyike. A terv az Ontario-tó partvidékének hangulatát kelti a városi lakosokban. Célja, hogy a tóparti élet szépségeibe betekintést nyújtson.

WEST 8 FENNTARTHATÓS ÁG JENFELDER AU (FORMERLY KNOWN AS NEW JENFELD) 2005-, Hamburg, Németország Egységes homlokzatú házakból, nagy zöldfelületekből és vízfelületekből tevődik össze Hamburg új városrésze. Nagy hangsúlyt fektetnek a vízgazdálkodásra, az esővíz újrahasznosítására a tervben

WEST 8 ÉPÍTÉSZET ÜK •két alapvető elv (holland jelleget őrzik) •a klasszikus mérnöki munkával alkotnak új minőséget, a hasznosságot és a szükségszerűséget véve alapul •hagyományos táj részei, amelynek önálló identitása van és ezt megértve szimbólumokat hoznak létre illeszkedve ehhez a környezeti identitáshoz

WEST 8 ÉPÍTÉSZET ÜK •segítségükkel felfedezett új természet, második környezet •emellett kulturális identitás erősítése: egyedi jelképek létrehozása

WEST 8 VÁROSTERVE ZÉS GOVENORS ISLAND PARK 2007, New York, USA 2006-ban pályázatot írtak ki 87 hold nyílt zöld területre. A West 8 csapata nyerte meg a pályázatot egy koncepció tervvel, amely számtalan rétegével kihasználta a sziget lehetőségeit és new yorkiak sokszínűségét. A terv magába foglalta az egész new yorki öböl jellegét: az ökológiáját, a történelmét, a kultúráját és a szépségét. Ezzel létrehozva egy modern, egyedülálló parkot, amely jelzőtüze az egész partszakasznak. A végső tervnek a jövőbe tekintő szakaszai is vannak: Wetland Gardens, Hills és a Great Promenade óta a cég finomít a terven és meghatározza pontosan a látványt. Az első szakasz őszére készült el. Az iroda a pályázat elnyerése után nyitott irodát New Yorkban.

WEST 8 VÁROSTERVE ZÉS

WEST 8 VÁROSI SZIMBÓLUM SCHOUWBURGPLEIN , Rotterdam, Hollandia Rotterdam szívében található park, amely talán a legteljesebb mértékben összhangban a környe-zetével.

WEST 8 VÁROSI SZIMBÓLUM Az iroda ikonikus elemekkel teszi egyedivé a teret, amelyet a rotterdami színház, zeneakadémia és filmszínház vesz körül. A legszembetűnöbb térelemek a hatalmas lámpaoszlopok, amelyeket a parkba látogatók is tudnak változtatni. A piros fém alkalmazása az iroda több tervében is felfedezhető. A tér másik érdekessége még a megemelt járófelület, ami színpadot ad az utca emberének. Ezt a helyiek ki is használják és fesztiválokat, különböző városi rendezvényeket tartanak meg itt.

WEST 8 Forrás: