„Szeretettel élni és szenvedni”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Advertisements

MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
A házasság még nem a mennyország
Folyamodjatok az Úrhoz,
Gondolatok Salkaházi Sára naplójából. Kevésben hűnek lenni nagyon nehéz.A hősies nagy dolgokra mindig hajlamosabbak vagyunk... Míg a kis dolgok mellett.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Mikor még semmi nem létezett..
STABAT MATER Zene : Pergolesi Stabat Mater 2012.év.
„Köszönöm Istenem az édesanyámat!
Május 13. az első Fatimai Mária jelenés emléknapja
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Passió 14 stáció Készült:
Gitáros énekek.
IRGALMAZZ A MAGZAT VALLOMÁSA
Kedves barátom Mért vagy szomorú, és miért nem vidám?
Hálaadás Dsida Jenő.
Nagyböjt első hete.
Ballagók búcsúztató áhítata.
Boldog 2014-et !.
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Jézusom, áldozatodra gondolok, meghaltál értem a Golgotán
Én még mit sem tudtam Rólad, Te már akkor szerettél
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
ISTEN hozott köztünk!.
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
ISTEN hozott köztünk!.
Szívünk, lelkünk most kitárjuk, Utad, Jézus, veled járjuk
Én még mit sem tudtam rólad,
Ő az Úr, Ő az Úr! Meghalt értem a kereszten, Ő az Úr!
Mi csak vándorok vagyunk itt a földön, vándorként éljük életünk,
Jézus főpapi imádsága Egy imádság az emberért Imádkozzunk Ővele.
Csendes Keresztút.
Isten hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
A vetítés, Pergolesi: Stabat Mater című művének meghallgatása mellé készült. Az eredeti verset Jacopone da Todi írta, itt Sík Sándor fordításában olvashatjuk.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Egy élet 14 állomása „…mert megmarad a hit, a remény és a szeretet …”
Dicsőség mennyben az Istennek. Dicsőség mennyben az Istennek
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Hogyha lábam megbotolna, Jézus van velem, És erős kezébe fogja
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
Nem tudom mikor lesz.
Én fel sem foghatom. Ref.: Én fel sem foghatom: mily jó az Úr, Az ajkam zeng hálahalleluját, Nyelvem Róla szól.
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
Jézusom, áldozatodra gondolok
348. Jézus, mindenem a tiéd, Testem, lelkem, szellemem, Bűnbánóan jövök eléd, Vedd kezedbe a szívem! Jézus, mindenem a tiéd, Vedd kezedbe életem, Nincs.
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
Véred árán, hogy megválts.
Református istentisztelet
Keresztút.
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
JÓ REGGELT ! 4.
Anyák napjára. Szeretettel! Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
Jézusom, áldozatodra gondolok: meghaltál értem a Golgotán
a reformáció 500 éve ünnepe
ISTEN HOZOTT! JÓ REGGELT!.
Keresztút.
348.
Előadás másolata:

„Szeretettel élni és szenvedni” Rövid keresztút Lisieux-i Szent Terézzel

I. állomás – Jézust halálra ítélik Mosakodni hasztalan: Urad áll itt szótalan. Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! Senki sem hitte, hogy az Isten Fia volt. Én felismerlek, hiszek benned, Jézus!

II. állomás – Jézus vállára veszi a keresztet Élet fáját ölelem: erős, mint a szerelem. Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! Szeretetből élni annyi, mint a Kálvária útját járni, drága kincsnek tekintve a keresztet.

III. állomás – Jézus először esik el a kereszttel Kereszt súlya malomkő: földi ember esendő. Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! Jézus, az isteni Erő, ismerte minden gyengeségünket.

IV. állomás – Jézus találkozik Édesanyjával Szerető szív valahány: egytől egyig mind anyám. Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! Egy próféta mondta: Nincs fájdalom a Tiedhez hasonló, ó, vigasztalan Anya!

V. állomás – Cirenei Simon segít Jézusnak vinni a keresztet Gyönge karral gyámolíts, igaz szívvel felüdíts! Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! Szeretném én is, ó Jézus, megenyhíteni utolsó lépteidet a Kálváriára!

VI. állomás – Veronika kendőt nyújt Jézusnak Vérben ázott arcomat jegykendőül elfogadd! Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! Szeretetből élni annyi, mint letörölni Arcodat, megbocsátást eszközölve a bűnösöknek.

VII. állomás – Jézus másodszor esik el a kereszttel Másodízben bukom el: terhem elnyom, s fölemel. Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! Ó, Jézusom, a Te példád arra indít, hogy megvetvén a dicsőséget megalázkodjam.

VIII. állomás – Jézus szól a síró asszonyokhoz Élő fába fejsze vág: mit remél a száraz ág? Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! A magunk részéről mi vigasztaljuk Jézust szívünk szeretetével.

IX. állomás – Jézus harmadszor esik el a kereszttel Golgotai zord úton harmadszor is elbukom. Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! A szenvedés gyötrelmeiben bizonyítom be irántad való szeretetemet!

X. állomás – Jézust megfosztják ruháitól Mért csupán az ingem kell? Ölts magadra engem fel! Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! Ó, Jézus! Meg akarom osztani Veled földi megaláztatásaidat!

XI. állomás – Jézust keresztre feszítik Vasszögekkel veretem: aki gyűlöl, szeretem. Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! A szent sebek, Jézus vérének patakzása láttán eltöltötte szívemet a lelkekért égő szomjúság.

XII. állomás – Jézus meghal a kereszten Föld is, ég is elhagyott: két lator közt lankadok. Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! Ha Te halálig szerettél engem, én is Érted akarok élni és meghalni, Jézus!

XIII. állomás – Jézus testét leveszik a keresztről Megfeszített Istened szép szelíden ölbe vedd! Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! Ó, Mária, bűnösök menedéke, a Te gondjaidra bízott bennünket Jézus, amikor a keresztet elhagyta, hogy a mennyországban várjon bennünket!

XIV. állomás – Jézust eltemetik Földbe tér a búzaszem: kicsírázik csöndesen… Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! A rejtett életet akarom választani Érted, Jézusom!

(Szent Faustyna Kowalska, Napló 304) BEFEJEZŐ IMÁDSÁG Jézusom, egyetlen reményem! Köszönöm Neked ezt a könyvet, melyet felnyitottál lelki szemeim előtt. Ez a könyv a Te irántam való szeretetedből származó szenvedésed. Ebből a könyvből tanultam meg, hogyan kell szeretni Istent és a lelkeket. Ebben a könyvben mérhetetlen kincsek rejlenek számunkra. Ó, Jézus, mily kevés lélek ért meg Téged szeretetből fakadó szenvedésedben! Mily nagy a Te Szentséges Szívedben égő legtisztább szeretet tüze! Boldog az a lélek, amely megértette Jézus Szívének szeretetét! (Szent Faustyna Kowalska, Napló 304)