Jane Austen Műhely 2. találkozó 2010.07.09. Értelem és érzelem www.szervezetepites.huMagyar Coachszövetség KA- Dr. Kollár Coaching.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hasznos tippek pályamódosításhoz
Advertisements

Intencionális alapállás
Jánosi Beatrix szeptember 08.
Mesélő képek Fehér Ágnes FOK III/6.
Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány LIFE –ontological- COACH KÉPZÉS Kulcsszavak: coach, coahing, coachee, coach képzés, life coaching,
Fogalmak  Az elektronikus kereskedelem (e-kereskedelem) nem más, mint az árucikkek interneten való reklámozása, eladása, vásárlása, illetve cseréje.
Dr. Kollár Coaching- Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány
Munka-magánélet egyensúlya- a vállalkozás, mint lehetséges megoldás
C++ programozási nyelv Gyakorlat hét
Táplálkozz tudatosan! program Bemutató prezentáció.
 A közös vámpolitika  Külkereskedelem  Segélypolitika  Szankciópolitika  Stb.  Egyre fontosabbá tette a külpolitikai együttműködést.
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Közösségek és célcsoportok konstruálása dr. Szöllősi Gábor, szociálpolitikus, PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék.
Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány Minden jog fenntartva.
BME Filozófia és Tudománytörténet Tanszék 1111 Budapest, Egry J.. u. 1. E 610. Dr. Margitay Tihamér 2. nap.
Érvelés, tárgyalás, meggyőzés
Szocializáció Fogalmak:
NEWTON IDEI TUDOMÁNYOS FELFEDEZÉSEK
DÖNTÉSELMÉLET A DÖNTÉS = VÁLASZTÁS A döntéshozatal feltételei:
Mi a filozófia? bevezetés. Mi a filozófia? bevezetés.
Péczeli Katalin előadása
Etikai vétségek elemzése
A MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK
Túl magas e Magyarországon a munkanélküliség?(nemek alapján) Készítette:Both Csaba.
A HR vezető, mint a Vezérigazgató legfontosabb partnere
Miért hozzuk a döntést, mi a cél?
„A kultúra azért különlegesen szép terméke az emberi viselkedésnek, mert egyedi és megismételhetetlen. Minden igaz közösség egyszeri jelenség. A kultúra.
Soft skills.
A konstruktivista pedagógia alapjai
„Irodalom és bölcselet” november 21. Réz Anna Miért felelős Oidipusz király?
A Creative Commons és a könyvtárak Drótos László Magyar Elektronikus Könyvtár Drótos László Magyar Elektronikus Könyvtár.
Digitális gyűjtemények és a Creative Commons
Objektumorientált tervezés és programozás II. 3. előadás
professional coach, motivációs előadó
A Dobbantó program Az előrelépés lehetősége diákoknak, szakiskoláknak Regionális tájékoztató napok szeptember 3-12.
A Lean és az emberi tényező kapcsolata
Magyar Coachövetség Közhasznú Alapítvány szakmai irányításával ontological LIFE COACH képzés Képzés:
Scenáriók készítése Dr. Kollár József Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány.
JÖVŐKÉPEK, SZCENÁRIÓK GYAKORLAT KULCSSZAVAK: COACH, COACHEE, COACHING, COACH KÉPZÉS Saját jövőkép készítése, átalakítása és átkeretezése Magyar Coachszövetség.
Vezetői módszereink azonosítása a tanult modellek alapján Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány
Velence, Managerek éjszakája Keressük a válságot!
Saját coaching: megtervezem a coachingomat veled
Jane Austen Műhely 1. találkozó Balogh Emese 2. Bányai Gabi 3. Bártfai Edit 4. Csordás Csilla 5. Dénes Gyopár 6. Déri Kriszti 7. Döbrentei.
Szép múlt vár ránk Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány.
Nemzeti konfliktus és egyetemesség Öllös László Intézményi logó.
XHTML 1. óra. Miért térjünk át HTML-ről XHTML- re? HTML-szabványban tartalom és forma összemosódott HTML 4.0 szabványban stíluslapok használatát javasolták.
A konstruktív szociális munka Összeállította: Ágoston Magdolna Nigel Parton: Constructive Social Work towards a new practice,
Gazdaságstatisztika 10. előadás.
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment A kultúra gazdaságtana
2. Döntéselméleti irányzatok
7.Az elméleti redukció 1.A mechanizmus-vitalizmus vita –Szélesebb értelemben: redukálható-e a biológia a fizikára és a kémiára, vagy beszélhetünk-e autonóm.
A döntés, a döntés folyamata
Jegyzet Készítette: Nikli Károly 2013
Az idegen nyelv fejlesztésének célja és rendszere Készítette: Robinson Erika Anna.
2013. június Az Élet Igéje „De ha jót cselekesztek és ugyanakkor türelmesen szenvedtek, ez értékes Isten előtt.” (1Pét 2,20)
Szervezeti kultúra a közszolgálati- és a versenyszférában
Készítette:Koska Anna
Adatbáziskezelés. Adat és információ Információ –Új ismeret Adat –Az információ formai oldala –Jelsorozat.
Szakértői bizonyítás a büntető eljárásban
11. Előadás Az emberi erőforrások fejlesztése. Az emberi erőforrások fejlesztése 1.Az alkalmazottak fejlesztése (development ) 2.Továbbképzés, betanítás.
Tudásmenedzsment trendek. Mi újság a TM „házatáján” A TM piaca jelenleg egy „Kék óceán” (Blue ocean) még nem alakult ki öldöklő harc Úgy tűnik, ha lassan.
Eszterházy Károly Főiskola, Eger Neveléstudományi Doktori Iskola Médiainformatika intézet Komenczi Bertalan Oktatás- és Kommunikációtechnológia.
Új Esély munkakonferencia Július 28. Zöld Kakas Líceum Braun József.
Személyiségfejlődési zavarok
Oktatói és módszertani megújulás a felsőoktatásban Dr. Balázs László főiskolai docens.
SZFP II Kompetenciamérés
ÉRTÉK, ESZMÉNY, NORMA A NEVELÉSBEN
Dr. Rozgonyi Tiborné Debrecen 2010.
A diszfunkcionálisan működő család
Előadás másolata:

Jane Austen Műhely 2. találkozó Értelem és érzelem Coachszövetség KA- Dr. Kollár Coaching

Nyári Mester Coach M ű hely Jane Austen Műhely 2. találkozó Műhelytagok, Mindenkit (vissza)várunk án, 16 órától Kecskeméten, Fehér Annál! Magyar Coachszövetség KA- Dr. Kollár Coachingwww.szervezetepites.hu

Jane Austen Műhely 2. találkozó Nyári Mester Coach M ű hely Coachszövetség KA- Dr. Kollár Coaching

Balogh Emese Bártfai Edit Cserna Károly Csordás Csilla Dénes Gyopár Déri Kriszti Engelhardt Judit Fehér Anna Kállai Kriszta Kollár József Schuszt Gyuri Trescsik Erika Zsolnai Rita Edit Nyári Mester Coach M ű hely Jane Austen Műhely 2. találkozó Coachszövetség KA- Dr. Kollár Coaching

Coachszövetség KA- Dr. Kollár Coaching Filmismertető: Ismertető a Wikipédiáról: A teljes regény magyarul: Jane Austen lap a lap.hu-n: Itt veheted meg: Nyári Mester Coach M ű hely Jane Austen Műhely 2. találkozó

Csináld magad báli ruhák Jane Austen stílusában /patternsgowns.html Coachszövetség KA- Dr. Kollár Coaching

„6*6 coachingszabály” 2.  A közös kultúrák (szervezeti kultúrák, családi rítusok és mitológiák) a reziliencia alapkövei, válsághelyzetekben a túlélés eszközei. A kultúra mint kompetenciakészlet bármikor (ki tudja, mikor és hol) aktiválható, tehát a panda stratégia („pl. életfogytig való tanulás”) a rugalmas ellenállóképesség edzésmódszere.  A statikus és a dinamikus idő kéz a kézben jár. Választási pontokon ítélhető meg, melyik időszemléletet célszerű alkalmaznunk, így kiválaszthatjuk a leginkább működőképes (élet/szervezeti) alapstratégiát. Az időszemlélet és a hozzá illeszkedő stratégia nem függ attól, hogy a döntés az adott helyzetben helyes volt-e, hanem pusztán a viselkedési lánc konzisztenciája jelöli ki és igazolja egyértelműen.  Nincs eleve elrendelt, minden szituációban működőképes élet- és szervezeti stratégia, csak a szemetesláda feltérképezésével (idő, hely, emberek, kompetenciák, stb.) határozhatók meg a nagy valószínűséggel működőképes tervek és módszerek. Társas szituációban további bonyodalmakat okoz a szemetesláda tartalmának helytelen (félre)értelmezése, de leginkább a hiányos leltára. Coachszövetség KA- Dr. Kollár Coaching Nyári Mester Coach M ű hely Jane Austen Műhely 2. találkozó

„6*6 coachingszabály” 2.  A regény narrátora az abszolút referenciapont, nála van a Bölcsek köve, övé az abszolút igazság. Egyetlen helyzetben sincs „Isteni nézőpont”, mert nem tudunk kilépni abból a rendszerből, amiben vagyunk. A korlátozott racionalitásból eredően nem törekedhetünk a tökéletes megoldásra, hanem az éppen megfelelőre. Sok éppen megfelelő megoldás létezik (l. gyenge ontológia, szerepe).  Az objektív tények és a szubjektív valóság egyértelmű megkülönböztetésére és azonosítására még az „értelemmel” felruházott Eleanor sem képes. Egy szervezet (cég és család/párkapcsolat) akkor működik eredményesen, ha a világot (közös fogalmak révén: „egy nyelvet beszélünk”) hasonlóképpen interpretálja. A regénybeli példa alapján: a nővérek egyértelműen megegyeznek arról, mik az értékek - pl. rajzkészség, helyes társasági viselkedés, stb.-, csak azok értelmezései térnek el egymástól egy adott kontextusban (pl. Edward megítélése esetén)., Ez a társalgás, a társas együttműködés, az eredményes szervezeti és csoportmunka alapja. Sok esetben a beszélgetések (családi beszélgetések, céges értekezletek), mediációs tárgyalások reflektálatlanul(!) a „világok háborúja”, az értékek harca. Coachszövetség KA- Dr. Kollár Coaching Nyári Mester Coach M ű hely Jane Austen Műhely 2. találkozó

„6*6 coachingszabály” 2.  Az Austen-regények egy-egy gondolatkísérletnek tekinthetők: azt vizsgáljuk, hogy bizonyos, nagyon részletes karaktervonásokkal bemutatott személyek és helyzetek (kompetenciák, stb.) mint különböző inputok beadásával, milyen lehetséges interakciók, műveletek, folyamatok zajlanak le ugyanazon és előre ismert output eléréséig. Ez azért fontos egy coach számára, mert igazolható, hogy az inputok nagyban meghatározzák azt az utat, ahogyan eljutunk ugyanahhoz az outputhoz (pl. házasságok/párkapcsolatok megtartása, egyéb, egymáshoz nagy hasonlóságot mutató szervezeti problémák kívánt megoldása).  Újabb 6 coachingszabály: án, 16 órától Kecskeméten, Fehér Annál Coachszövetség KA- Dr. Kollár Coaching Nyári Mester Coach M ű hely Jane Austen Műhely 2. találkozó