Concorde Hozamfizető Származtatott Befektetési Alap (EUR)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Fundamentális elemzés
Advertisements

KamatFix 2015 árfolyamvédett eszközalap. 2 Egyéni személybiztosítás fejlesztési csoport | KamatFix 2015 •Tőkevédelem •Hozamvédelem •Árfolyamvédelem.
A diákat készítette: Matthew Will
Jelentés a fizetési mérleg alakulásáról
HUNGÁRIA Takarék Vállalkozói Fórum.
A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság éve december 15. Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde.
Szemléletváltás: tőzsdei nyereségek adótervezése
TŐKEPIACI ÜGYLETEK.
június 28. UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.
Miért fontos? ösztönzi a külgazdasági kapcsolatokat
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
Makrogazdasági és részvénypiaci kilátások
Mi várható az új befektetési alap törvénytől?
„Többet ésszel, mint pénzzel” Rövidített segédanyag a projekt elkészítéséhez.
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Pour personnaliser le pied de page « Lieu - date »: Affichage / En-tête et pied de page Personnaliser la zone date et pieds de page. Cliquer sur appliquer.
Tévhitek és tények a részvénybefektetésekkel kapcsolatban Jaksity György, a BÉT Igazgatósága elnökének sajtótájékoztatója.
Műszaki ellenőrképzés
Az MNB hitelezési felmérésének aktuális eredményei
A diákat jészítette: Matthew Will
A diákat készítette: Matthew Will
KOCKÁZAT – HOZAM.
Jegybankfüggetlenség Magyarországon Hamecz István Németország, mint modell? konferencia Budapest, október 21.
Külső egyensúlyi folyamatok a revízió tükrében Antal Judit Pénzügyi elemzések 2009 Szeptember 30.
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
MAKROGAZDASÁGI KILÁTÁSOK INFLÁCIÓS JELENTÉS december Virág Barnabás December 22.
Venni vagy eladni? Részvénybefektetések az intézményi befektető szemével Horváth István, CFA K&H Befektetési Alapkezelő Zrt.
9.Szeminárium – Tőkeköltség Szemináriumvezető: Czakó Ágnes
A diákat készítette: Matthew Will
Befektetési döntések Bevezetés
JEREMIE Programok módosulásai
GENERALI Alapkezelő Zrt. Az oroszlán erejével GENERALI Alapkezelő Zrt. Milyen új együttműködés szükséges a választható portfoliós rendszer bevezetése során.
2008. november 11. E lszámoló egységes nyilvántartó rendszer kialakítása Elvégzendő feladatok, felmerült problémák Kozek András.
Az ÉV ALAPKEZELŐJE (MASTERCARD) A bevezetés IDŐZÍTÉSe Bilibók Botond.
IV. Terjeszkedés.
Az MNB feladata és eszközei május Az előadás menete célok és feladatok az inflációs célkövetés rendszere transzmissziós csatornák a monetáris.
Államadósság és állampapírpiac
SCBK Befektetés. SCBK Megtakarítások A Magyar lakosság 7-szer több pénzt tart bankbetétben, mint befektetésben Bank betét Pénzpiac A megtakarítások fő.
A FIZETÉSIMÉRLEG-STATISZTIKA ADATGYŰJTÉSI RENDSZERÉNEK ÁTALAKÍTÁSA Sándor György igazgató Piaci műveletek és statisztika december 8.
A hitelintézet prudens működésének szabályozása
év alapkezelője (Mastercard) Új befektetések, befektetési stratégiák változó pénztári portfóliók Móricz Dániel.
Fizetési mérleg jelentés
Állampapírpiac évben 1.
  Az adósságkezelés célja és alapelvei AZ ADÓSSÁGKEZELÉS CÉLJA hosszútávon alacsony költségszint mellett egységes szemléletben megvalósított adósságkezelés,
Budapest Egyensúly Alap Az alap kezelője Richter Pál portfoliómenedzser július Az alap jellemzői KategóriaKiegyensúlyozott Az alap indulása2014.
A Tőzsde és ami mögötte van Előadó: Pál Árpád. Piacok Értékpapírok piaca  elsődleges  másodlagos Időtáv szerint  pénz piac (ideiglenes újraelosztás)
Pannónia CIG Eur Likviditási Alap július 31.
Kormányzati Ellenőrzési Hivatal A magánnyugdíjpénztárak által a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak átadott portfóliókkal kapcsolatos gazdálkodás.
1 Gazdasági válság és könyvvizsgálat Lázár Juli. 2 Fő változás a BIZONYTALANSÁG.
1 A CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. beszámolója a CIB Nyugdíjpénztár számára a 2015-ös teljesítményről és a 2016-os várakozásokról.
Generali Alapkezelő – Privát Vagyonkezelés Befektetési szakértelem immáron 20 éve © Jogi személyiség Bemutatkozás – Települési Önkormányzatok Országos.
2013. tavaszSzármaztatott termékek és reálopciók1 II.2. Határidős árfolyamok A lejáratkor a határidős és az azonnali ár megegyezik. Milyen kapcsolat van.
1 A CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. beszámolója a CIB Nyugdíjpénztár 2015-ös teljesítményről és a 2016-os várakozásokról.
2013. tavaszSzármaztatott termékek és reálopciók1 II. Határidős árfolyamok A lejáratkor a határidős és az azonnali ár megegyezik. Milyen kapcsolat van.
Az euró bevezetésének lehetőségei Magyarországon Tabák Péter Gazdaságpolitikai főosztály Pénzügyminisztérium Budapest, május 23.
Múlt és jövő A 15 éves Budapesti Értéktőzsde szerepe a hazai tőkepiac fejlesztésében Szalay-Berzeviczy Attila elnök június 16.
Származtatott termékek és reálopciók
14 év szakmai tapasztalat
Vállalati pénzügyek II.
II. Határidős árfolyamok
Haladó Pénzügyek Vezetés szervezés MSC I. évfolyam I
III. Piacok és eszközök III.1. Pénzügyi közvetítésről általában
Vállalati Pénzügyek 1. előadás
Tőzsdei spekuláció tavasz Tőzsdei spekuláció.
Haladó Pénzügyek Vezetés szervezés MSC I. évfolyam I
Budapest Paradigma Alap
17 év szakmai tapasztalat
12 év szakmai tapasztalat
Előadás másolata:

Concorde Hozamfizető Származtatott Befektetési Alap (EUR)

Befektetési politika –Az Alapkezelő célja, hogy fundamentális elemzésekre támaszkodva az Alap forrásainak átlagosan 90 százalékát fordítsa jellemzően európai fejlett piacok magas osztalékhozamú részvényeinek vásárlására. –Hozamfizetés: várhatóan minden év novemberében, az addig befolyt osztalékból (a felmerült adó és az Alapot terhelő költségek elszámolása után, az Alapkezelő döntése alapján) –Kockázat: elsősorban európai részvénypiaci és politikai kockázat (továbbá osztalékadó-kulcsok változásának kockázata) –Nyilvános, zártvégű befektetési alap –Lejárat: –Forgalomképesség: tőzsdei bevezetés (Az Alapkezelő igény esetén +/- 3 százalékos sáv mellett nem kötelező árjegyzést ajánl fel a termékre.)

Technikai információk –Alapkezelési és forgalmazási díj: 2,0% –Letétkezelési díj: 0,078% –Letétkezelő: UniCredit Bank Hungary Zrt. –Denomináció: EUR –Címlet: 10 EUR/db –Jegyzés helye: Concorde Értékpapír Zrt. –Jegyzési jutalék: 1% –Jegyzési időszak: – (Az alap jegyzési időszaka várhatóan április 22-én lezárásra kerül.)

Miért tartjuk vonzó befektetésnek? –Az európai részvénypiacok jelenleg nem tűnnek drágának, a ciklikusan igazított Shiller P/E az eurózóna esetében nagyjából 12 körüli (átlag alatti) értéket mutat. (USA jelenleg 22.) –Európa az alkalmazkodás útjára lépett, az eurózónát csökkenő költségvetési deficit és a folyó fizetési mérleg hiánya jellemzi. –A fejlett világ még nem szabadult meg az adósságproblémáktól, így akár még hosszú évekig is fennmaradhat az alacsony kamatkörnyezet, mely felértékeli a magas osztalékhozam jelentőségét.

Shiller P/E mutatók

–Az Alapkezelő az Alap indulását követően, a lehető legrövidebb időn belül el kívánja érni a portfólió hosszú távra tervezett kockázati szintjét (90 százalék körüli részvényarány). –A rövid távú likviditás megőrzése érdekében az Alap eszközeinek nagyjából 10 százaléka alacsony kockázatú tőke- és pénzpiaci eszközökbe kerül befektetésre. –A szektorok, országok és iparágak közötti magas diverzifikáció érdekében egy részvényt tartalmazó portfólió kerül kialakításra. –Az Alapkezelő az Alap teljes futamideje alatt folyamatosan mérlegeli a befektetési lehetőségeket és alakítja a portfólió összetételét, de mindvégig magas részvényarányt (kockázati kitettséget) tart fenn. Portfóliókezelési irányelvek

A tervezett portfólió jelenlegi árfolyamok mellett számított, osztalékadó- fizetés után varható osztalékhozama 4,5-5,0 %. Potenciális befektetések MEGNEVZÉS VÁRHATÓ OSZTALÉKHOZAM Alstria Office REIT-AG5,5-6,0 % Telekom Slovenije8,5-9,5 % Európai közmű szektor egyes részvényei 6,0-7,0 % Európai telekommunikációs szektor egyes részvényei 7,0-7,5 %