Az MNKSZ és a vidéki nők • A 2003-ban alapított, ENSZ-ECOSOC konzultatív státusszal rendelkező MNKSZ 2004-es konferenciáján elindított Nők a vidékfejlesztésben.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mi a járható út a hatékony civil kampányokhoz? Különös tekintettel az 1%-os kampányokra egy konkrét példán szemléltetve S. Takács Zsuzsanna január.
Advertisements

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
e-NIVÓ zárókonferencia Jászfényszaru szeptember 23.
Lépj pályára! Využi šancu! Lépj pályára! / Využi šancu! HUSK /1101 /1.6.2 /0107.
A Gencsapáti Integrált Közösségi Szolgáltatói Tér megvalósítása A Kezdőkör Egyesület pályázata IKSZT/2008/2.
A helyi termék szerepe és lehet ő sége Zala megyében Kovács Tünde, projektszakért ő Kerka völgy aranya, a méz - a helyi termékekért Zalamerenye, 2010.
1 Vállalkozónők lehetőségei a civil szférában Előadó: Elekes Zsuzsa Civil Szervezetek Regionális Szövetség, elnök.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
A Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma Munkáltatói Fórum Csepreg március 19.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
A MAGYAR NŐI KARRIERFEJLESZTÉSI SZÖVETSÉG (MNKSZ)
Készítette: Kiss András – Kerekes Tímea KEMAFI – Szabocs-Szatmár-Bereg megyei Civil Információs Centrum.
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Modláné Görgényi Ildikó. Vidékfejlesztés A gazdaság folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Minőségi, a környezet-
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
„ MEGYÉN INNEN… MEGYÉN TÚL…” A szakfelügyelet és a megyei intézmények együttműködése tapasztalatainak összegzése. KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS ORSZÁGOS.
LEADER nemzetközi együttműködés „A projekt útja” Parizán Anna Tanácsos Vidékfejlesztési Minisztérium Szeptember 26.
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
Beszámoló a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács évi munkájáról.
„20 éves a HSZOSZ Országos HR szakmai klubhálózata, avagy az új gondolatok vonzzák az új nemzedéket – Szegedi Klub” Készült a ICF Magyar Tagozata, a Humán.
Közösségi művelődési törekvések Budapest, március 5 Beke Márton, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztályának vezetője.
A TÁMOP / „FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban” elnevezésű kiemelt projekt közvetlen célcsoportját érintő SZÜKSÉGLETFELMÉRÉS.
Sajtótájékoztató, november 14. AmCham - Egészséges Munkahely Program 1 Az Amerikai Kereskedelmi Kamara AmCham Egészséges munkahely programja Dr.
AZ IKSZT program bemutatása Eperjesi Tamás vidékfejlesztési igazgató Kecskemét-Imrehegy, július 16.
CIVILEK és ÖNKORMÁNYZATOK
Vizsgaelnöki felkészítés április FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet 1223 BUDAPEST Park u. 2.
Köszöntjük Önöket az „Esély az együttműködésben” – Élhetőbb vidék megteremtése konferencián!
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG LEADER Program a sikeres magyar vidékért Közösség, Összefogás, Tudás.
1 A MAGYAR NŐI KARRIERFEJLESZTÉSI SZÖVETSÉG (MNKSZ) ALAPÍTVA 2003-ban AZ ALAPÍTÓK arra a felismerésre jutottak, hogy a női érdekvédelem területén szükség.
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
Közkincs kerekasztal a kecskeméti Kistérségben Szakmai konferencia június 9. Kecskemét.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli RMI Marketingterv prezentáció
Kis- és középvállalkozások versenyképességének támogatása,klaszter együttműködéseken keresztül Bihor-, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.
Az agroturizmus és a vidékfejlesztés sokszínűsége Európában.
Az OFA Kht. Civil Műhely Szakmai tanácsadás, információcsere, helyi és regionális foglalkoztatási partnerségek fejlesztése 1.Foglalkoztatási Civil Műhely.
Mátrai Balázs vidékfejlesztési szakértő Magyarországi LEADER Központ
„ LÉPTÉK az ÉRTÉK” Művészeti Tehetséggondozó Projekt TÁMOP / Nyitókonferencia és sajtótájékoztató május 6.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
1 A MAGYAR NŐI KARRIERFEJLESZTÉSI SZÖVETSÉG „Női karrier korhatár nélkül” Programja 2009 – 2014 Szakértőink: Ferenczi Andrea: foglalkoztatás, aktív időskor,
„Építő közösségek a tényői IKSZT-ben”
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
A Magyar Tehetséggondozó Társaság 25 éves Jubileumi Konferenciájára
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk. A programsorozatra szeretettel.
A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) az Európai Unió „Egész életen át tartó tanulás program / Grundtvig felnőttoktatási program” keretében.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Vállalkozásösztönzés Halat vagy hálót? Dr Lakatos Mária BIVÁK ügyvezető igazgató.
EGY PÁLYÁZAT HÁZIGAZDÁJA KÖSZÖNTŐ ÉS ÉRTÉKELŐ. Szakmai területek: Képzések,pályázatokÉrtékmegőrzés Közösségsegítő Ifjúsági közművelődés Civil szervezetek.
Sajómenti Népművészeti Egyesület Kazincbarcikán 2004-ben egy népművészeti kiállítás kapcsán vetődött fel annak a gondolata, hogy legyen egy egyesület,
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
Kárpát-medencei Magyar Könyvtárosok Konferenciája Csongrád, május 30. A magyar kultúra szerepe a Kárpát-medencében 1 Dr. Nagy Mihály Emberi Erőforrások.
Változások és eredmények a GINOP 5. 2
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
az önkéntes kamarai tagság
MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulásra és találkozóra vasárnap
Helyi védett értékek bemutatása a
HKIK XXIX. Küldöttgyűlés Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Közbeszerzési Hatóság
Előadás másolata:

Az MNKSZ és a vidéki nők • A 2003-ban alapított, ENSZ-ECOSOC konzultatív státusszal rendelkező MNKSZ 2004-es konferenciáján elindított Nők a vidékfejlesztésben és a közélet formálásában projektje keretében országos szinten nyújt segítséget vidéken élő nőknek tájékoztatás és képzés formájában magyar és nemzetközi kitekintésben. • november 24-i „NŐK A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSÉRT − A NŐK SZEREPE A VIDÉKFEJLESZTÉSBEN” címmel több, mint 150 érdeklődő részvételével szervezett sikeres konferencia tapasztalatai, a beérkezett igények és elvárások alapján, valamint a Hungexpoval már korábban kialakított együttműködése keretében „VIDÉKI NŐK NAPJA” címmel a „Csupa Nő – Vásár” rendezvényen szeptember 7-én egynapos több programból álló esemény (Konferencia, Panelbeszélgetések, Bemutató) szervezésére adott be pályázatot • a NAKVI „sokoldalú és fenntartható, vidékfejlesztéssel kapcsolatos, 2013 szeptemberében és októberében megvalósuló országos, térségi és helyi fórumok, események szervezésére vonatkozó projektötletek benyújtására” címen május 31. napján meghirdetett felhívására, melyet a projekt-kiválasztási eljárásban döntésre jogosult szervezet finanszírozásra választott ki.

Egész napos esemény a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) Hungexpoval kialakított együttműködése keretében: egyben hozzáadott értéket biztosítva a Vásár szakmai színvonalához és a vidéki érdeklődő közönség szélesebb bevonásához

A VIDÉKI NŐK NAPJA CÉLJA Felhívni a figyelmet a vidéki nőkre, a vidéki női értékekre, kreativitásukra, szerepükre és hozzájárulásukra a vidékfejlesztés fenntarthatósága szempontjából fontos kérdésekben, mint • a családi harmónia, • a helyi kultúra, • a hagyományok megőrzése és fejlesztése összhangban a helyi közösség, a vidék és a gazdatársadalom megtartásával, ill. újraélesztésével.

A Vidéki Nők Napja programja • A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) a Hungexpoval kialakított együttműködése keretében „VIDÉKI NŐK NAPJA” címmel egynapos, több programból álló eseménye: • KONFERENCIA • PANELBESZÉLGETÉSEK • „SZÍNEK, ÜNNEPEK, VIDÉKI VENDÉGSÉG” • AJÁNDÉK ÉS TERÍTÉSI BEMUTATÓ, DIVATBEMUTATÓ TOVÁBBI BEMUTATÓ: • V. KULCSÁR ILDIKÓ DEDIKÁLJA FIÚS ANYÁK / LÁNYOS APÁK KÉZIKÖNYVE CÍMŰ LEGÚJABB KÖNYVÉT

KONFERENCIA Ferenczi Andrea, az MNKSZ elnöke (levezető elnök) Megnyitó Dr. Torda Márta főosztályvezető-helyettes, Vidékfejlesztési Minisztérium, Parlamenti és Társadalmi Kapcsolatok Főosztály Köszöntő Modláné Görgényi Ildikó, szak- és felnőttképzési szakértő Vidékfejlesztés, Oktatás, Képzés, foglalkoztatás Hajós Katalin, az Aegis Media Kft. ügyvezető igazgatója, az MNKSZ elnökségi tagja Vidéki nők és a média Dr. Sebők Zsuzsanna belgyógyász (Mórahalom), a Magyar Falu-egészségügyi Tudományos Társaság alelnöke, EURIPA nemzeti képviselő Vidéki nők és egészségügy Haraszti Ildikó Mária intézményvezető, Szépkorúak Idősek Otthona, Süttő, az MNKSZ szakértője Generációk összefogása - a kincs, amely bennünket őriz A délutáni programok bemutatása: Kósa Klára keramikusművész

A Vidéki Nők Napja programja PANELBESZÉLGETÉS I. „Kincsek a fővároson kívül” • Háziasszony és moderátor: V. Kulcsár Ildikó,a Nők Lapja Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett újságírója • A panelbeszélgetés előadói:  Angyal Adrianna, a Gútai Magyar Asszonyok Ligája alelnöke  Árvavölgyiné Szathmáry Ibolya Nagytiszteletű Asszony, Tahitótfalu  Batthyány Schmidt Margit, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara  Bedi Judit, a mosonmagyaróvári Óvárosi Kávéház és Étterem vezetője  Kovács Hédi, a Községi Unió ifjúsági részlegének a koordinátora, Vajdaság  Süle Katalin a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala megyei elnöke, Fiatal gazda, húsmarha tenyésztő  Szakácsi Jánosné Dr. Tápai Flóra, „Flóra néni”, VAS diplomás mezőgazdasági mérnök (Debrecen)

PANELBESZÉLGETÉS II. „Magyar Nők a nagyvilágban” Háziasszony és moderátor: • V. Kulcsár Ildikó, a Nők Lapja Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett újságírója A panelbeszélgetés előadói: • Dr. Al Ghaoui Hesna, Prima Primissima díjas újságíró • Dobi Kitti HR igazgató, BP European Business Service Centre • Dr. Habuda Judit nemzetközi pénzügyi szakértő • Szemők Zsuzsa szobrászművész (Kecskemét) A Vidéki Nők Napja programja

„Színek, ünnepek, vidéki vendégség” című program az MNKSZ és szakmai tanácsadója és partnere, Kósa Klára keramikusművész,a Népművészet Mestere közös szervezésében Célja: • Bemutatni olyan művészeteket és kulturális hagyományokat, amelyek vidékről származnak, és ötleteket, kedvet adni, motiválni a vidéki nőket, hogy ezeket fenntartsák, újjáélesszék, továbbfejlesszék. A „Színek, ünnepek, vidéki vendégség” című program az MNKSZ és szakmai tanácsadója, partnere, Kósa Klára keramikusművész, a Népművészet Mestere szervezésében történt. Kósa Klára a programról: • Vendégül látni valakit, vendégségbe menni, ehhez készülődni és tervezni mindig öröm. • Ehhez a készülődéshez adtak ötleteket, színeket és kedvet a bemutatkozott művészek. • A mottónk: nincs budapesti Magyarország, nincs vidéki Magyarország, egy van, de most csupa vidéken élő művész, alkotó mutatkozott be, akik a kulturális hagyományok megőrzésében, továbbfejlesztésében kiemelkedő szerepet vállaltak. A Vidéki Nők Napja programja

Bemutatók szervezte és válogatta Kósa Klára szentendrei keramikusművész A divat jegyében • Báder Vera, a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet elnök asszonya a hevesi tájházban készült viseletekkel, • Kovács család tiszakécskéről és Szentendrén élő lánya Kovács Mária kékfestő ruhákkal, • Somody Beáta divattervező Pilismarótról az újratervezett népi motívumokkal, • Bagdi Kata szentendrei divattervező érdekes ruháival, • Baranyai Ildikó csodálatos fejdíszekkel, • Decsi-Kiss Marcsi, Tolna megyei iparművész gyöngy-ékszerekkel

Bemutatók A vendéglátás jegyében • Simon Ilona, Tahitótfaluban élő grafikus és tipográfus művész meghívókkal • Illés Károlyné Békéscsabáról terítőkkel • Farkas Bori szentendrei iparművész kerámiákkal • Magyar Zita Debrecenből porcelánjaival, • Vida Judit Pilismarótról és a szentendrei műhelyben alkotó Kósa Klára adott ötleteket. • Borsódy Eszter szentendrei iparművész és a Kósa Stúdió ajándékokkal • Simon Ilona bemutatja a legújabb divatot, a vendég-emlékkönyvet

Sajtómegjelenések A konferencián és a kiállításon több mint 150 résztvevő járt. A rendezvényről előzetesen és utólag is számos sajtóinformáció jelent meg.

Sajtómegjelenések