Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP-4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0008.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Változások az iskola pedagógiai programjában (2013/14-től): 1.Nem lesz es rendszer (azaz NYEK-be nem jelentkezhetnek a mostani 5-8. osztályos tanulók)
Advertisements

Készítette: Vári Lászlóné Szolnok,
1 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen AZ OKTATÁS ÉS KUTATÁS SZÍNVONALÁNAK EMELÉSE A SZENT.
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május MOOC és e-learning kölcsönhatása Dr.
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Informatikai Szaknyelvi Vizsga
ÚJ DIMENZIÓK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS SZERKEZETI, TARTALMI ÉS MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A LEONARDO KÍSÉRLETI.
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola I. alprogram: Társadalmi.
Felsőoktatási változások hallgatói szemmel Miskolczi Norbert.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
NYELVI KÉPZÉS AZ ÓBUDAI EGYETEMEN Elfogadta a Rektori Tanács
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
Disszeminációs Konferencia „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV
Europass dokumentumok cégeknek We mean business, október 18.
Az ÉRÁK szerepe és tevékenysége a régióban Soós Roland igazgató
INFOTÁRS A Társadalomtudományi és Informatikai Kar közös projektje.
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM A Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeinek beépítése az egyetemi döntési folyamatokba Dr. Szűcs Edit minőségbiztosítási.
Gazdaságinformatikai és kapcsolódó fejlesztések
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM Karrier- és alumni szolgáltatások továbbfejlesztése a Debreceni Egyetemen Alprojekt-vezető: Pilishegyi Péter DE hallgatói.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Idegen nyelvi fejlesztés Balog Éva TÁMOP / RIDENS Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium „Innovatív speciális szakiskola”
P edagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
A gyakorlatvezető mentor
Beszélj velünk és a világgal!
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola II. alprogram: Képzők képzése.
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola VI. alprogram: Karrierszolgáltatások.
Tanulás, kommunikáció, nevelés Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Bizottság IV. Országos Neveléstudományi KonferenciaMagyar Tudományos Akadémia 2004.
VERSENYKÉPES NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA. ADATOK A projekt megvalósításának időtartama: A projekt összköltsége: Ft. A támogatás.
Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont
Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 1 SZAKMAI NAP Az akkreditált egynyelvű és kétnyelvű középfokú francia nyelvvizsgák bemutatása 2. Ebédszünet.
„Felsőoktatás új utakon” Fejlesztési célok és források a felsőoktatásban november 28. Budapest.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
„Reflektív szociális képzési rendszer a 21. században” TÁMOP /2/C Vojtek Éva Képzésfejlesztési referens december 9.
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Juhászné Víg Éva programvezető május 26.
A képzett szakemberekért Idegen nyelvi fejlesztések a programban Juhászné Víg Éva alprogram-vezető május 20.
Tájékoztató megbeszélés a projekt előrehaladásáról
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.
Tantervfejlesztési Hálózat építési Mobilitást segítő Támogatások forrás: „Magyar nyelven Európában” Budapest, április 1.
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
A felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztése: diplomás pályakövetés és vezetői információs rendszerek (TÁMOP 4.1.3) december 7. Fejlesztés.
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május Az intézmény partnerségi kapcsolatainak.
A szaknyelvoktatás helyzete és jövője Hidasi Judit/ BGF
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
Az idegennyelvi képzés helyzete a bolognai- rendszerű képzésben (Nyelvi követelmények) MFRFK Gödöllő április 22.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A Francia Tanszék 50 kredites képzési formái az alapképzésben (BA)
MERRE TART A MAGYAR FELSŐOKTATÁS? Dr. Molnár Károly Budapest,
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM Adatbázis fejlesztés a technológia transzfer és a pályázati tevékenység elősegítésére Dr.Debreczeni Ferenc.
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
Két tanítási nyelvű oktatás az Egressy Béni Kéttannyelvű Általános Iskolában Egressy Béni Bilingual Primary School.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
4 éves általános tantervű képzés 4 éves, emelt szintű angol nyelvi képzés 5 éves, magyar-német két tanítási nyelvű képzés 4 éves emelt szintű kommunikáció.
Kurtán Zsuzsa A felsőoktatásban folyó nyelvi és szaknyelvi képzések Helyzetkép és fejlesztési lehetőségek „A szaknyelvoktatás szerepe a foglalkoztathatóság.
A felsőoktatás nemzetköziesedése: a nyelvoktatás helye és lehetőségei az uniós felsőoktatási programokban Dobos Gábor március 31. A szaknyelvoktatás.
TÁMOP E-13/1/ KONV A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
TÁMOP E-15/1/Konv Új generációs sporttudományi képzés és tartalomfejlesztés, hazai és nemzetközi hálózatfejlesztés és társadalmasítása.
TÁMOP /1-A : Integrált terepképzési modell kialakítása a szociális szakemberek képzése során Projektindító konferencia szeptember.
SPORT – INNOVÁCIÓ - Pályázat
Infó-Kommunikáció a békés(i) jövőért. EFOP
Előadás másolata:

Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV

Nyitó rendezvény TÁMOP D-12/1/KONV „A konstrukció konkrét célja a szaknyelvi képzés, és a felsőoktatási intézmények idegen nyelvi oktatásának komplex fejlesztése, annak munkaerő-piaci elvárásokhoz való igazítása, valamint a felsőoktatási hallgatók piacképes nyelvtudásához és nyelvi bizonyítványhoz való juttatása.” Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV Célok Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV

Nyitó rendezvény TÁMOP D-12/1/KONV  A szaknyelvi oktatás tartalmi és módszertani megújítása  Korszerű szaknyelvi tananyagok kidolgozása  Szaktárgyak idegen nyelven való oktatásának elterjedése  Idegen nyelvet oktatók módszertani és szakirányú képzési programjának elindulása  Munkaerő-piaci szereplők bevonása a szaknyelvi képzés kidolgozásába  A nyelvtanulási kudarcokkal küzdő hallgatók elérése  Komplex nyelvoktatási Pilot kurzusok elindítása Részcélok Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV

Nyitó rendezvény TÁMOP D-12/1/KONV Állapotfelmérés  A jelenlegi szaknyelvoktatás helyzetének felmérése  Hallgatói szükségletek felmérése  Munkaerő piaci igények felmérése  Az egyetem elméleti és gyakorlati nyelvoktatással foglalkozó egységeinek bevonása Következtetés  Új formák  Új módszerek  Új tananyagok  Egységes keretek Előkészítés Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV

Nyitó rendezvény TÁMOP D-12/1/KONV  Munkaerő piaci munkacsoportok  Pilot képzési munkacsoport  Szaknyelvi munkacsoport  Képzők képzése munkacsoport A megvalósítás szervezeti keretei Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV

Nyitó rendezvény TÁMOP D-12/1/KONV x 60 órás Pilot kurzus kidolgozása nyelvvizsgával nem rendelkező hallgatók számára (B1-B2 szint)  Angol, német, francia, olasz, orosz nyelvből  Munkaerő piac által elvárt készségek fejlesztése  Nyelvvizsgák által mért kompetenciák javítása  Modern módszerek alkalmazása  Bemeneti és kimeneti mérési rendszer kidolgozása  On-line oktatási segédanyagok biztosítása  Tanulási nehézséggel küzdő hallgatók támogatása  2400 hallgató bevonása 200 kurzus keretében Pilot munkacsoport tevékenysége Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV

Nyitó rendezvény TÁMOP D-12/1/KONV Egyes tudományterületekhez kapcsolódó szaknyelvi tananyagok kidolgozása nyelvvizsgával rendelkező hallgatók számára (B2 szint)  32 szaknyelvi kurzus anyagának kidolgozása, szakok igényeinek megfelelően  Munkaerő piaci által elvárt készségek fejlesztése  Modern módszerek alkalmazása  On-line oktatási segédanyagok biztosítása  Szaktanszékekkel való szorosabb együttműködés  Egységes módszertani keretek kidolgozása, a Pilot kurzus tapasztalatainak beépítése Szaknyelvi munkacsoport tevékenysége Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV

Nyitó rendezvény TÁMOP D-12/1/KONV  Nyelvtanárok szakmai továbbképző programjának kidolgozása  A továbbképzések megszervezése, lebonyolítása  20 db idegen nyelvű szakmai tananyag kidolgozásának nyelvi támogatása a szaktanszékek oktatóinak idegen nyelvi kommunikációs tréningje segítségével:  30 órás kommunikációs tréning tananyagának kidolgozása  162 egyetemi oktató személyre szabott képzése max. 3 fős csoportokban Képzők képzése munkacsoport tevékenysége Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV

Nyitó rendezvény TÁMOP D-12/1/KONV  Nyelvi laborok felszerelése  On-line nyelvoktató software megvásárlása  Nyelvtanárok továbbképző programjának lebonyolítása  Szakirodalom beszerzése  Anyanyelvi lektorok alkalmazása minden munkafázisban A megvalósítás technikai háttere és támogatása Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV

Nyitó rendezvény TÁMOP D-12/1/KONV Piacképes nyelvtudás:  A hallgatók versenyképességének növelése  Sikeres nyelvvizsgák számának növekedése  Hallgatói mobilitás elősegítése  A munkáltatók elégedettségének növelése Versenyképes nyelvoktatás:  Modern, piacképes, egységes szaknyelv oktatási struktúra kialakítása (B1-C1 szint)  Centrumok, karok, nyelvtanárok, nyelvoktatással és méréssel foglalkozó egységek hosszú távú, szoros szakmai együttműködése  Egységes képzési terv kidolgozása Várt eredmények Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV

Nyitó rendezvény TÁMOP D-12/1/KONV Köszönöm figyelmüket! Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV