Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 1 SZAKMAI NAP 3 1. 1. Az akkreditált egynyelvű és kétnyelvű középfokú francia nyelvvizsgák bemutatása 2. Ebédszünet.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 1 SZAKMAI NAP 3 1. 1. Az akkreditált egynyelvű és kétnyelvű középfokú francia nyelvvizsgák bemutatása 2. Ebédszünet."— Előadás másolata:

1 Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 1 SZAKMAI NAP 3 1. 1. Az akkreditált egynyelvű és kétnyelvű középfokú francia nyelvvizsgák bemutatása 2. Ebédszünet (büfé) 3. 2. A vizsgák összehasonlítása 4. 3. A Latitudes könyvesbolt ajánlja nyelvvizsgákhoz, nyelvtanuláshoz hasznos könyveit (könyvbemutató) 5. 4. Az érettségi és a nyelvvizsgák viszonya, a vizsgák helye a nyelvoktatásban (beszélgetés).

2 Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 2 Vitaindító.

3 Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 3 Vitaindító gondolatok Mi a nyelvtanítás/nyelvtudás valódi célja? Nyelvismeret? megszerzése megőrzése fejlesztése Nyelvismeret mérése? Mikor? Milyen célból?

4 Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 4 Vitaindító gondolatok A nyelvtanulásra vonatkozó attitűdök A nyelvtudás megbecsültsége Nyelvtanulási formák Nyelvek „imázsa” a nyelvválasztás szempontjából Az első és a második idegen nyelv helye Idegennyelv-tanulási szokások Idegennyelv-használat A munkahely szerepe a későbbiekben a nyelvtanulásban, nyelvtudásban Idegennyelv-tudás mérése

5 Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 5 Vitaindító gondolatok Állam<>Munkaerőpiac Az állam szabályozó szerepe A nyelvvizsga már nem váltja ki az érettségit Az emelt szintű sikeres érettségi középfokú vizsgát ér A nyelvvizsga pontot ér a felsőoktatási felvételnél A felsőoktatásban kimeneti követelmény a nyelvvizsga Közhivatalokban nyelvpótlék jár érte A munkaerőpiacot csak a tudás érdekli

6 Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 6 Vitaindító gondolatok Az új érettségi szerepe a nyelvtanulásban, a nyelvi mérésben Csak az emelt szintű érettségi ér „valamit” = középfokot, de az emelt szintű érettségi nehézsége a tapasztalatok szerint meghaladja az átlagos középfokú vizsgák nehézségét.

7 Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 7 Vitaindító gondolatok Mi juttatja el a diákot a tudásig és a tudást mérő vizsgáig? Normál / Emelet óraszám? Osztott csoport? „Fakultáció” ? „Tagozatos” oktatás? Kéttannyelvű képzés? „Nulladik” év (NYEK)? Különóra? Magánóra?

8 Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 8 Vitaindító gondolatok Az elévülés kérdése pl. TCF 2 évenként lejár ? meddig mutat reális képet tudásunkról a diploma?

9 Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 9 Vitaindító Köszönjük az aktív részvételt!


Letölteni ppt "Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 1 SZAKMAI NAP 3 1. 1. Az akkreditált egynyelvű és kétnyelvű középfokú francia nyelvvizsgák bemutatása 2. Ebédszünet."

Hasonló előadás


Google Hirdetések