Antibiotikumok használata Itt láthatja az F/1 és az F/2 jelű feladatlapokhoz tartozó grafikonokat, amelyeket akár ki is vetíthet a diákok számára.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Másodfokú egyenlőtlenségek
Advertisements

A kompetenciafejlesztés lehetőségei az iskolai tantárgyakon keresztül
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
dr. BALLA TÜNDE, dr. BORSICS KÁLMÁN
Mi az a mikroorganizmus?
2006. május 5. Azonos betűk azonos, különböző betűk különböző számjegyeket jelölnek. Rekonst- ruálja az alábbi hatványozást! Telefonos feladat.
A regeneráció kulcsa MAKROFÁG NEOURONSZÍVIZOM BŐR.
TÜDŐGYULLADÁS - PNEUMONIA
Helyettesítési reakció
Ági úgy ment suliba, hogy nem érezte igazán jól magát: fájt a feje és folyt az orra. Az osztályteremben Nati mellé ült le, és nem sokkal később észrevette,
Antibiotikum- rezisztencia
Antibiotikumok kimutatása a talajból
(1856. máj. 6 Freiberg–1939. szept. 23. London)
HACCP-előírások, alapvető higiéniai követelmények a vendéglátó üzletekben. Szoboszlai Gyula.
: Adós Aladár számláján 2700 dinár tartozás. Elhatározta, a következő naptól a hónap végéig minden nap befizet 150 dinárt, hogy rendezze.
GTK-GVAM I. évf. 4-es csoport.  - A weboldal céljai  - A munkánk hasznossága  - Új módszerek alkalmazása  - Célcsoport ismertetése  - Táblázatok.
Antibiotikumok hatásmechanizmusa
Immundeficiencia vagy sarcoidosis?
Nehezen gyógyuló fekély kezelése ezüstionos kötszerrel
Kutatási eredmények bizonyítják, hogy kb. 650-féle kórokozót 6 percen belül elpusztít. /Science Digest magazin(1978/03.)/ Ezzel szemben egy antibiotikum.
Növeli-e a középiskolai erőszak esélyét a televízió, a számítógépes játékok használata, valamint a vallásosság hiánya ? A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.
Vizsgálati módszer a homlokzati tűzterjedési határérték meghatározásához november 13. Siófok Dr. Bánky Tamás tudományos igazgató.
Készítette: Kiss László
EGYETEMES ÉS MAGYAR AGRÁRFEJLŐDÉS DR KOVÁCS JÁNOS.
A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon KÜLDETÉSNYILATKOZATA MUNKAANYAG: az augusztus i csoportmunkák, a vezetőségi együttgondolkodás,
Ohm törvénye. Az elektromos ellenállás
Eltérő táplálkozású növények
A zuzmók.
A baktériumok.
9.1. ábra. A 135Xe abszorpciós hatáskeresztmetszetének energiafüggése.
Tanulási és tanítási stílusok elektronikus környezetben
Fraktálok és a Mandelbrot halmaz.
Racionális/költség kímélő antibiotikum felhasználás a kórházakban
Mindig az a drága, ami többe kerül? Kis Zoltán Balassa János Kórház.
Képek beillesztése. A beszúrandó képnek abban a mappában kell lennie, ahol a html oldalad forráskódja található! Először mindig a képet szúrjuk be, majd.
A Föld zöldellő csodái.
Függvények.
Antibiotikumok és antibiotikum-rezisztencia
UROINFECTIO HÚGYúTI FERTŐZÉSEK.
KÜLSŐ HALLÓJÁRAT- GYULLADÁS OTITIS EXTERNA
Postagalamb-egészségügy általános kérdései
Adatbányászati módszerek a térinformatikában
Siker a tőzsdén A/14 Fordulós jelek: kulcs forduló sziget forduló Kulcsforduló esetén (növekvő trendben ) az árfolyam meghaladja a megelőző napok árfolyam.
Az evolúciókutatás eszközei Kun Ádám. Történeti és folyamat szemlélet  Evolúció történeti szemlélete: Az evolúció tárgya az élet keletkezésének, a fajok.
A következőkben néhány képet láthatnak, amelyek bepillantást engednek a záró találkozó egyes eseményeibe, hangulatába, melyen 9 országból vettek részt.
A lineáris függvény NULLAHELYE GYAKORLÁS
Készitették: Dimény Leonóra Nemes Izabella Sütő Ruth Szigyártó Timea II.csoport.
Készítette: Barabás Dóra Sleisz Gabriella Ballai Bálint Juhos Balázs
Készitette:Somogyi Zsanet XI.A 2014.XI.04. Az első feladatban Microsoft Exelt használtam ebben a táblázatban az elsö oszlopban az osztály névsora található,második.
Együtt élő baktériumok Készítette: Kovács Milán. Tartalom  Származásuk  Számuk  Baktériumok nélkül nem megy  Felértékelődik a féregnyúlvány  Baktérium-bélyeg.
Gabona és vas értékesítés rögzítése WUJEGYKE programban.
Bakteriális megbetegedések
Egyenes vonalú mozgások
A szemét útja ( szelektív hulladékgyűjtés)
Készítette : Kovács Máté 10.d
Újdonságok a haematológiában Dr. Kovács Gábor Semmelweis Egyetem, II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika Vasanyagcsere A vasanyagcsere szabályozásában.
A diákok és a közösségi munka V/iszonya. Projektünk indíttatása: o A kötelező ötvenórás közösségi szolgálattal szemben a diákok ellenérzéssel viseltetnek.
Rugós inga mozgása Hömöstrei Mihály.
Az antibiotikum használattal összefüggő Cl
Kard és pajzs viszonya az egészségügyben
FIBONACCI SOROZAT.
Antibiogram vizsgálat baktériumtörzsön
1 A probiotikus gyógyszerek szerepe a gyógyszerészi gondozásban.
Mik valójában a baktériumok? Baktériumok nélkül nincs élet a Földön!
Rezisztencia helyzet változása, új szempontok, új antibiotikumok Dr. Szabó Judit egyetemi docens Debreceni Egyetem KK. Orvosi Mikrobiológiai Intézet, Debrecen.
A nemi betegségek napjainkban
Dr. Füzi Miklós1, Prof. Dr. Ludwig Endre2, Prof. Dr.Szabó Dóra1
Nem kórokozó baktériumok
Érettségi feladatok Matematika logika, gráfelmélet
Antibiotikumok kimutatása a talajból
Előadás másolata:

Antibiotikumok használata Itt láthatja az F/1 és az F/2 jelű feladatlapokhoz tartozó grafikonokat, amelyeket akár ki is vetíthet a diákok számára.

F/1: Kovács doktor eredményei eltelt idő (óra) baktériumok száma eltelt idő (óra) baktériumok száma 1. ábra: antibiotikum nélkül: a baktériumok szaporodásának alakulása, ha nincs jelen antibiotikum 2. ábra: antibiotikum és érzékeny baktériumok: a baktériumok szaporodásának alakulása, ha hatásos antibiotikumot használunk 3. ábra: antibiotikum, valamint kezdetben érzékeny, majd pedig antibiotikumra ellenállóvá váló baktériumok: a baktériumok szaporodásának alakulása antibiotikum-használat mellett, ha a baktériumok a gyógyszerre rezisztenssé válnak

F/2: Marci vizsgálati eredményei a) ábra: 1. sz. antibiotikum b) ábra: 2. sz. antibiotikum c) ábra: 3. sz. antibiotikum eltelt idő (óra) baktériumok száma