Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ági úgy ment suliba, hogy nem érezte igazán jól magát: fájt a feje és folyt az orra. Az osztályteremben Nati mellé ült le, és nem sokkal később észrevette,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ági úgy ment suliba, hogy nem érezte igazán jól magát: fájt a feje és folyt az orra. Az osztályteremben Nati mellé ült le, és nem sokkal később észrevette,"— Előadás másolata:

1 Ági úgy ment suliba, hogy nem érezte igazán jól magát: fájt a feje és folyt az orra. Az osztályteremben Nati mellé ült le, és nem sokkal később észrevette, hogy Nati sincs jól. Jól vagy, Nati? Hát, nem annyira, köhögök, de anyu azt mondta, nem maradhatok otthon... Én sem maradhattam otthon, csakhogy én nem köhögök. Azért legalább a szádat takard el köhögéskor, oké?

2 Ebédszünetben Ági és Nati elmentek a mosdóba.
Nati már nagyon éhes volt, sietett az ebédlőbe. Gyere már Ági, éhes vagyok! Ugyan! Én sosem mosom meg, még sincs tőle semmi bajom. Egy pillanat, még kezet kell mosnom.

3 Ebéd közben Ági elmondta egy barátjának, Marcinak, hogy fáj a feje és folyik az orra.
Úgy fáj, azt hiszem, megfázhattam. Á, jó ötlet! A nővéremnek nemrég fülgyulladása volt, szerintem maradt a gyógyszeréből. Majd megkérdezem anyát. Nincs otthon valami antibiotikumotok, amit bevehetnél?

4 Ebéd után a gyerekek kimentek játszani
Ebéd után a gyerekek kimentek játszani. Marci elesett és jól megütötte a térdét. Auuu, vérzik a térdem! Jaj, hadd lássam! Nem olyan vészes, teszünk rá egy sebtapaszt. Várj, idehívom Marcsi nénit!

5 Mikor Ági hazament, édesanyja elhatározta, hogy elviszi orvoshoz
Mikor Ági hazament, édesanyja elhatározta, hogy elviszi orvoshoz. A doki szerint csúnyán megfázott. Menj csak haza, feküdj le, és vegyél be fájdalomcsillapítót, ha nem múlik a fejfájás! Sajnálom, de itt az antibiotikum nem segít. De hát beteg! Miért nem ad neki valami antibiotikumot?!

6 fájdalomcsillapítót kaptál?
Másnap Marci nem ment iskolába, ezért Ági felhívta, hogy beugorhat-e hozzá suliból hazafelé menet. Hűha, és te is fájdalomcsillapítót kaptál? Nem jöttél ma suliba, minden oké? Nem annyira... az éjjel nagyon fájni kezdett a térdem, így anyu elvitt a dokihoz. Az orvos szerint elfertőződött a sebem. Nem, antibiotikumot írt fel, és azt mondta, hogy ez segít leküzdeni a fertőzést, csak szedjem be mindet.


Letölteni ppt "Ági úgy ment suliba, hogy nem érezte igazán jól magát: fájt a feje és folyt az orra. Az osztályteremben Nati mellé ült le, és nem sokkal később észrevette,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések