Meghívó 2010. június 4-5-6. Margitsziget Szigeti Sportvarázs.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Beszámoló a SIOSZ eddigi tevékenységéről Összeállította: Fuhrmann Géza.
Advertisements

 Felkészítések  Szakmai műhelyek  Módszerteni szakmai kiadványok összeállítása elkészítése  „Szín-Tér” klub-éjszakai-ping-pong  Készszégfejlesztő.
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
1 A BKV Zrt. fejlesztései, beruházásai Kovács Imre beruházási főosztályvezető BKV Zrt.
Budapest védett természeti értékei
Képes Beszámoló Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
Szendrő Városi Sport- és Szabadidő Klub Természetjáró Szakosztály
Beszámoló Budavári szőlőtőke Szombat. Képek a „Szőlőmustráról.
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
Előadó: Mihály Mariann TDM menedzser TDM szervezetünk működéséről, eddigi munkájáról.
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
MEGHÍVÓ A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága szeretettel meghív minden kedves Természetjárót a Budapesti Természetvédelmi Találkozóra.
MEGHÍVÓ Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
I-IV OSZTÁLYOS ÚJBÖRVELYI ISKOLA Gyermeknapi játékprogram.
Európai Autómentes Nap és Mobilitási Hét Tatabányán Oláh András
Budapest turisztikai marketingje
Képek és információk az internetről
automatikusan vált Meghívó Margitsziget Szigeti Sportvarázs június
MEGHÍVÓ szombat Budai arborétum alsókert Fotó: Telek Gy Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület Látogatóközpont és tanösvény Szombat Foto:Telek.
„Bp. TESZ Első járőr” emléktúra Szombat Meghívó.
Gellért hegyi séta természetvédelmi terület
MEGHÍVÓ Nagy-Szénás tanösvény Képek és információ az Internetről Szombat.
2010.februr.13. Szombat Budapest és környéke természeti értékei III. Természetismereti és létesítményellenőrző túra MEGHÍVÓ.
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
MEGHÍVÓ Vasárnap „ Pest megyei természetismereti séta” Gyadai „ Hangya Dani) tanösvény.
„ Pest megye természetismereti séta Beliczay sziget - Tőzike tanösvény
Kattints A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Bizottságai, Egyesületei, Szakosztályai, idén is Mikulástúrán találkoznak a Mikulással a Budai hegyekben.
MEGHÍVÓ Budai várhegy oldala természetismereti séta Szombat.
MEGHÍVÓ A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága, és a Pest Megyei Természetbarát Szövetség szeretettel meghív minden kedves Természetjárót.
Szombat Klastromkút, emléktúra A Budapesti Természetbarát Sportszövetség rendezvénybizottsága 2011-ben is megrendezi a hagyományos emléktúrát.
Nőnapra Tavasz és kikelet, ébredező élet Igéző napsugár és zöldellő rétek. Szeretettel köszönt minden ma titeket, Zengi fürge szellő, csodás szépségteket.
MEGHÍVÓ Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
automatikusan vált ErdŐ éve keretén belül várjuk szeretettel a családokat, gyermekeket. Mikulás túrára.
MEGHÍVÓ Sas-hegy Föld napja szombat Szombat.
MEGHÍVÓ Vasárnap Sas-hegy Természetvédelmi terület Fotó: Telek Gy Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
Kattints A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Bizottságai, Egyesületei, Szakosztályai, idén is Mikulástúrán találkoznak a Mikulással a Budai hegyekben.
MEGHÍVÓ Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
MEGHÍVÓ A BTSSZ szeretettel meghív minden kedves Természetjárót a Budapesti Természetbarát Találkozóra Ideje: én. Helye: Biatorbágy,
MEGHÍVÓ Naszály, Gyadai tanösvény Természetismereti túra Szombat.
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
Természetismereti túra.
MEGHÍVÓ Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
2012.november 1. Mamutfenyőknél november 3-án Magaskő-Kőfejtőnél.
Ifjúsági TERMÉSZET- JÁRÁS Előadó: Berlinger Anita "Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás" „Tudásháló”- a Dél-dunántúli Régióban 2010.
TERMÉSZETISMERETI TÚRÁK BUDAPEST VÉDETT TERÜLETEIN avagy nyitott szemmel és szívvel a természetben, a fővárosban. Zene: Fonográf. Menjünk gyerekek /részlet/
Előadó: Tarcali Katalin
Zene - The Shadows Meghívó Merzse-mocsár tanösvény Szombat Fotók: Internetről kerültek letöltésre és a bejáráson készültek. Telek György képei.
MEGHÍVÓ Budai várhegy délkeleti oldala. Természetismereti séta Szombat Szombat.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Séta a Skanzenben /Észak-magyarországi falu/ Szombat Képek az internetről és Dénes Ildikótól.
MEGHÍVÓ Cinkotai-erdő– Naplás-tó tanösvény A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni.
Erdei Iskola a Bejárható Magyarország Program keretében a Gémes Természetjáró Egyesület szervezésében Istenmezeje, október
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulás Ferenc-hegy és Szemlőhegyi barlang felszíne Szombat Foto:Telek.
MEGHÍVÓ természetismereti kirándulásra. Csobánkai „Erdőszéle” tanösvény Szombat Foto:Telek és internet Zene: Giovanni.
MEGHÍVÓ Föld napja A Pál-völgyi barlang kőfejtőjében.
Budapesti Nyári Fesztivál 2011 Céges rendezvények, csapatépítő programok ajánlat.
Naplás–tó és környéke Tabáni és Gellérthegyi kirándulás.
MEGHÍVÓ MAGYAR TERMÉSZET NAPJA Margit-sziget.
A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk. A programsorozatra szeretettel.
Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság Döntők.
EGYÜTT NEKÉZSENYÉRT EGYESÜLET Éves beszámoló.
Helyi védett értékek bemutatása a védett értékek iránti elkötelezettség megerősítése. A Főváros területén számos kiemelkedő jelentőségű természeti érték.
MEGHÍVÓ Budai várhegy alja Természetismereti séta
Meghívó Föld napi rendezvényekre
Helyi védett értékek bemutatása a
MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulásra és találkozóra vasárnap
„Bp. TESZ Első járőr” emléktúra.
Helyi védett értékek bemutatása a
MEGHÍVÓ Zsámbék Pincetáj tanösvény és nőket köszöntő kirándulás
1.
Előadás másolata:

Meghívó június Margitsziget Szigeti Sportvarázs

A SPORT LEGYEN A BARÁTOD! Budapest Főváros Önkormányzatának koordinálásában az idei évben hatodik alkalommal is megrendezésre kerül a több, mint 50 sportszövetség és sportszervezet által szervezett "Szigeti Sportvarázs", az év legrangosabb szabadidősport eseménye. A Sportvarázs megközelíthetősége a Margit-híd felújításának idején Az Árpád-híd irányából Pest felől a 26-os és Buda felöl a 134-es busszal, valamint az 1-es villamossal, mely csak a hídfőknél áll meg, illetve gyalogosan és kerékpárral, továbbá a behajtási engedéllyel rendelkezők személygépjárművel korlátozás nélkül megközelíthetik meg. A Margit-híd felől Pestről és Budáról egyaránt gyalogosan, illetve kerékpárt tolva lehet bejutni a Margitszigetre, mivel a személygépjármű és buszforgalom szünetel, illetve a villamosok - vagy a villamos pótló buszok – kizárólag a pesti és budai hídfőnél állnak meg.

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség részt vesz a programok szervezésében. Rendezvény sátrunk a Nagyréten a Víztorony felőli oldalon lesz felállítva, ahol sporttársaink június 4-én 14 órától június 6-án vasárnap 17 óráig várják információkkal és program ajánlatokkal az érdeklődőket. BTSSZ tábor

A Sportvarázs már európai szintű esemény, melyet tovább erősít, hogy idén első alkalommal az Európa Sport napjaként több országban egyidőben hasonló esemény kerül megrendezésre és Budapest mellett három további hazai város – Szolnok, Gödöllő és Komló - is bemutatkozik.

Képek 2009-évi rendezvényről.

1. nap június 4. (péntek) 09:00-tól sátorépítés, előkészületek, a kiállítás felállítása 15:00-tól**- Tábornyitás Budapest és környéke természeti értékei – fotókiállítás - (folyamatosan mind a 3 nap) Budapest és környéke természeti értékei természetvédelmi és természetismereti totók (folyamatosan) Totó a természetjárás történetéről Növény- és állatfelismerés gyermekeknek és felnőtteknek (folyamatosan) A békák védelmében: teszt, ismertető Sportos játékok gyermekeknek (célbadobás, lufifújás, ügyességi versenyek, kötélhúzás, talicskázás, békaugrálás, labdaegyensúlyozás bóják között, csokievés,stb.), papírhajtogatás, gyöngyfűzés, rajzolás kerékpáros teszt, kerékpár szerviz bringaismerettel Kipróbálható a dili-bicikli! kiadványaink árusítása, népszerűsítő, tagtoborzó szórólapok terjesztése 16:00- Történelmi séta a Margitszigeten – a Margitsziget körbejárása túravezetővel, közben a történetének ismertetése 18:00Barlangász gyakorló kötélpálya építése (Helyszín: Palatinus) 18:30A napi tesztlapok értékelése, eredményhirdetés

2. nap június 5. (szombat) 09:00-tól**- Budapest és környéke természeti értékei – fotókiállítás (folyamatosan mind a 3 nap) Budapest és környéke természeti értékei természetvédelmi és természetismereti totók (folyamatosan) Totó a természetjárás történetéről Növény- és állatfelismerés gyermekeknek és felnőtteknek (folyamatosan) A békák védelmében: teszt, ismertető Turista totó - hogyan induljunk túrázni? (előkészületek, felszerelés, ruházat, eszközök, térképek, enni-innivaló, balesetvédelmi felkészülés, stb.) a totót a helyszínen kihelyezett tárgyak alapján kell kitölteni Sportos játékok gyermekeknek (célbadobás, lufifújás, ügyességi versenyek, kötélhúzás, talicskázás, békaugrálás, labdaegyensúlyozás bóják között, csokievés,stb.), papírhajtogatás, gyöngyfűzés, rajzolás

2. nap június 5. (szombat) Barlangász gyakorló kötélpálya barlangász technikai gyakorlatok bemutatása (csúszás, mászás, biztonsági kötések, stb.) + lehetőség barlangász teszt kitöltésére Helyszín: Palatinus kerékpáros teszt, kerékpár szerviz bringaismerettel kipróbálható a dili-bicikli! kiadványaink árusítása, népszerűsítő, tagtoborzó szórólapok terjesztése 10:00- Történelmi séta a Margitszigeten a Margitsziget körbejárása túravezetővel, közben a történetének ismertetése Sportsérülések gyógyítására használható eszközök, műszerek bemutatása, rövid kezelésekkel (egész nap 14:00- Történelmi séta a Margitszigeten a Margitsziget körbejárása túravezetővel, közben a történetének ismertetése 18:30A napi tesztlapok értékelése, eredményhirdetés

3. nap június 6. (vasárnap) 09:00-tól**-Budapest és környéke természeti értékei – fotókiállítás (folyamatosan mind a 3 nap) Budapest és környéke természeti értékei természetvédelmi és természetismereti totók (folyamatosan) Totó a természetjárás történetéről Növény- és állatfelismerés gyermekeknek és felnőtteknek (folyamatosan) A békák védelmében: teszt, ismertető Turista totó - hogyan induljunk túrázni? (előkészületek, felszerelés, ruházat, eszközök, térképek, enni-innivaló, balesetvédelmi felkészülés, stb.) – a totót a helyszínen kihelyezett tárgyak alapján kell kitölteni Sportos játékok gyermekeknek (célbadobás, lufifújás, ügyességi versenyek, kötélhúzás, talicskázás, békaugrálás, labdaegyensúlyozás bóják között, csokievés,stb.), papírhajtogatás, gyöngyfűzés, rajzolás kerékpáros teszt, kerékpár szerviz bringaismerettel kipróbálható a dili-bicikli! Barlangász gyakorló kötélpálya barlangász technikai gyakorlatok bemutatása (csúszás, mászás, biztonsági kötések, stb.) + lehetőség barlangász teszt kitöltésére Helyszín: Palatinus kiadványaink árusítása, népszerűsítő, tagtoborzó szórólapok terjesztése

10:00- Történelmi séta a Margitszigeten – a Margitsziget körbejárása túravezetővel, közben a történetének ismertetése Sportsérülések gyógyítására használható eszközök, műszerek bemutatása, rövid kezelésekkel (egész nap) 14:00- Történelmi séta a Margitszigeten – a Margitsziget körbejárása túravezetővel, közben a történetének ismertetése 17:30A napi tesztlapok értékelése, eredményhirdetés, táborzárás A tesztlapokat jól kitöltők könyveket, térképeket kapnak ajándékba. Minden résztvevő gyermeket sportszelettel jutalmazunk. Minden résztvevőnek kitűzőt ajándékozunk. A BTSSZ rendezőknek az ebédet helyszíni főzéssel oldjuk meg. Bővebb információ az egyéb programokról: A tervezett program változtatásának jogát a körülmények alakulása tekintetében fenntartjuk! folyamatosan napzártáig

„Európa Sport Nap az Egészségért” „SPORTÁGI TOBORZÁS SZIGETE” Budapesti Természetbarát Sportszövetség Programja* június 5-6. Fotókiállítás a BTSSZ tevékenységéről (különböző szakágak bemutatása a túrákon készített fényképek alapján), régi fényképekből tabló a turistaházakról tárgyak, eszközök bemutatása a BTSSZ szakbizottságainak munkájához (túrázás, barlangászat, síelés, kerékpározás, magashegyi túrázás, ifjúsági programok, oktatás, stb.): sátor, hátizsák, lámpa, kerékpár, kötélzet, hegymászó eszközök, csónak, síléc, stb. állandó tájékoztatás a tagságról, belépési lehetőségről, a belépés előnyeiről (programfüzetek, szóróanyagok, könyvek, kiadványok) Turista totó: Hogyan készüljünk fel a túrázásra és hogyan induljunk el? - (előkészületek, felszerelés, ruházat, eszközök, térképek, enni-innivaló, balesetvédelmi felkészülés, stb.) – a totót a helyszínen kihelyezett tárgyak alapján kell kitölteni – folyamatosan egész nap Díszvendég: Erőss Zsolt hegymászó Szombat: de órától A tervezett program változtatásának jogát a körülmények alakulása tekintetében fenntartjuk! Bővebb információ: