A törvényekről:  „Alkotmányban”  tájékozódási és a kulturális értékekhez való hozzáférés szabadsága  A tájékoztatás, a média és a (mindenféle) sajtó.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Advertisements

A Kormányzati szolgálati és a közszolgálati jogviszony
Kamarai prezentáció sablon
Területi államigazgatási szervek
TÁJÉKOZTATÁS A SZAKMAI VIZSGARENDSZEREK KUTATÁSÁRÓL Dr. Hideg Éva Budapesti Corvinus Egyetem, Jövőkutatás Tanszék Az FKA-KT 4/2006. sz. téma, Megvalósíthatósági.
A magyar sport helyzete előtt és után
REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA SZÉKESFEHÉRVÁR.
Az artista sem ugrik védőháló nélkül avagy miben segíthet a jog ?
Médiatörvények – szabályozási kényszer vagy lehetőség Dr. Vincze Ildikó – mediajogfigyelo.hu „Nem hinni abban, amiben hinni illik; nem lelkesedni azért,
Az ÉARFÜ NONPROFIT KFT - szerkezete, felépítése, a színes mozaik.
2007 szeptember 13. helyi nyilvánosság, helyi közélet helyi média.
Interaktív Multimédia Gyurik Pál Veszprémi Egyetem Alkalmazott Gazdaságtan Tanszék Egyetem TV.
Felnőttképzési tv. és a felsőoktatás Sum István OM
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
GAZDASÁGPOLITIKA III. ELŐADÁS ELŐADÓ: DR. MARINOVICH ENDRE.
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
A befektetési bank helye a bankrendszerben
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
A közszolgálati tartalom Konferencia a közmédiáról, Budapest június 16.
Egyes emberi jogok Törökországban
A VASÚTI KÖZLEKEDÉS JÖVŐJE EURÓPÁBAN NEMZETKÖZI KONFERENCIA
A POLGÁRI DEMOKRÁCIA MODELLJEI, III.
„A MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS A JÖVŐBEN!” PÉCS Április 1.
Összeállította: Gyulainé Bukovics Ildikó MEGELŐZÉS – ALKALMAZKODÁS - GONDOSKODÁS NKI Árpád Fejedelem Általános Iskola Interakció - Autonómia.
Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Főosztály Tervek, célok, eredmények
A gazdaságpolitika elméleti alapjai és gyakorlata
Településmarketing Értékaudit.
Az első lépések Dr. Kadocsa Ildikó, osztályvezető
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
A kiskorúak védelme a hatósági gyakorlatban dr. Futó Gábor Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiafelügyeleti főosztály szeptember 28.
Lakosságriasztás a médiaszolgáltatók közreműködésével
A Dél-dunántúli régió helyzete, fejlesztési lehetőségei és az RFT szerepe a DDOP végrehajtásban Dr. Wekler Ferenc elnök szeptember 14.
DR. SARKADY ILDIKÓ MIBEN LENNE MÁS AZ ÚJ MÉDIATÖRVÉNY MIBEN KELLENE MÁSNAK LENNIE AZ ÚJ MÉDIATÖRVÉNYNEK „ÚJRAOSZTÓDIK-E A MÉDIAPIAC?” NAPI GAZDASÁG KONFERENCIA.
Polgári védelmi kötelezettség, mentesség
Miért szoktunk le a közszolgálati médiáról? Van még alagút és fény? A magyar közmédia küldetése és lehetőségei Budapest, június 16.
Munkahelyi egészség és biztonság
A Magyar Köztársaság alkotmányos berendezkedése évi XXXI. törvény parlamenti uralom kisebbségi vétó erősítése ellensúlyok – AB erős helyzete 1990.
GKIeNET Kft. A Nemzeti Digitális Közmű – mint válasz az alapproblémára Tihany, május 27. Kis Gergely MKE 41. Vándorgyűlés, FITT Szekció.
A SZAKKÉPZÉSI MUNKA KORSZERŰSÍTÉSE A STRATOSZNÁL TÁJÉKOZTATÓ DIASOROZAT A STRATOSZ KORSZERŰSÍTETT SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁNAK KIDOLGOZÁSÁHOZ KÉSZÜLT: AZ.
Történelem – középszintű témakörök
Balatoni Regionális Turizmus Szövetség 201l. 1o.21. Balatonföldvár Hoffmann Henrik Elnök Regionális TDM Szövetség -lehetőség, -kihívás, -siker? Regionális.
Közösségi érték (public value) vizsgálat Budapest, Szonda Ipsos.
Gazdasági Tanácsok a felsőoktatási intézményekben január 13.
A NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG Dr. Kerekes István.
DEMOKRATIKUS INTÉZMÉNYRENDSZER -
A kistelepülési könyvtári ellátás reformja
A rendészet szervei.
Kormányszóvivői tájékoztató A fogyasztók biztonságáért Középtávú fogyasztóvédelmi politika Csizmár Gábor államtitkár Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
A mentés története, a sürgősségi ellátás felépítése, veszélyhelyzetek felismerése Előadó: Botlik Tibor A mentés története, a sürgősségi ellátás felépítése,
A tömegkommunikáció.
Szervezeti kultúra a közszolgálati- és a versenyszférában
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
A gazdaságpolitika elméleti alapjai és gyakorlata.
„2007 a médiaszabályzás kezdete” 12. Televízió és hangtechnikai konferencia Budapest, május 2-3. Dr. Sarkady Ildikó MeH, Médiapolitikai Főtanácsadó.
Közigazgatási Jog 4. Európai Közigazgatás, 11. előadás november 23. Témakörök: 5. Az EU jogrendszerének közigazgatási alapjai 5.1. Az EU jogrendszerének.
Non-profit TV Kereskedelmi Rádió Újság Internetes Hírportál Üzleti TV Rádió Reklámozók és eladók Média Ügynökség Támogatók.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
Médiaszabályozás március 12. Készítette: Dr. Pintér Szilvia
Egy regionális rádió szerepvállalása B.-A.-Z. megye falvainak kulturális és társadalmi életében.
Az OSzMK tevékenysége különös tekintettel a fogorvosi ellátásra Dr. Brunner Péter főigazgató Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ Budapest,
A szólás és a Háló szabadsága, etika. A SZÓLÁS, VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS SZABADSÁGA, LELKIISMERETI ÉS VALLÁSSZABADSÁG.
Területi és helyi államigazgatási szervek október október 3.
Közösségi érték (public value) vizsgálat Budapest, Szonda Ipsos.
Minisztériumok, központi közigazgatás
A 99,4 SUNSHINE FM BEMUTATÁSA, FELÉPÍTÉSE
A médiaszolgáltatásban közzétett termékmegjelenítés és az arról szóló tájékoztatás törvényi feltételeinek való megfelelés dr. Szikora Tamás jogász Nemzeti.
LEADER, Identitás, Sport
az összeférhetetlenségre vonatkozó magyar szabályozás bemutatása
Előadás másolata:

A törvényekről:  „Alkotmányban”  tájékozódási és a kulturális értékekhez való hozzáférés szabadsága  A tájékoztatás, a média és a (mindenféle) sajtó szabadsága  Médiatörvény  Sajtó – törvényi megerősítése (politikai alapú „kiéheztetés” ellen)  Piac, szabad piac – kivéve szélsőségek!

Hatósági intézményekről  Új médiahatóság (nem kormányintézmény!) - parlamenti választás, parlamenti felügyelet.  50-50%  Közszolg. Médiaintézmények ellenőrzése (megbecsült szakértőkből testület)  Hatóság – a törvény megtartását ellenőrzi,  panaszbizottsággal  Javaslattétel (külön alap műsortípusok támogatására)  Elődje tevékenységének átvilágítása

Magyar kultúra közvetítéséről  A politikai célú korlátozás megakadályozása  Pozitív megkülönböztetés  Közszolgálat, műsortípusok, műfajok

Tulajdonról  A monopóliumok kialakulását kell megakadályozni, legyen az akár politikai, akár gazdasági!

Közszolgálat-feladatok, funkciók  Az 1996/I sz törvényben megfogalmazottak, a közszolgálati médiaintézmények alapító okirataiban megfogalmazottak továbbra is helytállóak.

Közmédia szervezet, tulajdon, irányítás  Önálló rt.: MTI, MR, TV, Duna Tv – normatív finanszírozás, szigorú ellenőrzés,  Kis, mozgékony intézmények, alkotó központok saját műsorgyártással, nyitottan  Költségvetésből

Országos? Regionális?  Mindkettő egymás mellett – néhány regionális kp. (A régiók lakosságának szempontjai is fontosak.)

8, 9, 10 kérdés  Műsorstruktúra, műsortípusok: Szakmai választ igényel  Közmédia és a közönség kapcsolata: szakmai kérdés  Közmédia finanszírozása, belső elosztás:  Kereskedelmi megrendelésekkel nem váltható fel a közszolgálat hivatása!