ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT” 2014.05.05.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakmai konferencia Balatonfüred október
Advertisements

AZ ÁLDOZATSEGÍTÉS HELYZETE
A magyar áldozatsegítés bemutatása és fejlesztése
Békés Megyei Államigazgatási Kollégium június A közérdekű munka büntetés végrehajtásának tapasztalatai Békés megyében Békés Megyei Kormányhivatal.
Az iskolai szociálismunka
Gyermekvédelmi rendszer jogi háttere
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
ÁLLAMI ÁLDOZATSEGÍTÉS A GYAKORLATBAN Budapesti Szociális Forrásközpont TÁMOP Projekt - Tapasztalatcsere Fórum - ( március 7.)
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
Életvédelem agyakorlatban Frivaldszky Edit Együtt az Életért Közhasznú Egyesület.
Az önkéntesség helyi népszerűsítése és önkéntes pont létrehozása Mezőkovácsházán külföldi modellek hazai alkalmazhatóságának lehetőségei Előadó: Tóth Zoltánné.
Áldozatsegítés és áldozatvédelem
Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Modellprogram. Összehasonlítás Főváros 66 órás ügyelet/hétvége Telefonos – 33 % személyes – 2 fő Kizárólag Áldozatsegítő Szolgálat Telefonszám kiadása.
„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” módszertani megalapozása” kiemelt projekt kiemelt projekt.
TÁMOP / készítette: Udvorka Tiborné projekt tanácsadó.
Lorem ipsum Széchenyi Programirodák bemutatása ELTE Innovációs Nap február 23.
(Igazságügyi Hivatal, főigazgató)
Az Áldozatsegítő Szolgáltatások fejlesztése alprojekt
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Az áldozatsegítés szolgáltatásainak kiszélesítése – hétvégi ügyelet, speciális programok, különleges esetek kezelése.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Workshop A gyermekvédelmi jelzőrendszer működésének
Kárenyhítési esetek tapasztalatai és gyakorlati problémái dr. Tóth Zsófia áldozatsegítő szakreferens Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal június.
Az Ást április 15-i módosításának bemutatása dr. Veisz Gábor áldozatsegítési osztályvezető Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal áldozatsegítési.
ÁLDOZATSEGÍTÉSI SZOLGÁLTATÁSOK
Az Igazságügyi Hivatal helye, szerepe a családon belüli erőszak kezelésében, az áldozatok segítésében Dr. Triznay Gabriella Somogy Megyei Igazságügyi Hivatal.
A potenciális áldozatok körében a településen tevékenykedő polgárőrök szakmai képzése Bakonybél.
Globális Szövetség a gyermekek on line szexuális kizsákmányolása ellen szeptember Balatonalmádi ÚJ UNIÓS KEZDEMÉNYEZÉS A GYERMEKEK ONLINE.
A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága dr. Dinók Henriett.
Köszöntő avagy néhány mondat a felsőoktatásról. Adatkezelés a felsőoktatási intézményekben Bakonyi László elnök, Oktatási Hivatal.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
„Az Áldozatsegítő Szolgálat és a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat közös hétvégi ügyeleti rendszerének kialakítása Komárom-Esztergom megyében” november.
2009., a működés negyedik éve Áldozatsegítő Szolgálat.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
A HOZZÁTARTOZÓK KÖZÖTTI ERŐSZAK MEGELŐZÉSÉVEL ÉS MEGSZŰNTETÉSÉVEL KAPCSOLATOS EGYÜTTMŰKÖDÉSRŐL Horváthné Kecskés Diána intézményvezető VMJV Családsegítő.
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ
Foglalkoztatási Információs Pontok
TÁMOP /1 Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Hartal Katalin Marcali Kistérségi Többcélú Társulás.
Szociális háló Készült a suliNova Kht. megbízásából.
Egészségvédelem hónapról-hónapra
Bentlakásos intézményi ellátás elkerülését célzó szolgáltatások TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért.
TRANZIT ADDIKTOLÓGIAI SZOLGÁLAT
PARTNERSÉG AZ OKTATÁSBAN… HAJDÚSZOVÁT MÁJUS 17.
A Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer tapasztalatai.
A polgárőrség: alulról szerveződő, helyi lakosok által létrehozott, az adott település közigazgatási határain belül működő, a helyi közbiztonság javítása.
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
ÁLDOZATSEGÍTÉS MAGYARORSZÁGON „LEVENDULA” Az aktív időskor szabadegyeteme október 19.
TÁMOP / Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ Alapelvek, beszámolási kötelezettségek a jogvédelmi munkában.
„Az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszer egységes fővárosi szintű megvalósítására”
Az áldozatok hatékony tájékoztatásának rendőrségi protokollja dr. Veisz Gábor Igazságügyi Hivatal Bátonyterenye, június 9.
„A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM – 15 – MI – 0092 projekt szakmai bemutatása Összeállította: Dr. Dobos László 3.KEMA Kuratórium.
1990. február 22-én tette közzé az Európa Tanács a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap azóta is számos országban – óta Magyarországon.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület
ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22.
Jász –Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálat tevékenységének bemutatása Dr. Berkó Attila JNSZ. Megyei Kormányhivatal Igazságügyi.
ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22.
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
RSZTOP „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása” Megvalósítás a partneri együttműködés tekintetében a kiegészítő étkezés.
ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22.
Előadás másolata:

ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT”

Az európai áldozatsegítő szervezet tagja Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület

25 éves a FEHÉR GYŰRŰ  December 21.  18 magánszemély megalapítja az egyesületet  Tájékoztató kiadása a bűncselekmények sértetteinek és kárvallottainak  Az Európai Áldozatsegítő Szervezet felveszi tagjai közé a Fehér Gyűrű KHE-t  Az Áldozatok nemzetközi napjának bevezetése Magyarországon  A kárenyhítést szabályozó törvény megalkotási kérelmének benyújtása  December 21.  18 magánszemély megalapítja az egyesületet  Tájékoztató kiadása a bűncselekmények sértetteinek és kárvallottainak  Az Európai Áldozatsegítő Szervezet felveszi tagjai közé a Fehér Gyűrű KHE-t  Az Áldozatok nemzetközi napjának bevezetése Magyarországon  A kárenyhítést szabályozó törvény megalkotási kérelmének benyújtása

 Emberi vigasz és személyes gondoskodás a bűncselekményt követően  Egyszeri anyagi segítség nyújtás,ami feljelentéshez kötött  Jogi tanácsadás  segítségnyújtás a hatóságoknál történő eljárásban Szolgáltatásaink

Jogi tanácsadás  Díjtalan  Kifejezetten bűncselekmények áldozatainak szól  Segítségnyújtás a hatóságoknál történő eljárásban  tájékoztatás a büntetőeljárás folyamatáról  különösen az élet, a testi épség és az egészség elleni bűncselekmények  Díjtalan  Kifejezetten bűncselekmények áldozatainak szól  Segítségnyújtás a hatóságoknál történő eljárásban  tájékoztatás a büntetőeljárás folyamatáról  különösen az élet, a testi épség és az egészség elleni bűncselekmények

• FEBRUÁRJÁBAN A FEHÉR GYŰRŰ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET MEGKEZDTE A TÁMOP-5,6.1/C-11/1 SZÁMÚ PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSÁT • A 2 ÉVES IDŐTARTAM ALATT A KÖVETKEZŐ ÚJ SZOLGÁLTATÁSOK ÉS CÉLOKAT KÍVÁNJUK ELÉRNI Az áldozattá válás megelőzése, áldozatsegítés

Célkitűzéseink  áldozattá válás megelőzés ének segítése  a Fehér Gyűrű Egyesület szélesebb körben való megismertetése  Szorosabb együttműködés a civil és állami áldozat- segítő szervezetekkel  az áldozatok helyzetének javítása a bűncselekmény megtörténte után  más szervezetek, illetve intézmények által nyújtott segítségnyújtás közvetítése

Prevenció  az áldozat büntetőeljárásbeli jogaira és kötelezettségeire  az áldozatsegítés keretében igénybe vehető támogatásokra  az áldozatsegítő támogatások igénylésének feltételeire, módjára  egyéb igénybe vehető ellátásokra, juttatásokra, jogérvényesítési lehetőségekre  az áldozatsegítésben közreműködő egyéb szervezetek elérhetőségére  az ismételt áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire  az áldozat büntetőeljárásbeli jogaira és kötelezettségeire  az áldozatsegítés keretében igénybe vehető támogatásokra  az áldozatsegítő támogatások igénylésének feltételeire, módjára  egyéb igénybe vehető ellátásokra, juttatásokra, jogérvényesítési lehetőségekre  az áldozatsegítésben közreműködő egyéb szervezetek elérhetőségére  az ismételt áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire

Pszichológia Mediáció Két új szolgáltatás

 Lelki krízist enyhítő beszélgetések nyugodt környezetben  Együttérzés, elfogadás, odafigyelés  Az eset feldolgozását segítő közös gondolkodás, célzott beszélgetés  Nincs szükség feljelentésre! Díjtalan!  Nem pszichoterápia, nem betegséget kezel, hanem átmeneti lelki problémákkal foglalkozik  Nem mondjuk meg, mit „kell” tenni, hanem a lehetőségeket gondoljuk át közösen  Mozgáskorlátozottság esetén akár telefonon vagy az irodán kívül is segítünk… Pszichológusi segítségnyújtás Mit vállalunk Támogatás

Együttműködő szervezetek  rendőrség áldozatvédelmi hálózata,  nyomozó hatóság,  ügyészség,  bíróság,  bevándorlási és állampolgársági hivatal,  konzuli szolgálat,  helyi és a kisebbségi önkormányzatok  családsegítő és a szociális szolgáltatók,  egészségügyi intézmények,  idősek otthona,  közoktatási intézmények,  polgárőrség  egyházak,  civil szervezetek.  Magyar Szállodaszövetség  Tourinform irodák

IrodáinkIrodáink

Központi iroda  1055.Bp.Szent István körút 1. Nyitva tartás: Hétfőtől csütörtökig: óráig Pénteken: óráig telefon:06-1/

Elektronikus elérhetőségünk

FÜGEDI LÁSZLÓ A FEHÉR GYŰRŰ KHE ELNÖKE Köszönöm a figyelmet!