Kárpát Factor Követeléskezelő Kft.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A vállalkozás vagyona A vállalkozások vagyonának vizsgálata
Advertisements

Emberi tényező a vállalkozásvezetésben
RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. Belső erőforrások a pénzügyekben és az adózásban Kalocsai Zsolt, vezérigazgató RSM DTM Hungary.
TSzVSz Közgyűlés JogSzerviz Sipos Tamás Dr. Bezzegh Edina.
Az adó- és Vámhatóság végrehajtási tevékenysége
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
A kultúra támogatása, a támogatás kultúrája Kultúraközvetítés
Állóeszköz-gazdálkodás
Hogyan bírjuk rá vevőinket, hogy pontosan fizessenek?
A követelések hosszú és mozgalmas élete – informatikai szemszögből
Trend vagy evolúció? üzleti döntésfolyamatok átalakulása a túlélés és fejlődés érdekében Dr. Csorbai Hajnalka Opten Informatikai Kft. Opten - Céginformáció.
Elbocsátás.
Kereskedelmi gazdálkodás elemzése
Dr. Jókay Károly IGE Tanácsadó Kft. Ha az önkormányzat nem fizet! (az önkormányzati adósságrendezési törvény tapasztalatai, )
A szénhidrogén bányászat magyar gazdaságban betöltött szerepe
1 „100 Kistigris” Sajtótájékoztató május 15. Magyarország legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásai.
Új ügyfél nélkül mit érek én? Január 30.. Tartalom 1.Bemutatkozás 2.Értékesítés. Hatékonyan. 3.Jelzőlámpa az üzleti élet forgatagában 4.Több, mint.
Menedzselem a vállalkozásom Társasági jog, szakjogok
A vezető tisztségviselők felelőssége fizetésképtelenség esetén
Jelzőlámpa az üzleti élet forgatagában
Hogy állunk a konvergencia folyamatban? Hamecz István ügyvezető igazgató.
Mennyire gátolja a vevőkockázat magyarországi mértéke a gazdasági növekedést? 300 Mrd Ft a tét évente Előadó: Felfalusi Péter ügyvezető.
Kicsit felelőtlen, kicsit vakmerő, de a miénk….
Magyar szakértők és tudásexport az EU szolgálatában - magyar cégek regionális terjeszkedésének lehetőségei Dobozi Sándor, vezérigazgató XXI. Vezérigazgatói.
Döntéselőkészítés, döntéstámogatás
Kisiklott projektek sínre tétele Sipos Ferenc Ágazat igazgató Móra Krisztina Projektvezető HTE Projektmenedzsment a gazdaságban,
A jogerős ítélet kikényszeríthetősége
Sólyom Andrea PhD Hallgató
Vétkes ártatlanok, avagy a magyar céghálózat csapdájában Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató Opten Informatikai Kft május 12.
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
UCP Irányelvek végrehajtása Ausztriában Conference « Consumer protection - Unfair commercial practices » Budapest, 21 st /22 nd of October 2008 Ulrike.
Kereskedelmi jog II. IX. Előadás A csődeljárás.
Pénzügyi mutatószámok!
Szervezeti kultúra A szervezeti kultúrát meghatározó kategóriák
1. 2 Mi a hitel? 3 Mi a hitel? - válasz A hitel olyan pénzösszeg, amelyet az egyik fél a másiknak egy meghatározott lejáratra ad. A hitel visszafizetése.
OPTEN Informatikai Kft. cég és jogi információs szolgáltatások Csőd-, és felszámolási eljárás adatokkal naponta többször frissülő cégadatbázis CÉGTÁR
CSŐDELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS MÓDOSÍTÁSOK
FOE Regionális Tanácskozás
Stresszmentes, hatékony vállalkozásvezetés Avagy hogyan építsük fel újra vállalkozásunkat Horváth Győző – május.
IV. Terjeszkedés.
WTS Klient csoport Budapest Adózási és könyvelési szolgáltatás Magyarországon és Németországban.
Lehetséges együttműködési területek az internetes bankkártya elfogadás területén.
Az aktív jellegű bankügyletek: lízing, faktoring, forfeting, váltó!
GO! STORE® - MAGYARORSZÁG
Fizetési szokások Magyarországon a kereskedelmi/üzleti szektorban
Mekkora problémát okoz Önöknek kivárni a halasztott fizetésű vevők teljesítését? Mennyivel javulna a likviditásuk, hogyha halasztott fizetés helyett a.
Egyszerűen a devizákkal
0 0 Faktoring egyszerűen Csinos Tibor értékesítési igazgató GF Faktor Zrt Pénz de honnan? – „Pénz, piac, tudás” Piac&Profit november 13, Veszprém.
A Központi hitelinformációs rendszer bemutatása
Lánctartozás, mint hungaricum, avagy tenni vagy nem tenni ellene Dr. Csorbai Hajnalka stratégiai igazgató.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
2003. május 21. ÜZLETMENETFOLYTONOSSÁG ÉS KATASZTRÓFA ELHÁRÍTÁS TERVEZÉSE Jakab Péter igazgató Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. Bankbiztonság.
1 Gazdasági válság és könyvvizsgálat Lázár Juli. 2 Fő változás a BIZONYTALANSÁG.
WKING PARTNERSÉG BEMUTATÓ. WKing Kereskedőház az Ön cége szolgálatában Tapasztalatunk: 10+ év e-commerce 20+ év kereskedelem 10+ év online marketing tapasztalat.
Kamarai HR Konferencia GYMSKIK 2012.április 19..
FÜGGETLENSÉG Készítette: Szabó Gabriella. Nemzetközi szabályozás A Könyvvizsgálók Nemzetközi Szövetsége (IFAC) által kiadott Könyvvizsgálói Etikai Kódex.
0 0 Faktoring egyszerűen Csinos Tibor értékesítési igazgató GF Faktor Zrt. HSF április 07.
Copyright © Billbarter Hungaria Zrt. Megoldás a lánc és körbetartozás problémáira, forrásnyújtása vállalkozásoknak, üzleti kockázataik csökkentésére!
copyright © P2P Money Europe Inc.
Biyovis a mi üzletünk.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
Az adós gazdálkodó szervezet vezetője kártérítési felelősségének megállapítása iránti kereset   A hitelező vagy - az adós nevében - a felszámoló a felszámolási.
A. Lánctartozás B. Adósságkezelés
Vállalati terv bemutató
Vállalati Pénzügyek 1. előadás
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
Készítette: Koleszár Gábor
Előadás másolata:

Kárpát Factor Követeléskezelő Kft. Jogos követelések behajtása Kinnlevőségek kialakulásának megelőzése

A tájékoztató sorrendje Bemutatkozás Adósságkérdés Magyarországon Megelőzés-Felkészülés-Szemléletváltás Adósság-pszichológia Alternatív megoldások A követeléskezelő cégek lehetőségei Kérdések, időpont-egyeztetés

A Kárpát Factor Kft-ről Miért vagyunk itt? 16 éves tapasztalat Kifejezetten a nehéz, bonyolult ügyek specialistái vagyunk Egyedileg kezelt ügyek tízezrei Az elvállalt ügyek 70%-ában sikert értünk el A Factor Csoport a sikereiből él már 16 éve Ismereteink tapasztalatokból, személyes konfrontációk ezreiből származnak

„Nem elég a pénzért megdolgozni, azt meg is kell szerezni!” A magyar cégek több, mint 60%-ának van lejárt követelése 10% azt sem tudja mekkora! Összefonódás a magánéleti kapcsolatok és az üzleti világ között Több százezer kényszervállalkozás: ugyanazok a játékszabályok, más a hozzáállás Feszített piaci verseny-kiszolgáltatottság-hosszú lejáratú határidejű számlák

Szakmák, üzletágak, ahol nem lehetséges az azonnali fizetés Gazdasági válság-körbetartozások Átláthatatlan jogi környezet - túlterhelt, alulfizetett bíróságok - kiskapuk - hosszú és költséges jogi eljárások Naponta több, mint 50 céget számolnak fel - a hitelezőik 95%-ban egyáltalán nem lesznek kártalanítva Tudatos gazdasági bűnözők - „Sakkozók”

Megelőzés Ártatlanság vélelme - költséges szerencsejáték Soha nem lehet 100%-os biztonsággal kiszűrni a megbízhatatlan partnereket! Régi, jó kapcsolatok is válhatnak időzített bombává! Mi a biztosíték, hogy minden körülmények között hozzájutok a követelésemhez?

Cégszűrési szempontok Volt-e adósunk? Ha igen hogyan viselkedett? Céginformáció: Adószám, végrehajtás, munkaügyi bírság, éves mérleg-leadási kötelezettség, üzleti eredmény Vezető tisztségviselő váltás, tulajdonosváltás, székhelyváltás, „cégtemetők”, székhelyszolgáltatás Kapcsolt vállalkozások - „Sakkozók” vezető tisztségviselői pozíciótól való eltiltás A múltbeli történések nem feltétlenül jelentik, hogy a partner megbízhatatlan lesz, de az óvatlanság drága mulatság!

Megelőzés II. Nyugat - Európában kultúrája és kialakult szolgáltatás-rendszere van a cégszűrésnek. Az Ügyfél mindenekelőtt-de hogyan fizet? Az a jó partner, aki teljesíti az együttműködés ráeső részét. Szigorú fizetési határidők megszabása - Automatikus átadás a követeléskezelőnek Mindenki lehet jó ügyfél, de azt is kell tudni, ki milyen fizetési kondíciókkal kaphat szolgáltatást

„Kinnlevőségeink kezelését a Kárpát Factor Kft végzi” Rövid csúszások megakadályozása-akár 30-40 %-os javulás Nem személyes kérdés, ez üzlet Új partnereknek, rendszeresen késve fizetőknek, cégszűrés alapján problémás ügyfeleknek Régi jó kapcsolatoknál, nagy (multi) partnereknél nem érdemes

Névhasználat Ok: számlák kifizetésénél tudatos vagy esetleges prioritási sorrend felállítása: Ha van 10 számlám de csak 7-et tudok kifizetni…? Oda fizetek ahonnan következmények várhatóak: Kikapcsolt telefon, nincs áram, munkatársak bér hiányában nem, vagy rosszul dolgoznak… Bejelentkezik a behajtó cég…!

Adósságpszichológia - Avagy az adós is csak ember Az ember döntéseinek (üzleti döntések is) jelentős részét érzelmi alapon hozza meg Az adós cég mögött mindig van egy, vagy több ember, aki a tartozások kifizetésére hatással van.

Adósságtudat, Felelősségvállalás A tartozás a kényszerhitelezőnek kényelmetlen („már nekem ciki hívogatni”), az adósnak az idő múlásával egyre kevésbé - időben kell lépni és konzekvensen számon kérni a kötelezettség teljesítését Az adós gyakran nem vállalja fel a felelősséget a tartozásért - külső körülmények, körbetartozás, nehéz gazdasági helyzet stb… A kényszerhitelező szempontjából teljesen lényegtelen.

Felelősségvállalás II. Akinek komolyan szándékában áll fizetni, az folyamatosan tartja a kapcsolatot a hitelezővel és egy elfogadható nagyságrendű törlesztéssel jelzi tisztességes szándékát.

Tűréshatár Kétféle adós van: Aki nem tud fizetni és aki nem AKAR fizetni. A követelés nagyságrendje lehet tűréshatáron belül és azon túl 2000,- vagy 20.000.000,-forintért bírna ki többet egy átlag magyar vállalkozó, hogy megtarthassa? Mennyivel bírna ki többet, ha nem állna már rendelkezésére a pénz, hogy előteremtse visszafizetés céljából?

Az adósságbehajtás alternatívái Fizetési meghagyás Felszámolási eljárás Ügyvédi felszólítólevelek Polgári per - végrehajtás Verőlegény - egyletek, fél-alvilági módszerek Intézkedés önerőből FMH: adós ellentmond, akkor gáz van egyébként meg a követelés 3%-a illetékként ha ellentmond akkor újabb 3% Felszám:csak akkor ha az összeg tűréshatáron belül van és a cég értéket képvisel a tulajdonosa számára, valamint ha jól dokmumentált a követelés Az ügyvéd nem jutalékérdekelt, használjuk arra amire való, nem fog kimenni és veszekedni az adóssal és az admin kötsgek növekedésében érdekelt Végrehajtó előre kéri a pénzt halvány utalás a korrupcióra Verőlegény: nem csak nem etikus hanem nem is hatékony. Olyan mintha rögtön minden adut kijátszanánk. Érzelmi töltés, gyakran túlmegy a határon az adós megtanul alkalmazkodni a kényszerhitelező stílusához

Adósságbehajtás Cél: pénz lehető legnagyobb részének a legrövidebb időn belül való visszaszerzése (nem erkölcsi vagy etikai bosszúállás) Az adósságtudat helyreállítása - a tartozás tényének kényelmetlenné tétele az adós számára

Adósságbehajtás II. A behajtó viselkedése tükrözi az adós hozzáállását Fokozatosság, bizonytalanság, kiszámíthatatlanság Folyamatos, terhelő, kényelmetlen jelenlét Mindig az embert keressük a cég mögött Gyenge pont megtalálása

Minden egyes nappal, mikor adósa használja az Ön pénzét, vesztesége növekszik!

Köszönjük a figyelmet!