Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Advertisements

A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
Roncz Gábor vezérigazgató
A Jászfényszaru Ipari Park komplex fejlesztése Vállalkozói Klub évindító rendezvénye Jászfényszaru, Polgármesteri Hivatal Díszterme január 27.
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest Magyarság az információs társadalomban Szövetség a Közös Célokért társulás, Felvidék  Az.
Nyilvánossági és tájékoztatási kötelezettségek Ékes Gyula, Váti Nonprofit Kft. Mátészalkai Területi Iroda Információs nap magyar partnerek részére, Békéscsaba.
Felsőfokú egészségügyi oklevelek elismerése
A lions hazai szervezetének megújulása a Civil törvény kapcsán.
10. Tétel Sikeresen működő üzletét az igényeknek megfelelően bővíteni szeretné. Ehhez szüksége van egy üzleti terv elkészítésére. Foglalja össze, hogy.
Az elismerést segítő információforrások Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ Budapest, november 10.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Népfőiskola a helyi tudás megtöbbszörözésére, a településfejlesztés eszközeként Lakitelek, március 26. Lakitelek, március 26.
Elektronikus kérelem benyújtás
Az Európai Unió KKV politikája Mikro-, kis-, és középvállalkozók első országos fóruma Bakodpuszta, május 6. Németh István, Európai Bizottság.
A kereskedelmi és iparkamarák gazdaságszervező szerepének változása Pekó László.
Europe Direct Tájékoztató Központ Budapest ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ ELTE Innovációs nap 2013.
Luxemburg, Málta,Hollandia
Oroszországi befektetési lehetőségek Magyar-Orosz Üzleti Fórum Budapest, október 30. Tóth Imre Tiszteletbeli elnök BKIK, MKIK Magyar-Orosz Tagozat.
A magyar-orosz gazdasági kapcsolatok helyzete és jövője
A H ARMADIK ORSZÁGBELI ÁLLAMPOLGÁROK KÉPESÍTÉSÉNEK ELISMERÉSE Mészáros Gábor október 21.
Az MNB tőkepiaci engedélyezési eljárásai
Pedagógus oklevelek elismerése
Készítette: Hegyesi- Németh Márta MPI Győr, április 29.
A CivilTech program nyújtotta lehetőségek civil szervezetek számára Tóth István, Bács-Kiskun Megyei CISZOK Kecskemét, NCA képzés.
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
Europe Direct Hálózat Magyarország Vedd ki a részed! március 18. Vizsnyiczai Márta Békés Megyei EIP.
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
Budapest, szeptember A villamos energia közszolgáltatás helyzete és szerepe Magyarországon Fő kérdések, aktualitások 2.
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
A Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara
A hazai gázipari társaságok előtt álló feladatok évben Molnár Gábor, az MGE igazgatója DUNAGÁZ Szakmai Nap Dobogókő,
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok Változások A pályázók tájékoztatása,
Megpályázható tevékenységek BM/ /2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap.
Az egyéni vállalkozás.
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben Sopron, február 1. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Bemutatkozik a Magyar-Szlovén Tagozat: a magyar vállalkozások piaci pozíciószerzésének és befektetéseinek elősegítése Fullérné Verger Renáta Magyar-Szlovén.
Kormányszóvivői tájékoztató A fogyasztók biztonságáért Középtávú fogyasztóvédelmi politika Csizmár Gábor államtitkár Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
Elektronikus fizetési meghagyás
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
Az OFA Kht. Civil Műhely Szakmai tanácsadás, információcsere, helyi és regionális foglalkoztatási partnerségek fejlesztése 1.Foglalkoztatási Civil Műhely.
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben május 24. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviselete.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
Készült Európai Migrációs Hálózat Nemzeti Ülésére
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
MIT TUDUNK AZ IFJÚSÁGPOLITIKÁRÓL? Kvíz. ISTEN HOZOTT BENNETEKET EGY RÖVID KVÍZBEN, MELY SOK MINDENRE VONATKOZIK, AMI A FIATALOKAT ÉRINTI...
"Tudás és kompetencia Szakmai képzések az egyenlő esélyű hozzáférésért TÁMOP A-12/ Németh Orsolya alelnök, projektmenedzser Vakok.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK KEDVES MAGYARORSZÁGI BARÁTAINKAT A P&P-KONFERENCIÁN.
TÖOSZ Polgármesternői Tagozat Vitaindító – 2007-re tervezett tevékenységek.
Felsőoktatási Szakképzés
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Hajdú-Bihar megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Kiss Gábor ügyvezető igazgató.
2004. január 27. Hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban Szabó Imre Diákközpont igazgató.
9. Partnerség, érdekérvényesítés, kormányzati-közösségi kapcsolatok.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerepe és feladatai a vállalkozások külpiacra jutásának segítésében, különös tekintettel a vegyeskamarai hálózatra.
AZ ITD HUNGARY ZRT. ÉS AZ ENTERPRISE EUROPE NETWORK VÁLLALKOZÁSOKAT TÁMOGATÓ TEVÉKENYSÉGEI Pólus Program Információs Napok 2009.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen főosztályvezető-helyettes Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
KKV-k külpiacra lépése és finanszírozási lehetőségeik *** A HITA szerepe a kereskedelemfejlesztésben Miskolc, november 13.
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
Bizonyítványok és oklevelek elismerése Magyarországon és külföldön, elsősorban az Európai Unióban Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ.
Nemzetközi kereskedelemfejlesztési lehetőségek Ázsiában European Business and Technology Centre EU-Japan Technology Center EU Korea Industrial Cooperation.
2009.november 30. dr. Szilágyiné Baán Anna titkár.
Polgári perjog előadás
Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ
Előadás másolata:

Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája

hivatalos képviselőkkel rendelkezik több hatalmi struktúránál, valamint a Társadalmi Kamaránál: 1.A Szövetségi Gyűlés házainál 2.Az Elnöki apparátusnál 3.A Kormány apparátusánál 4.A kormányzat gazdasági tömbjét alkotó minisztériumok és hivatalok testületeinél 5.Az Orosz Föderáció Társadalmi Kamarájánál

Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája Jelenleg az oroszországi KIK keretébe tartozik: 1.több mint vállalat és szervezet – a Kamara tagjai területi kereskedelmi és ipari kamara Oroszország minden régiójában 3.több mint 300 olyan vállalat és cég, amelyet a kamarák részvételével hoztak létre és amelyek regionális szinten vállalkozásokat kiszolgáló infrastruktúrát alkotnak szövetségi szintű vállalkozói egyesület 5.a Kamara 18 külföldi képviselete 6.2 vegyes kamara 7.8 külföldi kamarának az oroszországi KIK-nél akkreditált képviselete 8.a külföldi országokkal ápolt külgazdasági kapcsolatok fejlesztésének előremozdítását szolgáló 62 üzleti tanács 9.34 bizottság a vállalkozói tevékenység ágazatai és irányzatai szerint

Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája Az OF KIK részvételével külföldön is jól ismert részvénytársaságokat hoztak létre: 1.«Centr Mezsdunarodnoj Torgovli» 2.«Expocentr» 3.«Szojuzpatent» 4.«Szojuzexpertyiza»

Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája Külföldi cégek képviseleteinek akkreditációja Az akkreditáció (vagyis külföldi jogi személy képviselete megnyitására szóló engedély kiállítása) kérdéseit „Az Orosz Föderáció-beli kereskedelmi és ipari kamarákról ” szóló, július 7-én kelt, számú Szövetségi Törvény 15. cikkelyének 3. pontja szabályozza.

Az Orosz Föderáció 57 városában és településén külföldi cégek több mint 1600 képviselete működik Vlagyivosztok Jekatyerinburg Szentpétervár Moszkva Murmanszk Krasznodar Rosztov-na-Donu Orenburg OmszkNovoszibirszk Norilszk Juzsno-Szahalinszk Habarovszk Irkutszk Petropavlovszk-KamcsatszkijKalinyingrád Szocsi Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája Nyizsnyij Novgorod Szamara Arhangelszk Krasznojarszk

Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája Működő képviseletek elosztása az OF jogalanyai szerint (Moszkva városon kívül )

A Kereskedelmi és Ipari Kamaránál 16 magyarországi cég van akkreditálva MOSZKVA Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája több mint 20 éven át foglalkozik külföldi cégek és szervezetek képviseletei oroszországi akkreditációjával. Az OF KIK-nél több mint 5500 cég akkreditálódott a világ 98 országából. Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája

Fennálló képviseletek elosztódása országok szerint

Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája A külföldi cégek OF KIK-nél akkreditált képviseletei az szeptembere közötti időszakban

Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája Külföldi cégek képviseleteinek akkreditációja •Képviselet Kereskedelmi és Ipari Kamaránál való akkreditációja céljából a külföldi cégnek iratokat kell benyújtania, amelyeknek listája hozzáférhető az OF KIK honlapján – – a „Külföldi cégek/Vízum” linken. •A külföldi cégek képviseletei akkredtációjával kapcsolatos információkat az OF KIK Külföldi Cégakkreditációs Hivatala szakemberi nyújthatnak ingyenes konzultációk keretében a következő címen: , Moszkva, Iljinka u., 6, valamint a következő kommunikációs csatornákon (telefon: , , , fax: ,

Magyar cégek Orosz Föderáció-beli képviselete megnyitása engedélyezéséhez nélkülözhetetlen iratok Külföldi cég Orosz Föderáció-beli képviselete megnyitása engedélyezéséhez (vagyis az akkreditációhoz) nélkülözhetetlen iratok csomagját az számú, nov. 30-i hatályos Kormányrendelet alapján dolgozták ki. 1.Külföldi cég írásbeli nyilatkozata Orosz Föderáció-beli képviselet nyitásáról. 2.A cég alapszabályai, illetve a cég bekebelezéséről szóló szabályzat. 3.A cégbejegyzést tanúsító igazolvány vagy cégkivonat. 4.A cég határozata Orosz Föderáció-beli képviselet nyitásáról. 5.Az oroszországi cégképviselet szabályzata.

6.A bank ajánlólevele. 7.Orosz üzleti partnerek két ajánlólevele. 8.Meghatalmazás a cég Orosz Föderáció-beli képviselete vezetője nevére. 9.Meghatalmazás a cég azon képviselője nevére, aki az Orosz Föderáció-beli képviselet akkreditációja ügyében jár el. 10. Megszabott minta szerint kitöltött adatlap a képviseletről. Külföldi cégek Orosz Föderáció-beli képviselete megnyitása engedélyezéséhez nélkülözhetetlen iratok. Külföldi cég Orosz Föderáció-beli képviselete megnyitása engedélyezéséhez (vagyis az akkreditációhoz) nélkülözhetetlen iratok csomagját az számú, nov. 30-i hatályos Kormányrendelet alapján dolgozták ki.

A fordítás a «TIS INTERNATIONAL» Kft. - az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája mellett működő fordítói irodában készült A TIS INTERNATIONAL a következő szolgáltatásokat tudja nyújtani: •Szinkron és konszekutív fordítás •Írásbeli fordítás bármely nyelvre, bármely témakörben, valamint •Apostille fordítása, közjegyzői hitelesítése és szolgáltatások az apostille gyors kiállítása terén. •Közreműködés okmányok OF KIK révén való legalizálása terén, ami jelentősen megkönnyíti az okirat-kiállítás folyamatát. Elérhetőségek: Tel.: 606 – 7746 ; 737 – 9790 Fax: Cím: Oroszország, , Moszkva, Iljinka u., 5/2, 529. szoba

Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája Külföldi cégek képviseletei akkreditációja A Kamaránál akkreditált képviselet használhatja mindennapi tevékenységében az OF KIK információs készleteit (orosz nyelvűeket: illetve angol nyelvűeket: Többek között használhatja az oroszországi KIK keretében működtetett üzleti információcsere-hálózatot, amelyik információkat tartalmaz orosz és külföldi társaságokról, az általuk előállított árukról, illetve az általuk nyújtott szolgáltatásokról, valamint a felhasználók által a Hálóban közzétett kereskedelmi hírdetésekről és befektetési ajánlatokról.

•Az egyezmény rögzíti a vízumok, beleértve a többszöri beutazásra jogosító, 5 évre szóló vízumok kiállítása rendjét vállalkozók és üzleti körök képviselői számára a fogadó szervezetek közvetlen kérésére. •A másik Fél területére való beutazás célját igazoló okmányként elfogadható a fogadó jogi személy írásbeli beadványa. Az Orosz Föderáció és az Európai Közösség egyezménye vízumok egyszerűsített kiadásáról az Orosz Föderáció és az Európai Unió állampolgárai részére május 25-én írták alá Szocsi városban június 1-én emelkedett jogerőre.

•2010. január 1. és október 31. között a vízumok egyszerűsített kiállításáról szóló, az OF és EU által aláírt egyezmény értelmében az OF KIK közreműködésével 2571 meghívót állítottak ki az Európai Unió állampolgárai számára Oroszországba való beutazáshoz, valamint az EU tagországaiba szóló 133 vízumot oroszországi vállalkozók számára.

Az OF és EU egyezményének 10. cikkelye. Regisztrálási eljárások. •A felek megállapodnak abban, hogy oly gyorsan, amint ez lehetséges, intézkedéseket foganatosítanak a regisztrálási eljárások egyszerűsítése érdekében, aminek köszönhetően az OF és EU állampolgárai számára azonos bánásmódot kívánnak biztosítani azokban a kérdésekben, amelyek a regisztrálási eljárásokra vonatkoznak az OF és a tagországok területén való tartózkodásuk idején.

Az Orosz Föderáció Kereskedelmi és Ipari Kamarája