Közösségi portálok használata

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Fodorné Varkoly Mária. Amit ma feltölt valaki, az több év múlva is elérhető lesz a világhálón! Ezért érdemes vigyázni milyen tartalmakat teszünk.
Advertisements

Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
IKT pedagógusoknak.  Csoportok vagy társadalmi rendszerek ideáltipikus meghatározása, amelyek az egyes tagok közötti szilárd kötődések eredményeként.
A világ leggazdagabb emberei MA A többiek pedig munkát keresnek.
Közösségi oldalak használata
Adatvédelmi elvek és gyakorlat – január Készítette: Dr. Detrekői Zsuzsa.
Keresőoptimalizálás Fizetett hirdetések a keresőkön Fizetett hirdetések tartalmi oldalakon Fizetett helyezések vagy regisztrációk Internetes hirdetések.
A története Hátrányai Előnyei Kvíz Forrásállomány
Statisztikák. Foursquare • 2014 Januári adatok forrás: foursquare.com/about • Több mint 45 millió felhasználó • Több mint 5 milliárd check-in • Több mint.
Generációk - kultúrák : információszolgáltatás A - Z-ig
Közösségi portálok használata
Játék, letöltés... Van –e élet a neten ezeken túl?
Kötelező Önvédelmi Gyakorlatok Nem Csak „Feketeöves Adatvédőknek” Kun Árpád vezető rendszermérnök, CEH Budapest, Január 28.
Bemutatkozik a G-portál. Tartalom I. Elérés, népszerű tartalmak 1. G-Portál: a legnagyobb látogatottságú tárhely szolgáltató (havi látogatószámok éves.
VAM Design Center Magyarország első design központja.
Süveges László Tanárom neve: Szabóné Székely Éva
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
Készítette : Szente Szilvia Felkészítő tanár : Mgr. Spek Krisztina Iskola : Magyar Tannyelv ű Magán Szakközépiskola, Gúta.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Kattints ide!. Kattints bárhova! „A szabadtéri kikapcsolódási lehetőségek rohamos bővülésével vélhetően sokak számára hasznos perifériával rukkolt.
Az irritációs tesztben a kísérletet végző személy egy teljesen tudatánál lévő, mozgásában korlátozott állat, többnyire albínó nyúl, csipeszekkel kipeckelt.
Fent vagy valamelyik közösségi portálon?. A közösségi weboldalak, mint amilyen a Facebook, a MySpace vagy az iwiw, az oldalukon megjelenő reklámokból.
Felhasználói tartalmak A kötöttségek nélküli publikálási lehetőségek kinyíltak Web2.0-ás technológia: Tovább bővült a lehetőségek tárháza Egyszerű publikációs.
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
Közösségi portálok használata
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézménye
Informatika verseny január 25. Hunyadi János Gimnázium
Közösségi portálok használata
Nevem: Tóth Nándor Témám: Közösségi portálok használata
Közösségi portálok ajánlott használata
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata, avagy útmutató a helyes alkalmazáshoz
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Napjaink háttértárolói Készítette: Székely Dávid 9. C Felkészítő tanár: Bálint Péter műszaki tanár Iskola: Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Jendrassik.
Megújuló energiák Készítette: Tenke Rita
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
A közösségi portálok használata. (Etikett,veszélyek…)
A GIMP képszerkesztő program bemutatása (Szűrők alkalmazása)
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Napjaink háttértárolói
Online közösségi hálózatok: új eszköz az innováció terjedésének és rendszereinek feltérképezésére új eszköz az innováció terjedésének és rendszereinek.
Közösségi oldalak használata
Az iWiW platform Szabó Márton Origo Zrt.. Az iWiW számokban 4,3 millió regisztrált felhasználó Napi 1,2 millió egyedi felhasználó Az összes regisztrált.
Közösségi weboldalak és az alumni szervezetek DPR Szakmai Klub I. Hain Ferenc - DPR Szakmai Klub http./
Gyermekek a Facebookon Cseh Gabriella Budapest Szeptember 25.
IWiW – második hullám Simó György T-Online Magyarország Zrt, vezérigazgató.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
MTA Regionális Kutatások Központja Magyar-szlovák agglomeráció Pozsony környékén - Közszolgáltatás fejlesztési hálózat Pozsony határon átnyúló agglomerációjában.
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
SIKERES KAMPÁNYSTRATÉGIÁK KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA REKLÁMOK ÉS PSZICHOLÓGIA Kincsesné Vajda Beáta Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar.
Blogok keresése, keresőoptimalizálás, Google Webmaster Tools
Közösségi portálok használata
Szigethy Attila "Magyar vagyok: lelkem, érzésem örökséget kapott, melyet nem dobok el..."
5 tetraéder hálózatából álló tudományos segédeszköz tudományos modell, vállalati alkalmazás Pató Gáborné Dr. Szűcs Beáta, egyetemi docens Dr. Kovács.
Ingyenes,Multi funkcionális tűzfal szoftver
A GIMP képszerkesztö program bemutatása
Facebook A facebook amerikai alapitasu ismeretsegi haloyat,amely februar 4.-en kezdte mukodeset. Eredeti neve a THEFACEBOOK Volt.
Ez az én művem: Papercraft
Nvidiá-ról Kattints rá Nvidiá-ról Kattints rá Amd-ről Kattints rá Amd-ről Kattints rá Videokártyákról, Kattints rá Videokártyákról, Kattints rá Kérdések.
Social Media 2015-ben, üzleti szemmel - avagy merre tart a közösségépítő világ? Kulcsár István Róbert 1.
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
Készítette: Peterdi Panna. Tartalom 1.Története 2.Felhasználói 3.Videó+film 4.Előnyei 5.Hátrányi.
TÁMOP /1-2F Modern informatikai eszközök Közösségek az interneten Papp Szabolcs 2009.
A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Wekerle.
Politika a hipermédiában – web kettes techno-forradalmak
Előadás másolata:

Közösségi portálok használata Baranyi Tibor Felkészítő tanár: Lázár Péter Intézmény neve: Orosháza Város Általános Iskolája és Pedagógiai Szolgáltató Intézménye Vörösmarty Mihály Tagintézmény Intézmény címe: 5900 Orosháza, Vörösmarty u. 4.

Tartalomjegyzék Története Veszélyek Telefonszám megadása Gyerekeknek adják ki magukat a pedofil felnőttek Üzenőfal Üzenőfal II. Mégis mit adjunk meg?

Legnépszerűbb oldalak

Története 1995-ben tűnt fel az amerikai weben a Classmates.com, mely segítségével az emberek megtalálhatták egymást. Az oldal azóta folyamatosan működik, jelenleg a harmadik leglátogatottabb közösségi oldal az Egyesült Államokban. 1996-ban a Harvardon és a MIT-n végzett egyetemisták hozták létre a PlanetAll közösségi hálózatot, ahol a felhasználó megtalálhatta ismerőseit. A másfélmillió felhasználóval bíró hálózatot 1998-ban vette meg az Amazon, majd néhány funkcióját beépítve saját közösségi szolgáltatásai közé, sokak bánatára 2000-ben bezárta.

Látogatottság Öt különböző hálózat látogatotsága, ami kezdetben a myspace.com majd a facebook vette át a vezető szerepet.

Története II. 2003-ban és utána egymás után születnek a közösségi hálózatok. Ekkor hozta létre Tom Anderson a MySpace-t és onnan is tudjuk, hogy az oldal mára már a 230 milliomodik felhasználón is túl van, hogy Tomnak minden MySpace felhasználó ismerőse - így a világ legnagyobb virtuális baráti körével bír. 2004-ben pedig a Facebook jelent meg. A Facebook amerikai alapítású ismeretségi hálózat, amely 2004. február 4-én kezdte működését. A világ egyik legnagyobb ismeretségi hálózata, 2011 januárjára már több, mint 600 millió regisztrált felhasználóval működik. A rendszer használata ingyenes, csatlakozni hozzá meghívás nélkül, egyszerű regisztrálással lehet, szemben a meghívásos magyar iWiW-vel.

Telefonszám megadása Főleg alsós, kis korú gyerekek számára nagyon veszélyes. Mindenféle reklém hirdetéssel felhívhatnak. Olyan ismerős, ismeretlen elér aki csak kihasználni akar, miközben ezek felül pedofilok veszélyének van kitéve.

A csevegés is veszélyes lehet Különböző kérdéseket tesznek fel. Hol – kivel laksz? Mentek valahova a hétvégén? Hova mentek nyaralni? Mikor vagy egyedül otthon? Ezek a kérdések mind a betöréshez szükségesek!

Üzenőfal Céljai: nagy tömegnek, rövid üzenet átadása. Általában kevésbé fontos! Nagyon sok értelmetlen bejegyzést találunk rajta, tele helyesírási hibákkal pl.:

Üzenőfal II. Előnye, hogy kevésbé irritáló mint a körlevél, nem a felhasználó kapja. Nem zaklató Minden ismerős látja: Könnyen alakulhatnak ki konfliktusok (fórum) Pl szegedi tanárok iwiwes beszélgetése: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/fegyelmi_vizsgalatok_indulnak_a_ciganyozo_tanarok_ellen/2074017/ Néha összekeverik a privát beszélgetéssel!

Mégis mit adjunk meg? Bármilyen E-mail cím Lakcím Megye Város Azért jobb az e-mail mert le bírjuk tiltani a különböző spammerek kéretlen emailjait, nem zaklatnak különböző hirdetésekkel.

Amit semmiképp ne vegyün fel az adatlapunkra: Lakcím Telefonszám Bankszámlaszám Provokáló fénykép

Kompromitáló felvételek

Munkahely A mai világban a munkáltató megnézi a munkás adatlapját.

Köszönöm figyelmüket!

http://www. google. hu/imgres. imgurl=http://2. bp. blogspot http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://2.bp.blogspot.com/_IU2agemvRuk/TROWRt5S40I/AAAAAAAAAH0/vcPyLRzRGQ4/s1600/myface-facebook.jpg&imgrefurl=http://takcscsab.blogspot.com/&usg=__ZRqjLX5QQK5nwS135mhNl3BmfrM=&h=942&w=1229&sz=143&hl=hu&start=0&zoom=1&tbnid=TTA-qnZN34TbUM:&tbnh=144&tbnw=188&ei=ahA_Tdb2BIK1tAaKotzTBA&prev=/images%3Fq%3DFacebook%26um%3D1%26hl%3Dhu%26sa%3DN%26biw%3D1280%26bih%3D831%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=360&vpy=457&dur=778&hovh=196&hovw=256&tx=134&ty=99&oei=ahA_Tdb2BIK1tAaKotzTBA&esq=1&page=1&ndsp=23&ved=1t:429,r:13,s:0 http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://static.168ora.hu/db/07/1F/logo-iwiw-hu-d0000871Fce958e9c48e0.jpg&imgrefurl=http://www.168ora.hu/dolcevita/megujul-az-iwiw-szerda-hajnalban-34575.html&usg=__cWylpvxYSAyBO-SE5dTcr1eTlhA=&h=154&w=250&sz=8&hl=hu&start=0&zoom=1&tbnid=Yplf0DGRmNeVDM:&tbnh=105&tbnw=170&ei=SBE_TaDtLsKCswatw73oBA&prev=/images%3Fq%3Diwiw%26um%3D1%26hl%3Dhu%26biw%3D1280%26bih%3D831%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=897&vpy=158&dur=540&hovh=123&hovw=200&tx=135&ty=97&oei=SBE_TaDtLsKCswatw73oBA&esq=1&page=1&ndsp=23&ved=1t:429,r:4,s:0 http://www.cod7.hu/black-ops-gepigeny/ http://library.thinkquest.org/07aug/01688/PhotoAlbum.html http://www.msnfan.hu/msn-animaciok.html http://propeller.hu/technika/81615-kozossegi-portalok-veszelyei http://www.prherald.hu/cikk2.php?idc=20090227-082522&id2=elso&idl= http://www.intermatrix.hu/common http://szocial.blogspot.com/2008/05/kzssgi-hlzatok-trtnete.html http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=36209&a_id=764210&h_id=117739

http://gaspar.blog.hu/2010/11/24/facebook_aldas_vagy_atok_1 http://www.napiszar.com/ http://www.privatbankar.hu/frisshir/hircentrum/ujit_a_takarekpont_itt_a_vilagitos_bankkartya_77549 http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://m.blog.hu/az/azokacesek/image/telefon.jpg&imgrefurl=http://azokacesek.blog.hu/&usg=__rJ6Jpy4UFje7sv331PkbzfJCqas=&h=377&w=300&sz=26&hl=hu&start=0&sig2=n_r3a7MlPVffLD6j5gvP6g&zoom=1&tbnid=Yai62Gw9x2NxLM:&tbnh=158&tbnw=126&ei=VZFATZfxMoKxtAaru9nrBA&prev=/images%3Fq%3DTelefon%26um%3D1%26hl%3Dhu%26biw%3D1280%26bih%3D831%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=144&oei=VZFATZfxMoKxtAaru9nrBA&esq=1&page=1&ndsp=25&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=22&ty=61 http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://1greengeneration.elementsintime.com/wp-content/uploads/2009/04/no_spam.png&imgrefurl=http://1greengeneration.elementsintime.com/%3Fp%3D1044&usg=__5x_wl1_4n-kej718rbYrm-i1wao=&h=400&w=400&sz=58&hl=hu&start=0&sig2=jnHcL7QHlmHn3_vH88zBBQ&zoom=1&tbnid=4DByuj25htoo6M:&tbnh=168&tbnw=168&ei=5JBATeXoJ8mztAadkeTjBA&prev=/images%3Fq%3DSpam%26um%3D1%26hl%3Dhu%26biw%3D1280%26bih%3D831%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=331&vpy=279&dur=354&hovh=225&hovw=225&tx=121&ty=88&oei=5JBATeXoJ8mztAadkeTjBA&esq=1&page=1&ndsp=24&ved=1t:429,r:7,s:0 http://www.civishir.hu/upload/image/iwiw_felhasznalo.jpg http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSDWZcSiHMV1_rUSw4ZR_l32l7bSsSqLl_YgW3OnogiL8SQ2l5q http://www.iconarchive.com/show/social-networking-icons-by-deleket/Classmates-Com-icon.html