Internetbankok Magyarországon

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Urbán Ferenc Ábel: A KIR megújítási lehetőségei
Advertisements

Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
FÓRUM A KORMÁNYZATI PORTÁLON FÓRUM A KORMÁNYZATI PORTÁLON MEH – EKK * Kopint Datorg Rt. Tartalommenedzsment Divízió 2006.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
INTERNET BANK A FEJLŐDÉS ÚTJÁN Juhász Róbert Elektronikus Banki Igazgatóság.
A Fővárosi Önkormányzat civil stratégiája
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Tájékoztató a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központról
Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Kormányzati Eseménykezelő Központ
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
1 Munkáltatók részére nyújtott szolgáltatások Az eEurope-2005 megvalósítása közszolgáltatásainak (e-gov) Magyarországon A lakossági- és üzleti szféra felé.
a Szolgáltató Állam kialakításához vezető út
A kormányzat szerepvállalása a kibervédelemben Dr. Rétvári Bence államtitkár Változó környezet, változó biztonság - Kiberfenyegetések kihívásai napjainkban.
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
A közszféra és a vállalkozások együttműködése a kormányzati munka hatékonyságának javítása érdekében május 9. Joint-Venture Szövetség.
Kulturális értékek digitalizálása az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dippold Péter.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Az EU oktatási és képzési rendszerének célkitűzései
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”
Elektronikus kormányzat
Közigazgatási technológia
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság V. Vándorgyűlése Az ipar szerepe a regionális fejlődésben Alternatívák a regionális innovációs rendszer továbbfejlesztésére.
Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) – egészségügyi és szociális vonatkozások: Az Egészségügyi és Szociális Ágazati Információs Stratégia (MITS-ESZ)
ORFK PORTÁL On-line bejelentések rendszere
Kutatás Üzleti Információ Informatika 1081 Budapest, Csokonai u 3. Telefon: Fax: Az e-kormányzat és az elektronikus.
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
| június 27. | MKT vándorgyűlés E-kormányzat és versenyképesség Dr. Paál Péter MKT Informatikai Szakosztály Vezérigazgató, IBM Magyarország.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
A Safer Internetplus Program célja és területei eContentplus és Safer Internetplus Nemzeti Információs Nap Budapest, április 18. Simor Gabriella,GKM.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Magyar Controlling Egyesület Szombathely, október Keringer Zsolt MCE Konferencia 2008 A controlling gyakorlata ASP alapú közigazgatás lehetőségei.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Az NFT társadalmi egyeztetése civil szemszögből Civilek a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyilvánosságáért - CNNy Pécs, március 23.
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat (EKG) – a Központi Elektronikus Szolgáltató Rendszer alapinfrastruktúrája
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Információs társadalom a javuló esélyekért Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002.
Elektronikus Közigazgatás Operatív Program ( )
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Budapest, december 6.1/12 A kistérségi rendszerépítés helyi tervezésének és módszertani támogatásának új hangsúlyai Dr. Németh Jenő IDEA Kistérségi.
A nemzeti hálózat ma 1887 működő végpont 1430 kiképzett eTanácsadó 19 megyei központ.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
„2007 a médiaszabályzás kezdete” 12. Televízió és hangtechnikai konferencia Budapest, május 2-3. Dr. Sarkady Ildikó MeH, Médiapolitikai Főtanácsadó.
Az UNESCO programja UNESCO Information for All Program (IFAP, I4-all) Az ismeretterjesztés és az élethosszig tartó tanulás előmozdítása érdekében könyvtárosok,
Egészség – EU Az Európai Unió közegészségügyi portálja C2 csoport – Egészségügyi tájékoztatás Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatóság.
IKTA-FÓRUM Fehér Éva Projektmenedzser Budapest IKTA-2000 Négyrétegű Regionális Információs Rendszer tervezése és fejlesztése DARFT Informatikai.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény tervezete
Az Európai Unió Információs-társadalom politikája
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
prezentációja A bemutató és annak tartalma a HT ZRT szellemi terméke!
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

Internetbankok Magyarországon Magyarország.hu Kormányzati Portál - Internet alapú közkapcsolatok és közszolgáltatások Bódi Antal Kopint-Datorg Rt. Kormányzati Portál Divízió Budapest, 2003. október 16. Internetbankok Magyarországon

Magyarország.hu – Kormányzati Portál A SZOLGÁLTATÓ ÁLLAM A modern közigazgatásnak folyamatosan kell választ adnia a kor kihívásaira Az internet új lehetőséget nyit az állam és az állampolgár viszonyának átformálására, az állampolgárok az intézmények és a gazdaság számára A szolgáltató állam kialakítása megfelelő internetes felületet igényel Az internetes állami szolgáltatások: az információ, az interakció, a tranzakció és a transzformáció   Magyarország.hu – Kormányzati Portál

ICT szerepe, fejlettsége Jelenlét Interakció Tranzakció Transzformáció Szervezeti rés: Korábban elszigetelten működő közigazgatási szervek együttműködését igényli. Félelem rés: A statikus jelenlét után az online interakcióra történő áttérés biztonsági kérdéseket vet fel és tanulási feladattal jár. Átalakulási rés: Az ügyfélközpontú gondolkodás, a közigazgatási kooperáció, az információ-megosztás és a felelősségi pontok átalakítása komoly ellenállást szül. Magyarország.hu – Kormányzati Portál

Az internetes szolgáltatások jellege Jelenlét: pusztán statikus információk érhetők el az e-kormányzati szolgáltatásokkal kapcsolatban egy vagy több online felületen. Interakció: elemi funkciók megjelenése az e-kormányzati webkikötőkön, legfőbbképpen keresőmotorok, letölthető űrlapok, keresztcsatolások, e-mail címek formájában. Tranzakció: az első önkiszolgáló alkalmazások elkülönült megjelenése (a háttérben különböző közigazgatási szervek csapatmunkájával), majd a fejlett tranzakciós portálok (az online tranzakciók integrált szolgáltatáscsomagban való megjelenése), vagyis az ún. “egyablakos” módszer. Transzformáció: egyetlen központi (online) felületen keresztül megvalósuló komplex szolgáltatásegyüttes, mely átlátható kormányzati rendszert biztosít az állampolgárok számára, s amelyben kiszélesedik a szolgáltatások elérését lehetővé tévő csatornák száma. Magyarország.hu – Kormányzati Portál

Magyarország.hu – Kormányzati Portál A KORMÁNYZATI PORTÁL KÜLDETÉSE A portál a legalkalmasabb eszköz arra, hogy a közigazgatási intézmények az állampolgárokkal és más szervezetekkel az Interneten tudjanak rendszeres kapcsolatot fenntartani. Elsősorban a lakosság számára biztosít tájékozódási lehetőséget a legfontosabb kérdésekben. Lehetőséget biztosítunk az állampolgároknak, hogy hozzászóljanak a közélet és a politika eseményeihez, hogy az államigazgatástól segítséget kapjanak egyéni problémáik megoldásához.   Magyarország.hu – Kormányzati Portál

Magyarország.hu – Kormányzati Portál HÍREK Tárgyszerű információk első kézből Exkluzív interjúk Államigazgatási- közigazgatási portrék Magyarország.hu – Kormányzati Portál

Magyarország.hu – Kormányzati Portál PÁRBESZÉD – E-DEMOKRÁCIA KÍSÉRLET A valós állampolgár és hivatal találkozási pontja Kormányzati vezetők és szakértők véleménykérési terepe A hozzászólók egymást minősítik A fórum szabályait együtt formáljuk a hozzászólókkal Magyarország.hu – Kormányzati Portál

Magyarország.hu – Kormányzati Portál ÜGYINTÉZŐ A korábbi „e-kormányzat.hu” értékes tartalma Interakciós szolgáltatások (virtuális okmányiroda) Magyarország.hu – Kormányzati Portál

Magyarország.hu – Kormányzati Portál EURÓPAI UNIÓ tallózó (társmédia), naptár tagországok és jelöltek pályázatok a legbővebb magyar és nemzetközi eu-linkgyűjtemény tanácsadó eu-lexikon, az intézmények és az alapdokumentumok Magyarország.hu – Kormányzati Portál

Magyarország.hu – Kormányzati Portál ORSZÁGINFÓ Többnyelvű referencia Államrendszer, történelem Kultúra, gazdaság, külpolitika Magyarország.hu – Kormányzati Portál

Magyarország.hu – Kormányzati Portál Hogyan tovább? Magyarország.hu – Kormányzati Portál

E-kormányzat Stratégia és Programterv Miniszterelnöki Hivatal Elektronikus Kormányzat Központ

Magyarország.hu – Kormányzati Portál

Magyarország.hu – Kormányzati Portál x. ábra – Kritikus e-kormányzati képességek Magyarország.hu – Kormányzati Portál

Magyarország.hu – Kormányzati Portál x. ábra – Átfogó e-kormányzati programok Magyarország.hu – Kormányzati Portál

1. Alapinfrastruktúra Kiépítése Átfogó Program   1. Alapinfrastruktúra Kiépítése Átfogó Program Célkitűzés Az elektronikus kormányzat alapjainak lerakása. Leírás A fizikai infrastruktúra kialakítása, amelyen keresztül az e-kormányzat szolgáltatásai elérhetőek, intézményei egymással kommunikálnak. Ezen belül: oElektronikus Kormányzati Gerinc kialakítása és a kormányzati szervek csatlakoztatása. o Kormányzati elektronikus aláírás rendszer (PKI) kialakítása. o Egységes kormányzati címtár és levelező rendszer kialakítása. Ø Szükséges szabályozások megteremtése. Ø Kormányzati dolgozók tájékoztatása és informatikai oktatása. Alprogramok 1A./ Elektronikus Kormányzati Gerinc (EKG) alprogram 1B./ Elektronikus Aláírás alprogram 1C./ Címtár és Levelező Rendszer alprogram 1D./ E-képességek oktatási alprogram Magyarország.hu – Kormányzati Portál  

2. eSzabályozás Bővítése Átfogó Program Célkitűzés Az elektronikus működéshez, ügyfélkezeléshez és adatkezeléshez szükséges szabályozási környezet továbbfejlesztése. Leírás Ø E-kormányzati irányelvek és ajánlások kiadása. Ø Eljárási és adatvédelmi szabályozások módosítása. Alprogramok 2A./ E-kormányzati irányelvek alprogram 2B./ Eljárási szabályozások alprogram 2C./ Transzparencia alprogram Magyarország.hu – Kormányzati Portál

3. eHatékonyság Építés Átfogó Program Célkitűzés A kormányzati működés hatékonyságának növelése az elektronikus kormányzati eszközök alkalmazásával. Leírás ØA kormányzati működést támogató rendszerek, tartalmak és szolgáltatások fejlesztése. Ø Kormányzaton belüli rendszerek és alkalmazások integrációja (adat-hang integráció, ágazati rendszerek összekapcsolása, szervezeti önálló rendszerek kiváltása központi alkalmazásokkal). Ø Nyílt forráskódú fejlesztések támogatása. Ø Elektronikus közbeszerzési rendszer kialakítása. Alprogramok 3A./ Elektronikus közbeszerzés alprogram 3B./ Infrastruktúra integráció alprogram 3C./ Tudásmenedzsment alprogram Magyarország.hu – Kormányzati Portál

4. eSzolgáltatások Átfogó Program 1/2 Célkitűzés Az ügyintézéshez szükséges, a társadalmi csoportok igényét kiszolgáló és a transzparens államot támogató elektronikus rendszerek, tartalmak és szolgáltatások kialakítása. Leírás ØKormányzati portál továbbfejlesztése. ØKöztársasági Ügyfélkezelő Központ infrastruktúrájának kialakítása. ØElektronikus fizetési rendszer kialakítása. ØElektronikus aláírás biztosítása társadalmi csoportoknak e-kormányzati ügyintézéshez és szolgáltatásokhoz. ØEsélyegyenlőséget biztosító szolgáltatások és támogató rendszerek kialakítása. ØDemokratikus állampolgári részvételt és a kormányzat átláthatóságát támogató rendszerek fejlesztése. Magyarország.hu – Kormányzati Portál

4. eSzolgáltatások Átfogó Program 2/2 Alprogramok 4A./ Kormányzati Portál alprogram 4B./ Köztársasági Ügyfélkezelő Központ alprogram 4C./ Elektronikus fizetés alprogram 4D./ Esélyegyenlőség alprogram 4E./ eDemokrácia alprogram Magyarország.hu – Kormányzati Portál

5. eTudás Fejlesztés Átfogó Program Célkitűzés A központi kormányzati szervek ügyfélorientált gondolkodásának erősítése, dolgozói ügyfélmenedzsment képességek fejlesztése, a kormányzati intézmények közötti együttműködés javítása, esetleg szükséges új szervezeti egységek kialakítása. Leírás ØTudatosság-növelő és motivációs program lebonyolítása, ügyfélkezelési tudás építése. ØKormányzatok közötti együttműködést erősítő programok (csapatépítés) lebonyolítása. ØKöztársasági Ügyfélkezelő Központ intézményi hátterének kialakítása. Alprogramok 5A./ Intézményi kooperáció alprogram 5B./ Ügyfélmenedzsment alprogram Magyarország.hu – Kormányzati Portál

6. EU Integráció Átfogó Program Célkitűzés Azon feltételrendszer megteremtése, hogy a kormányzati intézmények elektronikusan tudjanak kapcsolatot tartani és együttműködni az EU szervezeteivel. Leírás ØA kormányzati gerinchálózat kapcsolódása az EU hálózatához. ØRészvétel az EU e-kormányzati programjaiban és szervezeteiben. ØReleváns e-kormányzati EU-s szabályozások és irányelvek átvétele. ØTájékoztatás nyújtása a kormányzati intézményrendszeren belül. Alprogramok 6A./ Összekapcsolódás alprogram 6B./ Együttműködés és harmonizáció alprogram Magyarország.hu – Kormányzati Portál

Bódi Antal bodi.antal@portal.kopdat.hu Köszönöm figyelmüket! Bódi Antal bodi.antal@portal.kopdat.hu