HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bejelentkezés után Menüsor, ahol megtaláljuk a hirdetés feladásához szükséges főbb pontokat.
Advertisements

Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost bemutatása Oktatóprogram.
Windows OS Ambrus Attila 2010 Vay Ádám Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium Rendszergazda.
E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK
Önkormányzati információs rendszer
Főbb változások, újdonságok
Az ILIAS rendszer a következő címeken érhető el:
FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer
Az Internet adta lehetőségek
Windows SharePoint Services 3.0
A vevői igényekre formált informatikai innováció
A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata A Google segítségével, a drseres.com domain keretein belül létrehoztunk egy online virtuális intranet.
Az Exchange/Outlook rendszer n Ebben a részben az olvasó megismerkedik – Az Exchange serverrel – Az Outlook 97 csoportmunka szoftverrel.
Bevezető a tartalomjegyzékek használatába j majd a tanfolyam elindításához nyomja le az F5 billentyűt, vagy kattintson a Diavetítés > Az elejétől gombra.
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
Hálózati architektúrák
Dr. Török Béla Általános Iskola 1142 Bp. Rákospatak utca 101.
CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Szoftverfejlesztés eredményei Közös szervezetmenedzsment.
E-NAPLÓ Szabó László.
Tisztaszoftver a gyakorlatban
Közigazgatási Reform Programok IH dr. Bálint Ákos főigazgató ÁROP és EKOP Félidőben 2:0 Dr. Bálint Ákos főigazgató KRPIH - NFÜ Budapest, április.
Internetes böngészőprogram használata, beállításai
A Tudásközpont levelezőrendszerének rövid bemutatása
Nagyvállalati projektmenedzsment GTM szeminárium sorozat A Microsoft nagyvállalati projektmenedzsment megoldása Előadó:Kőnig Tibor
Dokumentumkezelés. A 2007-es Microsoft Office rendszer dokumentumkezelési szolgáltatásai Kőnig Tibor szakmai vezető Microsoft Magyarország
Előadó: Kárpáti Péter Üzleti folyamatvezérlés nagyvállalati környezetben (BizTalk Server 2004, Office InfoPath 2003 és Windows.
Elemzés az Office alkalmazásokkalMegjelenítés és csoportmunka az Office kiszolgálókkalHáttérszolgáltatások  az adatkapcsolatok, az Excel Services és.
Sokoldalú, de egyszerűen kezelhető, magyarul beszélő eszközök Hatékony, de a háttérben maradó folyamatok Biztonságos tárolás, hatósági megfelelőség Sokoldalú,
Microsoft® Lync™ 2010 Meghatalmazás – oktatás
Informatikai alapszoftverek
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Megújul a Sulinet Könczöl Tamás osztályvezető
Információ és kommunikáció Szilágyi András. Követelmények A cd-n az anyag a következő részeket fedte le: Kliensprogramok, letöltés-vezérlők Kliensprogramok,
Felhasználók azonosítása és jogosultságai, személyre szabás Borsi Katalin és Fóti Marcell NetAcademia Oktatóközpont.
Outlook 2003 Második rész.
Hálózat kiépítésével lehetőségünk nyílik más számítógépek erőforrásainak használatára. Osztott háttértár használat: egy számítógép merevlemezének megosztásával.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Microsoft Office Power Point 2003 segítségével
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Folyóirat-figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Keresési figyelő létrehozása Oktatóprogram.
A tolnasport.hu honlap adminisztrációja Készítette a Tolna Megyei Sportszövetségek Szövetsége a Nemzeti Civil Alapprogram NCA-DP-10-D pályázata keretében.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Lync 2013 – Rövid összefoglalás
Web-alapú humán lekérdező rendszer
Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra
Az NVU webszerkesztő program
Városi Rendészeti Program. Mi a Városi Rendészeti Program célja?  Az Önkormányzat Közterület felügyeletének munkáját segítse azáltal, hogy egy közös.
Oktatóprogram Saját EBSCOhost oktatóprogram
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Készítette: Földi Gergely Felkészítő: Antal Zoltán Szentpéterúri Általános Iskola Szentpéterúr, Kossuth Lajos Utca 13. Kedvenc szerkesztő szoftverem.
e-Portfólió bemutatása hallgatók számára
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa terv keretében valósul meg. Számítógép- hálózatok dr. Herdon Miklós dr. Kovács György Magó Zsolt.
Operációs Rendszerek gyakorlat Rövid András
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Grafikonok Szabó László 2009.
A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül.
Web alapú humán lekérdező rendszer
Webáruház rendszerek Reisz Péter G-3S
Csoportmunkát támogató szoftverek
Kimutatás-pivot tábla, Excel 2010
Kísérleti magyar webarchiválási program A könyvtárak szerepe
Az Endnote bibliográfia adatbázis-kezelő szoftver alapvető használata Skultéti Attila
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
A JaDoX, mint repozitórium szoftver
A csoportmunka eszközei
Informatika Oktató: Katona Péter.
Web alapú humán lekérdező rendszer
50 időt megtakarító Outlook-billentyűparancs
Előadás másolata:

HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS Bemutató Készült az Új Magyarország Fejlesztési terv Államreform Operatív Program „Polgármesteri Hivatalok Szervezetfejlesztése” Pályázat „Hidasnémeti szervezetfejlesztéséről” ÁROP 1.A.2/A kódszámú pályázat keretében 2009

Belső csoportmunka portál

Főbb funkciók 1/2 •Vitafórum •Hírek kezelése •Belső dokumentumtár jogosultságkezeléssel •Interaktív felmérések •Képtár •Projekttár, feladatokkal •Naptár

Főbb funkciók 2/2 •Wiki •Partnerlista (CRM modul) •Felhasználókezelés, Admin modul •Egyéb funkciók –Hivatkozáslista –Egyéni lista –Egyszerű lap – értesítés

A rendszer elindítása A rendszer indítása után a képernyőn a bejelentkezési oldal jelenik meg, ahol a saját felhasználói adatainkat adhatjuk meg. Amennyiben nincs még felhasználónevünk, a webhely felügyelőjétől kérhetünk.

A rendszer elindítása Bejelentkezés után a főoldal jelenik meg

Vitafórum

•A vitafórum bizonyos kérdések hírcsoportszerű megvitatására szolgál. •Lehetővé teszik a hozzászólásláncok kezelését, biztosítva, hogy csak a jóváhagyott hozzászólások jelenjenek meg.

Vitafórum Új elem hozzáadása

Hírek kezelése Hírek, állapot és egyéb rövid információ közzétételéhez hirdetményt hozhat létre.

Hírek kezelése Új hír létrehozása

Belső dokumentumtár jogosultságkezeléssel

A dokumentumtár segítségével dokumentumokat és egyéb fájlokat oszthat meg más felhasználókkal. A dokumentumtárak lehetővé teszik a mappák használatát, a verziószámozást, valamint a kivételt.

Belső dokumentumtár jogosultságkezeléssel •Mappák használata: a különböző típusú dokumentumok különböző mappába tölthetők fel. •Verziószámozás: a dokumentum módosításakor automatikusan letárolásra kerül a dokumentum előző verziója is, mely a későbbiekben visszakereshető és elérhető. •Kivétel: a felhasználó kiveheti az adott dokumentumot, megtekintheti és módosíthatja is, majd visszateheti azt. A kivétel alatt a többi felhasználó értesül a kivételről.

Interaktív felmérések Körkérdés intézéséhez a webhely felhasználóihoz felmérést hozhat létre.

Interaktív felmérések A felmérésekkel gyorsan létrehozhatja a kérdéseket, továbbá meghatározhatja, hogy a felhasználók miként adhatják meg válaszaikat. A felmérésre adott válaszok kiértékelhetők, azokból kimutatás készíthető.

Képtár A képtárak olyan speciális szolgáltatásokat kínálnak a képek kezeléséhez és megjelenítéséhez, mint a miniatűrök, a letöltési beállítások és a diavetítés.

Képtár A képtár menü segítségével a feltöltött képek mappákba rendezhetők

Projekttár, feladatok

•Feladatok: a csoport által elvégzendő munkaelemek követése •Projektek: projekttevékenység-lista létrehozásával grafikus alakban (Gantt-diagrammal) ábrázolható a saját vagy a csoport által elvégzendő munkaelemcsoport. •Problémakövetés: a problémákat felmerülésüktől egészen a megoldásig nyomon követheti, kijelölheti a felelősöket, megadhatja a prioritásukat és így tovább.

Naptár A közelgő értekezletek, határidők és egyéb fontos események naptáralapú nézetének megjelenítéséhez naptárlista hozható létre.

Naptár A naptár és a Windows SharePoint Services szolgáltatással kompatibilis esemény-nyilvántartó programok között az információ megosztható

WIKI

•Egymáshoz kapcsolódó Wikilapok gyűjteménye hozható létre a Wikilapok tárának létrehozásával •Ezek a laptárak képek, táblázatok, hivatkozások és wikialapú hivatkozások használatát is lehetővé teszik

Partnerlista (CRM)

•A csoporttal együttműködő személyekhez, például az ügyfelek és a partnerek adatainak kezeléséhez névjegyalbum listák hozhatók létre. •A névjegyalbum lista és a Windows SharePoint Services szolgáltatással kompatibilis névjegykezelő programok között megosztható a szükséges információ.

Felhasználó-kezelés admin modul A csoportmunka portál felhasználóit karbantarthatók a funkció segítségével

Egyéb funkciók •Hivatkozáslista •Egyéni lista •Egyszerű lap • értesítés

Egyéb funkciók Hivatkozáslista Weblapokra vagy más erőforrásokra mutató hivatkozások megosztásához hozzon létre hivatkozáslistát.

Egyéb funkciók Egyéni lista Saját oszlopok megadásához lehet egyéni listát létrehozni. A lista weblapként nyílik meg, és lehetővé teszi elemek egyenkénti hozzáadását és szerkesztését.

Egyéb funkciók Egyszerű lap Amennyiben egyszerű weblapot kíván hozzáadni a webhelyhez, hozzon létre egyszerű lapot. A lapot szöveg, képek és táblázatok hozzáadásával módosíthatja a böngészőprogram használatával.

Egyéb funkciók értesítés A dokumentumtár és egyéb listáknak eseményhez köthető funkciói segítségével megadható, hogy egyes könyvtárak, vagy fájlok kivételéről, módosításáról egyes felhasználók automatikus értesítést kapjanak.

Köszönjük figyelmüket! InterMap Kft Bp., Viharhegyi út 19/c. Tel.: Web: