Zene: Mireille Mathieu & Alain Barriere - Tu t'en vas.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..
Advertisements

Híres épületek a Reformkorban
Készítette: Albert Krisztina
K A Z A H S Z T Á N ÚJ FŐVÁROSA M Á N O V O U.
Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett.
Manhattan a sivatagban
Zene: John Lennon - Imagine London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak.
Reneszánsz Magyarországon
PÓTVIZSGAANYAG 10.A. Magyarország 1985-ben csatlakozott a Világörökség Egyezményhez és júniusa óta már nyolc világörökségi helyszínnel képviselteti.
NYON 1.
Németország és tartományai
Koppenhága.
„s gondold hozzá e bús regét” Felvidéki várak
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
A POLGÁRI DEMOKRÁCIA MODELLJEI, III.
Split Dalmácia központja
Nyugat-Európa kapujában
A BENELUX államok.
Budavári Palota funkciójának, struktúrájának fejlesztése
FÖLDRÉSZEK.
Szendrő nevezetességei
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon
Pécs turizmusa.
Budapest.
Budapest turisztikai marketingje
LUXEMBOURG Nagyhercegség.
MADRID Spanyolország fővárosa
BELLEZAS DE PERSIA IRAN.
KLAGENFURT MIINIMUNDUS 3. RÉSZ
Victoria.
Ukrajna.
Budapest nevezetességei!
Leonardo program keretében szerzett brüsszeli tapasztalatok Varga Marianna GYMS Megyei Önkormányzat, EINKO GYMS Megyei Önkormányzat, EINKO Nyugat-dunántúli.
Barcelona Hamar Márk.
Készítette:Makra Betti Dátum:
Olaszország.
 a nagykaposi iskolák és fiatalok képviselői.  alakuló gyűlésünk október 9.-én volt.  rendszeresen találkozunk a nagykaposi szabadidőközpont.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
Készítette: Bujdosó Villő
Párizs.
Baráth László VIII.B Belgium.
Pécs, mint kulturális főváros. Kulturális főváros A Pécs 2010 Kulturális Főváros projekt Pécs városának az Európa kulturális fővárosa cím elhódítása köré.
BAHRAIN.
PAULÍK Szabolcs BELGIUM 8.A.
(REFLEXIONES) Auto. show Caño Cristales – Kolumbia.
Az Európai Unió.
Törpeállamok.
Európai Unió Európai Unió 27 tagállam lakos km
2009. április Indulás a Ferihegyr ő l… A várva várt repül ő út.
KATTINTS AZ EURÓPAI KULTÚRA ALKOTÁSAIBÓL ALKOTÁSAIBÓL.
Készítette: Karácsony Péter
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
Francia Köztársaság.
Közigazgatási jog 4. Európai közigazgatás, 2. előadás szeptember 21. Témakörök: 2. Az EU központi közigazgatása 2.1. Az EU központi szervei, avagy.
Palota Casertában Luigi Vanvitelli olasz építész tervezte Casertában (Nápolytól északi irányban, mintegy 40 kilométrerre) a Burbon III. Károly által.
Világörökségek Magyarországon
Szerbia – Szerb Köztársaság
Jeruzsálem Óváros, szikla mecset. Jeruzsálemről általában  Jeruzsálem Izrael fővárosa, továbbá politikai, jogi és vallási központja több kultúra találkozópontja,
UNESCO - Világörökségi Bizottság november 16-án született meg az ezidáig legjelentősebb eszköz földünk egyetemes természeti és kulturális értékeinek.
Road - Show BELGIUM. 10,6 millió lakos, km2 Új ország (1830), mini EU (7 kormány, 7 Parlament) 3 hivatalos nyelv plusz kommunikációra angol.
Narancsík Eszter Záreczky Terézia
Európai Uniós ismeretek
Palacio KolomenskyE el último palacio de madera de los zares
Zene: Voulez-Vous danser Madame?
SZECESSZIÓ VICTOR HORTA
AZ EURÓPAI KULTÚRA ALKOTÁSAIBÓL KATTINTS.
Mont Saint Michel Zene: Masters Of Chant – Brothers In Arms.
AZ EURÓPAI UNIÓ TÖRTÉNETE, INTÉZMÉNYEI
Előadás másolata:

Zene: Mireille Mathieu & Alain Barriere - Tu t'en vas

• Brüsszel Belgium fővárosa, az Európai Unió (EU) fő adminisztratív központja. • Brüsszel a flamand és francia közösségek régiója Belgiumban. Otthont ad az Európai Bizottság, az Európai Tanács és az Európai Parlament egyik központjának. A város egyben az Atlanti Szerződés Szervezete (NATO) politikai székhelye. • A hivatalos nevén City of Brussels (a Francia Ville de Bruxelles Bruxelles-Ville, vagy Holland-Stad Brussel). Azért így használják, hogy megakadályozzák az önkormányzatok összekeverését a régióban.

A NAGY TÉR (LA GRAND PLACE) • A Grand-Place a főtere Brüsszelnek. Széles körben ismert gazdag díszítése. Körül veszik a vállalati házak, a Városháza és a Király ház (Broodhuis a flamand). Úgy tartják az egyik legszebb hely a világon (többek között Victor Hugo szerint). A Grand-Place, Brüsszel ban került bejegyzésre, mint a világörökség része az UNESCO-ban. • A történelmi helyszínen, láttak már hatalmas vidám és tragikus eseményeket ban, az első protestáns vértanúkat és Jean Henri Van Eschen-t égette el az inkvizíció a Grand-Place-en. Negyven évvel később itt fejezték le Lamoral grófot és gróf Hornes-t.

• A brüsszeli park körül található a királyi palota és a Palais des Nations (Nemzeti Palota), a park, ami régen vadászterülete volt a királynak. Most komplex plázák és paloták központjában található, épült a XVIII. és XIX. században. • Ez a leghíresebb parkja Brüsszelnek. II. Leopold építtette 1880-ban a Nagy Kiállítóteret a belga függetlenség 50. évfordulójára. Ez a csodálatos park tele van a műemlékekkel és épületekkel (Brüsszel mecset, három múzeum, stb.), a háttérben emelkedik a klasszicista kastély, amelyhez két félkör alakú szárny csatlakozott a Arc de Triomphe (Diadalív)... BRÜSSZEL PARK

Történelmi és Művészeti Múzeum

• Mechelen város kerületében azonos a tartomány neve, az antwerpeni Flandria régiójában (Belgium). • Brüsszel és Antwerpen között félúton (kb. 25 km) fekvő város. A hivatalos nyelv a holland, bár beszélnek egy sajátságos nyelvjárást is. Mechelen önkormányzata magában foglalja továbbá a város Mechelen Walem populációit, Heffen, Leest, Hombeek és Muizen január 1.-én mintegy lakossa volt. MECHELEN

Székesegyház

• A beguinagesi flamandok 1998-ban feliratkoztak az UNESCO világörökségi listájára. • Az Észak-Európai beguinagesi autonóm közösségek vallásosak voltak (a begina), nekik épültek (általában egy fákkal körül szegélyezett téren) nem csak a hazai és a szerzetesi létesítmények, hanem a közösségek által használt műhelyek is. L'Béguinages

• Leuven (Leuven holland, Löwen német, francia Louvain, a vallon Lovin) egy város Belgiumban. Ez a fővárosban, Brabant Flamand tartomány régiójában van, flamand lakossal. Louvain

Arenberg vár - Louvain

A ZENE VÉGIG HALLGATHATÓ!