Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
N A GY K A N I ZS A az ezredforduló városa. ALPOK-ADRIA MUNKAKÖZÖSSÉG DRÁVA-MURA EUROKISRÉGIÓ NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ DÉL-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ NAGYKANIZSAI.
Advertisements

Siófok és környéki hungarikumok
Felsőregmec.
Készítette: Albert Krisztina
Készítette: Tóth Evelin
Értény.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Zene: Mireille Mathieu & Alain Barriere - Tu t'en vas.
Foktő – Kalocsai repülőtér önkormányzati fejlesztése
A volt internáló tábor hasznosítási irányai
NYON 1.
Róma az örök város.
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Split Dalmácia központja
Kνωσός Knósszosz.
Készítette: Sziráki Dániel, 7.c
5. NAP.
Szendrő nevezetességei
Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.
Az eldugott paradicsom
Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon
Készítette: Greges Dániel
Pécs turizmusa.
Alcím mintájának szerkesztése Példaadó fenntarthatóság egy Balaton-parti településen Előadó: Góth Imre Árpád Gyenesdiás Nagyközség.
Sopron, a hűség városa.
Katona András Magyar Turizmus Zrt.
A régió és ezen belül a kistérség munkaerő-piaci helyzete, hiányszakmák a régióban, a foglalkoztatáspolitika aktuális kérdései.
Barcelona Hamar Márk.
Kína Huyen Khong Tu (Hanging monostor) A Hanging monostor Kína Shanxi nevű tartományában, Datong várostól 65 km-re van. Kína 5 szent hegyének egyike.
A Balaton Régió környezeti állapotának értékelése
Együtt a vállalkozásokért Zala megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Dömökné Srágli Lívia projektmenedzser.
Dél-dunántúli Régió közlekedése Morandini Kristóf III éves földrajz-informatika tanár.
A Nyugat-Dunántúl településhálózata
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben május 24. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviselete.
Olaszország.
Gyöngyös jellegzetességei
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
A barnamezős rehabilitáció fejlesztéspolitikai kérdései Magyarországon
F ő meü Fekvése Rövid története Nevezetességei Közérdekű Adatok Turizmus,Szálláshelyek Kezdőlap Készítette:Balatoni Ádám.
ÖRÖKSÉGGAZDÁLKODÁS ÉS ÉRTÉKTEREMTÉS VESZPRÉMBEN. AZ 1000 ÉVES VESZPRÉM „A KIRÁLYNÉK VÁROSA” –A történelmi múlt fontossága Két pólusú városi struktúra.
Magyarország.
BAHRAIN.
Magyarország logisztikai lehetőségei Dél-Oroszországban Dr. Egri Imre – Dr. Duleba Szabolcs – Dr. Kádár András április 28. Nyíregyháza.
Pécs-Megyeháza.
Kávás.
Kelet-Közép-Európa értelmezése
Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
Magyarország Magyarország Közép-Európában az Alpok és a Kárpátok által határolt Kárpát-medencében fekszik. Sok országgal határos:Ausztriával Szlovákiával.
Szlovénia.
Készítette: Dóbiás Kinga
Tevel (Bonyhádi kistérség).
A Heves megyei Markaz bemutatása Készítette: Balog Ádám GTK-KM 1. Évfolyam 1. Félév.
ÉCS Község. A község adatai (2001-ben) Település rangja:Község Lakosok száma:1762 Fő Telefon körzetszám:96 Irányítószám:9083 Népsűrűség:88,86 Fő/Km 2.
Selmecbánya. Történet A város alapítását illetően több legenda is létezik, a legismertebb szerint a város mellett található ezüst- és aranylelőhelyeket.
I. rész SOPRON SOPRON A HŰSÉG VÁROSA (CIVITAS FIDELISSIMA). EZT JELKÉPEZI SOPRON SZIMBÓLUMÁN, A TŰZTORONY DÉLI OLDALÁN TALÁLHATÓ HŰSÉGKAPU ÉS A HŰSÉG.
5 csoport feladata: írjátok le és mutassátok be a trencséni várat - történelme, vár részei, mondák, legendák.
Veresegyház.
Székelykeresztúr Fekvése:
Sao Paulo.
Holnemvolt Budapest.
Ózd kistérségének középtávú cselekvési terve
Kolozsvár ÜZLETEK KIINDULÓPONTJA ERDÉLY SZÍVE 
Pályaválasztási Kiállítások 2008
Készítette: Koleszár Gábor
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM RÖVID TÖRTÉNELME
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Előadás másolata:

Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett M9-es autópálya metszéspontjában. Városunktól karnyújtásnyi távolságra található Horvátország, Szlovénia, Ausztria, 35 km-re található a sármelléki reptér, és 40 km-re a magyar tenger, a Balaton.

A város nevezetességei  Első virágkorát a XIX. század második felében élte, amikor kedvező fekvését és jó közlekedési lehetőségeit kihasználva jelentős kereskedelmi központtá fejlődött. Egykori kereskedelmi múltjára utal a belváros szívében álló Vasemberház, a Kereskedelmi Kaszinó.

A város nevezetességei  a Bazár Udvar, a Dél- zalai Takarékpénztár épülete, a Biztosító Palotája és a Pénzügyi Palota.

A város nevezetességei  A látogató számára kihagyhatatlan élményt nyújt a Magyar Plakátház és a Kiskastély, amelyek időszakos és állandó kiállításoknak, zenei rendezvényeknek adnak otthont, valamint a Medgyaszay Ház.

Városháza  A barokkos hatású Erzsébet teret nyugatról a Városháza háromszintes, szinte teljesen dísztelen épülettömege zárja le. Az 1930-as években a törvénykezés céljaira építették. Jelenleg a városi közigazgatás, illetve a bíróság székhelye.

Lakosság szám változása

Létszámváltozások a nevelési- oktatási intézményekben

Köszönöm megtisztelő figyelmüket ! Szmodics Józsefné Nagykanizsa   Tel.: /