A TELEPÜLÉSI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS MINIMUM KÖVETELMÉNYEI

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Advertisements

Művelődési tevékenységek / szolgáltatások a településeken
Memorandum, 2000 ● Memorandum az egész életen át tartó tanulásról
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
Helyi dokumentumok készítése
Bölcsőde – óvoda közös intézményként történő működtetése
Hova vezet ez az út? A megyei feladatellátásról….
A szakképzés fejlesztés irányai évfolyam beiskolázási létszáma 2009/2010.
ÓVODÁK MŰKÖDÉSE 2013.
2013/2014-es tanév változásai az új NAT és kerettanterv tükrében
Erdélyi Múzeum-Egyesület Magyar Tudományos Akadémia Budapest, november 11. Dr. Bitay Enikő, Az EME Műszaki Tudományok Szakosztályának elnöke.
KAPOSI JÓZSEF 1993-as közoktatási törvény. Alkotmányos jogok 1. Az alkotmány XII. fejezetében az alapvető jogok és kötelezettségek között rögzíti: A művelődéshez.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
„ MEGYÉN INNEN… MEGYÉN TÚL…” A szakfelügyelet és a megyei intézmények együttműködése tapasztalatainak összegzése. KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS ORSZÁGOS.
„A MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS A JÖVŐBEN!” PÉCS Április 1.
Didaktika 2. Tanügyi és iskolai szabályozás
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közösségi művelődési törekvések Budapest, március 5 Beke Márton, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztályának vezetője.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
A települések polgári védelmi sorolásának szabályai Jogszabályi háttér § §114/1995. (IX. 27.) Korm. rendelet a települések polgári védelmi besorolásának.
Készítette: Hegyesi- Németh Márta MPI Győr, április 29.
1 Közép-magyarországi Operatív Program Közoktatási intézmények beruházásainak támogatása KMOP ADMINISZTRATÍV TUDNIVALÓK.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Információs társadalom a javuló esélyekért Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002.
SZAKMAI PROGRAM január – június 30. A KÖZMŰVELŐDÉS ORSZÁGOS SZAKFELÜGYELETE ÁLTAL TETT ÉSZREVÉTELEK ÉS JAVASLATOK MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉRE.
A "Tanulás-fejlődés-életesély a Sajó-völgyében" (TÁMOP /2) projekt helye Sajószentpéter kulturális városfejlesztésének rendszerében Sajó.
A költségvetési tervezés megbízhatóságához és megalapozottságához szükséges belső kontrollok kialakítása és működtetése Összeállította: Kiss Péter pénzügyi.
A csoportmunka törvényi háttere- Alapellátások (1/2000 SZCSM rendelet) ÖNSEGÍTŐ CSOPORTOK 30§(2)f)Családsegítésben:  CSSK segíti önsegítő csoportok szervezését,
A Nemzeti Művelődési Intézet szakmai munkájának megismerése
Közkincs kerekasztal a kecskeméti Kistérségben Szakmai konferencia június 9. Kecskemét.
Konszolidációs törvény a megyei intézmények
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
A kistelepülési könyvtári ellátás reformja
A muzeális intézményrendszer átalakítása
A Nemzeti Művelődési Intézet szakmai munkájának megismerése
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt Önkormányzatok tájékoztatása Szerződésrendszer Csatlakozási segédletek BM információs nap Dr.
A jogszabályi környezet változása Tájékoztató a BMK, BNE szakmai fórumán október 30. Óváry István OKM Közművelődési Főosztály szakmai főtanácsadó.
A közművelődés infrastrukturális és tartalomfejlesztése Fórum: április 15.
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
Kultúra értelmező kéziszótár alapján három jelentés
Pedagógus szerepek és hatékonyság BMEGT51K011
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
Többcélú közösségi terek fejlesztése Agora és térsége 1 TÁMOP /B-12/1C
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért.
A kistelepülési könyvtári ellátáshoz kapcsolódó támogatások hatékony felhasználása Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság Kulturális.
TÁMOP / A Megyei Művelődési és ifjúsági Központ szerepe a felnőttképzésben előadás.
Állam és az önkormányzatok feladatmegosztása, tervezett változások Gödöllő, június 24.
Segédkönyvtáros képzés 2. Vázlat Biczák Péter évi CXL. törvény a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről.
A kulturális modernizáció irányai Budapest Kulturális modernizáció – Kulturális vidékfejlesztés.
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szerepe/feladata a médiaoktatás területén.
TÖBBCÉLÚ KÖZÖSSÉGI TEREK FEJLESZTÉSE –
„KÖZMŰVELŐDÉS A MINDENNAPOKBAN” - kistérségi szakmai nap - Bozsok, május
KISTÉRSÉG ÉS REGIONALITÁS A KÖZMŰVELŐDÉSI GYAKORLATBAN Pap István Megyei Művelődési Központ, Békéscsaba.
A járási rendszer megújítása
TFK–ITS–TSZT–TAK–TKR–HÉSZ
Tűzvédelmi Szabályzat
Magyar könyvtárügy 1945 után.
Pécs, március 6. Jegyzői értekezlet Hatósági Főosztály Törvényességi Felügyeleti Osztály.
2017. július 5..
Népfőiskolák Magyarországon
A FELNŐTTKÉPZÉS FELADATELLÁTÁSI RENDSZERE
I. generáció II. generáció III. generáció IV. generáció
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal
Lorem ipsum.
A Tudásrégió közösségi színterei
„A nemzet ébren tartása”
A helyi önkormányzatok feladatrendszere és költségvetése
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivata
Előadás másolata:

A TELEPÜLÉSI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS MINIMUM KÖVETELMÉNYEI

A TELEPÜLÉSI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS MINIMUM KÖVETELMÉNYEI A MINIMUM KÖVETELMÉNYEK NÉGY TERÜLETE: I. A települési önkormányzatok közművelődési feladatellátásának cél, feladat és tevékenységi minimuma II. A települési közművelődési feladatellátással kapcsolatos önkormányzati és intézményi alapdokumentumok III. A művelődési házak és központok munkatársi minimum szintje IV. A művelődési házak és központok technikai minimum szintje

A TELEPÜLÉSI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS MINIMUM KÖVETELMÉNYEI MEGVALÓSULÁS: Az 1997.évi CXL. Törvény módosítása (elvi) Miniszteri rendelet (konkrét)

A TELEPÜLÉSI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS MINIMUM KÖVETELMÉNYEI I. A települési önkormányzatok közművelődési feladatellátásának cél, feladat és tevékenységi minimuma A település kulturális értékeinek ismertté tétele Az iskolarendszeren kívüli öntevékeny, önképző tanfolyamok, életminőséget, életesélyt javító tanulási, felnőttképzési lehetőségek biztosítása

A TELEPÜLÉSI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS MINIMUM KÖVETELMÉNYEI A lakosság műveltségének, esztétikai szemléletének fejlesztése A lakosság kreativitásának , amatőr művészeti alkotókedvének, tehetségének gondozása A helyi társadalom fejlődésének segítése

A TELEPÜLÉSI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS MINIMUM KÖVETELMÉNYEI II. A települési közművelődési feladatellátással kapcsolatos önkormányzati és intézményi alapdokumentumok: ÖNKORMÁNYZATOKNAK: Közművelődési Koncepció Helyi Közművelődési Rendelet Ciklusterv Alapító Okirat vagy Közművelődési Megállapodás

A TELEPÜLÉSI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS MINIMUM KÖVETELMÉNYEI INTÉZMÉNYEKNEK: Szervezeti és Működési Szabályzat Éves munkaterv és beszámoló Statisztikai adatszolgáltatás és az ahhoz szükséges dokumentáció

A TELEPÜLÉSI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS MINIMUM KÖVETELMÉNYEI III. A művelődési házak és központok munkatársi minimum szintje: Szakmai munkatársak (lakosságszám alapján meghatározva) Ügyviteli alkalmazott (lakosságszám alapján meghatározva) Gazdasági munkatársak száma önálló gazdálkodás esetén (a költségvetés nagysága alapján) Műszaki, fenntartási, üzemviteli alkalmazottak ( az intézmény hasznos alapterülete alapján)

A TELEPÜLÉSI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS MINIMUM KÖVETELMÉNYEI IV. A művelődési házak és központok technikai minimum szintje: Számítógép, lap-top, fénymásoló, projector, Írásvetítő, diavetítő, digitális fényképező és video, Internet hozzáférés és domain hely, Gépkocsi, hangosító berendezés, audiovizuális eszközök (lakosságszám alapján meghatározva)

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!