Föld Napja „Kézenfogva a természettel” Időpont: április 22. , 9

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gyere velem! Sétáljuk végig együtt az iskolámat!
Advertisements

„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
2. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás Budapest november
Önszerveződési folyamatok Heves megyében. Alaphelyzet A szervezetek a megyénkben önszerveződő valódi hálózatként működnek (komplex, osztott, skálafüggetlen)
Helyi Érték – Értékhely! KEOP /B/
„Ez a projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
Előzmények  Tervezés  Szakemberek alkalmazása (testnevelő tanár, edző, rekreációs szakember, OKJ-s végzettségű segítő..stb)  Hivatalos meghirdetés.
Szendrő Városi Sport- és Szabadidő Klub Természetjáró Szakosztály
Szektorok közötti együttműködés tapasztalatai a kerékpáros érdekképviseletben Csikai Mária Nyíregyháza, május 27. A program.
1 Pont, 3 Szervezet Unió Alapítvány •A helyzethez képest életben maradtunk •Árvíz, rémhírek, rossz idő •Működtettük, túléltük •Az első pályázat.
Erzsébet királyné a 21. században Blogok, interaktív oldalak, filmek. Gödöll ő i tapasztalatok egy olvasóvetélked ő tükrében.
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
Tábori élménybeszámoló
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
Lenkey János ÁLTALÁNOS ISKOLA, LENKEY JÁNOSRÓL
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
III. Magyarországi Klímacsúcs Szakmai Konferencia
Herman Ottó Emlékházban
MEGHÍVÓ Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskola EGÉSZSÉGNAP április 13. A program támogatói: - Magyar Vöröskereszt - Fehér Kígyó Gyógyszertár - Egészségsziget.
VÁLOGATÁS ISKOLÁNK ÉLETÉBŐL KÉPEKBEN.
Belvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Általános Iskola Medgyessy Ferenc utca
FÖLD NAPJA 2008 április 22..
2008 április 22.. A Föld Napjának alapgondolata az Egyesült Államokban élő egyetemi hallgató, Denis Hayes ötlete volt. Az első ünnepre április 22-én.
SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA
ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT
Európai Autómentes Nap és Mobilitási Hét Tatabányán Oláh András
Idegenvezetők világnapja Idegenvezetők világnapja történelmi bemutató óta számos országban ünneplik az Idegenvezetői Világnapot. Némely európai.
„Korunk vívmánya a számítógép, mint kreatív eszköz az alkotó művész kezében” Művészetek Háza Veszprém április május 01. „Digitális Művészetek.
III. ÚJRÓNAFŐI BIRKAPÖRKÖLT FESZTIVÁL május 30-án 14 órától.
„Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen” szűrő és felvilágosító program hátrányos helyzetű nőknek
Bringa - tekerj, hogy haladj Bringa - tekerj, hogy haladj 4. A bringa közösség, és gazdaságfejlesztő szerepe 5. A bringázás kisteljesítményű.
automatikusan vált Meghívó Margitsziget Szigeti Sportvarázs június
MEGHÍVÓ A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága, és a Pest Megyei Természetbarát Szövetség szeretettel meghív minden kedves Természetjárót.
automatikusan vált ErdŐ éve keretén belül várjuk szeretettel a családokat, gyermekeket. Mikulás túrára.
MEGHÍVÓ A BTSSZ szeretettel meghív minden kedves Természetjárót a Budapesti Természetbarát Találkozóra Ideje: én. Helye: Biatorbágy,
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
MEGHÍVÓ Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
Korai képességgondozás és egészségügy Programok 2011.január1-től 2011 augusztus 31-ig.
ZöldÖvezet Társulás Egyesület Mottó: Rendezvényzöldítés Újrahasznosítás: Szelektív hulladékgyűjtés Újrahasználat: ZöldRe Pohárral a szemétkupacok ellen.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Idegenforgalmi és Kulturális Vidéki-falusi Ernyőhálózat (IKUVÉH) kialakítása (TÁMOP /07/1) Pályázat FATOSZ-Tourinform.
Beszámoló a Zöld szemüveggel a fenntartható életért projekt megvalósításáról Dr. Budayné dr. Kálóczi Ildikó a projekt szakmai vezetője Debrecen, 2009.
Férjek Jótékonysági Golf Versenye szeptember 14. Old Lake Golf Club Anno 2008.
Erdészeti erdei iskolái TÖOSZ február 23.. Ahogy kezdődött… Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztály megalakulása
Magyarország természeti kincsei
AZ ÉV ISKOLÁJA címért Eger összes középiskolája versenybe száll Október 5-én szerdán délután. A diákfesztivál egész délután tart, a 13 órai Dobó téri gyülekező.
Tetétlen Község Önkormányzata szeretettel meghívja Önt és kedves családját, ismerőseit az Államalapító Szent István Király és az Új Kenyér ünnepe alkalmából.
Általános iskola első osztály
Szigetszentmiklós Készítette: Bárány Lilla.
Rippl-Rónai Múzeum Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum.
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT (intézmény neve) Készítette igazgató.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulás Ferenc-hegy és Szemlőhegyi barlang felszíne Szombat Foto:Telek.
A Gödöllői Királyi Kastély kiemelt projekt keretében történő fejlesztése Budapest, Vajdahunyad vára, február 24.
Készítette: Klenk Katalin és Szegedi Dóra
A széleskör ű demokráciát megteremt ő, a lakosság egészét képvisel ő, önként vállalt feladatokat végrehajtó, Értékmeg ő rz ő és értékteremt ő, Bodajkért.
MEGHÍVÓ MAGYAR TERMÉSZET NAPJA Margit-sziget.
Ökoiskola? Károlyi a régióban. Gyermekvédelem EGYÜTT A DROG ELLEN Az egész iskolát átfogó program: - szülők - tanárok - diákok részére előadásokat szerveztünk.
Meghívó Föld napi rendezvényekre
Ócsai Madárvárta. Ócsai Madárvárta Táborok 2. Miközben a természettel ismerkednek, a résztvevők azt is megtanulják, hogyan tudják ellátni magukat és.
A „A kutyás terápia, mint (gyógy)pedagógiai módszer” címmel
MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulásra és találkozóra vasárnap
Helyi védett értékek bemutatása a
Előadás másolata:

Föld Napja „Kézenfogva a természettel” Időpont: 2009. április 22. , 9 Föld Napja „Kézenfogva a természettel” Időpont: 2009. április 22., 9.00 - 19.00 óráig Helyszín: Az egri Érsekkerti tó partján 9 – 19.00 óráig Természetismereti- és környezetvédelmi programok a tóparti sátraknál Információs pont: - Eligazítás - Természetismereti kiadványok árusítása - „Manóföld lakói” c. játékra jelentkezés

1. sátor: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság - Szelektív hulladékgyűjtési és komposztálási játék, - Kőzetiskola, „Hol laknak az állatok?”, - Állatok és „nyomaik” az erdőben, - Kézmüves foglalkozások, „klímamat” (játékos feladat a klímaváltozásról 2. sátor: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Bükki helyi csoport - Kicsiknek: Kártyavár – ismeretterjesztő kártyajátékok, Élő társasjáték - Nagyoknak: Zöld activity, Év madarai ki-mit tud

3. állomás: Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület és a Bringaút Közhasznú Egyesület - Lakcimke információs stand: tájékoztató az épületek energiatanúsítványáról - Játékos feladatok kicsiknek és nagyoknak: hulladékból játék, szélkerék-készítés, „energia kirakó”, memóriajáték 4. sátor: Ételt az Életért Alapítvány - Góranga" szerencsekerék, a klímaváltozással kapcsolatos kérdésekkel, - Activity a természetről, - Szituációs játékok a környezetszennyezésről, s a katasztrófákról, - Képelemzés a földlakók életéről - gondolatébresztő beszélgetés

5. sátor: Egri Civil Kerekasztal Szabadidö Szekció, Forrás Szabadidös Diáksport Egyesület és a Forrás Alapítvány Eger Délelőtt: „Föld barátja” – interaktív kalandjáték Délután: „Természetesen a természetben” akadályverseny, Egész nap: Kézműves játszóház, természetes anyagokból, az Érsekkert növényvilágából, Kvízjátékok + PUZZLE - a Föld állat és növényvilágáról, vizeinkről 6. sátor: Kárpát Egyesület 9-14 óráig Tájékozódási és Feladatmegoldó verseny (az utolsó csapat 12:30-kor indul), Az „Érsekkert” 1:4000 tájfutó térképén 5 ellenőrző állomás felkeresése, Az állomásokon elméleti jellegű feladatok megoldása. Eredményhirdetés: 14 órakor.

7. sátor: Életfa Környezetvédő Szövetség Ökolábnyom-számítás, környezetbarát termékek bemutatása, állatos kifestők, nyomdázás 8. sátor: ÁNTSZ Egri Kistérségi Intézet A háztartásban előforduló veszélyes készítmények egészség és környezetkárosító hatásai (játékos feladatok, aszfaltrajzolás) 9. sátor: Excalibur Étterem: Gyuri bácsi a bükki füvesember Gyógynövény-ismereti játék, Gyógytea -ízlelgetés

Excalibur Étterem - Zöld mozi - Biovásár 13 órától ismeretterjesztö filmek környezet- és természetvédelmi témában: ”13.00 – 13.20 „Színek szárnyán” ‘18, 13.30 – 14.00 „Gólyavédő lettem” ‘27, 14.15 – 14.45 Hulladékból termék ‘30, 15.00 – 15.30 Több mint egy madár, - ismeretterjesztö film a kerecsensólyomról ‘25, 15.45 – 16.15 Túzokvédők ‘30, 16.20 – 16.50 Natura túra – Bringázz velünk a Natura 2000-es területekre ‘26, 17.00 – 17.30 Madárgyűrűzés Magyarországon ‘27, 17.30 – 18.00 Az alpesi gőték nyomában ‘30, 18.05 – 18.35 A Hór-völgy titka ’30 - Biovásár Délután környezetbarát portékák, bioélelmiszerek vására az étterem udvarán.

„Manóföld lakói” – Tájismereti játék 10 órákor és 14 órakor rövid túra során ismerkedhetünk meg a kert fakülönlegességeivel. 11.30 órakor a Föld Napja facsemete elültetése és örökbe fogadása. 17.00 Critical Mass Eger – kerékpáros felvonulás Eger város utcáin egy kerékpárbarát városért – Part Egyesület. Gyülekezö helyszíne: Érsekkert, Szökőkút. A felvonulása előtt és után kongások és élőzene! Bövebb info: www.partmagazin.hu 19.00 a rendezvény zárása. „Manóföld lakói” – Tájismereti játék Idén is lesz lehetőség a Manóföld lakói tájismereti játék kipróbálására. A játék az Információs sátortól indul. A kitöltött feladatlapokat névvel, címmel ellátva kell leadni az információs pontnál. A játék eredményhirdetésére a Madarak és Fák Napján, 2009. május 10-én kerül sor a felsőtárkányi Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpontban.

A programokra előzetesen is lehet jelentkezni: A rendezvény ideje alatt az Excalibur Étterem büfét üzemeltet kedvezményes árakkal! Az Érsekkertben ingyenes nyilvános wc üzemel a Strand patak felőli bejáratánál. A programokra előzetesen is lehet jelentkezni: Telefonon: Bíró Barbara 30/349-5694, Rausz Rita 30/518-6113 E-mail-en: biro@bnp.kvvm.hu, bukk@mme.hu A rendezvény támogatója az Excalibur Étterem (Érsekkert) Esö esetén a szabadtéri program elmarad, de a filmvetítéseket és a Critical Mass kerékpáros felvonulást megtartjuk. A programváltoztatás jogát fenntartjuk!, Szeretettel várjuk az óvodák és iskolák jelentkezését programjainkra! www.bnpi.hu

A rendezvény szervezöi: - Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Építésügyi Iroda - Bükki Nemzeti Park Igazgatóság - Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki helyi csoport - Part Egyesület - Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület - Forrás Szabadidős Diáksport Egyesület - Forrás Alapítvány Eger - Kárpát Egyesület Eger - Egri Spartacus Tájfutó Egyesület - Szabó György, füvesember - Ételt az Életért Alapítvány, Eger - Életfa Környezetvédő Szövetség - ÁNTSZ Egri Kistérségi Intézet - Bringaút Közhasznú Egyesület - Baba- Mama Alapítvány - Bükki Vörös Meteor Sportegyesület - Dobó Honvéd Klub - Heves megyei Természetbarát Szövetség - Segít a város Alapítvány - Heves Megyei MGSZH Erdészeti Igazgatóság - Egri Rendőrkapitányság