Szigetszentmiklós Készítette:Haász Valter.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
Advertisements

Víz alatt a Bodrogköz Készítette: György Zoltán
Készítette: Albert Krisztina
Szigetszentmiklós Készítette: Aszódi Anita. Története Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, január 1. óta város. Ásatások alapján valószínűsíthető,
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Indonézia, 2004 CUNAMI.
NYON 1.
Cella Septichora.
Szigetszentmiklós Készítette: Csengeri Beatrix.
Zarándoklás a Felvidéken
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Segédanyag a vizuális kultúra tanulásához Horák György
Budapest mint világváros
Hogy tennéd még vonzóbbá a Dél-Dunántúlt?
Településhálózatunk. A Falvak és tanyák
Budapest Mint Világváros
Pannonia Városai.
5. NAP.
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
Somogybükkösd.
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Budapest turisztikai marketingje
Készítette: Greges Dániel
Készítette:Szőke Gréta
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Világ legrégebbi még lakott városa
Esztergom.
Sopron, a hűség városa.
A Kárpát-medence a római korban
Az ókori Róma 1. Itália földrajza A királyság kora (Kr.e. 753 – 510)
Szigetszentmiklós Készítette:Brigi. Szigetszentmiklós Pest megye délnyugati részén, a főváros szomszédságában, a Csepel szigeten elhelyezkedő több mint.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
Európa városi történelme
Az innováció forrásai.
A rómaiak nyomában.
Badacsonytomaj.
Készítette: Bujdosó Villő
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
F ő meü Fekvése Rövid története Nevezetességei Közérdekű Adatok Turizmus,Szálláshelyek Kezdőlap Készítette:Balatoni Ádám.
A következőkben néhány képet láthatnak, amelyek bepillantást engednek a záró találkozó egyes eseményeibe, hangulatába, melyen 9 országból vettek részt.
Készítette: Keresztes Balázs Naszály.
Szigetszentmiklós Készítette: Bárány Lilla.
KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETFEJLESZTÉSI REFORMJA ÁROP-1.A LAKOSSÁGI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS.
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
A bronzkor Bár a Csallóköznek e területe,
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
Gorsium Forrás: Wikipédia Képek: Ruzsa Miklós.
Hagyományok, népművészet Magyarországon
Szigetszentmiklós Készítette: Deminger Corinna.
Szigetszentmiklós Készítette:Bakos Márk. helység elnevezése a földrajzi környezetére és védőszentjére utal. A város címere szabályos tárcsapajzs. A címer.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Érsekhalma.
Sétahajózás a Dráván A Dráva, Magyarország egyik legvadregényesebb és legtisztább vizű folyója. Néha olyan érzése támad az utazónak, hogy egy dzsungelfolyón.
Hotel Kapitány **** Wellness és konferencia Sümeg.
Készítette: Ipacs Cintia
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
A Heves megyei Markaz bemutatása Készítette: Balog Ádám GTK-KM 1. Évfolyam 1. Félév.
Füzérkomlós. Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90.
Dömsöd Készítette: Moór Zsanett. Fekvése Dömsöd nagyközség Budapesttõl délre helyezkedik el a Ráckevei Duna - ág bal partján. n Fekvése következtében.
CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM.
Szerbia – Szerb Köztársaság
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Már a kvád törzsek is bányásztak itt ércet a hegyekben, a honfoglalás után kis bányatelepe a zólyomi vár tartozéka volt. A várost a németek alapították.
Veresegyház.
Lakosok véleménye a Magyar Honvédségről
LINZ. NÉZŐPONTOK október.
Szalay Petra, Almási Lilla
Indonézia, 2004 CUNAMI.
Az ókori Róma 1. Itália földrajza A királyság kora (Kr.e. 753 – 510)
Előadás másolata:

Szigetszentmiklós Készítette:Haász Valter

Rövid története: Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, 1986. január 1. óta város. Ásatások alapján valószínűsíthető, hogy kelta és ókori római település állt a mai város területén. A településen végzett kutatások alapján, az őskor óta lakott helyen a honfoglaló magyarok fejedelmi törzse telepedett meg Árpád vezetésével. A sziget nevét Árpád főlovásza, Csepel ispán (aki itt telepedett le) kölcsönözte. Szigetszentmiklóst elsőként 1264. október 14-én említi IV. Béla levele, melyben ír az akkori falu templomáról is. Szigetszentmiklós és környezete a Kádár-rendszer alatt stratégiai fontosságú része volt az országnak, a közelben volt repülőgép-, autó- és acélgyár, katonai repülőtér, laktanya, valamint számos ipari és katonai létesítmény. A kiemelt szerepet az is jelzi, hogy a Duna-menti gátrendszer szigetszentmiklósi szakasza helyenként két-három méterrel magasabb, mint a folyó más szakaszainál.

Szigetszentmiklós látnivalói: Szigetszentmiklós Helytörténeti Múzeum: A lakihegyi adótorony: Tanösvény:

Szigetszentmiklós látnivalói: Városháza: Ádám Jenő emlékház: Sárgaház:

Programok: Húsvéti hangverseny: Húsvét:

Vége: Köszönöm a figyelmet! Készítette:Haász Valter